Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדירה שאני שוכר היו שקעים מהתקן הישן (מלוכסנים) והיה לפעמים בעייתי לדחוף את התקעים מהתקן החדש לקיר. החלפתי בכל מיני מקומות את השקעים לשקעים חדשים וגם החלפתי את התקעים של המקרר והמזגנים לתקעים עגולים.

מה גיליתי,

1) התקע של המקרר היה הפוך, הפזה והאפס היו מחוברים הפוך, הפכתי אותם ואני מניח שלמקרר לא אכפת :lol:

2) המזגן הרצפתי שחשבתי שלא עובד טוב, כי הוא לא קירר בצורה טובה, אחרי החלפת התקע בדקתי שהכל עובד ואחרי 20 דקות עבודה נגעתי בכבל והכבל התחמם בצורה רצינית, (אבל לא באזור התקע שחיברתי).

אחרי בדיקה קצרה ראיתי שיש איזולירבנד לבן על גבי הכבל שקרוב למזגן, פירקתי אותו ואז ראיתי שבעצם יש 10 ס"מ כבל שיוצא מהמזגן על כבל 2.5 ואז יש עוד 1 מטר כבל של 1.5 עד השקע, והגידים מחוברים אחד לשני עם ליפוף.

החלפתי את הכבל של ה1.5 בכבל 2.5 שהיה לי בבית וחיברתי עם לוסטרה קלמרה את הגידים לגידים של הכבל שיוצאים מהמזגן, בודדתי כל גיד בנפרד עם איזולירבנד וזהו הכבל הפסיק לרתוח והמזגן מקרר יותר טוב :roll:

האם זה בסדר להשאיר את הכבלים על לוסטרות, או להחליף לעוד שקע ותקע באמצע? כי להחליף את כל הכבל מתוך המזגן זה סיפור לפרק אותו.

3) החלפתי תקע גם למזגן חלון עתיק בחדר נוסף (שאני אף פעם לא מפעיל אותו) ושם ההארקה לא מחוברת, אני מניח שהוא הקפיץ את הפחת ומישהו ניתק את ההארקה. האם זה בסדר שגם אני לא חיברתי את ההארקה מחדש?

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

זה עוד כלום.

גיסי ביקש ממני לעזור לו להתקין מאווררי תקרה בכל החדרים.

גיליתי שבכל הבית שלו המפסקים ממתגים את ה 0.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לא סיפרתי, אבל יש לי גם בבית מנורות פלורסנט שמישהו חיבר לקופסה בקיר עם כבל של טלפון, כשראיתי את זה מיד ניתקתי אותם. אבל זה היה לפני יותר משנה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

עדיף לא להוסיף חיבור נוסף (שקע/תקע) בכבל 2.5 ממ"ר. החיבור בסדר גמור. אם אתה רוצה להיות עוד יותר בסדר השג תותבי לחיצה לגידים ואז החיבור בלוסטרות יותר יציב ובטיחותי. אתה גם יכול לצפות בבדיל את הגידים, פחות מקצועי אבל עדיין עדיף על גידים בודדים שרק שזרת.

אני מתקשה להאמין שמפל מתח בכבל משפיע על המיזוג. נניח שהמזגן צורך 12 אמפר. אם אתה מבזבז ('מפיל') על הכבל רק 5 וולט אתה מדבר על 60 וואט הספק. לדעתי זה היה ממיס מזמן את הבידוד, ואם מפל המתח יהיה 10 וולט ההספק המתבזבז כפול.

יוסי

פורסם

נכון, אך נהוג לשים את הפאזה בצד ימין.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
זה עוד כלום.

גיסי ביקש ממני לעזור לו להתקין מאווררי תקרה בכל החדרים.

גיליתי שבכל הבית שלו המפסקים ממתגים את ה 0.

איך תיקנת את זה בסוף?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)

הפאזה (שחור) מגיעה למאוורר ומאותה קופסא בתקרה יש אפס בצבע סגול שהולך למתג בקיר וחוזר (כבילה שגויה של פעם)

קשרתי לשם 2×1.5 והחלפתי את האפס בפאזה. גם הכבילה וגם עם מהדקים בתקרה.

