Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו הסיבה ששמתי בלוח בבית גם ניתוק 0 לכל גופי החימום למיניהם, ונטות ושקעי כח (שלרובם מחובר מוצר מתכתי גדול)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

מסוכן מאוד.

יש חוקים ותקנות היכן חייב ניתוק דו-קוטבי והיכן אסור.

עד כמה שאני זוכר, בלוח החשמל הראשי אסור להתקין מפסק דו-קוטבי חוץ מהפחת, בדיוק מהסיבה שציינתי קודם.

זאת ועוד, במערכת תלת-פאזית, ניתוק האפס לבדו יגרום לעליית המתח לכ-400 וולט.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
מסוכן מאוד.

יש חוקים ותקנות היכן חייב ניתוק דו-קוטבי והיכן אסור.

עד כמה שאני זוכר, בלוח החשמל הראשי אסור להתקין מפסק דו-קוטבי חוץ מהפחת, בדיוק מהסיבה שציינתי קודם.

זאת ועוד, במערכת תלת-פאזית, ניתוק האפס לבדו יגרום לעליית המתח לכ-400 וולט.

שי לא הבנתי מהי הסיבה שהסברת שבגינה אסור להתקין ניתוק דו קוטבי?

לגבי התקנות אתה בטוח במה שאתה אומר כי לא זכור לי שיש תקנה שאוסרת להתקין ניתוק דו קוטבי במקרה כלשהו. יש לך רפרנס?

פורסם (נערך)

במקרה אני רואה המון לוחות חשמל.

בעיקרון עפ חוק בניית לוחות חשמל המפעלי לוחות מחוייבים בכל יציאה שאיננה תאורה או מסתיימת בשקע (דוד, תנור חימום, מפוח) שיהיה ניתוק אפס בלוח

לא ראיתי לוח אחד יוצא דופן.

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

פורסם (נערך)

מאז שלמדתי ועסקתי בחשמל ברמה הזאת, עבר הרבה זמן, אבל עד כמה שזכור לי, ניתוק דו-קוטבי חייב להיות בדוד-חשמל ובתריסים חשמליים, ואני זוכר משהו גם על קו-ראייה.

ניתוק דו-קוטבי נפרד (פשוט 2 מפסקים, ללא הפלסטיק שמחבר את המנופים שלהם בדומה לראשי תלת-פאזי) הוא מסוכן מכיוון שבנאדם יכול לחשוב שהוא הוריד את החשמל בבית ויכול לעבוד בביטחה (ולראייה, אין חשמל בבית) אבל הוא הוריד רק את האפס, והבית נשאר תחת פוטנציאל מסוכן.

כמו כן, מפסק דו-קוטבי מחובר, שהקוטב שממתג את הפאזה כושל ולא מכבה אותו, אבל הקוטב שממתג את האפס עושה את תפקידו, יכול ליצור אשלייה של "אין חשמל", ולכן מאוד מסוכן.

אני זוכר שלמדתי שבדומה לכביש, על תקנות החשמל להיות "סלחניות" לטעויות, ושלא כל טעות מקצועית תביא איתה עונש מוות, ולכן התקנות יוצאות מתוך נקודת הנחה שהחשמלאי (כולנו יודעים שרוב עבודות החשמל הרגילות" בבית, לא נעשות ע"י חשמלאים) לאו דווקא בדק עם טסטר, ושהוא הסתמך על "אין אור-אין חשמל", ולכן תוקנו התקנות ברוח הזאת, מצב שבו "אין אור-יש חשמל" הוא מסוכן ולא סלחני.

הרפרנסים שלי נמצאים איפשהו בחירייה כבר לא מעט שנים, אבל אולי אני לא מעודכן והתקנות השתנו מאז שלמדתי חשמל.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אני מדבר על מפסק דו קוטבי יחיד.

ניתוק שלו מנתק גם פאזה וגם 0, אין אפשרות אחרת במפסק הזה.

