Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לנו תקלה במזגן שהטכנאי לא ממש מצליח לפתור.

לאחר כרבע שעה-20 דקות, המזגן מפיל את הפקק.

בינתיים הטכנאי מזגנים החליף שני קבלים וחשמלאי החליף את הפקק שבארון חשמל והתופעה עדיין ממשיכה.

מדובר במזגן מפוצל סלוני תחתי (מאלו שהיו פעם שיושבים סמוך לרצפה). יחידת המדחס מחוץ לחלון מחוברת בצנרת ליחידה בסלון.

אם אני לא טועה המזגן של אלקו הייטק.

אם למישהו יש השערות/כיוונים/בדיקה כלשהי שאפשר לבצע לבד...

תודה רבה!!!

פורסם

אני לא יודע אם זה קשור, אבל לפני התקנת מזגן עילי גדול אצלנו, הטכנאי המליץ בחום לסלול כבל חשמל חדש של 2.5 קוואדראד (מקווה שלא טועה במונח) במקום 1.5 שהיה קיים בקירות אצלנו על מנת שיזין את המזגן.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

רק את הפקק שלו.

לפני ההחלפה של החשמלאי היה 20 אמפר, הוחלף ל 25.

לגבי החברה אני לא יודע, אולי אוכל לבדוק מחר.

פורסם

ראשית, תחזור ל 20 אמפר ויפה שעה אחת קודם.

עכשיו נותר לבדוק ממה נובעת צריכת הזרם הגבוהה: מדחס בסוף חייו? מאוורר מעבה חלש ואין פינוי חום ראוי? מעבה מלוכלך?

חיבור שעונים לבדיקת לחצים יתן בקלות את התשובה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם אני חשבתי שהגדלת הפקק זה רעיון לא טוב. זה לא היה רעיון שלי.

איזה נזק זה יכול לגרום? התכת החוטים בקיר?

בדיקת לחצים מבצע טכנאי המזגנים?

פורסם

הגדלת הפקק, ועוד למזגן כזה ישן שסביר להניח מורכב בדירה ישנה עם חיווט *אולי* עתיק, גם ככה ב 99% קיבל פקק של 20A על חיווט 2.5ממ"ר שצריך תכלס 16A... אז להגדיל ל 25A זה כבר יותר מידי לדעתי.

לחצים בודק טכנאי מיזוג.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק מתפרנס גם כטכנאי מזגנים אז אם מתאים לו מבחינת מיקום הבעיה ולחץ הזמן (עכשיו שיא העונה והתקלה אולי חמקמקה) תוכל להיעזר בו לתיקון או לפחות לאיתור מדויק של מקום הבעיה.

לגופו של עניין - כדאי להתחיל ממדידת הזרם שמושך המדחס כדי לוודא שלא נפלת על נתיך הגנה פגום.

בהנחה שימצא שאכן הזרם מופרז (לפי גודל המדחס) אפשר לנסות ולמדוד הפרש לחצים משני צידי המדחס, למדוד לחץ ראש נטו וכדומה.

אם חושדים שמאוורר הקירור החיצוני מסתובב לאט ניתן למדוד ישירות את מהירותו ע"י סטרובוסקופ ולהגביר לניסיון את מהירותו ע"י הגדלה מסוימת בקבל העבודה שלו. זה רק טריק זמני והפתרון יהיה החלפת המאוורר.

כמובן שאם נמצא שמחליף החום סתום, צריך לנקותו.

הבא בחשבון שהחלפה על עיוור של קבלי העבודה ביחידה החיצונית ובוודאי הגדלה של הנתיך אינם עבודה יסודית. הרבה פעמים גם הקבלים החדשים דפוקים. זה מועיל בהרבה פעמים אבל לפעמים זה לא.

יוסי

פורסם (נערך)

יופי, מישהו שגם רוצה להבין. אתה בטוח שאתה מהארץ?

