Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום וברכה לכולם,

לפני ארבעה חודשים הגשמתי חלום ישן וייבאתי מחו"ל רכב ספורט בריטי (רודסטר) מסוג mgb שנת 1974, למי שלא מכיר, מדובר ברכב ספורט בריטי קלאסי אשר היה מאד פופולרי באנגליה וארה"ב במשך שנות ה 60-80 של המאה הקודמת. מדובר ברכב עם שתי מקומות ישיבה וכמובן גג פתוח.

הרכב כרגע בשלבי צביעה מתקדמים ובעוד כשבוע העבודה תסתיים.

אני מעוניין להתקין ברכב מערכת שמע ברמה גבוהה, מאחר שהבנתי בתחום מוגבלת אבקש את המלצותכם, בעיקר בנושא רמקולים ומגבר.

אני מאד אוהב מוסיקה, אבל לא אוהב לשמוע בווליום גבוה מאד, מעדיף מערכת שיודעת להוציא צליל נקי ומפורט מאשר מערכת מאד עוצמתית עם המון באסים (להרגשתי בווליום גבוה כמעט תמיד המערכות לא מצליחות לרסן את הבאסים כמו צריך וזה נשמע מאד צורם).

אני מכוון על זוג קומפוננטים איכותיים 5 או 6 אינצ' סביב 80 וואט וכמובן מגבר איכותי שידע לדחוף אותם.

אבל הבעיה היא שהרכב הנ"ל הוא רכב מאד גרוע מבחינת אקוסטיקה-מייצר הרבה רעש ובגלל שאין לו גג אני מניח שהצלילים יתפזרו מהר באוויר. כך שאם אני רוצה שהצליל יעטוף אותי מכל הכיוונים אולי אני צריך להתקין ברכב יותר מזוג קומפוננטים אחד, או אולי זוג קומפוננטים וסאב וופר.

לסיכום אשמח להמלצות לאיזה כיוון ללכת (סט אחד של קומפוננטים וסאב או 2 סטים של קומפוננטים) וכן המלצות על חברות ודגמים ממולצים במיוחד.

תודה מראש לכל המסייעים.

ואגב תקציב עד 3500 ש"ח לרמקולים ומגבר.

שחרIMG_9812.jpg

עריכה אחרונה על ידי שחר עובדיה
פורסם

הי שחר,

בגלל שזה רכב אספנות אני גם רוצה לדעת אם אתה משפץ את הפנים שלו רטרו ושמירת מראה מקורי היא ראשונה במעלה עבורך או שאין לך בעיה גם להתקין שם HU (רדיו דיסק\יחידת ראש) מודרני או אולי אפילו להכניס שם בעבודת קסטום דאבל דין?

שתי אפשרויות נוספות הן יחידת ראש רטרו -

הנה דוגמא לרטרו סטייל -

http://www.ebay.com/itm/Pyle-In-Dash-AM-FM-MPX-MP3-Dual-Knob-Car-Radio-Stereo-Head-Unit-USB-SD-Card-New-/381276484862?hash=item58c5d974fe:g:-GUAAOSwstxVZ7sv

והנה דוגמא למשהו קצת יותר מודרני אבל עדיין מראה סולידי:

http://www.ebay.com/itm/Single-1-Din-LCD-Digital-Car-Bluetooth-Stereo-DVD-CD-Radio-Player-Ipod-Head-Unit-/400751300133?hash=item5d4ea38e25:g:fMQAAOxyeglTZein

האפשרות האחרת היא לקחת מגבר - להצניע אותו ברכב במקום שלא יראו אותו - לחבר לו מקלט BT עם ספק כוח ולהשתמש בסלולארי שלך בתור יחידת הראש - פתרון מודרני שלא מצריך ממך לשנות כלום במראה המקורי של הרכב - אתה יכול להשאיר אפילו את הרדיו המקורי שאיתו הרכב הגיע.

לגבי מגבר אני מציע ללכת על משהו קטן אבל טוב - ממליץ בחום על ספונסר פורום ARC AUDIO

גם בגלל מגברי סדרת הXDI אבל עוד יותר בגלל מגברי המיני שלהם שיכולים להכנס כמעט בכל מקום שיש ברכב אפשרות להחביא בו קלמר גי'נס של בית ספר יסודי.

הבעלים של הסדנא שהיא המפיץ הוא גם מתקין על וקסטומייזר ברמה הגבוהה הביותר ולדעתי תוכל למצוא שם פתרונות לרכב האספנות שלך שמעולם לא חשבת עליהם.

http://www.ecaudio.co.il

תשלח לו ד"ש חמה מאוד ממני.

אשמח לראות צילומים של פנים הרכב - הדלתות, הדש-בורד, הקיר מאחורי המושבים ומטען.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מצטרף להמלצה על יוסי.

מציע במקביל לקבל רעיונות ע"י חיפוש ברשת לפרויקטים דומים.

