Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזה לא קשור לרכב אבל אני מקווה שהפורום יוכל לעזור לי.

אני אתן קצת רקע, אבי ז"ל נפצע קשה במלחמת יום כיפור, ובחודשים האחרונים גוברת בי הסקרנות לברר את נסיבות פציעתו.

אבי היה שיריונר במילואים בצפון, כל הצוות של הטנק נהרג, אבי נפצע קשה, מעבר לכך אין לי כל מידע, ואין לי בן משפחה שממנו ניתן לדלות מידע, לכן אני צריך לבדוק האם ניתן לקבל מידע מהארכיונים הצבאיים(אני מניח שתאריך הפציעה ומספר יחידה יספיקו לי על מנת להמשיך הלאה).

אם מישהו כאן בקיא בתהליך הוצאת מידע מהארכיון, מכיר מישהו שיוכל לעזור לי, או יוכל אפילו להפנות אותי לכיוון הנכון, אני אשמח, גם על גבי הפורום וגם בהודעות פרטיות.

בברכת שנה טובה ומתוקה

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פורום פרש צבא ובטחון.

בנוסף אם אני זוכר נכון בני הספל מנהל פורום אספנות קשור לעמותת יד לשריון.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בני הספל אדם מדהים, סייע לי בסמינר באוניברסיטה. בהצלחה בפענוח הנסיבות המצערות.

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם
פורום פרש צבא ובטחון.

תודה רבה על העזרה

שלחתי לו הודעה פרטית

פורסם

מסקרן. לכשיתבררו הפרטים, אשמח אם תשתף אותנו, כמו גם בשמות הנופלים שהיו עם אביך בטנק.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
מסקרן. לכשיתבררו הפרטים, אשמח אם תשתף אותנו, כמו גם בשמות הנופלים שהיו עם אביך בטנק.

מקווה שיצלח ללא יותר מדי בירוקרטיה

מבטיח לעדכן

פורסם (נערך)
אני יודע שזה לא קשור לרכב אבל אני מקווה שהפורום יוכל לעזור לי.

אני אתן קצת רקע, אבי ז"ל נפצע קשה במלחמת יום כיפור, ובחודשים האחרונים גוברת בי הסקרנות לברר את נסיבות פציעתו.

אבי היה שיריונר במילואים בצפון, כל הצוות של הטנק נהרג, אבי נפצע קשה, מעבר לכך אין לי כל מידע, ואין לי בן משפחה שממנו ניתן לדלות מידע, לכן אני צריך לבדוק האם ניתן לקבל מידע מהארכיונים הצבאיים(אני מניח שתאריך הפציעה ומספר יחידה יספיקו לי על מנת להמשיך הלאה).

אם מישהו כאן בקיא בתהליך הוצאת מידע מהארכיון, מכיר מישהו שיוכל לעזור לי, או יוכל אפילו להפנות אותי לכיוון הנכון, אני אשמח, גם על גבי הפורום וגם בהודעות פרטיות.

בברכת שנה טובה ומתוקה

אני לא חושב שתאריך פציעה ומספר יחידה יעזרו, צה"ל התחיל את הלחימה עם 2100 טנקים ומתוכם "אבדו" 800 וזאת מבלי להתייחס לטנקים שנפגעו ושהצליחו להשמיש עד שנפגעו שוב, היו ימים שבהם נפגעו עשרות טנקים באותו יום.

תנסה ליצור קשר עם קציני נפגעים בצה"ל או ארגון אלמנות ויתומי צה"ל הם בעזרת שמו של אביך יצליחו לדלות את הפרטים.

שנה טובה ובהצלחה בגילוי הפרטים.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • אחראי פורום
פורסם

כנ"ל.

בהצלחה!

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לכל החטיבות יש ארכיון מסודר ויש סיכוי טוב למצוא מידע. לשמחתינו יש עדיין לא מעט אנשים שלחמו שם עם זיכרון מצויין.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אריק, פנה לקצין העיר, או לקצין הנפגעים של החטיבה\אוגדה בה שרת אביך, ועשה זאת אחרי החגים, לא בתקופה שבה הכל פועל על אש קטנה.

יחידות שינו כינויים ומספרים וכן השתייכות ליחידות אם, כך שייתכן שתצטרך לעשות עבודת מחקר קטנה לפני שתגיע לשלישות המתאימה.

יש במשרד הביטחון גוף העוסק בהנצחת חיילים, יתכן שפניה אליהם תוכל לסייע לך.

מאחל לך הצלחה בהשגת המידע החשוב לך ולמשפחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חברים פירסמתי בפורום פרש תמונות ואת המידע המועט שיש בידיי, אם באפשרותכם לעזור(זיהוי דגם הטנק יעזור לי לצמצם את החיפוש בצורה משמעותית), אשמח אם תיכנסו.

http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=595971

המלל בהודעה:

אני פותח שרשור חדש על מנת לקבל את מירב החשיפה.

בשיחה עם קצין העיר הבנתי שבדיקה בארכיון עלולה לקחת שלושה חודשים ויותר, לכן החלטתי לנסות לדלות פרטים במקביל גם בעזרתכם.

למזלי אבי אהב לצלם, לכן יש לי כמות די גדולה של תצלומים.

הרקע בתמצית הוא כזה: אבי נפצע במהלך מלחמת יום כיפור בשירות מילואים כשיריונר, הוא נפטר לפני כחמש שנים ממחלת הסרטן, לצערי, אבי לא דיבר על אותה פציעה, ונודע לי עליה רק לאחר שהוא נפטר, משיחות שעשיתי עם אחיי הגדולים שהיו מקור המידע היחיד(סבתי ז"ל סיפרה להם) הבנתי שהוא נפצע בחזית הסורית, הוא היחיד ששרד מבין כל צוות הטנק, לאחר האירוע אבי אושפז בבית חולים פסיכיאטרי, אימי אומרת שהוא לא דיבר במשך שנה ולאחר ששוקם פגש את אותה.

המידע שיש לי על תאריכים, יחידות ומקומות הוא מאוד מועט לכן כל שבב מידע שניתן לדלות מהתמונות הוא חשוב.

לאבי קראו משה כהן, יליד באר שבע, נולד במאי 1951, התגייס לפלסר גולני במהלך שנת 69, במילואים שירת כשיריונר,

גם לאחר הפציעה המשיך לעשות מילואים.

כל פרט קטן יוכל לעזור לי, החל מדגם הטנק ועד שמות אנשים.

אני מניח שאבי כמו חלק גדול מהלוחמים שנלחמו במלחמת יום כיפור, נשאו הרבה מאוד על כתפיהם לאחר המלחמה, חלק קטן בחר לשתף אבל הרוב הדומם היו אנשים כמו אבי שבחרו לשאת את הכאב לבד, אני הכרתי את אבי 23 שנה, אבל החלק המרכזי הזה בחייו התגלה לי רק אחרי מותו.

פורסם
פורום פרש צבא ובטחון.

ראיתי שכבר פנית לפורום פרש אבל לא נותר לי אלא לחזק המלצתו של אומי5.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...