Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בואו נודה באמת: כולנו קצת מניאקים. כשאנחנו נוסעים ספורטיבי/נמרץ/אגרסיבי אז אנחנו מסכנים אנשים אחרים ביודעין. אמנם, אפשר למזער סיכונים, אבל עדיין יש פה אלמנט של לסכן אחרים. בנושא הזה, אני חושב שמסלול או שניים, במחיר וזמינות סבירים, יכולים לפתור מעט את העומס הספורטיבי ב"כבישי הנהיגה". כמובן שזה רחוק מפתרון אידיאלי [התגובה של רומן מפרטת למה], אבל להזיק זה לא יזיק.

אני באופן אישי לא מתקרב יותר לנס הרים. רמת האידיוטים שם עלתה בצורה משמעותית. זה לא קשר לרכבים, אלא לנהגים. כשהחלה התופעה עברנו להגעה בשעות מוקדמות יותר, ובסוף גם לשם הגיעו מספרים לא מבוטלים של אידיוטים בכל מיני כלים. בגלל זה המון זמן כבר לא הייתי בנס הרים. יש מספיק כבישים מהנים אחרים, עם ראות טובה, נופים יפים וקצת פחות נהגים עם בטחון עצמי מופרז.

בקשר למקרה הספציפי הזה, אין לי מה לומר מלבד לאחל בריאות לנהג.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פותח השרשור,

אם הנהג היה בתוך 106 ראלי, היו צריכים לגרד אותו עם שפכטל. גם הסיכוי שזה יקרה עם 106 גדול פי כמה וכמה - אל תשכח שיש לך מערכות בטיחות שעוזרות להמנע ממצבים כאלה. בקיצור, העיקר יצא שלם.

פורסם

ברור שאפשר להשתטות. זה הכי קל, בשביל זה לא צריך להיות מוכשר, מספיק להיות פוחז.

העניין הוא כזה: עם רכב חזק יותר, בעל מעטפת ביצועים גבוהה יותר, המהירות הממוצעת עולה פלאים תחת אותם תנאי נסועה. מסכים? עכשיו, ידוע לך שככל שהמהירות עולה כך גדל מרחק הבלימה והתגובה. מה גורם לך להניח שאם בגרמניה התשתיות לא מהוות אילוץ ביחס לשנוי הזה, אז כך זה גם לגבינו ללא שום סייג? שם התשתיות לא משחקות תפקיד כי הן מהטובות שיש ואינן מאותגרות ע"י יכולות הרכבים.

:idea:
פורסם (נערך)
מי אתה שתטיף מוסר לנהג הנ"ל ובמה לדעתך שונה התאונה הזו מכל תאונה אחרת

באיזה שלב הטפתי? להיפך! אני שואל את השאלות האלו מעומק הלב ובגלל שאני יודע שזה יכול לקרות גם לי.

להלן הודעת הפתיחה לשרשור:

אני לא מכיר את הבעלים\נהג ולא את פרטי התאונה אבל היא מעלה לי המון שאלות וטענות בראש.

...

אני לא מעביר ביקורת, להפך, אני מבין טוב מאוד כמה מהר מגיעים למצבים האלו ובגלל זה הנושא מאוד מעסיק אותי.

הייתי חייב לפרוק קצת, זה הכל.

מקווה שזה שפך מספיק אור על הכוונה שלי.

Hyper Viper,

סלח לי אך הודעת הפתיחה שלך ולא מעט מגיבים כאן הם האמא של ההתחסדות והצדקנות. מעבר לכך שהטענות שלך אינן מבוססות על לוגיקה תקינה, אני רק מזכיר שזהו פורום חובבי רכב ולא פורום "מהירות הורגת".

א. כל מה שכתבתי למעלה

ב. מצטער שאין לי לב מנירוסטה, כשאני רואה כזו תאונה היא מעלה לי שאלות בראש. אנחנו סה"כ יצורים חושבים ואנחנו ומתפתחים כבני אדם ע"י שאילת שאלות ופיקפוק בסטנדרטים קודמים שחשבנו לנכונים.

שאלתי את עצמי שאלה בקול רם, זה הכל, לא הטפתי מוסר ולא הצעתי להפסיק לייבא פרארי לישראל, אל תכניס לי מילים לפה.