פורסם

מזכיר לי סיפור. הדוד אצל ההורים שלי הפסיק לחמם. הזמינו טכנאי. בדק עם טסטר - יש פאזה בגוף החימום, אבל שעון החשמל לא "רץ", והמים לא מתחממים. מיהר להחליף פלאנג' קומפלט במחיר מפולפל. אחרי ההחלפה המצב נשאר כשהיה, אבל הוא לא התבלבל, גבה כסף ונמלט.

פה אני נכנסתי לתמונה, הפעם עם פלוק במקום טסטר. מסתבר שליד הדוד, החשמלאי שם מפסק דו קוטבי, וחיבור האפס שבו נדפק. המפסק הוחלף והדוד מחמם באושר ועושר עד היום הזה.

:turn-l:
פורסם

שי צר לי לבשר לך אבל נראה שאתה כותב רק לשם מילוי דפי הפורום. לא רק שהמידע לא מדוייק הוא גם מטעה. נראה כמו בליל של מידע רלוונטי, לא רלוונטי וטעויות. מה התרומה של הודעות כאלו?!

פורסם

הדבר הכי מגעיל שעשה הקבלן ימך שמו אצלי בבית זה שהוא שבצינורות ששקועים בבטון הוא נגיד התחיל בצינור שרשורי ירוק וסיים עם צינור שחור חלק, הוא פשוט האריך צינור קצר בחיבור מעפן עם סלוטפ, חסך עלי כמה שקלים ואז כשרוצים להעביר סטלבנד מקללים את היום שבו אימא שלו ילדה אותו.

והוא עשה את זה בכמה מקומות!

וגם המהנדס לא חסר לו.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

בתוך יציקת בטון אסור לשים צינור שרשורי וזאת הסיבה שהוא שם צינור מריכף (מה שקראת לו חלק), כאשר הוא רצה לעבוד בתוך הקירות אז למען הכיפוף היותר נוח הוא חיבור אותו לצינור שרשורי.

מזכיר לי סיפור. הדוד אצל ההורים שלי הפסיק לחמם. הזמינו טכנאי. בדק עם טסטר - יש פאזה בגוף החימום, אבל שעון החשמל לא "רץ", והמים לא מתחממים. מיהר להחליף פלאנג' קומפלט במחיר מפולפל. אחרי ההחלפה המצב נשאר כשהיה, אבל הוא לא התבלבל, גבה כסף ונמלט.

פה אני נכנסתי לתמונה, הפעם עם פלוק במקום טסטר. מסתבר שליד הדוד, החשמלאי שם מפסק דו קוטבי, וחיבור האפס שבו נדפק. המפסק הוחלף והדוד מחמם באושר ועושר עד היום הזה.

זאת הסיבה שבגינה רצוי שיהיה טסטר שתי חוטים ואז בקלות אפשר לבדוק פאזה או שתי פאזות שונות וקיום אפס וארקה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
הדבר הכי מגעיל שעשה הקבלן ימך שמו אצלי בבית זה שהוא שבצינורות ששקועים בבטון הוא נגיד התחיל בצינור שרשורי ירוק וסיים עם צינור שחור חלק, הוא פשוט האריך צינור קצר בחיבור מעפן עם סלוטפ, חסך עלי כמה שקלים ואז כשרוצים להעביר סטלבנד מקללים את היום שבו אימא שלו ילדה אותו.

והוא עשה את זה בכמה מקומות!

וגם המהנדס לא חסר לו.

במקרים כאלה קח חוט ניילון לבן פשוט וקשור לו חתיכת בד קטנה בקצה,הכנס אותו לצינור הבעייתי ובצד השני תפעיל שואב אבק ותצמיד אותו לפתח הצינור.

אם אין בעיות נוספות בצינור אתה אמור לקבל את החוט תוך שניות בצד השני וללא בעיות.

בהצלחה.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

• תוכן חדש...