Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב שטח - עד 40 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

למרות שזה לא פורום לרכבי שטח... (וקומפי, אין צורך להפנות אותי לפורומי שטח... באם מישהו פה יכול להמליץ ולעזור, אשמח לשמוע... באם לא, לא נורא)

כרגע ברשותי הונדה CR-V... שנה שלמה...

נוסע בה רק בסופי שבוע. ובהם אני מעדיף לצאת לטייל... בגלל סוג הרכב העדפתי לא להגזים בקושי של הטיולים.. אבל את זה אני מעוניין לשדרג... מה גם שעלות הרכב לא משתלמת לי לעומת השימוש שלי ברכב...

לכן, אני מוכר אותה ומקווה לקנות רכב שטח זול יותר...

דרישות: עלות עד 40K (אלא אם כן יש עד 50K אופציה ממש ממש שווה שעדיף לי להשקיע יותר וישתלם לי)

יכולת שטח טובה מאוד עד גבוהה!

עלות אחזקה לא יקרה מדי... רכב שישמש אותי לטיולים... אין לי צורך/רצון להוציא אלפים על ביטוח, רישוי, טיפולים יקרים מאוד וכדומה..

אמינות: כמה שיותר טוב, עדיף... לא אכפת לי לרכוש ספר טיפולים של היינס ולטפל ברכב... אבל לא להגיע למצב שכל יום שישי/שבת אצטרך לקפוץ מתחת לרכב לעוד איזה תיקון קטן...

פירוט עלויות "קטנות"

כרגע הוצאותי על הCR-V היו כדלהלן...

עלות ירידת ערך - בערך 10K-15K... ירידת ערך גבוהה בגלל מחיר גבוה של רכב

דלק - בערך 6.5K - 7K.. למרחק נסיעה של כ-12000 קילומטר בשנה... ובעיקר בשביל טיולים בשבת... באמצע שבוע כמעט שלא משתמש ברכב...

ביטוח מקיף + חובה - 5K למקיף וכ-2K לחובה

טיפולים - 2K בשנה.. כולל טיפולים גדולים והחלפת שמנים ופילטרים כוללים לאחר שרציתי לוודא שהכל יהיה פיקס ברכב לאחר הקניה.. על כל צרה שלא תבוא... ומצבר חדש...

טסט - 2K, רמת שווי 6... אין לי צורך ברכב יקר...

בגלל שאני אשתמש ברכב בעיקר לטיולים עם החברה/חברים. הCR-V שהוא מצויין בתור רכב "כללי" גם לכביש וגם לשטח פשוט חלש מדי לטיולי שטח שהם מעבר לחולות ים... ולמרות שהתרשמתי מאוד לטובה מיכולות השטח שלו, אני מעוניין ביותר מזה. מחסור בהילוך כוח, נעילות וכדומה, ואפילו זוויות גישה, נטישה ומרווח גחון...

קראתי כתבה בידיעות אחרונות על "קניית ג'יפ עד 20,000 ש"ח"... אז הייתי מעוניין לשמוע המלצה דומה רק שהרף הוא עד 40,000 ש"ח... אולי 50,000....

מה שאני חשבתי זה בכיוון של ג'ימני, ויטארה, סופה (אולי?) יתרונות/חסרונות של כל דגם? רכבים אחרים שיכולים לענות בצורה מיטבית ככל האפשר על הקריטריונים שהקצתי?

בתודה מראש לכולם

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

אמרת נעילות? אמרת 40000 ש"ח? הבחירה שלך אכן מצטמצמת לדגמים בודדים.

לגבי הג'ימני, אני לא ממש בקיא בשוק, אתה בטוח שיש ג'ימני ב40000 ?

אם כן, אז מדובר ברכב חביב, צפוף וחלש, ועם שתי נעילות הוא יהיה מצוין בשטח-אם לא איכפת לך על הפלסטיקים.

כנ"ל הסמוראי (מתנצל ומבין אותך אם כבוגר CRV הקאת על המקלדת) רק שהוא הרבה הרבה יותר ספרטני ולא נוח מהגימני.

