Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קנה ליטר שמן שעונה על מפרט היצרן המוגדר למנוע של המכונית שלך. בתור התחלה עיין בספר הרכב.

תודה רבה, זה מה שעשיתי. קניתי ליטר ב50 שקל של שמן שעומד בתקן VW 502 . לבקש מהמוסך בטיפול לשים לב לעניין השמן או שהוספת השמן זה דבר לגיטימי פעם בשנה?

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צריכת שמן במנועים מוגדשים תלוייה בסגנון הנהיגה. אם אתה נוהג למשוך הילוכים לסל"ד גבוה ומרבה בנהיגה מאומצת/ספורטיבית, אז הגיוני שתצטרך להוסיף שמן בין טיפולים. בנהיגה סולידית, לרב לא תידרש להוסיף שמן בין טיפולים. מציע לך שלאחר הטיפול תמדוד שמן לאחר 2K ק"מ ותעקוב אחר הצריכה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אין ספק שטיפולים במוסך מורשה יקרים הרבה יותר ולעיתים המחיר לא מוצדק ואפילו שערוריתי.

יחד עם זאת - חלילה אם תקרה תקלה חמורה ולעיתים גם אם לא, אתה תקבל הנחות "רצון טוב" (לרוב), ככה שזה עניין של שיקולים שלך.

פורסם

מניסיוני, ההנחה שמוסך מורשה יבואן יותר יקר משמעותית ממוסך מורשה, היא לא תמיד נכונה, לא אחת יצא לי לראות שההפרשים זניחים, חלקים מקוריים בשניהם המחירים זהים, בעצם מדובר רק על חיוב עבודה. בשביל זה להפסיד את יתר היתרונות של מורשה יבואן...לא בטוח שזה משתלם לפחות ב 7 שנים ראשונות.

יותר חשוב מוסך מורשה (יבואן או לא) מוכר באמינותו ומקצועיותו. "מורשה היבואן" איכשהו עוזר להדיוטות לבחור מוסך מיקצועי יותר, אבל לא תמיד זה מצליח.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם (נערך)

אבל היו פה מספיק שרשורים על רכבי הקונצרן שטופלו במורשה ואחרי האחריות מערכת (בוכנה או שרשרת) כשלה והנהג עבר מסכת יסוריים כדי לקבל התייחסות והשתתפות אז אני לא יודע מה להמליץ. כמובן שיש את נושא האבחון והמקצועיות של חלק ממוסכי הקונצרן שכנראה לא באותה רמה כמו מוסך רון.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=569696

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

זאת אכן נקודה מטרידה, שרמת השירות במוסכי היבואן לא אחידה. בחלק מהמוסכים, כשלים ידועים מטופלים במהירות ויעילות גם לאחר תום תקופת האחריות הרשמית (במקרה שהרכב טופל במוסך מורשה יבואן - אני יכול להעיד על כך במקרה שקרה אצלי) ובחלק מהמוסכים משחקים אותה "ראש קטן" ושולחים את הלקוח להלחם עם מחלקת השרת של היבואן. היבואן חייב להנהיג סטנדרט אחיד בכל הרשת שלו עם כללים ברורים של טיפול בכשלים ידועים.

בשורה התחתונה, למי שלא טיפל ברציפות במוסך מורשה היבואן לא ניתנה שום השתתפות של היצרן בתיקון כשלים שהופיעו לאחר תום האחריות הרשמית. עובדה זאת לא ייחודית לישראל, זאת מדיניות היצרן בכל העולם.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הרכב שלי גם 2011 היו לו שנתיים אחריות ושנה שלישית של "רצון טוב".

מטופל אך ורק במוסכים מורשים.

המסקנה שלי שרמת המוסכים המורשים מאוד נמוכה. מבישה אפילו.

אם תמצא מוסך מורשה טוב, תשאר בו - אם לא - חפש לך מוסך טוב אחר, לא קל למצוא (לכל מי שהציע לו את רון - רון נמצא בתל אביב, הבחור בחיפה, זה סרט. גם בשבילי שאני גר בגוש דן זה סרט להגיע לרון).

בשנה ה-3 של הרכב הייתה לי נזילה ממיכל הוישרים ברכב. המוסך התנער ושלח אותי לחפש.

בהתערבות הילה משירות הלקוחות קיבלתי הנחה יפה על החלק והעבודה.

לא שאני חושב שיש סיבה שמיכל פלסטיק לא יחזיק 3 שנים או לחילופין שיעלה את הסכום השערוריתי שהוא עלה - אבל זה היה הניסיון שלי עם הרצון הטוב.

מצד שני - אם הייתי מטפל במוסך זול יותר כל השנים אולי (כנראה למעשה) הייתי חוסך יותר מההנחה שניתנה לי.

עוד נקודה - רכב צריך גם למכור. אני שמתי לב שרכב שטופל כל השנים "בחברה" זאת נקודת זכות רצינית אצל קונים.

פורסם
לבקש מהמוסך בטיפול לשים לב לעניין השמן או שהוספת השמן זה דבר לגיטימי פעם בשנה?

לחלוטין לא לגיטימי להגיע למצב שמן מינימום שמדליק מנורה.

