Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2 שאלות על תחזוקת הבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, אשמח לעזרה בכמה נושאים בתחזוקת הבית.

1. יש לי בבית שפכטל ישן, מגורען ומכוער שרק אלוהים יודע איך פעם אנשים אהבו אותו (בסגנון של טמבורטקס). לאחר שקילפתי את השכבה שלו אני מגיע בחלק מהמקומות לטיח, בחלק מהמקומות ממש לבלוקים ובחלק רק לשכבת הצבע הקודמת. האם לפני השפכטל החדש שאני אשים יש חומר שכדאי ליישם אותו על הקיר?

2. דוד שמש- באתר של כרומגן יש 2 אופציות לדוד שמש- clasic ו-super. הפרש המחיר ביניהם הוא 600 ש"ח ומדובר על מערכת עם אותה כמות מים בדוד (150 ליטר). מישהו יכול לעזור לי להבין אם ההשקעה הנוספת שווה את המחיר? מה אני מקבל במערכת SUPER שאין בקלאסיק מלבד סינון האבנית? כתוב שהסופר הוא מערכת סגורה והקלאסיק היא מערכת פתוחה. מה זה אומר בשבילי בשורה התחתונה?

האם המחיר להתקנה 900 ש"ח הוא סביר או שמקובל אחרת? אם אני רוצה כרומגן כדאי לרכוש רק דרך המשווקים שרשומים באתר שלהם?

תודה

פורסם

עצה קטנה, דוד שמש גדול לא בהכרח יותר טוב.

אם יש לך מאיץ, המאיץ יגרום ליצירת אבנית מואצת ואפקטיבית יתארך זמן החימום םשלך.

אם אין לך מאיץ, לדוד יקח הרבה זמן להתחמם ויתן כמות מים גדולה שלא בהכרח אתה צריך.

פורסם

תודה. כרגע אנחנו 5 נפשות, זוג ושלושה ילדים. בהנחה שהדוד ישמש אותנו בשנים הקרובות ואולי נגדל במס' הנפשות אני חושב ש150 ליטר זה מספיק אם לא המינימום..

פורסם

ראשית אתחיל בכך שאין לי ניסיון בפועל עם דוד שמש במערכת סגורה (לי יש דוד שמש רגיל במערכת פתוחה). כל מה שאני כותב מבוסס על קריאה באינטרנט וחוש טכני שלי.

בדוד שמש במערכת פתוחה המים שעוברים בקולטים אלה אותם המים בדוד שבסופו של דבר אתה מתקלח איתם, בעוד שבמערכת סגורה יש צנרת עם נוזל חימום (דומה לנוזל קירור ברכב (עם חומר נוגד קפאון) לפי ההסבר באתר של כרומגן) והמים איתם אתה מתקלח לא עוברים בקולטים. בשביל לחמם את המים בדוד במערכת הסגורה יש מחליף חום (בגדול סבך של צנרת שהולכת הלוך-ושוב בתוך הדוד עצמו) שיושב בתוך הדוד שבו זורם נוזל החימום שמחובר לקולטים.

הינה תמונה שממחישה את ההבדל בין מערכת סגורה (מימין) לפתוחה (משמאל):

Solar-stratification-tank.png

והינה תמונה של מחליף חום לדוגמה - לי קל מאוד לדמיין את הספירלה הזו מתכסה באבנית מבחוץ אחרי כמה שנים (מהמים של הדוד, לא מבפנים מנוזל החימום). כמה קל יהיה לנקות את האבנית מזה?

497543456_031.jpg

מבחינת השלכות למשתמש הקצה, לדעתי מערכת סגורה מורכבת יותר ובעיות במחליף החום ניתן לפתור רק בהחלפה מלאה של הדוד (ולפי האתר של כרומגן, של כל המערכת כולה, כולל הקולטים). מה גם שנראה שלמערכת סגורה יש פוטנציאל לשקיעת אבנית על מחליף החום שנמצא בתוך הדוד, בצורה שתקשה מאוד על ניקוי ותחזוקה ותגרע מיעילות החימום. במערכת פתוחה קל לבצע תחזוקה מונעת פעם בשנה-שנתיים לשטיפת הצנרת של הקולטים ושל הדוד וניקוי אבנית. במערכת הסגורה אין צורך בתחזוקת המערכת הסגורה (היא אמורה להיות מלאה בנוזל חימום שאינו מכיל אבנית כלל), אבל התחזוקה של הדוד (בעיקר מבחינת ניקוי אבנית) תהיה קשה יותר בגלל מחליף החום.

פורסם

תודה רבה פו_בר, כתבת שניקוי דוד במערכת פתוחה זה פשוט, איך זה מתבצע? האם זה לא יהיה אפשרי גם במערכת סגורה? כרומגן נותנים אחריות של 8 שנים, מישהו יודע עד כמה הם עומדים בהתחייבות שלהם?