ויטרה: רכב נהדר, יחס אולי הכי טוב של פאן\שקל בנסיעת שבילים מהירה, במיוחד עם מנוע 16 שסתומים מוזרק, שהגיע למיטב ידיעתי מ95 וצפונה, וגם בעלת פוטנציאל מצוין בשטח טכני לאחר התקנת שתי נעילות והגבהה .

סופה: כאן אתה באמת מגיע לליגה העליונה של יכולת שטח, בתמורה לספרטניות, נוחות נסיעה בעייתית למפונקים, אמינות מפוקפקת משהו, וצריכת דלק גבוהה מאוד- בין 1:6 ל1:8 בכביש בינעירוני. שוק שיפורים אדיר מכאן ועד הודעה חדשה.

לנד-רובר דיסקברי בנזין, גם כן נכנס לתקציב שלך- צריכת דלק היסטרית, תדמית אמינות בעייתית כמו לכל דגמי לנד-רובר, שמנסיוני אכן נכונה, אבל מדובר ברכב מדהים בנוחיות שלו, כמו גם ברמת העבירות הגבוהה מאוד, לאחר שיפורים יקרים מאוד (לא ניתן להתקין בו נעילות זולות אלא רק נעילות מהדגמים היקרים בשוק-מעל ל12000 ש"ח לזוג נעילות ) .

אני חושב שאם תתאמץ ותשקיע מעל ל50000 ש"ח כבר תוכל למצוא היילקס (טויוטה) עם פוטנציאל עבירות גבוה מאוד, אמינות מדהימה, נוחות בעייתית. אם יש לך את הכסף ולא איכפת לך לנסוע ברכב בלי מנוע (83 כוחות סוס על קצת פחות משני טון-איכס) שווה לך להתאמץ. כל שאר הרכבים שהזכרתי יאכילו אותך בהרבה בוץ בעיניים, כשתשכב מתחתיהם לתקן תקלות.

אם כבר נכנסת לחשבון הוצאות... אז בכל אחד מהרכבים שהזכרת, שכח מהסכומים שהיו בHRV . רכב שטח ותיק ב40000 ש"ח זה רכב שיקח לך הרבה הרבה יותר, בתיקונים, שיפורים (שיגיעו מן הסתם בהתחשב בכך שאתה מדבר על דרישה לרמת עבירות גבוהה) ובדלק.

פורסם

גם אני חושב שעם כל הדרישות שהצבת, הכי כדאי לעשות מאמץ קטן ולקנות היילקס.

אמינות גבוהה ויכולת שטח טובה מאוד. החסרונות הם מנוע עצלן (למרות שבשטח סביר שיורגש פחות) ואגרת רישוי יקרה יותר.

בנוסף יהיה לך המון מקום לציוד ואף פעם אי אפשר לדעת מתי צריך להוביל שידה.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

לסופה יש יתרונות ברורים על פני שאר הג'יפים: כוח מנוע, חוסן מכלולים, זמינות חלקים. החסרונות שלה לא באים לידי ביטוי אם זה רכב לטיולים בלבד: צריכת דלק, ביצועי כביש (לא מדובר על תאוצות... בזה היא חזקה...).

לדעתי היא עדיפה על הטויוטה, אבל גם הטויוטה מעולה.

dirty old man

need love too

פורסם

טראנו או טרופר בנזין מהדגמים הראשונים יכנסו לך בתקציב הזה, ולדעתי יענו גם על מה שאתה מחפש.

הסופה היא שינוי גדול לעומת מה שאתה רגיל כיום מבחינת ספרטניות ויכולות שטח, וההיילקס היא עגלה נוראית וצפופה מבפנים(אם כי בזה נגמרים חסרונותיה).

חנן, איזה סופה עושה 1:8 ? היו לי שתים ושתיהן לגמו 1:5 באדיקות...