עריכה אחרונה על ידי HyperViper

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם
להלן הודעת הפתיחה לשרשור:

מקווה שזה שפך מספיק אור על הכוונה שלי.

היית מספיק ברור בהתחלה. מי שהגיב לך כמו שהגיב או שלא קרא את הודעתך, או שקרא ולא הצליח להבין אותה, שלא באשמתך.

השאלות שלך במקום ואלו שאלות ששאלתי את עצמי הרבה. לא בא לי למות, גם לא בשל תחביב שאני מאוד אוהב. הנה אני מתחסד ביחד אתך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הייפר ווייפר, שמח שפתחת את השרשור. כבר זמן מה אני שוקל לכתוב משהו בנושא, ונמנע מלעשות זאת מכמה סיבות.

לפני שיצלבו אותי, ויסבירו לי שאנחנו לא בפורום של מתנגדי נהיגה ב-200 קמש בכביש 6: מה שאני כותב כאן לא נכתב כהטפה לאף אחד, אני לא מנסה לחנך איש, וסתם משתף את מה שכואב לי אישית, כאדם שמחובר לתחום הזה.

בלי להכנס למקרה הפרטני הזה, שאני לא יודע שום דבר לגביו, לכל אחד שנוהג חזק היו מספיק מקרים כאלו של "כמעט". אצל רובינו יש מנגנון הכחשה והדחקה כלשהו למקרים האלו. חלק אולי סתם מעדיפים לא לחשוב על זה. חלק משכנעים את עצמם שהתאונה נמנעה בזכות הכשרון שלהם ויכולות הנהיגה; שמקרים מהסוג הזה קורים רק לאלו שחושבים את עצמם אבל בפועל לא יודעים לנהוג, או אלו שכולם ידעו בחבר'ה שזה יקרה להם, כי הם תמיד לחצו חזק מדי.

בשורה התחתונה אלו הם בעיקר תירוצים.

המור"קים על תאונות של ממש, שאני מכיר משלל מקומות ואנשים מהשנים האחרונות, כוללות מגוון סיפורים וסיטואציות, החל מחזירי בר שמתפרצים לכבישים, או הולכי רגל שחוצים את "שוויצריה הקטנה" לאורכה ב2 בלילה, עד לשלוליות לא צפויות או סתם אובדן ריכוז או שליטה זמניים על הרכב. בחלק מהמקרים התאונות האלו נגמרו בשריטות קטנות, או פגיעה ברכב. במקרים אחרים זה נגמר בפציעות וטיפול נמרץ של הנהגים. במקרים הכי חמורים זה גם כלל פגיעה באנשים לא קשורים, שבמקרה עברו במקום.

בחלק מהמקרים היה מדובר גם בנהגים מוכרים מאוד, עם הישגים שונים ומרשימים בקרטינג או ג'ימקנות או כל תחום אחר; אנשים עם שם שלכאורה או לא לכאורה באמת יודעים לנהוג.

אפשר לנתח כל מקרה כזה עד אינסוף, לחפש גורמים אשמים אחרים, אפשר לשכנע את עצמנו שמי שמתרסק לא באמת יודע לנהוג ולהתעלם מכל מקרי ה"כמעט" שקורים לאחרים (ושלא תמיד לא נגמרים באסון לא בדיוק בגלל יכולות פנומנליות של הנהג). אפשר גם להבין שלא תמיד חייבים להתגרזן, לנהוג על המגבלות האישיות, שלא תמיד חייבים לנסות ולהשיג את הנהג הכי מהר בחבר'ה, או לברוח לכולם ולנהוג אפילו לא על מגבלות, אלא על פוקסים. וזה עוד לפני שמתחילים לדבר על "התחסדות" לכיוון השני, של אנשים שמחד מעלים כאן סרטונים של כל אדם שלא מאותת, ומאידך אין להם בעיה לגונן על חברים שחוצים קו לבן, או כל דבר מסוכן באותה המידה.

שוב, אני לא מחפש להטיף לאף אחד פה. כל אחד יכול לעשות את המסקנות האישיות שלו ממה שהוא רואה, שומע ונתקל בו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא מבין למה הוא ערס, ולא מבין למה הוחלט פה שהוא השתולל.