פורסם

ניקיון של דוד רגיל במערכת פתוחה מתחיל בריקון הדוד, ולאחר מכן פתיחה של הפלאנג' (זהו מכסה בתחתית הדוד שאליו מחובר גוף החימום). דרך הפתח ניתן לגרוף את כל המשקעים והאבנית שהצטברו בדוד. אותו דבר ניתן יהיה לעשות גם בדוד במערת סגורה, אבל לי נראה שאת מחליף החום יהיה בלתי אפשרי לנקות - קוטר הפתח לאחר פתיחת הפלאנג' הוא בערך 25 ס"מ, מה שמקשה על ניקוי בעומק הדוד.

כמובן שאת הפלאנג' עצמו ניתן לתחזק ולהחליף (בעלות נמוכה) באותה מידה גם בדוד במערכת פתוחה וגם בדוד במערכת סגורה, ולמען האמת זה החלק שהכי מתבלה (בעיקר מאבנית) בדוד. אבל לדעתי למחליף החום של הדוד צפויים חיים קשים לא פחות, אבל ללא יכולת אמיתית לניקוי או החלפה.

פורסם
ניקיון של דוד רגיל במערכת פתוחה מתחיל בריקון הדוד, ולאחר מכן פתיחה של הפלאנג' (זהו מכסה בתחתית הדוד שאליו מחובר גוף החימום). דרך הפתח ניתן לגרוף את כל המשקעים והאבנית שהצטברו בדוד. אותו דבר ניתן יהיה לעשות גם בדוד במערת סגורה, אבל לי נראה שאת מחליף החום יהיה בלתי אפשרי לנקות - קוטר הפתח לאחר פתיחת הפלאנג' הוא בערך 25 ס"מ, מה שמקשה על ניקוי בעומק הדוד.

כמובן שאת הפלאנג' עצמו ניתן לתחזק ולהחליף (בעלות נמוכה) באותה מידה גם בדוד במערכת פתוחה וגם בדוד במערכת סגורה, ולמען האמת זה החלק שהכי מתבלה (בעיקר מאבנית) בדוד. אבל לדעתי למחליף החום של הדוד צפויים חיים קשים לא פחות, אבל ללא יכולת אמיתית לניקוי או החלפה.

ולפני כל זה כיבוי הדוד, ווידוי שמפסק הקו החשמלי שלו בלוח הפקקים למטה, נייר דבק עליו עם פתק - טכנאי בעבודה - לא להרים, עלייה אל הדוד עם טסטר שניבדק שהוא תקין ע"מ שתוכל לוודא שאין זרם במכלול החשמלי שתצטרך לשלוף משם (גוף החימום עם הטרמוסטאט).

אני בטוח ש- foo_bar התכוון כמובן לכל זה וזה באמת מובן מאליו, אבל ליתר בטחון...

אהה, כן: לך על הדוד הסטנדרטי, הרגיל. ובהחלט לך על תוצרת כרומגן.

אגב, שמעתי שהשליטה שם נמכרה למישהו זר.

פורסם

תודה רבה, כמובן שכל התעסקות עם הדוד מלווה בכיבוי המפסק וכו'..הבנתי שבשנים האחרונות נהוג להרכיב גם כפתור כיבוי צמוד לדוד.

החלפת פלאנג' כבר ביצעתי בעצמי, העבודה פשוטה מאוד. הבעיה היא שבאיזור שלי המים דיי קשים, הקומקום מתמלא באבנית דיי מהר ואני מניח שככה גם הדוד. מישהו מכיר מערכת פשוטה ולא יקרה לסינון אבנית בכניסה לדוד?

פורסם

מפסק ליד הדוד זהלא מנהג זו חובה עפ חוק החשמל כפי שחייב גם ליד מנוע מזגן וכל גוף חשמלי שאינו נמצא בחלל הבית כך שאם מישהו בבית יפעיל בטעות את המפסק מהלוח האדם שבחוץ לא יתחשמל.

מחליף החום לרוב אינו צורב כמות אבנית גדולה כי הוא איננו ממש כוף חימום שמרתיח את המים, לא ראיתי אף פעם מחליף חום שצבר יותר אבנית מהדוד עצמו.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

האם בטמפרטורות שהדוד מגיע אליהם אבנית לא יכולה להצטבר לרמה של הפרעה מורגשת בחימום המים? מישהו יודע האם האחריות של כרומגן כוללת החלפת של כל המערכת באם היא נפגעת כתוצאה מאבנית?

מישהו יודע אם יש יתרונות משמעותיים למערכת סגורה?