נמרוד

פורסם
חנן, איזה סופה עושה 1:8 ? היו לי שתים ושתיהן לגמו 1:5 באדיקות
אני כתבתי:

וצריכת דלק גבוהה מאוד- בין 1:6 ל1:8 בכביש בינעירוני

..קטונתי...לי בכלל יש סיקס (1:8 בדרך מהבית לנקודת הכניסה לשטח, בתוך השטח אללה אכבר-כבר יצאתי על אדים לאחר פחות מ90 ק"מ) . רק הבאתי נתונים מסקר צריכת דלק בסופה:

http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=49

אתה כותב על זה בזמן עבר, אז אני מניח שכבר מאוחר לשאול אותך אם היו לך בסופות חיישני חמצן? והאם מחשב הסופה עבד בחוג פתוח או סגור?

פורסם

השואל כתב שאחת הדרישות היא:

יכולת שטח טובה מאוד עד גבוהה
ונמרוד כתב:

טראנו או טרופר בנזין מהדגמים הראשונים יכנסו לך בתקציב הזה, ולדעתי יענו גם על מה שאתה מחפש

מה הקשר בין טראנו או טרופר (שאין בשוק האפטר-מרקט נעילות דיפרנציאל קדמיות בשבילם ) ובין יכולת שטח גבוהה?

פורסם

גבוהה זה עניין יחסי, אתה יודע...

היכולת שלהם גבוהה משל ההונדה, אך נמוכה משל הסופה. חוצמזה, הנהג עושה את ההבדל.

dirty old man

need love too

פורסם
השואל כתב שאחת הדרישות היא:

ונמרוד כתב:

מה הקשר בין טראנו או טרופר (שאין בשוק האפטר-מרקט נעילות דיפרנציאל קדמיות בשבילם ) ובין יכולת שטח גבוהה?

אני רואה שאולי הגזמתי קצת בתיאורי הדרישות שלי...

אני חושב שרכב בעל עבירות ויכולות שטח כמו של הג'ימני (שאני קורא עליה רק טובות מבחינת יכולות שטח) יספקו אותי... אני לא ממש טורף טיולי עבירויות כל שבוע (לבנתיים)

יש רכב אחר שיכול לספק אותי, החיסרון היחידי שאני רואה בג'ימני זה מנוע קטן מדי למרות משקל זעיר (אני אוהב לנסוע גם עם חברים וגם עם ציוד שינה בתא המטען (או על הגג במקרה של הג'ימני).

שאלה נוספת, האם גובה הג'ימני מספק על מנת לחצות מקורות מים/בוץ וכדומה.. הוא נראה לי די קטן...

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

ג'יפ סמוראי

יצא לי לנסוע בדבר הזה פשוט חיה בשטח

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
ג'יפ סמוראי

יצא לי לנסוע בדבר הזה פשוט חיה בשטח

אין כמו סמוראי... זול לתחזוק, חסכוני בדלק, ביצועים מעולים בשטח, וזול לשפר או למצוא חלקים!

חוץ מזה, הג'ימני הוא הסמוראי עם הפנים המהודר יותר... עולה קצת יותר.. תוכל למצוא שנתון 99 בסביבות ה- 50K, אם תצליח למצוא... הם נחטפים כמו לחמניות חמות...:-) חחח

בהצלחה בחיפושים!

ממליץ בחום על הסמוראי!

פורסם

אני ראיתי בעיניים שלי ג'ימני עובר ברמת הגולן במקומות שבחיים שלי לא חשבתי שיש רכב שיכול לעבור בהם - והוא היה סטנדרטי (מליסינג, אולי זה נותן משהו...)

אנ לא חושב שתהיה לך בעיה של עבירות בג'ימני. כוח המנוע שלו לא אדיר - אבל היי, להיילקס יש 83 כח סוס על משקל של איזה טונה וחצי, והוא נחשב לבעל יכולת שטח מעולה.

הבעיה היחדה שיכולה להיות לך עם ג'ימני היא באמת מרחב הפנים המצומצם מאוד שלו, הכי טוב שפשוט תלך ותראה בעצמך אם אחד כזה מתאים לך או לא.

תמיד אתה יכול לקנות בתקציב הזה איזה 8 ניבות ...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...