הקבלים הם מוצר זול, מיוצרים בטכנולוגיות הכי נחותות ואינם עוברים בדיקות איכות ראויות. מתקין המזגנים המצוי לא בודק אותם (ויש כמובן מכשירים ניידים לבדיקת קבלים) ולכן החלפה היא תמיד על עיוור ובגדר הימור. היתרון היחידי של השיטה הזו הוא סטטיסטי כי הקבל זול, אבל אם נפלת במקרה על קבל פגום אתה בסרט כי נדמה לך שהמוצר תקין, ובעצם הוא לא.

המנועים של המדחס (רק במדחס רגיל הפועל בפזה אחת, מדחסים תלת-פאזיים ומדחסי אינוורטר הם סיפור אחר) ושל מאוורר הקירור ביחידה החיצונית הם בעצם מנועים של 2 פזות. בכל מנוע כזה (ובמאווררים מסוימים שהם בעלי כמה מהירויות הסיפור דומה אבל מעט שונה) יש סליל ראשי המחובר ישירות לפזה ולאפס, וסליל עזר המקבל נניח אפס ישיר והזנת פזה דרך קבל, כל מנוע והקבל שלו.

המטרה היא להסיט את מופע הפזה המגיע לסליל העזר ובכך לייצר מומנט עבודה מוגבר, וגם כיוון סיבוב מוכתב מראש. אם הקבל מתיישן והקיבול שלו פוחת אז הזרם שמגיע לסליל העזר פוחת גם הוא והמומנט נפגע. בהתחלה זה לא מורגש אבל בשלב מסוים למדחס אין כוח להיכנס לעבודה, מהירות המאוורר פוחתת וכך הלאה.

עכשיו אתה גם מבין למה הצבעתי על האפשרות להגביר סיבוב של המאוורר החיצוני ע"י הגדלה (נניח עד 30%) של הקבל שלו.

ממליץ בחום שלא תגיד לטכנאי המצוי שיביא סטרובוסקופ או מכשיר לבדיקת קבלים כי הוא יתחמק ויעדיף לקוח בור. אתה עוד עלול לחשוף שהוא בעצם לא ממש מקצוען.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

אם לא אתעניין ברכיבים, בפעם הבאה שוב אצטרך לפתוח שרשור בפורום. אתה לא יודע מתי תעשה בידע הזה שימוש חוזר :)

וזה גם פשוט מעניין...

זה מסביר לי תקלה אחרת שהיתה לנו במזגן מיני מרכזי, שם המאוורר במעבה הפסיק לפעול ודבר ראשון הוחלף קבל. אח"כ גם הוחלף כל המאוורר.

תודה רבה על כל העזרה!

פורסם

עלם חמד, בעצם התכוונתי להחמיא. בוודאי שאינך צריך לתרץ את הסקרנות הבריאה שלך.

אתה מבין בוודאי שחלק מחברי הפורום הם חפרנים וסקרנים.

עם התקדמות הגיל האנרגיות פוחתות אבל תכונות היסוד לא משתנות.

מקווה שהבעיה תסתדר.

יוסי

פורסם

קצת עדכונים ושאלות:

קודם כל בגלל שהתחלנו עם הטכנאי הזה שכבר לקח 300 שקל על שני הקבלים, אבא שלי לא רוצה לפתוח את העניין מחדש עם עוד טכנאי.

אז היום הטכנאי מצא זמן פנוי להגיע לבדוק את התקלה שוב. ונחשו מה קרה אחרי התיקון, שוב קפץ הפקק. לא הייתי איתו בזמן התיקון.

דיברתי איתו הרגע, הוא אמר ששם במזגן "סטארט קבל" שאמור לרכך את תחילת העבודה של המדחס.

שאלתי אותו האם ביצע בדיקת לחץ, הוא אמר שלא כי המדחס תקין לדעתו.

בינתיים המזגן עדיין מקפיץ את הפקק, ואת הטכנאי כנראה לא נראה עד שבוע הבא.

אשמח לעצות, והאם כבר כדאי לעבור לטכנאי אחר? אגב על התיקון של היום הוא רוצה עוד 200 ש'.

תודה רבה על התמיכה.

• תוכן חדש...