Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אחלה, קיבלתי. תודה על התמיכה הנפשית :sissies:

עכשיו בואו נסבך אתכם קצת.

נאמר והפקק, כמו שמופיע בציור, מתחיל לפני ההתצפלות של הנתיב לפניה ימינה. עכשיו, היות ומדובר בכביש בין עירוני, אין שם מדרכה אלא רק שול.

האם זה עדיין לגיטימי לנסוע גם על השול כדי לעקוף את הפקק?

*נראה שהעניין די נפוץ שם, אבל בעיקר לאנשים שממשיכים לשתי היציאות האחרות של הכיכר, ככה שנראה שללא מעט אנשים אין בכלל שאלת לגיטימיות.

מה דעתכם עכשיו? לגיטימי לגמרי כי - שוב - זה חוסך לי את הפקק ולהם מקצר אותו ברכב אחד? לגיטימי למחצה כי אם נוסעים בשול, אז ממש לאט ולא יותר מכמה עשרות מטרים? לא לגיטימי בכלל כי לא נוסעים בשול בכלל?

לגיטמי מבחינת מי?

מבחינת הנהגים לא קפחת אף אחד, אך יש לשער שחלק מהנהגים שעומדים בפקק בסבלנות גם הם רוצים לפנות ימינה, עכשיו תאר לעצמך שכל אלה שרוצים לפנות ימינה, יתחילו לנסוע על השול, איך אז תראה התנועה?

מבחינת המשטרה, נסעת על השול, צפה לקנס ולנקודות (אם יש).

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

נסיעה על שוליים - עבירה ברורה וחצופה. מטר או קילומטר, לא משנה.

לגבי כל ה"תרגילים" דוגמת נתיב הכיכר שתיארת. אני רואה כאלו נהגים בכל בוקר, שעוקפים דרך נתיבי ירידה והשתלבות, תחנות דלק וכדומה. מבחינת החוק, אין פה אולי עבירה, אבל מבחינת האי עמידה בתור, יש פה בעיני התנהגות לא ראוייה. נוסף על כך, ההתנהגות הזו תמיד מסתיימת בהדחפות אגרסיבית בחזרה לפקק, ושם גם מבוצעת העבירה על החוק.

אז סליחה, אבל אם אתה נוסע בכביש ויש פקק - עמוד בתור! ככה, לפחות, אני עושה.

אגב, מעניין שהשרשור חי במקביל לזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?594425-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99-%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%A2-%D7%90%D7%AA%D7%94-%D7%A0%D7%95%D7%94%D7%92-%D7%9B%D7%9B%D7%94

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

למיטב ידיעתי העיקוף דרך תחנת דלק אסור, מה שהוא מבצע חוקי לחלוטין.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

איזו עבירה מבצע מי שנכנס לתחנת דלק, מחליט שלא לתדלק, ויוצא?

השול אסור לנסיעה לכל כלי הרכב. המשטרה החליטה (באופן בלתי דמוקרטי לחלוטין, לא חשוב אם מוצדק או לא) שלא לאכוף את העבירה על דו"ג, אבל היא עדיין עבירה.

פורסם
לגבי כל ה"תרגילים" דוגמת נתיב הכיכר שתיארת. אני רואה כאלו נהגים בכל בוקר, שעוקפים דרך נתיבי ירידה והשתלבות, תחנות דלק וכדומה. מבחינת החוק, אין פה אולי עבירה, אבל מבחינת האי עמידה בתור, יש פה בעיני התנהגות לא ראוייה. נוסף על כך, ההתנהגות הזו תמיד מסתיימת בהדחפות אגרסיבית בחזרה לפקק, ושם גם מבוצעת העבירה על החוק.

יובק, אין דבר שאני שונא יותר מאנשים שעוקפים בתוך פקק דרך נתיבי השתלבות, פניה וכו'. אבל שים לב שבמקרה הזה אחרי הרמזור אין פקק, אז אין הידחפות. אפשר אפילו להסתכל על זה כשירות לציבור, כי אני דה-פקטו מקצר את הפקק לכולם, אבל אנחנו נסתפק בסתם "אני לא מניאק".

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אז סבבה! :lol: סע! העבירה היא ההדחפות ואם אין הדחפות אין עבירה, אין קיפוח זכות ואין בעייה.

כבר שמעתי ממישהו שנוסע כל בוקר בנת"צ בכביש החוף את הטענה "אני מפנה לך את הנתיב ומקצר לך את הפקק" אבל הוא רק שכח שבכפר שמריהו הוא נדחף חזרה לפקק ובכך עקף אותי ועוד רבים (ומאריך לנו את הפקק).

פורסם

לגבי נסיעה ימינה על השול, היה שרשור רציני, נדמה לי של STIO. זה לא חוקי ולפעמים נאכף. יכול להיות שזה נעשה באופן שלא מסכן אחרים ולא מקפח את זכותם בכביש, אבל גם על זה נכתבו פה סייגים.

לגבי עקיפה שבה אתה מפחית את השימוש שלך בצומת, אם זה כפי שאתה מתאר: עדיף אפילו שיותר נהגים ינהגו כמוך, לא יהיה פקק בכלל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם המרחק שאתה צריך לנסוע בשול הוא משמעותי (נניח 10 מכוניות) זה דושבאג למהדרין. אבל אם זה כמה מטרים בודדים והצומת ממש קרובה לדעתי זה בסדר גמור.

