Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חמוד אתה עם הקורולה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?567845-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%99%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%A1-2009-%D7%9B%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%A2%D7%A9%D7%9F-%D7%9C%D7%91%D7%9F-%D7%99%D7%95%D7%A6%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%92%D7%91%D7%95%D7%94%D7%99%D7%9D

ולגופו של עניין:

תקין שרכב יצרוך שמן בן הטיפולים. לא תקין זה לא לבדוק מפלס בצורה סדירה ולהמתין לנורות התראה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סיוויק 08, בפולקסווגנים, פיז'ו, רנו ואצל עוד יצרנים בנוסף לנורת לחץ שמן נמוך יש מנגנון חיווי מפלס שמן בלוח שעונים.

כלומר כשמפלס שמן מתקרב למינימום נהג מקבל חיווי. לחץ שמן תקין והכל בסדר, רק חיווי שאומר לו שצריך לבדוק ולהוסיף שמן. זה מה שנדלק אצלו.

אז נכון, נורת לחץ שמן נמוך לא תדלק כשחסר 0.5 או 1.0 ליטר.

אבל נורת חיווי מפלס (או כיתוב במחשב דרך check oil level או oil low) כן תדלק, זה בדיוק התפקיד שלה.

פורסם
מרק, אם אתה מגדיר את הצריכה הזו כנורמלית אני מבין למה אתה בודק שמן פעם בשבוע.

גם אני גדלתי בשנים בהן בדקו פעם בשבוע שמן, ועשיתי זאת [דו-חודשית] עם הביאיקס והזדאיקס

אבל אח"כ - מאז... 97 בערך - היו לי רק הונדות וטויוטות שדי לא אכלו יותר מגרם שמן

ובערך משנת 2002 התייאשתי מלבדוק שמן, תמיד היה אותו דבר כי המנועים היו פיקס,

והם עבדו קשה למדי [בהונדה אתה ממש יכול ללחוץ ולמשוך בלי להגיע למחרת למוסך].

פעם אחת הייתה לי טויוטה שאכלה שמן, הופתעו מאוד במוסך שהגעתי לטיפול והיתה חצי כמות שמן בערך,

זה לבדו הביא אותם לבדיקה שבסופה הוחלף מנוע על חשבונם [מחוץ לאחריות ואני הייתי יד2].

סובייקטיבית בלבד, בחיים לא ראיתי נורת שמן דולקת, גם לא במנוע שהוחלף עקב הצריכה,

כנראה אין לי את הרקע הנכון, לא נראה לי שהיא דולקת אחרי ליטר, אבל אני לא יודע.

יותר נראה לי שלפות'ש יש בעיה במנוע. אבל כן יש יצרנים שמפחדים\לא מצליחים לסגור קומפרסיה חזקה

אז הם מתפשרים על אכילת שמן, אלה היצרנים שיגידו לך 'נורמלי שאוכל',

אבל אלה דיבורים מהסבנטיז, לא מאאודי 2011.

אם הייתה לי האפשרות לתת לך בראש פטיש של 1 קילו בכדי לשנות את דעתך הייתי עושה זאת למענך מתוך רחמים :-D.

מצורף צילום מתוך ספר לנהג של טויוטה יאריס שנת 2006 עם הסבר על צריכת שמן מנוע והסיבות לצריכה.

קרא וחזור עם תובנות.

שים לב ! הייצרן מדבר על צריכת שמן של 1 ליטר ל-1000 קילומטרים מבחינתי זה קצת מוגזם ונשמע יותר ככיסוי תחת אבל בכול זאת צריכה של 0.5-1 ליטר ל-10K זה נורמלי ואין שום סיבה להיכנס לפאניקה.

1.JPG

untitled.JPG

שלומית 2.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

מזכיר לי שבקליאו 96 שהיתה לי היה מד מפלס שמן בלוח השעונים.

ממש סקאלה של "קוביות" [כמו מדי הדלק העדכניים] שהיתה מראה את גובה המפלס, בלי קשר ללחץ.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בקליאו 96 לא היו קוביות, היה מד אנאלוגי שמראה גובה שמן בהתנעה. בדגמים הבאים עברו לתצוגת קוביות.

פורסם (נערך)
מרק, התשובה שלי נכונה בעליל לדעתי, בטח בנתונים שהוצגו.

זה רכב 2011. רכב מיצרן יוקרתי, לא ג'אנק, לכאורה.

אז כמה ק"מ הוא עבר כדי שיתחיל לאכול שמן ? 300,000 ? 400,000 ?

[סליחה שאני מדבר במונחים של טויוטה]

כמה שמן לאכול ? מילא נניח עד ליטר בין הטיפולים שהזיז את המדיד מעט, אבל להגיע להדלקת נורה ?

מאיפה הוא אוכל אותו, מהרינגים ? נזילה ? משפריץ מהשסתומים ? נוסע רק על 6,000 + כל היום ?

כי כנראה זו אחת מהתשובות הללו.

בוקי אומר 'צריכת שמן מסויימת', ואני מסכים, מאבדים כמה גרמים, חצי קילו, יאללה - קילו.

קח קילו וחצי !

אבל אם במצב רגיל בין טיפולים אתה מאבד את כל השמן אז לרוב משהו דפוק.

