Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משיכת ההילוכים וקיק דאון...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל נסיעה באוטו גורמת לבלאי.

לתת קיק-דאון (וכך להגיע לסל"ד גבוה) אכן גורם בלאי.

כל עוד לא עושים את זה כאשר המנוע קר (כלומר: ב-10 דקות הראשונות אחרי התנעה קרה נוהגים רגוע) - הבלאי לא גדול.

עקיפות כמובן לא מתחילים אם יש רכב מתקרב ממול.

אבל כשעוקפים בכביש דו סטרי (כאשר פנוי ומותר!!), הדוושה צריכה להיות צמודה לרצפה במשך כל העקיפה - המטרה היא לצמצם למינימום את זמן השהייה בנתיב הנגדי.

ואין שום רע בהגעה לקו האדום במד הסל"ד מדי פעם - כל עוד לא עושים את זה על מנוע קר, ולא נוסעים על הקו האדום כל היום...

אני לא יודע מאיפה הבאת את זה, אבל אני לא ממש מסכים עם זה... נכון שאתה צריך להאיץ כדי לעקוף, אבל לא צריך לסחוט את הדוושה עם שתי רגליים אם אין כל סכנה, עקיפה צריכה להעשות בפרק זמן קצר, אך לא צריך להגזים, קודם כל אם תעשה את זה כל פעם יגרם יותר בלאי למנוע, כמו כן סביר להניח שאתה תעבור את המהירות המותרת (אם הרכב שלפניך נוסע במהירות סבירה)...

לפי דעתי הסיבה היחידה לסחוט את הדוושה בעקיפה היא רק במקרה והנסיבות מצריכות את זה... למשל אם מגיע רכב ממול שלא שמת לב אליו בזמן היציאה לעקיפה...

אני בינתיים בכל המקרים שבהם עקפתי מכוניות בתנאים סבירים לא הגעתי עם הדוושה לרצפה...

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפי דעתי הסיבה היחידה לסחוט את הדוושה בעקיפה היא רק במקרה והנסיבות מצריכות את זה... למשל אם מגיע רכב ממול שלא שמת לב אליו בזמן היציאה לעקיפה...

המטרה היא לסיים את העקיפה בזמן המהיר ביותר. לא משנה אם יש רכב ממול או אין. הבלאי למנוע הוא זניח (כמה כבר אתה עוקף?), ובנוגע לעבירת המהירות המותרת - נו באמת.

והמשפט האחרון שלך הוא בדיוק העניין - אם יצאת לעקיפה ולא שמת לב שהרכב שמגיע ממול קרוב מדי, אז מה עדיף - שיצאת לעקיפה עם חצי גז והיית צריך לתת קיק דאון או לחיצה עד הסוף רק באמצע העקיפה, או שמההתחלה כבר עקפת בשיא הכוח? זה גם עניין בטיחותי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
המטרה היא לסיים את העקיפה בזמן המהיר ביותר. לא משנה אם יש רכב ממול או אין. הבלאי למנוע הוא זניח (כמה כבר אתה עוקף?), ובנוגע לעבירת המהירות המותרת - נו באמת.

והמשפט האחרון שלך הוא בדיוק העניין - אם יצאת לעקיפה ולא שמת לב שהרכב שמגיע ממול קרוב מדי, אז מה עדיף - שיצאת לעקיפה עם חצי גז והיית צריך לתת קיק דאון או לחיצה עד הסוף רק באמצע העקיפה, או שמההתחלה כבר עקפת בשיא הכוח? זה גם עניין בטיחותי...

רוני

לפי דעתי לא צריך לקרות מצב שיוצאים לעקיפה בלי להיות בטוחים שלא מגיע רכב ממול, בגלל זה גם לא צריך להיות עם רגל כבדה על הגז בזמן עקיפה אם מוודאים שאין סכנה...

ולגבי המהירות המותרת, חשבתי ששומרים פה על חוקים... הרי אם שלט נהג חדש זה עניין שמציל חיים אז מהירות מותרת על אחת כמה וכמה...

פורסם
לפי דעתי לא צריך לקרות מצב שיוצאים לעקיפה בלי להיות בטוחים שלא מגיע רכב ממול, בגלל זה גם לא צריך להיות עם רגל כבדה על הגז בזמן עקיפה אם מוודאים שאין סכנה...

ולגבי המהירות המותרת, חשבתי ששומרים פה על חוקים... הרי אם שלט נהג חדש זה עניין שמציל חיים אז מהירות מותרת על אחת כמה וכמה...

המשפט הראשון שלך נכון מאוד. אבל צריך להיות מוכנים לכל דבר.

בנוגע למהירות המותרת - מה עדיף, לצאת לעקיפה של רכב שנוסע 85 ולעקוף אותו על 90 במשך חצי דקה בערך או לתת קיק ולעקוף אותו על 100 תוך עשר שניות? ובקיצור - אם אתה לא רוצה לעבור את המהירות המותרת, אל תעקוף בכלל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

Or, we're all joking here because kick-down is a term from automatic transmissions only, when you floor the loud pedal and it makes the transmission shift down a gear... it doesn't exist in manual transmissions where you would downshift yourself

.Moti

את זה אני יודע אבל פשוט הצורה בגיר רגיל היא המקבילה הכי טובה לקיק דאון אוטומטי של תיבת ההילוכים , הלא כך הדבר :wink:

ים long time no

פורסם
המשפט הראשון שלך נכון מאוד. אבל צריך להיות מוכנים לכל דבר.