בואו נצא מנק' הנחה ריאלית שהוא נסע לטייל קצת מהר עם חברים באלקוש, מפש לשם - עשה טעות או שמישהו אחר עשה טעות, במקום שזה די בסדר לעשות בו טעות, כולה עף לשיחים, תאונות כאלה קורות ויקרו, אין בארץ סביבה סטרילית, ואין איך לשפר את יכולות הנהיגה שלך במקום כמו כוכב יאיר, שמתאים אולי לדריפטים במיאטה, או ל106.

רוב המגיבים פה נהגו בכביש הזה, כנראה יותר מהר מהמומלץ, בעצם... אני מכיר אחד שרק היה במושב הנוסע:twisted:.

אם כבר אז להיפך - אני מעדיף לראות מרצדס שרופה באלקוש (אמצע שום מקום + ביטוח מקיף + רכב מודרני) מאשר 106,306 או קליאו שפורט בתוך עמוד בעיר (מקום הומה אדם, אין ביטוח מקיף, מערכות בטיחות בנות 20).

ולאלה מאיתנו שלא מתחסדים, ומטיילים בשבתות - נותר רק לזכור שמומלץ לעשות הלוך-חזור על כביש שאתה לא עוברים בו ביום יום לפני שלוחצים על הגז - גם הצמיגים יתחממו וגם אתם תדעו שאין איזה ערמת חול באחת הפניות.

התהיות של HYPER הן לגיטימיות, לא יודע מי מכם זוכר את התאונה של המגאן RS לפני כחצי שנה, ברכב הזה נהג מישהו עם ראש ויכולות, ועדיין מצא את עצמו על הגג, בתאונה קשה בשני סדרי גודל, אבל להגיד שבמדינת ישראל אין מקום לרכב X? הרכב היחיד שאין לו מקום בישראל זה הרנו TWIZZY שעיריית תל אביב רוצה לעשות ממנה 'תל-אופן' - וגם זה בגלל שאין מזגן.

אין מסלול, יש כביש - קצת יותר מקדמי בטיחות זה חשוב, אבל בואו לא נהיה צבועים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כמה פרארים וAMG ריסקו בזמן האחרון?

זה לגמרי בגלל שהנהגים לא ניסו מגבלות של הרכבים על מסלול.

בעלי דוקאטי נוסעים באופן קבוע למסלול של דוקאטי באיטליה בשביל ללמוד רכיבה ספורטיבית.

מי שקונה מכונית עם הרבה יותר מדי כוח צריך לנסות אותה על מסלול.

אייל

פורסם

אני כן חושב שיש הבדל בין רכב עם מגבלות גבוהות (האצה וכוחות צד) לבין רכב ספורטיבי עם מגבלות יותר נמוכות, אבל גם בהחלט חושב שיש מקום למכוניות כאלו בארץ. יש מספיק כבישים בהם אפשר לנצל אותן ברמת בטיחות גבוהה למדי (למשל סדום ערד או חלק נרחב מכבישי הצפון). עם זאת, בהרבה מקומות בארץ מצב התשתית והתנועה אכן בעייתי לסוג כזה של מכוניות, בעיקר בגלל שהן מאפשרות מהירויות גבוהות מאוד בפניות ותחושת בטחון מזויפת. אם אתה יכול להתקרב לפנייה במהירות גבוהה ב-30-50 קמ"ש, או לשמור מהירות גבוהה יותר בתוך הפנייה, אתה נמצא בסיכון גבוה יותר לאבד שליטה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ספורטיבו - די להיתמם.

קרה שם מה שקורה בכל טיול נהיגה/יום נהיגה שגם אני משתתף בהם מידי פעם.

נס הרים(רינג - עאלק) + רכב מהיר מאוד + תאונה עצמית או חצי עצמית.

בנתונים האלה מה לדעתך קרה שם?

לא מתחסד ולא כלום - אבל כשהגיליוטינה יורדת, כשיום טיול כמעט הופך ליום זיכרון - אז לכולנו ברור טוב למדי מה קרה, שמישהו לקח סיכון שמעבר למעטפת הביצועים של הרכב ומעבר ליכולת שלו כנהג - וזו נהיגה חסרת אחריות גם כשהיא קורת לטובים ביותר אפילו שהם חברים בפורום.

sorry.

