Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נכנסו בי הערב. כמה שאלות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המזל הרע קופץ לביקור מידי פעם.

אז ככה :

הערב (17:20), רכב שר (VOLVO לבנה עם השר בפנים) נכנס בי במהלך עצירה פתאומית במהירות של כ-30 קמ"ש. הרכב שייך למינהל הרכב הממשלתי (וזה המזל שלי אני חושב).

היה לי נזק קודם של צבע מקולף בלבד. הנזק שנגרם בתאונה זו, הפגוש האחורי נכנס עוד יותר עמוק (שילדה ?) וצמצם את הרווח בין התא מטען לפגוש. דלק תא המטען נפתחת אך עם רעש חיכוך. הפגוש קצת ברח מהמקום בצדדים ונוצר רווח בין המרכב לפגוש.

ועכשיו השאלות :

1)הסוכנת ביטוח שלי אמרה שצריך להשאיר לשמאי מעין צ'ק בסך של 500 ש"ח מעין פיקדון שיפדה לאחר 45 יום. האם כך מקובל ?

2)נהג השר טוען שהיה נזק קודם. מה הסיכויים שאוכל להוכיח שמה שקרה בתאונה הנוכחית נגרם בגללו ?

3)מה הסיכוייים שאני אצא מופסד מכל העניין ?

4)האם יכול לקרות מצב שאני לא אקבל פיצויי תביעה ואז הצ'ק שהפקדתי לשמאי יפדה ואני אפסיד את הכסף ?

5)האם כדאי לי לוותר (מחשש הפסד כסף על השמאי) על התביעה ולתקן את הנזק בעצמי ?

6)ולמה לעזאזל המדפסת שהזמנתי (שוב דרך האינטרנט) עושה לי בעיות והכי מצחיק שרק היום קיבלתי אותה ???? :evil:

שמוליק, שמחפש תמיכה כי הוא מיואש ובעיקר מבואס.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

1. החוק היבש אומר שברגע שנכנסת במישהו מאחורה- אתם אשם ולא משנה הסיבה כי מכל סיבה בסופו של דבר יסתכם שלא שמרת מרחק.

(לצערי אותו חוק דפק אותי ב12,000 ש"ח-סכום שאתמול נקבע בפשרה בלית-ברירה, עצם החוק המחורבן הזה.)

או בקיצור- ככה או ככה- הוא אשם.

2. תזמין שמאי שיבדוק את רכבך.

לגביי אם דרך חברת הביטוח או לא- זה לצערי אני לא יודע, ברר זאת עם סוכן הביטוח שלך.

אל יאוש ידידי. הפעם החוק לצידך.

בהצלחה בהמשך.

-ארז-

פורסם
1. החוק היבש אומר שברגע שנכנסת במישהו מאחורה- אתם אשם ולא משנה הסיבה כי מכל סיבה בסופו של דבר יסתכם שלא שמרת מרחק.

(לצערי אותו חוק דפק אותי ב12,000 ש"ח-סכום שאתמול נקבע בפשרה בלית-ברירה, עצם החוק המחורבן הזה.)

או בקיצור- ככה או ככה- הוא אשם.

2. תזמין שמאי שיבדוק את רכבך.

לגביי אם דרך חברת הביטוח או לא- זה לצערי אני לא יודע, ברר זאת עם סוכן הביטוח שלך.

אל יאוש ידידי. הפעם החוק לצידך.

בהצלחה בהמשך.

-ארז-

זה לא נכון עובדתית שהחוק קובע שמי שנכנס מאחור תמיד אשם כי:

1. אין חוק כזה

2. זה שנכנסת במישהו מאחור לא אומר בהכרח שלא שמרת מרחק. הקביעה אם שמרת או לא שמרת מרחק באופן סביר נתונה בידי בית המשפט (והיו דברים מעולם), אם כי יש להניח שבמירב המקרים מי שפגע מאחור לא שמר מרחק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

החריגים לכלל הזה (שאומר שמי שנכנס מאחור אשם) הם מקרים מאוד מסויימים - והם היוצאים מהכלל שמוכיחים את הכלל.

למשל:

אם הרכב הקדמי נסע רוורס - ייתכן שהוא אשם (לפחות חלקית).

אם הרכב הקדמי נכנס ברכב אחר ואז האחורי נכנס בו - ייתכן שהוא אשם בכל התאונה.

אם נורות בלימה לא פועלות ברכב הקדמי - זה יכול להטיל עליו אשמה מסויימת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אם הוא טוען שהיה נזק קודם... שיוכיח.