בנוגע למהירות המותרת - מה עדיף, לצאת לעקיפה של רכב שנוסע 85 ולעקוף אותו על 90 במשך חצי דקה בערך או לתת קיק ולעקוף אותו על 100 תוך עשר שניות? ובקיצור - אם אתה לא רוצה לעבור את המהירות המותרת, אל תעקוף בכלל.

רוני

בקשר למהירות המותרת זה היה בצחוק, נראה שלא קראת את השרשור בנושא ה"נהג חדש", בכל מקרה גם אני לא נוסע תמיד בגבולות המהירות המותרת (אבל תמיד בזהירות) אבל כדי לעקוף לפי דעתי מספיק גם פער של 10 קמ"ש או 15 כדי לעקוף בבטחה... ובשביל זה לא צריך לסחוט את הדוושה, מספיק רק ללחוץ מעט יותר חזק (בהנחה שאתה לא נוסע על חיפושית שנת 72 או משהו דומה)

פורסם
בקשר למהירות המותרת זה היה בצחוק, נראה שלא קראת את השרשור בנושא ה"נהג חדש", בכל מקרה גם אני לא נוסע תמיד בגבולות המהירות המותרת (אבל תמיד בזהירות) אבל כדי לעקוף לפי דעתי מספיק גם פער של 10 קמ"ש או 15 כדי לעקוף בבטחה... ובשביל זה לא צריך לסחוט את הדוושה, מספיק רק ללחוץ מעט יותר חזק (בהנחה שאתה לא נוסע על חיפושית שנת 72 או משהו דומה)

גם על משפחתומטית 1600, כדי לעקוף בביטחה רכב שנוסע 80-90 צריך לתת פול גז.

אז נכון, סביר שהעקיפה תסתיים מעל המהירות המותרת, אבל זה עדיף בהרבה על השתהות מיותרת בנתיב הנגדי. אני אישית גם מכבה את המזגן לפני היציאה לעקיפה :-P

כמובן שאם יש לך אימפרזה טורבו, סביר להניח שאתה יכול לעקוף בביטחה גם בלי למשוך את ההילוכים עד הקו האדום.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

למה להצמיד את הדוושה לריצפה?

באוטומט, ההצמדה היא אכן זו שמורידה הילוך. אבל מעבר לכך עד כמה שאני יודע, יש לחיצה אופטימלית בכל רגע (פונקציה של הסל"ד והעומס), ולחיצה מעבר לה לא משפרת דבר.

אני צודק או מקשקש?

פורסם
למה להצמיד את הדוושה לריצפה?

באוטומט, ההצמדה היא אכן זו שמורידה הילוך. אבל מעבר לכך עד כמה שאני יודע, יש לחיצה אופטימלית בכל רגע (פונקציה של הסל"ד והעומס), ולחיצה מעבר לה לא משפרת דבר.

אני צודק או מקשקש?

מה הכוונה לחיצה אופטימלית כל רגע?

אתה רוצה יותר תאוצה אז יותר גז, פחות תאוצה פחות גז... כמובן שאם אתה בקו האדום בידני אתה יכול ללחוץ עד מחר ולא תמשיך להאיץ מעבר לסל"ד מסויים, אבל כעקרון בכל סל"ד יותר גז זה יותר תאוצה..

פורסם
מה הכוונה לחיצה אופטימלית כל רגע?

אתה רוצה יותר תאוצה אז יותר גז, פחות תאוצה פחות גז... כמובן שאם אתה בקו האדום בידני אתה יכול ללחוץ עד מחר ולא תמשיך להאיץ מעבר לסל"ד מסויים, אבל כעקרון בכל סל"ד יותר גז זה יותר תאוצה..

בזה בדיוק אני לא בטוח: דוגמא קיצונית - תתגלגל ב1000 סל"ד ותלחץ עד הסוף: המנוע יצלצל אבל לא יאיץ יותר מהר מלחיצה הדרגתית.

ואני חושב שיש גבול ליעילות של המנוע בהתמודדות עם "עוד גז".

פורסם

מה אתה מבלבל???

תתגלגל ב1000 סל"ד, תלחץ על הגז עד הסוף(בהילוך ראשון, לדוגמא) והמכונית תאיץ די מהר.

תלחץ לחיצה הדרגתית יותר, המכונית תאיץ לאט יותר.

אין פה משחקים.

פורסם

לא יאהבו לשמוע את זה בפורום אספנות :roll:

חלק מהחיפושיות שם יוכלו לקחת את הרכב שלי שלך ושל עוד כמה פה ביחד.

אם אתה מגיע למפגשים, תעבור באזור של החיפושיות, תראה מה יש לחלק מהן מתחת למנוע (תבדוק מאחור).

זה מזכיר לי... לפני כמה שבועות נערים על סובארו סטיישן 70 ומשהו ניסו לעקוף אותי מימין בכביש בית דגן (בין משמר השבעה לאור יהודה).

אני הייתי על רבע\חצי גז ופתאום שמעתי צווחת מנוע כאילו טרקטור מנסה לעקוף אותי, ובאמת הסטיישן 70 ומשהו ניסתה לעקוף אותי.

נסענו זה לצד זה באותה מהירות כשהוא מנסה לעקוף, חייכתי אליו, קרצתי, הוא ראה אותי ואז נתתי 3\4 גז (המנוע בקושי התאמץ) והוא נעלם לו מאחור.

תפסתי כזה צחוק.... אמרתי לחבר שלי שישב לידי "עכשיו אני מרגיש איך זה להיות בעל הרכב היותר חדש שצוחק על הסובארו הישנה שמנסה לעקוף אותו".

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

• תוכן חדש...