לשאר הבית שיזמין חשמלאי שיסדר לו הכל

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כל עוד אתה או כל אדם שמתעסק בתאורה בדירה הזאת מבין שכיבוי האור לא מכבה את החשמל.

לפעמים אנשים שעובדים על התקנת גוף תאורה, לא מורידים את הראשי ופשוט מכבים את האור ומרגישים בטוחים לעבוד על המעגל כי הרי המנורה לא דולקת, וזה מין הסתם אומר שאין חשמל בבית המנורה, וכאן הם מתחשמלים, כי המפסק יושב על האפס.

פורסם

בהחלט מסוכן למי שאינו מבין.

טסטר היה עוזר ב דוגמא שנתת.

בכל מקרה מי שלא חשמלאי שומר נפשו ירחק.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם
אין פאזה ו0 "הפוך" בחד פאזי

אתה טועה ומטעה. למכשיר אולי זה לא משנה. לשקע זה משנה ומדובר בעניין בטיחותי וחוקי. אפס ופאזה שונים מהותית. סתם אתה חושב שהם מסומנים אחרת?

פורסם (נערך)
אין פאזה ו0 "הפוך" בחד פאזי

מעבר לאזהרות של שי ואביב ואולי עוד מישהו שחמק ממני אני רוצה לחדד, נכון שהיות ואין קוטביות בזרם חילופין אז פונקציונלית המכשיר יעבוד ללא קשר לאיזה מהפינים - ימין או שמאל - תחובר הפזה, אבל זה כמובן לא כל התמונה.

חברת חשמל מאריקה אחד מחוטי ההזנה אליך הביתה, והקו הזה נקרא 'אפס'. עד כדי מפלי מתח בקו, הפוטנציאל שלו כלפי האדמה אפסי. באופן פרקטי יהיה בדרך כלל הפרש של וולטים בודדים, אלא אם מערכת החשמל דפוקה לגמרי ואז יתכן מתח גבוה יותר.

כשאתה הופך את החיבור בשקע אתה מסתכן בכך שמעגלי ניתוק במכשיר החשמלי ינתקו את צד האפס - הרי היצרן התכוון לנתק את הפזה והחיבור הלקוי שיבש את כוונתו. נניח שבמכשיר קיים נתיך. ניתוק האפס יפסיק את פעולת המכשיר אבל כל עוד השקע מחובר המכשיר יהיה תחת מתח - הפזה כלפי האדמה במתח 220 וולט. יש בכך סיכון אם יטפל במכשיר מי שאינו מיומן.

בחשמל מקובל שיש צורך ביותר מתקלה אחת כדי לגרום להתחשמלות, וחיבור הפוך פוגע באחת ממשוכות ההגנה, ואם הפחת למשל לא יהיה תקין התעסקות במכשיר שנשאר תחת מתח מסוכנת.

חוץ מזה אני לא מבין מה הקושי לדאוג לחיבור נכון, זה לא יותר קשה מלחבר לא נכון.

הכללים והתקנות בנושאי חשמל נועדו להקל על אנשי המקצוע לטפל במערכות בצורה נכונה, אז למה לסבך?

אם רצית לומר שלמכשיר הקטביות לא משנה יכולת לסייג את דבריך ולהדגיש שהמכשיר אומנם יפעל, אבל בסיכון יותר גבוה למשתמש.

דרך אגב, היו פעם בעולם מקלטי רדיו בהם השלדה (השאסי, כלומר גוף המתכת עליו ישבו כל הרכיבים) חוברה ישירות לאחד מחוטי ההזנה. זה היה קיים במכשירים זולים בהם לא היה שנאי שכל המתחים נוצרו בו. במכשיר כזה היפוך החיבור היה גורם למתח רשת בשאסי וכל מגע היה גורם למכת חשמל. לא תמיד מתו מזה אבל זה לא היה נעים.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
  • תוכן חדש...