נראה לי שאתה קצת היסטרי. הרכב עבר 37,000 ק"מ ( :) ) ואני חוטא מדי פעם ונוסע על מצב S . ביום יום בנסיעה שלי 90 אחוז רגועה אבל באים הרגעים שאני חוצהאת רף ה4-5 אלף סל"ד.

הוספתי פחות מ800 מ"ל כדי להגיע למצב תקין וכל זה קרה בדיוק בזמן של הטיפול ככה שאם הייתי מכניס את הרכב יום-יומיים לטיפול בכלל לא הייתי מודע לחוסר.

בלי קשר אדרוש בטיפול שיבדקו אם יש תקלה אבל מכאן ועד " לדעתי יש כשל במנוע" הדרך ארוכה ארוכה.

עריכה אחרונה על ידי Mjko
פורסם (נערך)
סיוויק 08, בפולקסווגנים, פיז'ו, רנו ואצל עוד יצרנים בנוסף לנורת לחץ שמן נמוך יש מנגנון חיווי מפלס שמן בלוח שעונים.

כלומר כשמפלס שמן מתקרב למינימום נהג מקבל חיווי. לחץ שמן תקין והכל בסדר, רק חיווי שאומר לו שצריך לבדוק ולהוסיף שמן. זה מה שנדלק אצלו.

אז נכון, נורת לחץ שמן נמוך לא תדלק כשחסר 0.5 או 1.0 ליטר.

אבל נורת חיווי מפלס (או כיתוב במחשב דרך check oil level או oil low) כן תדלק, זה בדיוק התפקיד שלה.

מדוייק. הנורה שנדלקה היא נורת חיווי , לא נורת חירום או מצב קיצון ובאמת הכמות שהוספתי לא עברה את ה800 מ"ל. מה גם שכשבדקתי את המדיד השמן עדיין היה במפלס תקין. נמוך אמנם , אבל עדיין תקין.

ועוד משהו לסיויק08 - איפה קראת שהרכב איבד את כל השמן שלו? יצאת פה למסע הפחדות בלי בכלל להתעמק בפרטים כאילו שילוב המילים "צ'מפיון+נורת שמן" הקפיץ לך איזה פיוז.

עריכה אחרונה על ידי Mjko
פורסם

זה גם היה אחד השיקולים המרכזיים. בסוף החלטתי להמשיך לטפל בצ'מפיון ד"א.

שאלה - ראיתי בטיפול הקודם שבצ'מפיון אוהבים לקחת על אטמים 30 שקל לאטם , ועל מסנן שמן 130 שקל . יש אפשרות להביא את החלקים בעצמי ולחתוך 50 אחוז ממחיר הטיפול?

פורסם
מדוייק. הנורה שנדלקה היא נורת חיווי , לא נורת חירום או מצב קיצון ובאמת הכמות שהוספתי לא עברה את ה800 מ"ל. מה גם שכשבדקתי את המדיד השמן עדיין היה במפלס תקין. נמוך אמנם , אבל עדיין תקין.

ועוד משהו לסיויק08 - איפה קראת שהרכב איבד את כל השמן שלו? יצאת פה למסע הפחדות בלי בכלל להתעמק בפרטים כאילו שילוב המילים "צ'מפיון+נורת שמן" הקפיץ לך איזה פיוז.

הכול תקין סע לשלום. במוסך אין באפשרותם לבדוק את צריכת השמן של המנוע אלא רק בדיקה כללית לנזילות.

פורסם
זה גם היה אחד השיקולים המרכזיים. בסוף החלטתי להמשיך לטפל בצ'מפיון ד"א.

שאלה - ראיתי בטיפול הקודם שבצ'מפיון אוהבים לקחת על אטמים 30 שקל לאטם , ועל מסנן שמן 130 שקל . יש אפשרות להביא את החלקים בעצמי ולחתוך 50 אחוז ממחיר הטיפול?

בצ'מפיון לא יסכימו. מוסך רון כן.

אתה יכול להתמקח על המחיר ותוכל לקבל הנחה של 10-20 אחוז.

פורסם

Mjko

טיפלתי שנתיים וחצי בסופרב שלי במוסך המספנות.

מוסך מורשה אומנם, אבל הייתי מאוד מרוצה מהשרות שקיבלתי.

מרק

מצד אחד אתה נותן אילוסטרציה לכסוי תחת, ומצד שני לא מצרף אילוסטרציה לשמן בהקשר הזה, לטיפולך אודה.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם (נערך)

ובלי קשר לשרשור הזה , במקרה חזר הבחור עם ה VW עם עדכון שצ'מפיון לא מצליחים לתקן את הרכב . לקרוא ולבכות.

והם מחייבים אותו על כל ניסיון וצוחקים כל הדרך אל הבנק: לקוח נאמן ומשלם בזמן.

הלכה למעשה הרכב כבר מזמן טוטל לוס. במקומו הייתי מתנגש בקיר.

רק על החלפת מנוע שילם 24000 ש"ח ואח"כ עוד עשרייה על הטורבו ועוד כל מיני...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?569696-VW-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99-%D7%90%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C-%D7%A2%D7%93%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%9E%D7%96%D7%99%D7%99%D7%A3&p=4828085&viewfull=1#post4828085

עריכה אחרונה על ידי save

• תוכן חדש...