Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בתור נכה, אני נוהג להחליף רכבים כל 4.5 שנים (וכך אני נמנע מהחזר יחסי של ההלוואה ).

הרכב שיירכש יהיה הרביעי שייקנה בהלוואה עומדת.

אין לי צורך בהתקן כלשהו לכיסא גלגלים , אני נכנס ויוצא מהרכב בכוחות עצמי, גם להגה אין צורך בהתקן כלשהו, הנכות היא בגפיים התחתונות .

סה"כ אני מאוד מאוכזב מהאוקטביה, ציפיתי ליותר והלכה למעשה קבלתי הרבה כאב ראש והמון שעות מוסך.

לטובה אציין את איכות ההרכבה בסלון הרכב.

די קשה לי להתאים כיסא הנהג, למרות שגם באוקטביה לא יצא לי להרגיש נוח ב100%, אציין שמכל הרכבים באוקטביה הרגשתי הכי נוח יחסית, ההגה המתכוונן עזר מאוד .

לרעה,אציין את אמינות התיבה הרובוטית- שלל תקלות מוזרות במנוע וטלטולים בנהיגה במהירות איטית עד בינונית בתוך העיר .

אחרי כ4.5 שנים הבנתי שאין לי צורך בתא מטען רחב, רוב הזמן היו ברכב שלל חפצים שלא באמת צריכים להיות שם.

כמו כן, סבלתי מהתיבה הרובוטית ולכן ברכב הבא ארצה תיבה אוטומטית בלבד ,גם על חשבון "ביצועים"

95 קמש מחוץ לעיר \כ 50 קמש בעיר -המהירות בה אני משתדל לנהוג רוב הזמן , במהירות זו אני לא מצפה לביצועים כלשהם, שמתי לב שלאחרונה אני משתדל להימנע עד כמה שניתן מכל מיני הרפתקאות למינן.

סע לאט ,תגיע רחוק הוא מוטו טוב לחיים בכלל ולנהיגה בפרט.

כ80% הרכב מבללה בעיר , כדי ליהנות מחסכון יחסי ,אשקול רכב עם תיבת הילוכים רציפה אבל בשום פנים ואופן לא רובוטית.

המנוע חייב להיות מעל 1.2 (ביטוח לאומי מחייב).

תצורת סופרמיני בהחלט באה בחשבון.

משהו שמאוד אהבתי באוקטביה-חיישני לחץ אוויר בגלגלים+חיישני גשם שמפעילים את המגבים במהירות המתאימה בהתאם למשקעים.

דיבורית מובנית -משהו שמאוד הייתי רוצה שיהיה ברכב.

5 כ"א ו-ESP חובה.

תקציב משוער -עד 100 אש"ח

אילו דגמים כדאי לבדוק ?

תודה רבה

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נשמע שמיקרוואן יכול מאוד להתאים לדרישות שלך.

אני הייתי בודק את טויוטה ספייס וורסו שמרגיש קצת בסיסי בל חסכוני ויעיל מאוד מבחינת סידור המושבים הפנימי. הוא עולה 107K.

אפשרות שניה היא ההונדה ג'אז החדשה שהגיעה לאחרונה לארץ, הדגם המאובזר עולה 1,000 ש"ח פחות מהטויוטה ומאובזר יותר ממנו. בגדול אותו רעיון, קטן מבחוץ וגדול מבפנים.

האפשרות המיקרוואנית האחרונה היא ניסאן נוט שלדעתי לא מציעה דבר מעבר להונדה ולטויוטה אבל עולה 110K.

בכל הרכבים האלה תנוחת הישיבה מעט גבוה מהרגיל ומאוד נוחה לטעמי, אולי יהיה לך יותר נוח מבאוקטביה.

כיוון אחר, משפחתי קומפקטי דווקא ובמתיחה של התקציב, סיטרואן C4 מוצעת במחיר מעניין ועם יחידת הנעה מבטיחה ורשימת אבזור טובה בהחלט.

פורסם

לפני האוקטביה הייתה בבעלותי ניסאן טידה, הישיבה בטידה הייתה גבוהה יחסית ולא הרגשתי נוח

אבל ההשוואה בין שני הרכבים מבחינת נוחות ישיבה היא לא נכונה כיוון שבטידה לא הייתה אפשרות לכיוון ההגה פנימה\החוצה .

