Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר מדברים על רצועת מנוע\אביזרים וקליאו ספורט

אז אתמול התחלתי לשמוע רעש מוזר באותו איזור ולאחר בדיקה ויזואלית ווקאלית שעשיתי אני חושב שהרעש מגיע מאחת הגלגלות או המותחנים .

הרעש מתכתי ומציק אך לא כל כך נורא .משהו כמו"זזזזזזז" כזה בהתאם לסל"ד,בדקתי טעינה ומדחס מזגן זה בטח איזה מיסב או גלגלת. השאלה היא כמה דחוף לתקן את זה וכמה הסיפור יכול לעלות?

חוצמזה,באמת שהייתי רוצה לקבל המלצה למוסך טוב שמכיר אתצ הרכב הזה,כי אין הרבה כאלה [ואני מדבר על מוסכים מורשים]

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם
במוסכים מציינים את ה "טיימינג" כ"טיימינג" ואת ה-"רצועות אביזרים" כ"רצועות מנוע" - לכן אני מסיק שבמקרה זה מדובר ברצועת אביזרים שעוברת דרך הפולי-מנוע.

איציק

אכן כן.

לא מדובר ברצועת הטיימינג (שתוחלף עוד שנה)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אם כבר מדברים על רצועת מנוע\אביזרים וקליאו ספורט

אז אתמול התחלתי לשמוע רעש מוזר באותו איזור ולאחר בדיקה ויזואלית ווקאלית שעשיתי אני חושב שהרעש מגיע מאחת הגלגלות או המותחנים .

הרעש מתכתי ומציק אך לא כל כך נורא .משהו כמו"זזזזזזז" כזה בהתאם לסל"ד,בדקתי טעינה ומדחס מזגן זה בטח איזה מיסב או גלגלת. השאלה היא כמה דחוף לתקן את זה וכמה הסיפור יכול לעלות?

חוצמזה,באמת שהייתי רוצה לקבל המלצה למוסך טוב שמכיר אתצ הרכב הזה,כי אין הרבה כאלה [ואני מדבר על מוסכים מורשים]

דודו

יש מוסך מומלץ בסגולה.

אני מטפל במרכזי מטעמי נוחות (והנחה ומוסכניק שסמכתי עליו אבל עזב).

בשני המוסכים מכירים את הרכב (עד כמה שניתן בהתחשב בעובדה שאין הרבה והקיימות נרדפות תדיר ע"י גדרות הפרדה ושאר מרעין).

פורסם
אני גם החלפתי לשלי לפני חודשיים

במרכזי ליד המסגר

עלה לי 3500 כל הטיפול של 70000

צרת רבים וכו'...

את הרגשת משהו לא בסדר לפני ההחלפה?

פורסם
והקיימות נרדפות תדיר ע"י גדרות הפרדה ושאר מרעין).
:roflmao: :roflmao: :roflmao:

זה לא שהגדרות רודפות אחריהן - זה חלק מחוסר האמינות .אפילו לשמור על הנתיב שמכוונים אותם אליהן הן לא יכולות. הצרפתים האלה...

לוי יצחק , שומע ? תוריד להן עוד אלפייה במחירון.:twisted:

פורסם
:roflmao: :roflmao: :roflmao:

זה לא שהגדרות רודפות אחריהן - זה חלק מחוסר האמינות .אפילו לשמור על הנתיב שמכוונים אותם אליהן הן לא יכולות. הצרפתים האלה...

לוי יצחק , שומע ? תוריד להן עוד אלפייה במחירון.:twisted:

שיוריד.

עוד שנתיים יש לי רכב אספנות :biglaugh:

פורסם
אני גם החלפתי לשלי לפני חודשיים

במרכזי ליד המסגר

עלה לי 3500 כל הטיפול של 70000

מה עלה 3500?החלפת רצועה?[אני מאוד מקווה שלא דיברת על גלגלת או מותחן]:shock:

מה לגביי מצתים ?החלפת?כמה חוייבת?הרגשת שינוי כלשהו לאחר ההחלפה?

דודו ו172 חתוליו המצוננים.

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

שלום.

קצת ידע לא יזיק...

הפולי שכולם מדברים קוראים לה "בלם תעודה" ויש לה תפקיד חשוב מאוד במנוע.

היא סופגת את הויברציות מגל הארכובה ביזמן מהלך עבודה ובאה לימנוע אפשרות של שבירת גל ארכובה.