הוא נכנס בך, באשמתו?

נגרם נזק בעקבות הכניסה שלו בך?

אז מה הוא רוצה?

הוא חייב להחזיר את המצב לקדמותו, והנזק מהתאונה הקודמת נבלע בנזק של התאונה הנוכחית.

פנה לסוכן הביטוח שלך שיפעל מול מינהל הרכב.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
החריגים לכלל הזה (שאומר שמי שנכנס מאחור אשם) הם מקרים מאוד מסויימים - והם היוצאים מהכלל שמוכיחים את הכלל.

למשל:

אם הרכב הקדמי נסע רוורס - ייתכן שהוא אשם (לפחות חלקית).

אם הרכב הקדמי נכנס ברכב אחר ואז האחורי נכנס בו - ייתכן שהוא אשם בכל התאונה.

אם נורות בלימה לא פועלות ברכב הקדמי - זה יכול להטיל עליו אשמה מסויימת.

רוצה עוד?

אם הרכב הקדמי עצר עצירת פתאום בכביש המהיר ללא סיבה (לדעת השופט. מקרה שהיה)

אם הרכב האחורי לא יכול היה לצפות עצירה פתאומית של משאית שני רכבים קדימה ולכן לא היה יכול לשמור מרחק מתאים (מקרה שהיה).

ואלו רק המקרים שבמקרה אני מכיר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה לא תחום שאני מבין בו יותר מדי, אבל הקטע של מנהל הרכב מדליק אור אדום.התנהלות מול גופים בסדר גודל כזה יכולה להיות מעייפת,מטרידה וחסרת תוצאות.ערב את סוכן הביטוח בהקדם.

מקסימום תוכל להגיד שהממשלה דפקה אותך...

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

מקסימום תוכל להגיד שהממשלה דפקה אותך...

לא צריך לעשות תאונה בשביל להגיד דבר כזה...

מה שכן , הפעם זה מאחור

פורסם

עדכון קטן :

אותו נהג דיווח למינהל הרכב על התאונה. הסוכנת שלי כבר דיברה איתם. והרכב היום יצא מהתיקון. למזלי אין לי פגיעת שילדה, רק מכה נקייה.

אני עדיין לא יודע כמה הסכום, רק מחר אדע.

תודה לכולכם.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

אם להיות מעורב בתאונה, עדיף עם רכב של גוף ממלכתי גדול. הפרוצדורה שם מסודרת ואין לאף אחד אינטרס לדפוק אותך.

בלי קשר, לרוב פגיעות הגוף "שוות" יותר מפגיעות הרכוש. אם במקרה יש לך כאבי צוואר או גב או משהו אחר, כדאי לפנות למיון ולקבל אישור בדיקה. את זה תעביר לסוכנת הביטוח והיא תוציא עוד כמה שקלים מהביטוח עבורך.

דרך אגב,איזה שר זה היה?

פורסם
אם להיות מעורב בתאונה, עדיף עם רכב של גוף ממלכתי גדול. הפרוצדורה שם מסודרת ואין לאף אחד אינטרס לדפוק אותך.

בלי קשר, לרוב פגיעות הגוף "שוות" יותר מפגיעות הרכוש. אם במקרה יש לך כאבי צוואר או גב או משהו אחר, כדאי לפנות למיון ולקבל אישור בדיקה. את זה תעביר לסוכנת הביטוח והיא תוציא עוד כמה שקלים מהביטוח עבורך.

דרך אגב,איזה שר זה היה?

למרות שמהמכה העיפה לי את הצוואר קדימה, לא כואב לי כלום אפילו אחרי יומיים.

איזה שר ? וואלה, אני לא זוכר איך קוראים לו, אבל אני יודע שזה השמן עם השיער הלבן והמשקפיים שאוהב לדבר הרבה. :-)

שמוליק

פורסם

תמונה של אחרי הטיפול במוסך.

שמוליק

פורסם
תמונה של אחרי הטיפול במוסך.

שמוליק

האוטו נראה טוב.

אני חושב שבסופו של דבר זה יצא לטובה, הרי אמרת שהפגוש הקודם לא היה נקי.

ידוע לך באיזה סוג צבע השתמשו במוסך? אם זה צבע זול, תמיד יש את הפחד שאחרי שנה שנתיים הוא יתחיל לדהות.

בכל מקרה, שמח שהסתדרת.

צבי.

• תוכן חדש...