ישיבה גבוהה בשילוב הגה מתכוונן בכל הכיוונים היא בהחלט אופציה שכדאי לבדוק.

מתיחת התקציב לא באה בחשבון מה גם שאני לא מעוניין ברכב אירופי, האוקטביה השאירה טעם רע בכל הנוגע לטיפול ותקינות מכנית לאורך זמן.

וורסו ראיתי לפני מספר ימים בכביש , העיצוב החיצוני בהחלט לא סטנדרטי.

פורסם

אם ככה אז זה מחזק את ההמלצה הראשונית שלי. ממליץ לך להתחיל להסתובב קצת באולמות התצוגה ולבדוק את תנוחת הישיבה ואפשרויות הכוונון של הכסאות וההגה.

פורסם

אני מצטרף להצעה של ביקורים באולמי התצוגה, כי נוחות הישיבה זה משהו אישי. אני בניגוד אליך אוהב ישיבה גבוהה.

הונדה ג'אז לדעתי תפורה לדרישות, כולל אבזור וצריכת דלק. והחסרון שלה במחסור כוח לא צריך להפריע לך לגמרי, לפי צורת הנהיגה שלך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לפני רכישת האוקטביה, יחד עם התיעצות בפורומים ראיתי וקראתי מספר גדול של מבחני רכב

בכולם בלי יוצא מן הכלל ציינו את זמינות הכוח של הרכב .

בשבוע שבועיים הראשונים התלהבתי מהמנוע והאפשרות ללחוץ טיפה יותר ולקבל תגובה מיידית מהרכב

לאחר מכן , התחלתי להתייחס לכך כמשהו מובן מאליו והתחלתי לשים לב לתיבת ההילוכים הבעייתית , לאחר מכן הגיעו התקלות המכניות השונות.

חוסר כוח הוא בהחלט לא חסרון משמעותי .

פורסם
לפני האוקטביה הייתה בבעלותי ניסאן טידה, הישיבה בטידה הייתה גבוהה יחסית ולא הרגשתי נוח

אבל ההשוואה בין שני הרכבים מבחינת נוחות ישיבה היא לא נכונה כיוון שבטידה לא הייתה אפשרות לכיוון ההגה פנימה\החוצה .

ישיבה גבוהה בשילוב הגה מתכוונן בכל הכיוונים היא בהחלט אופציה שכדאי לבדוק.

מתיחת התקציב לא באה בחשבון מה גם שאני לא מעוניין ברכב אירופי, האוקטביה השאירה טעם רע בכל הנוגע לטיפול ותקינות מכנית לאורך זמן.

וורסו ראיתי לפני מספר ימים בכביש , העיצוב החיצוני בהחלט לא סטנדרטי.

אני מבין את האכזבה שלך מהאוקטביה,התקלות שתארת תוארו הרבה מאד פעמים,גם על דפי הפורום,ככה שזה לא רק ברכב שלך,ולא רק בסקודה, זה גם בסיאט,ופולקסווגן,באודי פחות.

יש לי דרך העבודה פיגו 308,הדגם החדש,מהראשונות שהגיעו לארץ לפני כשנה וחצי.

הרכב עם 107 אלף ק"מ,אני,ואחרים נוהגים המון בכל הארץ,ואני מודה שאני פשוט מתעלל ברכב,למעט החתיכת בד הקטנה שמכסה את המנוע בשביל השתקת רעשים,לא החליפו כלום ברכב.

הרכב מאד נוח,חזק,ושקט.

עד כמה שאני יודע,הרכב מפגין אמינות גבוהה לא רק אצלי,בהחלט מומלץ.

פורסם

ברכב החדש אצטרך לבדוק גם את נושא רעשי המנוע והרוח .

רעשי מנוע מפריעים לא היו באוקטביה (למעט רעשים שבתחילת ההתנעה והנסיעה שהם לגיטימיים כי המנוע מתחמם)

לעומת זאת, הרכב סבל מרעשי רוח חזקים במיוחד שקבלו דגש כאשר פותחים את החלון האחורי.

להקטין את השפעםתהרוחות ניתן עם התקנת מגני רוח.

פורסם

1. ביטוח לואמי מחייב נפח מנוע מעל 1.3.

2. מנסיון ממליץ על רכב קצת גבוה: סקודה יטי 1.4, אופל מוקה או אופל מריבה.

