Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה:

קודם כל שלום רב והיי לכולכם וכולכן :) .

דבר שני :

אני סטודנט שעומד קרוב עד מאוד קרוב לסיום לימודיו .מצאתי עבודה במקצוע שלי והשכר נחמד :) . אבל אליה וקוץ בה : עבודה נמצאת במחרק נסיעה של כ40 דקות מאיפה שאני גר ואין הסעות ממקום מגורי .

אז אני חושב שהגיע הזמן לקנות רכב . הבעיה היא שהלימודים הארוכים פשוט רוששו אותי לגמרי . אני תמיד מאוד קרוב לאוברדראפט שלי ,יש לי אלף הלוואות שאני אמור להחזיר למקום לימודי ושיט כזה .

הבנתי שיש איזה אופציה שמגרשי רכב (כן , אני כבר מבין שאני עומד לצאת פראייר) יש להם אופציה של מימון רכב . הבנתי גם שבחברות ליסינג יש אופציה כזאת אבל אני מעדיף רכב ראשון זול ,לעומת רכב שאני אקבל בליסינג שזה מינימום של 40000 ש"ח ומעלה (וגם הבנתי שאני אמור לשלם מקדמה ) .

מישהו יכול להמליץ לי על אופציה לקניית רכב עם מימון שאני לא אצא הכי פראייר ביקום ? ההלוואה עצמה כבר לא משנה לי כי המשכורת אמורה לסגור את העניין בכיף .

תודה מראש .

פורסם

דבר ראשון, אם כבר מגרש עם מימון - בדוק את סוויצ' (switch).

דבר שני, בדוק עם הבנק, אולי לאור העובדה שיש לך משכורת יסכימו לתת לך הלוואה לרכב ואז תוכל לקנות משהו הגיוני ופשוט ב15-20 אש"ח.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מה ששונה בסוויץ׳ זה המודל העסקי, הם לוקחים עמלה של 2.5% מהמוכר וכך חוסכים לו כאב ראש. במגרשים קטנים המודל עסקי זה לקנות רכב שחוט ולהביא אותו למצב ״יד ראשונה מרופא״.

ממליץ להתקשר ולברר איזה מימון הם מציעים

פורסם

1) אם אתה קרוב מאד לקצה גבול היכולת שלך כרגע - אל תקנה רכב, ובטח לא אחד ישן שיעשה לך חור בכיס.

2) אם בכל זאת אין ברירה תבדוק אם אתה בכלל מסוגל להחזיר הלוואה נוספת לצורך קניית הרכב, ומה גודל ההחזר שתוכל לעמוד בו.

3) קח בחשבון שהוצאות האחזקה על רכב ישן וזל ככל שיהיה יהיו 700-1000 ש"ח לחודש לפני שתיסע אפילו קילומטר אחד. ( זאת אומרת מעבר להלוואה ולפני הדלק )

4) אני היית קונה פיאט פונטו משנת 2003-2005 ב10-12 אלף ש"ח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

zvit קצת הפרזת... 10,000-12,000 ש"ח שנתיים על רכב ישן? מה זה, דגם כלאיים של רנו ופיאט...? :)

פות"ש, זה נשמע כאילו אתה חופר לעצמך בור. לפני שאתה מגיע בכלל לרכב, שב עם עצמך, תעשה חישוב של כל ההלוואות הנוכחיות אל מול יכולת ההחזר החודשי שלך, תבין איפה אתה עומד מבחינה תקציבית, תבין מה אתה יכול להרשות לעצמך(!)

דבר שני, תבדוק אם יש משפחה/חברים קרובים עם רכב ישן לפני החלפה, או לחלופין נסה לדוג אחד עם נסועה נמוכה יחסית והיסטוריית טיפולים. אני עד שנה שעברה התניידתי על פג'ו 306, ועלות האחזקה השנתית שלה היתה 800-1,200 ש"ח לטיפול שנתי לפני טסט, וזהו (החזקתי ברכב 12 שנים, מהתיכון). אני מן הסתם לא יחיד סגולה ויש עוד הרבה כאלו, ומצד שני יש הרבה אנשים שיוציאו סכומים גבוהים בהרבה... הנקודה היא שרכב ישן לא חייב להגשים את נבואת הזעם של zvit, זה מאוד תלוי בטיפולים (תחזוקה שוטפת), נסועה, וכמובן מזל.

בכל מקרה - הדיבורים על 'איזה' צריכים לבוא אחרי(!) הדיבור על 'כמה'. תבין קודם כל מהי היכולת הכלכלית שלך, ואח"כ תחזור להתייעץ עם יותר מידע ביד.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

oryo - רק אגרת רישוי וביטוח כבר מתקרב ל500 ש"ח בחודש. ו...כן כדי שלא יגיע לחדלות פירעון, הוא צריך להיות בצד הזהיר של הסקאלה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אוקיי אז מצטער לא הבנתי אותך נכון - חשבתי שאתה מדבר על הDiff בין רכב ישן לרכב חדש (קרי: אגרה וביטוח חובה לא נכנסים לתחשיב).

אם אתה מדבר על תחזוקה כללית של רכב, אז הערכה הגיונית היא ביטוח צד ג' (3.5K) + אגרה (1.2K) + טיפול (1K) - שהם 5.7K --> קצת פחות מ500 ש"ח לחודש, תוסיף בלת"מים ואתה באזור ה600.

כמובן שעל זה יש להוסיף דלק כמו שציינת, והוצאות רכישה שונות (הלוואה וכו').

בכל מקרה הכי חשוב שהבחור יבצע לעצמו יישור קו, מבחינת התנהלות כלכלית. בלי זה אי אפשר להגדיר תקציב כמו שצריך, לפחות לא באופן אחראי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...