אם אני עומד ברמזור כזה ורואה מישהו שרוצה לפנות ימינה וצפוף בגלל המדרכה אני זז טיפה שמאלה בתוך הנתיב שלי כדי לאפשר לו. הוא לא מעכב אותי או מסכן אותי אז מה אכפת לי?

האבסורד הוא שרוב האנשים יתעצבנו עליך כי מה שאתה עושה "זה לא יפה", אבל כשיש צפירה של יום הזיכרון למשל הם ידפקו ברקס כדי לעצור ולא משנה באיזה סיטואציה, כי "זה לא יפה" לא לעצור.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה כמו הרמזור של בית חולים נהריה למי שמכיר, לכיוון העיר יש לך אפשרות לעשות משהו דומה

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לא הבנתי רק מה קשור מוטיב האתיות כאן ?

ומה המחשבות לגבי "אי הצדק" שנגרם כביכול (למי שכן עומד בפקק. יש מספיק אי צדק שזועקים לשמיים ולא צריך את זה דווקא :roll:)

עשית עבירה ? (לא)

קיפחת זכות (בדרך) של מישהו ? (לא).

סע לשלום (ומי שרוצה - שיעמוד בפקק) בדרך שבחרת.

אמרת הכל :)

קובי

:-)

פורסם

יש מצבים כמו זה שאתה מתאר בלא מעט מקומות, גם בצומת צריפין, אחת לפני ניר צבי לכיוון דרום, אפשר לקחת פרסה באזה"ת שם במקום לחכות ברמזור המייגע.

אני תמיד חותך ממקומוות כאלו שאני מכיר, זה לא מפריע לא ףאחד.

פורסם

נסיעה בשוליים כמו שתוארה, מעבר להיותה לא חוקית, מסוכנת, בגלל אלו שמחליטים פתאום מתוך הפקק לרדת להם לשוליים לפניך ועושים את זה בלי להסתכל במראה (הרי לא אמור להיות שם אף אחד).

אנקדוטה נחמדה ומחמאה לעיריה שלנו. היה מקרה כזה באחד הצמתים בעיר. פקק ארוך ולצידו שול סלול שמסתיים בפניה חופשית ימינה.

פניתי לממונה על התחבורה בעיריה (מודיעין) ותוך כשבועיים התפלאתי לראות ששינו את הסימון על הכביש והפכו את השול לנתיב פניה ימינה.

פורסם (נערך)

בתוך עמי אני חי. גם אני במקום לפנות שמאלה, פונה ימינה ועושה פרסה. זה חוסך לי כמה דקות. לא מתנצל על כך.

אבל אני נזכר בתור אנקדוטה על סיפור שהיה לפני כ15 שנה. גרתי ועבדתי תקופה קצרה בעמק הסיליקון. ממש בקצה שלו. כל בוקר בדרך לעבודה הייתי צריך לעשות איזה פניה ימינה, לפני ירידה לכביש מהיר. כמובן שנתיב הימני היה תפוס עם פקק של כל מי שיורד לכביש. אני הייתי נוסע בנתיב השמאלי עד הפניה שלי. עוצר. מבקש מנהג בנתיב הפקוק לחצות לימין כדי לפנות, ועובר. עמיתי האמריקאים עמדו 20 דקות בפקק כדי לפנות ימינה.

אני מבחינתי מצפוני היה נקי. זה לא פקק בכיוון שלי, אני לא צריך לרדת לכביש המהיר. לא גנבתי מאף אחד, לא נדפתי לפני אף אחד ותמיד אנשים נתנו לי לעבור עם חיוך.

עמיתי המקומיים אפילו לא חשבו על אופציה כזאת.

עריכה אחרונה על ידי Ahbarony
פורסם (נערך)

Ah, the age old question...

אם מבקשים, אני מאפשר להיכנס.

אם מתקרבים לפני הפגוש שלי, אבל לא ממש בתוך הנתיב, אני מאפשר (אלא אם כן זה רכב מסחרי/מונית/אוטובוס/משאית וכד׳).

אם מתקרבים אבל אני רואה שהנהג ״חולם על ההגה״ אני פשוט ממשיך.

אם הנהג נדחף, אז אין לי מה לעשות.

שיקול נוסף שאני מתחשב הוא ההפרעה לכלל התנועה ולא רק לי; נהג שכזה חוסם נתיב נוסף, ועדיף שישתלב כמה שיותר מהר.

אני אתן דוגמא להידחפות שלי: לפני ההרחבה של כביש בגין בירושלים (למי שמכיר), הייתה עליה מהקניון לכיוון פת. אם רצית לפנות ימינה, היית צריך כמובן להשתלב בימני ולפנות - אבל פה הקאצ׳: לאורך הכביש היו מספר תחנות אוטובוס, כך שלא יכולת להשתלב גם אם רצית ובנוסף - מוניות היו חונות שם כמעט עד הרמזור. הנתיב המרכז היה דה-פקטו נתיב ההשתלבות, ולאורכו היו נהגים בשלבים שונים של הידחפות.

הייתה כמובן האופציה להתחיל מראש הטור, אחרי כל האוטובוסים והמוניות, אבל אז נגזר עליך לחכות עד צאת הנשמה או עד שיגמר לך הדלק.

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...