Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

בשעה טובה רכשתי רכב לאשתי מדגם מיצובישי לאנסר 1.6 2012.

הרכב נרכש משלמה סיקסט עם 125K קילומטרים. למרות שהם אמרו שכל הטיפולים נעשות בזמן והכל "טופל" לפי הספר, אני קצת מתקשה להאמין בזה, ובכל זאת רוצה לבצע כמה טיפולים.

יש לי כמה טיפולים שחשבתי עליהם, אשמח למשמוע עוד המלצות והצעות היכן כדאי לעשות את הטיפול.

מה אני חשבתי לעשות:

1. להחליץ צמיגים + לעשות כיוון פרונט.

2. להחליף שמן גיר

3. להחליף מצטים

האם יש עוד משהו שכדאי לעשות (טיפול 15K נעשה לפני המסירה).

בנוסף אשמח לקבל המלצה למוסך טוב,אמין, והוגן שמכיר את המכוניות היפניות, רצוי מאיזור השרון (אבל אפשר להתרחק קצת).

תודה רבה לכל העוזרים.

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

פורסם

אני בהחלט מחמיר, הצמיגים שם הם צמיגי No Name ... אני לא מעוניין לנסוע בצמיגים כאלו.

חוץ מזה כל התהליך של היישור קו יכול לקחת מספר חודשים. קודם אני רוצה להסגר על הרשימה, ואז אתחיל לבצע את ההזמנות ולבסוף אבצע את כל מה שחשבתי עליו.

האבולוציה שלי:

פורסם (נערך)
שלום חברים,

בשעה טובה רכשתי רכב לאשתי מדגם מיצובישי לאנסר 1.6 2012.

חשבתי לעשות:

1. להחליף צמיגים + לעשות כיוון פרונט.

2. להחליף שמן גיר - לבדוק אם נוזל ממסרה רציפה, או אוטמטית

3. להחליף מצתים

האם יש עוד משהו שכדאי לעשות (טיפול 15K נעשה לפני המסירה).

בנוסף אשמח לקבל המלצה למוסך טוב,אמין, והוגן שמכיר את המכוניות היפניות, רצוי מאיזור השרון (אבל אפשר להתרחק קצת).

תודה רבה לכל העוזרים.

מסכים איתך כדאי לבצע ישור קו - במיחד לגבי ההגה המיתלים והבלמים ועל הדרך נוזל ממסרה.

בצע החלפת נוזל בלמים - במידה ולא הוחלף (בקש החלפה מלאה)

במסגרת הטיפול בקש כי יבדקו אות המצתים - אולי הם הוחלפו בטיפול הקודם והם תקינים.

מוסכים טובים מופיעים בפורום ומקבלים חוו"ד טובות, והם מטפלים גם ביפניות - דבר איתם בטלפון ותאם טיפול.

מוסך רון בת"א , באזור רח' המסגר.

מוסך אורן בחולון , אזור התעשיה.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מעולה ! אוסיף את זה לרשימה, תודה !

לגבי המוסך, מוסך רון מוכר לי היטב, לא חשבתי שהוא מטפל גם ביפניות...

האבולוציה שלי:

פורסם

לפני שאתה שופך מאות שקלים, תוציא היסטורית טיפולים ואולי תיראה שהכול הוחלף בזמן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תתחדש על האוטו!

הסטוריית הטיפולים שנמסרה מחברת הליסינג שווה כמו בדיקה מטעם המוכר. דף מודפס שכתוב בו מה שרוצים שיהיה כתוב בו.

לדעתי - רצוי להחליף את כל מה שניתן להחלפה.

שמן ומסנן (אלא אם אתה רואה שהשמן חדש והמסנן מקורי/איכותי. אם השמן חדש והמסנן לא איכותי, וניתן להחליף רק מסנן, עשה זאת).

נוזל בלמים כפי שכבר צויין.

נוזל ממסרה - החלפה חלקית לנוזל מקורי או שווה ערך.

צמיגים - קודם כדאי לראות מה מצבם, חבל להחליף סתם גם אם החברה היא NO NAME כזה או אחר.

כיוון פרונט - אם יש משיכה או שחיקת צמיגים לא אחידה.

מצתים - לבדוק מצבם ולבדוק שמתאימים לדגם.

פורסם

הפלאגים אצלך הם אירידיום מדגם DILFR5A11. הם מחזיקים בד"כ 90-120 אלף. אז כנראה שכבר החליפו אותם ועכשיו יש לך שקט לכמה שנים טובות.

רק תוודא זאת כמובן בהיסטוריית הטיפולים.

לגבי שמן גיר, אם זה פלנטרי רגיל אז שמן בתקן SP-3, הכי זול לקנות ביונדאי שופ 50 ש"ח לליטר.