לדוגמה אים 100 אנשים קופצים במקום באותו קצב בדיוק הדבר גורם לקצב פעימות קבוע אים זה קורה בבנין בקומה כול שהיא סופה של התיקרה לקרוס. ודברים כאלה כבר קרו.

תפקידו של בלם התעודה הוא למנוע את התופעה. "הפטנט" הזה לא חדש הוא יותר זקן מכולנו,

ואפשר לראות אותו בכול המכוניות האמריקאיות הישנות. הבעיה היא כמו ששמר אמר לא לקנות קנדום

צרפתי כי הגומי שלהם חרה...

היום כבר יש שיטות חדשות לפיטרון הבעיה VW מיצרת גל-ארכובה חדש עים מנגנון קפצים

מיוחד המורכב על גל-הארכובה ופותר את הבעיה בלי פולי גומי.

אגב יש מכונאים מטומטמים שמלחמים את הפולי (מבטלים כביכול את הגומי) וכבר הגיעה אלי

רנו ששברה את גל-הארכובה ביגלל זה .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

מאיזה שנים הפסיקה לייצר חברת VW את הפולי עם גומי

יש לי audi 96 ויש לי בעיה בזמן שהרכב עומד במצב סרק ישנם רעידות שמלוות בתזוזה קלה במחוג הסל"ד שבאות בצורה מחזורית זאת אומרת לא קבועות (רועד ומפסיק ושוב רועד ומפסיק) יש לציין שהרכב שהה במצטבר שבועות במוסך מרכזי והתקלה לא אותרה, הוחלף חיישן מצערת חישן חמצן אבל אף אחד לא דיבר על פולי, האם יכול להיות שמקור הבעיה הוא פולי סדוק?

ואם לא מהיכן יכולה לנבוע התקלה

תודה

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
שלום.

קצת ידע לא יזיק...

הפולי שכולם מדברים קוראים לה "בלם תעודה" ויש לה תפקיד חשוב מאוד במנוע.

היא סופגת את הויברציות מגל הארכובה ביזמן מהלך עבודה ובאה לימנוע אפשרות של שבירת גל ארכובה.

לדוגמה אים 100 אנשים קופצים במקום באותו קצב בדיוק הדבר גורם לקצב פעימות קבוע אים זה קורה בבנין בקומה כול שהיא סופה של התיקרה לקרוס. ודברים כאלה כבר קרו.

תפקידו של בלם התעודה הוא למנוע את התופעה. "הפטנט" הזה לא חדש הוא יותר זקן מכולנו,

ואפשר לראות אותו בכול המכוניות האמריקאיות הישנות. הבעיה היא כמו ששמר אמר לא לקנות קנדום

צרפתי כי הגומי שלהם חרה...

היום כבר יש שיטות חדשות לפיטרון הבעיה VW מיצרת גל-ארכובה חדש עים מנגנון קפצים

מיוחד המורכב על גל-הארכובה ופותר את הבעיה בלי פולי גומי.

אגב יש מכונאים מטומטמים שמלחמים את הפולי (מבטלים כביכול את הגומי) וכבר הגיעה אלי

רנו ששברה את גל-הארכובה ביגלל זה .

בברכה בני ל.

=====================================

אכן ידע לא מזיק...

ולצורך הענין מס' הארות והשלמות:

*לא קיים בלם תעודה...אולי כוונתך לבלם תהודה.

*תדר תהודה(RESONANCE ) היא תכונה של החומר, המציינת את התדר בו נכנס החומר למצב של רעידה (ויברציה) כתוצאה מהפעלת אנרגיה עליו - במקרה שלנו פעולת הבוכנות המקושרות ע"י טלטלים לגל הארכובה ולא רק...

קיימות מספר שיטות למניעת רעידות הנגרמות עקב הכוחות המשתנים המופעלים על גל הארכובה -

(crankshaft):

*איזון סטטי של גל הארכובה ואיזון דינמי.

*שמוש באלסטומטר - גלגלת גל הארכובה (crankshaft pulley ) בשילוב חומר גומי בטבעת ביניים כחלק ממערכת איזון למניעת רעידות.

*מכלול משכך רעידות נוסף - ראה בפאסאט בקישור באתר שלי למכוניות ספורט בישראל

www.carinfocus.com/Fsysantivib45.htm

*איזון באמצעות קפיצים במכלול ה"קלאץ".

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

מריוס

• תוכן חדש...