Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

אני מעוניין לרכוש רכב מיני חדש.

תקציב - עד 80K.

אני מעוניין רק ברכב חדש ולא 0 ק"מ מליסינג.

עדיפות אוטומט אבל לא חובה.

בהתחלה חשבתי להוסיף עוד 10K ולקחת את הסיטרואן קקטוס, שנראה אחלה רכב והוא גם לא מיני אבל ירדתי מזה...

עקרונית אני יותר מכוון לקיה פיקנטו, אבל פתוח גם להמלצות אחרות.

העניין הוא שאני גר בכרמל ואני עובד בקריית טבעון כך שאני צריך רכב שיודע לסחוב בעליות, לכן מנוע 1000 נראה לי פחות מתאים.

שאלה כללית גם - האם הקונספט הזה של שנת ירידה לכביש עדיין קיים? אני מכיר שהיום מה שקובע זה החודש שהרכב ירד לכביש אבל כולם אומרים לי שיש התחשבות גם בשנה ולכן עדיף לי לקבל את הרכב בינואר ולא באוקטובר.

אשמח לעזרתכם :)

פורסם

אם היינו בדצמבר או נובמבר הייתי מבין את הרצון לקבל את הרכב בשנת המודל הבאה אבל אם תזמין היום תקבל בספטמבר, 3 חודשים לפני סוף השנה.

מעבר לזה לדעתי השוק כבר התרגל לשיטת הרישום וחישוב המחירון החודשית.

לגבי הרכב עצמו, מציע לך לבדוק את הפיקנטו 1.250 וגם את אחותה היונדאי I10. בנוסף כדאי לבדוק את המיצובישי ספייסטאר שמעט גדולה יותר ומגיעה עם רשימת אבזור ארוכה. אם יש לך קרוב מדרגה ראשונה שחבר בהסתדרות המורים או במעדון הצרכנות הוט אתה יכול לקבל את הניסאן מיקרה האוטומטית ב-80K.

לתוואי הנסיעות שלך שכולל הרבה עליות רכב גדול יותר מקבוצת הסופר מיני. אם אתה הולך להחזיק את הרכב הרבה שנים כל עניין הרכישה מליסינג מאבד משמעות, מה גם שקונים בהנחה ומוכרים במחיר נמוך יותר. כרגע באיזור התקציב שלך נמצאות הפיאסטה של פורד ב-83K והפיג'ו 208 עם מנוע 1.6 ב-85K. אני הייתי מבצע נסיעת מבחן לפני שהייתי פוסל אותן.

את ההעדפה לאוטומט אני יכול להבין אבל אם ידני באמת בא בחשבון פיג'ו 108 בדגם ה-1.2 צריכה להילקח בחשבון, היא גם תשאיר לך עודף של כ-10K.

פורסם
אם היינו בדצמבר או נובמבר הייתי מבין את הרצון לקבל את הרכב בשנת המודל הבאה אבל אם תזמין היום תקבל בספטמבר, 3 חודשים לפני סוף השנה.

מעבר לזה לדעתי השוק כבר התרגל לשיטת הרישום וחישוב המחירון החודשית.

לגבי הרכב עצמו, מציע לך לבדוק את הפיקנטו 1.250 וגם את אחותה היונדאי I10. בנוסף כדאי לבדוק את המיצובישי ספייסטאר שמעט גדולה יותר ומגיעה עם רשימת אבזור ארוכה. אם יש לך קרוב מדרגה ראשונה שחבר בהסתדרות המורים או במעדון הצרכנות הוט אתה יכול לקבל את הניסאן מיקרה האוטומטית ב-80K.

לתוואי הנסיעות שלך שכולל הרבה עליות רכב גדול יותר מקבוצת הסופר מיני. אם אתה הולך להחזיק את הרכב הרבה שנים כל עניין הרכישה מליסינג מאבד משמעות, מה גם שקונים בהנחה ומוכרים במחיר נמוך יותר. כרגע באיזור התקציב שלך נמצאות הפיאסטה של פורד ב-83K והפיג'ו 208 עם מנוע 1.6 ב-85K. אני הייתי מבצע נסיעת מבחן לפני שהייתי פוסל אותן.

את ההעדפה לאוטומט אני יכול להבין אבל אם ידני באמת בא בחשבון פיג'ו 108 בדגם ה-1.2 צריכה להילקח בחשבון, היא גם תשאיר לך עודף של כ-10K.

אני לא אחזיק את הרכב יותר מ 3 שנים.

אני אבדוק את האופציות האלה.. תודה :)

במה אתה היית בוחר למטרה שכתבתי ובהתחשב בסוג הנסיעות שאני הולך לעשות?

פורסם

אני בתקציב זהה לפני חצי שנה קניתי סיאט לאון בת שנתיים וחצי ואני מאוד מרוצה מהבחירה שלי. אני נוסע כל יום כ-30 ק"מ לעבודה בכביש 90 בין בית שאן לטבריה ועוד הרבה נסיעות למרכז, חיפה, דרום ולצפון הרחוק יותר (צפת), סביב 30 אלף קילומטרים בשנה, העדפתי רכב גדול וחזק יותר.