מחיפוש קל עולה שחלק התקינו בדופן הדלת על הגבהה את הרמקולים וחלק יותר עמוק בקיק-פאנלים.

לגבי סאב, מהתקנה של מיקרו-סאבים בין המושבים, להתקנה בחוצץ בין תא הנוסעים לתא המטען ועד תיבה רגילה בתא מטען.

פורסם

אכן - בשביל מה יש גוגל תמונות

מתמונות הפנים אני לא ממש רואה מקום מיועד בדש-בורד להד-יוניט ולכן אני מאוד תומך ברעיון של סמארטפון ביחד עם מקלט BT בחיבור למגבר.

יש מספיק מקום הן בקיק פאנלים והן בדיפון הדלתות והרעיון למיקרו סאב כמו מיקרו סאב של JL

או אם יוסי יצליח לדחוף שם ARC8 בתיבה קסטום מתחת לאחד הכסאות או מאחוריהם (ואני בטוח שהוא יצליח - עליו נכתבה הבדיחה של איך מכניסים ארבעה פילים למכונית אחת) אז גם זה פתרון יפה מאוד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש מקום ל-HU.

1973-MG-MGB-Roadster-dashpad.jpg

כנראה שבמקור הפאנל הזה נראה כך:

4715930943_15442a774b_b.jpg

למרות שיש גם כמה תמונות עם מכשירי רטרו שלא התעמקתי יותר מדי אם מדובר באיבזור מקורי (וסביר שכן) או תחליף מודרני יותר.

פורסם

כן והאמת היא שלדעתי הפאנל המקורי מאוד יפה - אם הייתי משפץ רכב כזה הייתי רוצה לשמר אותו.

Pioneer TS-X150

פורסם

כן!

לחברה הזו התכוונתי - חיפשתי אותם! פעם היו זמינים באיביי - דיטק, תודה!

מציע גם להביט כאן לגבי הKS מיני:

http://www.arcaudio.com/c/amplifiers_ks-mini

Pioneer TS-X150

פורסם

שלום חברים

מתנצל על התגובה האיטית (מחשבים ואני זה לא חיבור כל כך טוב)

ובכל זאת, רכשתי HU של חברה שנקראת רטרוסאונד שזה בעצם מין רדיו שיש בו מגבר 25W וחיבור USB (באחד מההודעות יש קישור לאתר החברה) והיום הוא הגיע לארץ.

אבל, להערכתי ההגברה הזו לא מספיקה לרכב פתוח ואני חושב לרכוש מגבר ורמקולים שאתקין אותם בקיקפאנלים של הרכב, מאחר ואין מקום להתקין טוויטרים בנק' גבוהה יחסית (כמו קורות החלון הקדמי) חשבתי לרכוש רמקולים 2 way (משולבים וופר וטוויטר יחד) איכותיים מאוד כדוגמאת http://www.audison.eu/index.php?page=product&id=40 וכמובן מגבר מתאים מאותה הסדרה.

אשמח לשמוע את דעתכם. כ"כ האם יכנס בתקציב של 3000 ש"ח.

בינתיים מצרף תמונות של הרכב עם שכבת היסוד הראשונהA3.jpegA4.jpeg

פורסם

גם כאן גוגל יודע לתת פתרונות, כמו בכל זאת הצמדה לזווית בין הקורה לדשבורד:

Right_Tweeter.jpg

או התאמה בדשבורד עצמו (שני העיגולדים בפינות):

new_dash.jpg

או לתת זווית מהקיק פאנל לטוויטר:

IMG_7368_edited-1.jpg

או למצוא פתרונות התקנה בדלת.

כל פתרון כזה יהיה עדיף מבחינת הסאונד על פני התקנת רמקולים קואקסלים בקיק פאנלים.

אבל בשורה התחתונה אתה צריך לגשת כאמור לבעל מקצוע כמו יוסי כדי לקבל רעיונות ליישום (ותמחור).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הי שחר

אותו מצב רק עם TR6 שנת 1973 שבבעלותי 25 שנה ועכשיו השמשתי שוב אחרי"שינה" של 20 שנה. איזה כיף לנסוע בה :) אשמח מאוד לשמוע מנסיונך. אני בשלב רכישת ציוד הקצה (HU, רמקולים, מגבר). את רוב השיחזור/שיפוץ אני עושה לבד (לרבות מכניקה למעט .. פחחות,צבע). חשבתי על RETRO SOUND. רציתי לשמוע אם כבר הרכבת? איך הצליל? ואם הזמנת במשלוח לארץ בלי "בעיות"? אגב אם אתה לא עוקב אחר RIMMER BROS או MOSS כדאי ...יש להם אחלה הספקת חלפים לרכבים הקלאסיים האנגלים והראשון גם שולח לארץ בעלות סבירה. תתחדש ותהנה מהאוטו.

תודה

ערן

• תוכן חדש...