Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים.

חבר טוב רכב סיטרואן C4 2006 אוטומט, מנוע 1600.

רוצים לבצע החלפת נוזל קירור, ידיים וחוש טכני יש, אין בעיה.

השאלה אם ברכב הזה ניתן לבצע ריקון והחלפה דרך פתיחה של הצינור התחתון ברדיאטור, או שיש שיטה אחרת?

כמו כן ניקוז אוויר, ברכב היה יש משהו משהו מיוחד?

אשמח להמלצה על נוזל קירור אגב, אני משתמש לרוב בנוזלים של Valvoline Zerex, איזה מכל הסוגים מתאים לרכב הנ"ל?

אשמח לעזרה, תודה מראש.

פורסם (נערך)

אכן באנד קפיצי על הצינור התחתון של הרדיאטור. תנתק אותו וכל המים נשפכים.

תמלא נוזל מקורי של סיטרואן. גלון עולה 90 שקל אצל ג'אן במסגר.

psaproantifreezecoolant5l_1.jpg

יש 2 פקקי ונטיל, אחד על בית הטרמוסטט ואחד על צינור שהולך לרדיאטור חימום. תצטרך לפרק בית פילטר אוויר כדי להגיע אליהם.

תפתח את שני הפקקים ותתחיל למלא נוזל למיכל העיבוי בזמן שבעל הרכב בהיכון עם הפקק ביד כדי לסגור אותו על הזרם שייצא מבית הטרמוסטט.

תמשיך למלא עד שגם מהפתח השני משפריץ נוזל והחבר סוגר עליו את הפקק.

תמלא נוזל עד המקסימום, תניע עם מכסה מיכל עיבוי פתוח למשך דקה או שתיים, סגור את המכסה ועקוב אחר שעון החום, והמתן לפעולת המאוורר.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

תודה על התגובה המהירה והפורטת.

אפעל בהתאם.

לגבי הנוזל קירור, אני מרחובות, והוא דרומי יותר. נבדוק במורשה, במידה ולא ניסע למסגר.

תודה.

פורסם

אהלן,

אופן ביצוע של ההחלפה אסף כבר פירט בצורה מדוייקת, אז לא אוסיף יותר.

לגבי הנוזל קירור עצמו, אני בדרך כלל שם מקורי, אבל אם לא מוצאים אין צורך,

תמצא נוזל קירור שעומד בתקן: PSA-B71-5110, לא משנה צבע הנוזל, העיקר שיעמוד בתקן.

נוזל אחד שאני מכיר שעומד בתקן הוא IADA.

תקנה כמובן גלון של 5 ליטר.

בהצחה! מנוע (NFU) שאני מאוהב בו וכיפי לטיפול.

רועי

פורסם

שוב שלום,

שאתה תנתק צינור רדאטור תחתון לא יצא מכל המערכת קירור, ישאר נוזל קירור בבלוק מנוע.

אם אתה לא יודע איזה נוזל יש עכשיו ואתה רוצה שיהיה רק אחד.

תנתק צינור רדיאטור תחתון, סגור אותו, תמלא מים מזוקקים, נקז אוויר כמובן, תניע ותניח לטרמוסטט להיפתח.

לאחר שנדלק המאוורר (ככה אתה בטוח שניקזת טוב אוויר והייתה סירקולציה מלאה של המים),

תנתק שוב את הצינור התחתון של הרדיאטור, ותעשה שוב את הפעולה הנ''ל.

לאחר הפעולה החוזרת תנתק את הצינור התחתון, סגור אותו ועכשיו תמלא את הנוזל הקירור החדש, ותנקז אוויר,

כשיכנסו המאווררים לפעולה תדע שכל בסדר וסע לשלום.

רועי

פורסם

מתן,

כן, 5 ליטר יספיקו, גם כשאני עושה טיימינג ומחליף משאבת מים ויוצאים רוב המים מהבלוק

ואז גם פותח צינור רדיאטור תחתון, נכנס כמעט 5 ליטר.

מן המשתמע ש- 5 ליטר יספיקו.

מיכאל,

המנוע הזה אמין בטירוף עם טיפול נכון, סוס עבודה, והחלק הכי טוב, קל מאוד לטיפול, לדעתי בין

הרכבים היותר קלים לעשות בהם טיימינג.

רועי

פורסם
תודה על התגובה המהירה והפורטת.

אפעל בהתאם.

לגבי הנוזל קירור, אני מרחובות, והוא דרומי יותר. נבדוק במורשה, במידה ולא ניסע למסגר.

תודה.

המחיר במורשה 100 ש"ח אם אני זוכר נכון.

• תוכן חדש...