בזמן שאני התלבטתי האיביזה AM5 עוד הייתה רלוונטית והיא הייתה ההתלבטות העיקרית שלי.

מה אני מעדיף מהרשימה הזאת? קשה לי להגיד, בגלל זה לא יכולתי להצביע על דגם אחד שאני ממליץ עליו במיוחד. לא ציינת צרכים מעבר לנסיעה יומית דיי ארוכה בכבישים עם עליות. חסרים נתונים כמו אבזור מועדף, כמות נוסעים והעדפות לגבי התנהגות ונוחות.

פורסם
אני בתקציב זהה לפני חצי שנה קניתי סיאט לאון בת שנתיים וחצי ואני מאוד מרוצה מהבחירה שלי. אני נוסע כל יום כ-30 ק"מ לעבודה בכביש 90 בין בית שאן לטבריה ועוד הרבה נסיעות למרכז, חיפה, דרום ולצפון הרחוק יותר (צפת), סביב 30 אלף קילומטרים בשנה, העדפתי רכב גדול וחזק יותר.

בזמן שאני התלבטתי האיביזה AM5 עוד הייתה רלוונטית והיא הייתה ההתלבטות העיקרית שלי.

מה אני מעדיף מהרשימה הזאת? קשה לי להגיד, בגלל זה לא יכולתי להצביע על דגם אחד שאני ממליץ עליו במיוחד. לא ציינת צרכים מעבר לנסיעה יומית דיי ארוכה בכבישים עם עליות. חסרים נתונים כמו אבזור מועדף, כמות נוסעים והעדפות לגבי התנהגות ונוחות.

חיפה טבעון זו לא נסיעה כזו ארוכה...

בגדול מה שאני צריך זה USB למוזיקה וחלונות חשמליים, מעבר לזה אין לי שום משהו שהוא בגדר MUST, אני אסתדר גם עם מראות ידניות.

להבנתי הפיקנטו מגיעה עם 4 מנוע 4 צילינדרים והמתחרות שלה מגיעות עם 3.. רק הפאביה מגיעה עם 4 אבל היא יקרה יותר משמעותית, אותה דווקא יצא לי לראות ובתוך האוטו לפחות בדגם הבסיסי זה נראה כמו רכב משנות ה 90.

פורסם

כתבת כרמיאל טבעון.

הפיקנטו וה-I10 אכן מגיעות בדגמי ה-1.250 עם מנוע 4 צילינדרים.

מציע לך להתחיל נסיעות מבחן דווקא ברכבים עם 3 צילינדרים, השד לא נורא כמו שעושים ממנו ורוב הרכבים ברשימה לא מתנהגים כמו סוזוקי אלטו מבחינת רעש ורעידות.

אגב אין צורך לצטט את ההודעה האחרונה בפוסט.

פורסם

אם אתה יכול ידני גם (אני חושב שכן כי הקקטוס רק ידני 8)), תחשוב על סיאט איביזה 1.4, מנוע חזק יחסית ומאובזרת (ונמכרת תמיד במבצעים). לדעתי בנסיעות כמו שלך יתאימו יותר מכוניות סופר מיני (איביזה, פולו, 208, וכיוב'). בפסגת "הביצועים" בקטגורית המיני עומדות הפיג'ו 108 (ידנית בלבד, אבל עם אותו מנוע שיש ב-208 הידנית), אחריה הפיקנטו הידנית (מנוע דומה, אבל זמינות כוח פחות טובה וצריכת דלק פחות טובה), אחריה ספארק 1.2 (שהוא דגם שהולך להיות מוחלף ממש בקרוב, דגם חדש הוצג בעולם, והכוח מגיע רק בס"ד גבוה), ואחריה הטריו הגרמני (MII, סיטיגו ואפ!). המיני האוטומטיות הן בעיקר פיקנטו ו-I10 (לכל השאר תיבות רובטיות חד מצמדיות, כאשר החוויה דומה לרכב ידני, רק בלי הקלאץ' אותו הדרדרות בזינוק בעלייה, טלטולים בהעברות הילוך וכד').

בקטגורית הסופר מיני אתה יכול להביא אולי ניסאן מיקרה או ספייס סטאר אוטומטיות (התנהגות כביש ו-NVH יותר קרובות למכוניות מיני מאשר למכוניות סופר מיני, אבל האבזור בספייס סטאר פשוט מעולה), אתה יכול להביא גם איביזה AM5 עם מנוע טוב אבל ערומה מאבזור.

המרחק מכרמל לקריית טבעון הוא בערך חצי שעה נסיעה נכון? אם זה סוג הנסיעות שלך ומדי פעם "גיחות" ארוכות יותר אז לך על ה-108, יכולה להתאים לך.