פורסם (נערך)
האם בטמפרטורות שהדוד מגיע אליהם אבנית לא יכולה להצטבר לרמה של הפרעה מורגשת בחימום המים? אבנית תמיד הייתה ותמיד תהיה, לכן כל משחק בטמפרטורה של המים יגרום לה להצטבר, מי יותר ומי פחות. צריך להשלים עם המצאות האבנית וזהו. ההפרעה היחידה שיכולה להיות היא סתימת גוף החימום. תיקון קל שבו מחליפים את הגוף קומפלט עם הטרמוסטאט וגם זה קורה לאחר זמן רב. מישהו יודע האם האחריות של כרומגן כוללת החלפת של כל המערכת באם היא נפגעת כתוצאה מאבנית? לא. מה פתאום? זה כמו שתבקש אחריות על קומקום חשמלי בגלל אבנית.

מישהו יודע אם יש יתרונות משמעותיים למערכת סגורה?[/quote [b]מערכת סגורה מותקנת בד"כ ברבי קומות. לדעתי אתה רואה את זה באתר של כרומגן כאפשרות, אבל בהחלט "תלך" על דוד שמש קונבנציונאלי. סוס מנצח ואמין. אל תחפש משהו אחר, חבל על זמנך. המערכת אמינה, מוכרת וקלה לאחזקה.[/b]

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
פורסם

אחלה! תודה רבה נראה שבאמת אלך על המערכת הפתוחה. ואני מקפיץ שוב לגבי היישום של השפכטל, האם אפשרי ליישם אותו על הקיר כמו שציינתי או שיש חומר יסוד שכדאי ליישם לפני כן?

פורסם

כל חומר שפכטל, בתנאי שהוא איכותי כמובן, ניתן ליישם (ויש ליישם. זהו ייעודו) ישירות על מוקד הפורענות, אבל:

על המקום להיות יבש ונקי.

מה זה נקי? כל חתיכה רופפת צריכה לעוף משם. אני נוהג לעבור עם שואב אבק על המקום בכדי שהשפכטל לא ייושם על אבק וכו'.

תשתדל לא ליישם את השפכטל בעובי של יותר מ- 1 ס"מ. אם יש צורך בעובי שכזה - ליישם פעמיים. הפעם הראשונה תשקע ותשנה צורה. עליה ולאחר שהפעם הראשונה התייבשה כראוי - ליישם שכבה שנייה.

פורסם
כתוב שהסופר הוא מערכת סגורה והקלאסיק היא מערכת פתוחה. מה זה אומר בשבילי בשורה התחתונה?

יש בניינים (ישנים, בחדשים אין את זה ב 99% מהמקרים) שנהוג היה לשים את הדוד עם הקולטים על הגג ולהוריד צינור מים חמים לדירה. זוהי מערכת פתוחה.

בבניינים חדשים\מודרניים הדוד נמצא בדירה עצמה או במסתור הכביסה, והקולטים בגג. זוהי מערכת חימום מים סגורה שעובדת ע"י טרמוסטט דיפרנציאלי אלקטרוני ומשאבת סיחרור מים.

אתה *לא* יכול לבחור בינהם.

אתה צריך לקנות מה שמתאים למתווה התשתית שלך.

הדוד בגג עם קולטים ? קנה את הדוד למערכת הפתוחה.

הדוד במסתור עם צנרת משותפת (מעיד על מערכת סגורה = מערכת סולארית לחימום מים) לכל הקומות ? קנה את הדוד שמתאים למערכת סגורה.

מערכת סולארית וגם מערכת פתוחה הינן מאוד אמינות ובטווח של 15-20 שנה בד"כ אין בעיות מיוחדות. הדבר היחידי שצריך לשים דגש עליו הוא כיסוי מגן מים למשאבת סיחרור (למרות שהיא מיועדת למקום פתוח, המשאבות נדפקות אחרי שנה בגלל חדירת מים) ומידי כמה שנים לפתוח את המערכת ולהזרים מים עד שיצאו נקיים. למערכת זו יש גם מיכל התפשטות שמחליפים אחת לכמה שנים בעלות לא יקרה.

בכל מה שקשור לאבנית ופלאנג' מים - כל דוד צריך תחזוקה גם בזה, בהתאם לרמת האבנית הקיימת באיזור מגוריו, זה לא קשור אם הוא דוד פתוח או מערכת סגורה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה לכולם, דיברתי עכשיו עם טכנאי התקנה. הוא המליץ לי בעקבות האבנית הרבה באזור שלי לשדרג ב-100 ש"ח לקולטי ברזל (ולא נחושת), הם אמורים להיות עמידים יותר מהבחינה הזאת. מישהו יודע אם התוספת הזאת שהיא דיי זניחה למען האמת, שווה את זה? האם ישנם יתרונות נוספים לקולטי ברזל?

• תוכן חדש...