לא 'מוסיפים שמן' לרכבים בין טיפולים כבר כמה עשורים,

ובטח שלא נצרך כל השמן, גם אם מנסים בכח.

המצב שתיארת לא אמור להתרחש והוא "לגיטימי" בערך כמו השיחה שלכם על 'מה תעשה כשילך הגיר'.

The first one to get angry loses

פורסם

המצב שתיארת לא אמור להתרחש והוא "לגיטימי" בערך כמו השיחה שלכם על 'מה תעשה כשילך הגיר'.

התשובה שלך לא נכונה בעליל.

איזה כייף לי :)

פורסם

צריכת שמן מסויימת זה דבר נורמאלי לגמרי, כמו גם הוספה בין הטיפולים זה דבר נורמאלי לגמרי.

אכן לא לגיטימי להגיע למצב של הדלקת נורה. צריך לבדוק שמן מפעם לפעם ולהוסיף אם צריך.

פורסם

מרק, התשובה שלי נכונה בעליל לדעתי, בטח בנתונים שהוצגו.

זה רכב 2011. רכב מיצרן יוקרתי, לא ג'אנק, לכאורה.

אז כמה ק"מ הוא עבר כדי שיתחיל לאכול שמן ? 300,000 ? 400,000 ?

[סליחה שאני מדבר במונחים של טויוטה]

כמה שמן לאכול ? מילא נניח עד ליטר בין הטיפולים שהזיז את המדיד מעט, אבל להגיע להדלקת נורה ?

מאיפה הוא אוכל אותו, מהרינגים ? נזילה ? משפריץ מהשסתומים ? נוסע רק על 6,000 + כל היום ?

כי כנראה זו אחת מהתשובות הללו.

בוקי אומר 'צריכת שמן מסויימת', ואני מסכים, מאבדים כמה גרמים, חצי קילו, יאללה - קילו.

קח קילו וחצי !

אבל אם במצב רגיל בין טיפולים אתה מאבד את כל השמן אז לרוב משהו דפוק.

פורסם

נורה של מפלס שמן נמוך נדלקת כשמפלס יורד לאיזור המינימום במדיד או קצת מתחת.

כלומר נצרך אצלו ליטר עד ליטר וחצי שמן בין הטיפולים. אם הרכב ננהג חזק זה לא חריג.

פורסם (נערך)
מרק, התשובה שלי נכונה בעליל לדעתי, בטח בנתונים שהוצגו.

זה רכב 2011. רכב מיצרן יוקרתי, לא ג'אנק, לכאורה. - ממש לא משנה מי הייצרן צריכת שמן קיימת בכול רכב אם זה תוצרת KIA או VW.

הארה/הערה לידיעה כללית

בדרך כלל צריכת השמן במנוע חדש ובתול היא יחסית גבוהה וכול המידע הנחוץ תוכל למצוא בספר הרכב גם אצל ייצרנים יוקרתיים.

אבל אם במצב רגיל בין טיפולים אתה מאבד את כל השמן אז לרוב משהו דפוק. - המנוע לא איבד את כול השמן. מפלס השמן אמור להיות בין סימן MIN-ל-MAX במדיד. כאשר המפלס יורד מתחת לסימן MIN הדבר מרמז על חוסר של כ-0.5 ליטר שמן מנוע ולא ליטר או ליטר וחצי ככה שזו צריכת שמן סבירה.

ההמלצה שלי לבדוק שמן מנוע אחת לשבוע או חודש ולא לחכות לטיפול כי זה רכב חדש או תוצרת מרצדס ולאחר מכן להתפלא למה מנורת מפלס השמן נדלקה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אם אתה מגדיר את הצריכה הזו כנורמלית אני מבין למה אתה בודק שמן פעם בשבוע.

גם אני גדלתי בשנים בהן בדקו פעם בשבוע שמן, ועשיתי זאת [דו-חודשית] עם הביאיקס והזדאיקס

אבל אח"כ - מאז... 97 בערך - היו לי רק הונדות וטויוטות שדי לא אכלו יותר מגרם שמן

ובערך משנת 2002 התייאשתי מלבדוק שמן, תמיד היה אותו דבר כי המנועים היו פיקס,

והם עבדו קשה למדי [בהונדה אתה ממש יכול ללחוץ ולמשוך בלי להגיע למחרת למוסך].

פעם אחת הייתה לי טויוטה שאכלה שמן, הופתעו מאוד במוסך שהגעתי לטיפול והיתה חצי כמות שמן בערך,

זה לבדו הביא אותם לבדיקה שבסופה הוחלף מנוע על חשבונם [מחוץ לאחריות ואני הייתי יד2].

סובייקטיבית בלבד, בחיים לא ראיתי נורת שמן דולקת, גם לא במנוע שהוחלף עקב הצריכה,

כנראה אין לי את הרקע הנכון, לא נראה לי שהיא דולקת אחרי ליטר, אבל אני לא יודע.

יותר נראה לי שלפות'ש יש בעיה במנוע. אבל כן יש יצרנים שמפחדים\לא מצליחים לסגור קומפרסיה חזקה

אז הם מתפשרים על אכילת שמן, אלה היצרנים שיגידו לך 'נורמלי שאוכל',

אבל אלה דיבורים מהסבנטיז, לא מאאודי 2011.

• תוכן חדש...