פורסם

המלאי של האיביזה AM5 נגמר ולא יחודש.

ממתינים לאיביזה המחודשת, אין פרטים ברורים לגבי מנועים ומפרטים ובטח שלא לגבי התמחור.

פורסם
כתבת כרמיאל טבעון.

הפיקנטו וה-I10 אכן מגיעות בדגמי ה-1.250 עם מנוע 4 צילינדרים.

מציע לך להתחיל נסיעות מבחן דווקא ברכבים עם 3 צילינדרים, השד לא נורא כמו שעושים ממנו ורוב הרכבים ברשימה לא מתנהגים כמו סוזוקי אלטו מבחינת רעש ורעידות.

אגב אין צורך לצטט את ההודעה האחרונה בפוסט.

כתבתי כרמל - טבעון... אני גר בחיפה, בשכונה על ההר.

פורסם
אם אתה יכול ידני גם (אני חושב שכן כי הקקטוס רק ידני 8)), תחשוב על סיאט איביזה 1.4, מנוע חזק יחסית ומאובזרת (ונמכרת תמיד במבצעים). לדעתי בנסיעות כמו שלך יתאימו יותר מכוניות סופר מיני (איביזה, פולו, 208, וכיוב'). בפסגת "הביצועים" בקטגורית המיני עומדות הפיג'ו 108 (ידנית בלבד, אבל עם אותו מנוע שיש ב-208 הידנית), אחריה הפיקנטו הידנית (מנוע דומה, אבל זמינות כוח פחות טובה וצריכת דלק פחות טובה), אחריה ספארק 1.2 (שהוא דגם שהולך להיות מוחלף ממש בקרוב, דגם חדש הוצג בעולם, והכוח מגיע רק בס"ד גבוה), ואחריה הטריו הגרמני (MII, סיטיגו ואפ!). המיני האוטומטיות הן בעיקר פיקנטו ו-I10 (לכל השאר תיבות רובטיות חד מצמדיות, כאשר החוויה דומה לרכב ידני, רק בלי הקלאץ' אותו הדרדרות בזינוק בעלייה, טלטולים בהעברות הילוך וכד').

בקטגורית הסופר מיני אתה יכול להביא אולי ניסאן מיקרה או ספייס סטאר אוטומטיות (התנהגות כביש ו-NVH יותר קרובות למכוניות מיני מאשר למכוניות סופר מיני, אבל האבזור בספייס סטאר פשוט מעולה), אתה יכול להביא גם איביזה AM5 עם מנוע טוב אבל ערומה מאבזור.

המרחק מכרמל לקריית טבעון הוא בערך חצי שעה נסיעה נכון? אם זה סוג הנסיעות שלך ומדי פעם "גיחות" ארוכות יותר אז לך על ה-108, יכולה להתאים לך.

זה 20 דקות - חצי שעה אבל הנסיעה מלווה בהרבה מאוד פקקים.

גם הכבישים הבינעירוניים בדרך פקוקים מאוד.

פורסם

אני הייתי מוסיף עוד קצת כסף ולוקח אוטומטי בהתחשב בתיאור של הנסיעה שלך לעבודה. הפיקנטו זה בובה של אוטו ונכנס לתקציב אם אתה מחפש אוטו חדש מהניילונים, אם אתה חושב לקנות מכונית יד שנייה ולא מיני, אז גם תוכל לקנות בתקציב הזה (במידה וכן אז תרשום ונוכל להמליץ לך על מכוניות פוטנציאליות).

פורסם

לדעתי הפינקטו 1.250 יכולה לשרת אותך נהדר וגם נכנסת בתקציב שעומת לרשותך. היונדאי I20 גם היא לא רעה אך כדאי שתיקח את שתיהן לנסיעת מבחן ותחליט בעצמך.

פורסם

מתנצלת מראש שאני מגיבה ולא פותחת נושא חדש.. ניסיתי במשך שעה ולא מצאתי. אז קודם כל, אם מישהו יכול להסביר לי איך פותחים הודעה חדשה, אודה לו מאד!

אני זקוקה לעזרה, אני מעוניינת גם לרכוש רכב מיני בתקציב באזור 70,000 שישמש אותי בעיקר לצורכי נסיעה לעבודה כל יום מגבעת שמואל לבית שמש. מדובר על נסיעה בכביש בינעירוני בעיקר. חשוב לי מאד שהמכונית תהיה חסכונית בדלק ואוטומטית. כל השאר בונוס..

כרגע עומד על הפרק קיה פיקנטו - רכב חדש מסוכנות (יד 2, אלף קילומטר ) או יונדאי אקסנט i20 יד 2, בערך 80,00 קמ"ש. אשמח להמלצות ולרעיונות לרכבים מומלצים נוספים.

שאלה נוספת, במידה ואקנה את הקיה פיקנטו וארצה למכור בעוד 3-4 שנים, בכמה ערכה ירד?

תודה רבה!

• תוכן חדש...