3. לא בטוח שקניית סופר מיני תהיה זולה יותר בשבילך, בגלל שהמיסים נמוכים יחסית הרכב יצא יקר ויעלה מחיר דומה למשפחתית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

1.תודה על התיקון.

2.קונצרן וואג לא בא בחשבון-עם האוקטביה ,יצא לי להכיר חברים חדשים, הבעיה שמדובר ב"מוסכניקים" :twisted:

כנראה השילוב הטוב ביותר הוא ישיבה גבוהה ושליטה מלאה בכיוון ההגה , אהיה יותר חכם כאשר אבדוק כל רכב לעומק באולם תצוגה ובזמן נסיעת מבחן.

3.צריך לקחת בחשבון

אם הבנתי נכון במקרה הספציפי, צריך לחפש משפחתית או סופרמיני שעולה כמו משפחתית .

לצרכים שלי ,סופרמיני תתאים יותר אבל כדי ליהנות מההטבה צריך רכב גדול יותר, פחות נוח לחניה ופחות חסכוני בדלק .

פורסם

מה עם סוזוקי קרוסאובר או ויטרה? מנועי 1.6 ( כמו שביטוח לאומי אוהב) , לא גדולות מדי, ישיבה יחסית גבוהה, צריכת דלק לא רעה וכנראה שמירת עריך תהיה יחסית טובה.

זכור לי שמישהו כאן בא להתייעץ בנושא דומה, והוא משום מה כל פעם מגיע לרכבי הונדה בגלל גובה ההנחה . אולי שווה לבדוק HRV החדשה.

והגיע זמן שביטוח לאומי יחליף את הדרישה הזאת של נפח מנוע - יש הרבה מכוניות משפחתיות ומיניוואנים עם מנועי טורבו קטנים וחזקים, ויהיו יותר ויותר כאלה. יש גם מנועי 0.9 אקובוסט וכו..די, הגיע זמן להתעדכן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

מאזדה 2 ברמת אבזור דינמיק ומעלה יש את כל מה שביקשת, למעט חיישני לחץ אוויר שאני לא בטוח אם יש או אין, צריך לבדוק.

מחירון רשמי הוא 105K בחברה. לדעתי עם מיקוח תוכל להגיע קרוב מאוד למה שתרצה לשלם, או לחלופין אולי אפשר להשיג בהרבה יותר זול אצל חברות הליסינג בכל מיני מבצעי "יד 1, 0 ק"מ".

המנוע 1.5 והגיר אוטומטי "רגיל". המנוע יחסית חלש, אבל למהירויות שאתה מתכוון לנוע בהן [ואפילו קצת יותר] זה לא יפריע לך.

הנוחות השתפרה פלאים מהדגם הקודם [בעיקר כי הוא היה מאוד לא נוח], ויש 6 כריות אוויר+כל מערכות הבטיחות הבסיסיות.

אבזור: מסך מולטימדיה עם AUX+USB ודיבורית שן כחולה, בקרות אקלים ושיוט, חיישני גשם, חיישני תאורה, מצלמת רוורס, הנעה ללא מפתח, מערכת בלימה אוטומטית בעיר, מערכת שמתריעה על סטייה מנתיב ועוד שלל שטויות.

בקיצור, לצרכים שלך, לדעתי זו האופציה הטובה ביותר. היא נוחה ומאובזרת לעילא [אין כמעט מתחרות שקרובות לזה בתחום המחיר]. בנוסף, נראה לי סביר לשער שתהיה גם אמינה וזולה לאחזקה יחסית למתחרות אירופאיות.

ממליץ לך לקפוץ לסוכנות מאזדה ולתאם נסיעת מבחן כדי לוודא שהנוחות מתאימה ושהמנוע מתאים לך.

אופציה נוספת יכולה להיות רכב סיני, אבל שם זה התפשרות על בטיחות.

יש את הג'יפונים של דאצ'יה, אם כי אינני בקיא ברמות האבזור שלהם.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לדעתי ההתלבטות שלך צריכה להיות בין מאזדה 2 דינמיק/ספורט/פיור וויט (שאמנם מעל התקציב אבל מאובזרות מאוד גם בהיבט הבטיחותי) לבין הג'אז.

פורסם

אתם יכולים להתפייט על המאזדה כמה שאתם רוצים. עקב שולי רווח גדולים מדי של דלק מוטורס פורד.פורד מחוץ לתחום לזכאים להקלות במס דרך ביטוח לאומי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...