מי כמוך אמור לדעת ש-Assumption is the mother of all fuckups.

מצטער, אני לא מקבל את טענות ההתממות של "אנחנו לא מתחסדים". אתם ועוד איך מתחסדים ובפעם הבאה שיהיה מבצע מתוקשר של משטרת ישראל שלוכדת "פצצה מתקתקת" הנעה במהירות של 200 קמ"ש על כביש - זה בדיוק אתם. יש עוד שלל אנלגיות, כמו חברות הביטוח אשר רק למשמע השם "ספורט קופה" של איביזה 3 דלתות עגלה הקפיצו את המחיר כי זה "ספורט" או מדינת ישראל אשר אינה מאפשרת כל סוג של שיפור לרכב כי רכבים משופרים=חולגנים מסוכנים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
לפי מה שאני הבנתי הנהג מבוגר, והוא בריא ושלם. אם אני לא טועה הוא גם כותב כאן בפורום.

חבל להסיק סתם מסקנות, קורה לטובים ביותר. העיקר שהוא בריא. כל השאר זה פח וגומי.

אולי נשמע ממנו, שיתאושש ויחזור לעצמו.:popcorn:

פורסם
מה יש לחשוב?

היה ערס, היה לו כסף, היה לו שכל של ציפור (ומתנצל אם פגעתי בציפור כלשהי), לא היה לו שמץ של מושג איך נוהגים ויותר חשוב, איך ואיפה לא נוהגים.

היה מרצדס.

חולרות כאלו צריך להשבית ל 10 שנים.

כמה מאושיות הנהיגה בארץ, ואני לא אנקוב בשמותיהם (כי זה פחות או יותר כולם...), שמו מכונית בתוך אובייקט בצד הדרך, הפכו מכוניות על הגג או סתם סיימו בתעלה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין ויכוח שספורטיביות חדשות הן בעלות מגבלות גבוהות בהרבה מספורטיביות של סוף שנות ה90 למשל. הרבה יותר "קל" לנהוג אותן מהר יחסית והן משרות הרגשת ביטחון מאוד גבוהה. אבל אם להיות ממש כנים, אז גם משפחתומטיות חדשות הן הרבה פעמים בעלות מגבלות גבוהות יותר מאותן ספורטיביות של שנות ה90, וגם איתן קל מאוד ליצר קצב מאוד גבוה. אז גם להן אין מקום בכבישי ארצינו? למה? כי הן מאפשרות נסיעה מהירה מאוד בקלות יחסית?

לא יודע את פרטי המקרה אבל מה שאני יודע בוודאות זה שאף אחד לא חסין מטעויות. וגם כשאתה מודע למגבלות שלך, כביש ציבורי אינו סטרילי ויש הרבה משתנים. אז בואו לא נשפוט את הנהג כי כל אחד מאיתנו יכול למצוא את עצמו במקום הזה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

מה אומר לכם, מגעיל.

למעט כמה תגובות ענייניות שגם הם לא ממש במקומם רוב התגובות כאן נעות בין ריקוד על הדם לשימחה לאיד. גועל נפש.

מי אתם שתחליטו מי הנהג, מה אופיו, מה נסיבות התאונה?

מישהו מכם היה שם?

מישהו מכם מכיר את הנהג?

בן אדם עבר חויה של מבט למוות בעיניים, הוא יסתבך עם החוק, הוא איבד רכוש יקר וכאן יושבים צדקני המקלדת, מטיפים, מטילים דופי.

מי שם אתכם כשופטים?

גועל נפש.

פורסם

להזכירכם כולל פותח שירשור,ממליץ לכל מי שחושש ויש תהיות ומחשבות

בעניין,לעשות יום נהיגה ברכב שלו עצמו יחד עם מדריך נהיגה.

גם כיף,גם למידה גם ריענון וגם "מחשב מסלול מחדש".

יש כמה חברה מקצוענים בארץ שגם ילמדו כל אחד ואחת ,מה ריכבכם מסוגל לעשות/או לא מסוגל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...