אם זה CVT אז שמן בתקן CVTF-J1 :

http://www.justmotor.co.il/products/726895

Stay Dirty

פורסם
שלום חברים,

בשעה טובה רכשתי רכב לאשתי מדגם מיצובישי לאנסר 1.6 2012

התכוונת 1.5 נכון ? אין 1.6 בשנתון זה

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם (נערך)

בעקרון לפי אוטודאטה הוא צודק, יש מנוע 1600 דגם 4A92.

אבל נמתין שהוא יבהיר את דבריו. מורפיום - בדוק ברשיון הרכב אם דגם המנוע הוא 4A91 או 2.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם
תתחדש על האוטו!

הסטוריית הטיפולים שנמסרה מחברת הליסינג שווה כמו בדיקה מטעם המוכר. דף מודפס שכתוב בו מה שרוצים שיהיה כתוב בו.

לדעתי - רצוי להחליף את כל מה שניתן להחלפה.

שמן ומסנן (אלא אם אתה רואה שהשמן חדש והמסנן מקורי/איכותי. אם השמן חדש והמסנן לא איכותי, וניתן להחליף רק מסנן, עשה זאת).

נוזל בלמים כפי שכבר צויין.

נוזל ממסרה - החלפה חלקית לנוזל מקורי או שווה ערך.

צמיגים - קודם כדאי לראות מה מצבם, חבל להחליף סתם גם אם החברה היא NO NAME כזה או אחר.

כיוון פרונט - אם יש משיכה או שחיקת צמיגים לא אחידה.

מצתים - לבדוק מצבם ולבדוק שמתאימים לדגם.

הרכב אמור היה להיות מטופל במורשה מיצובישי,אפשר להוציא היסטוריה משם.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בוקר טוב חברים (עובד לילות, אז עכשיו בוקר אצלי :)

קודם כל רציתי להגיד לכם תודה רבה על התגובות ! עכשיו לגבי מה שנאמר כאן:

yulianx - תראה, אני לא רץ לשפוך כסף, אני מכין רשימה של הדברים שאני חושב לעשות, ואז כמובן בהתאם לספר טיפולים אני מוחק מה שלא צריך. כמו כן ידוע ששלמה סיקסט פועלים בשיטה של "עובד, לא נוגעים".

כמובן שאני עובד על השגת הסטורית טיפולים מלאה (כנראה היום אקח את זה). לאחר מכן "אמחק" את מה שלא צריך לעשות. כמו כן יובל, איך אתה יודע שהוא אמור להיו מטופל במורשה של מיצובישי ? אני ממש ממש בספק.

פריג'י - תודה. אני מניח שאתה מדבר על נוזל ממסרה, הכוונה היא ל"שמן גיר" לא ? אם לא תקן אותי. לגבי הצמיגים זה משהו יוחלף בכל מקרה, מהניסיון שלי בנהיגה ספורטיסבית נוכחתי לדעת לא פעם אחד שצמיגים טובים ואיכותיים בלמים טובים ופרונט מכוון בצורה טובה עוזרים לא פעם אחת לצאת מהמצב שבו אני מבצע עיצוב מחדש לאוטו בעזרת עצמים, מעקים או מכוניות אחרות. ככה שצמיגים חדשים זה MUST.

asafasaf - תודה. כן, אכן הפלאגים אמורים להיות ארדיום, השאלה היא: גם אם הם הוחלפו, האם הם הוחלפו לפלאגים איכותיים או זבל .... מכוון שמחירם לא כזה גבוהה (אם אני מזמין מחול) האם בכל זאת לא כדאי להחליף אותם ? לגבי הגיר, מדובר בגיר רגיל ולא CVT (שמגיע רק בדגמי 1.8).

לוקי2 - לא. התכוונתי למנוע 1.6 מדגם 4A92. משנתון 2012 מגיעים מנועי ה 1.6 והרכב נקרא "Jetfighter". ממש מטוס .... (כן בטח)

האבולוציה שלי:

פורסם

אני יוליאן לא יובל,הרכב היה באחריות ואמור להיות במטופל במורשה,בצבא למשל היונדאי היו מטופלים ביונדאי,לכן אני מניח שזה הגיוני לגבי המצב הזה.

אולי הם מטפלים במוסכים שלהם,אבל נכון לעשות מה שאמרת למחוק את מה שכן בוצע,אבל תבדוק במורשה מיצובישי.

פורסם

לגבי היסטוריית טיפולים - אני רכשתי לפני כמעט 3 שנים מגאן משלמה סיקסט.בתדפיס הטיפולים היו כניסות למוסכים רגילים ומספר כניסות בודדות (שהוצלבו עלידי במוסך מורשה והתגלו כאוטנטיות) למוסך היבואן לטיפולים יותר מורכבים,כך שלדעתי ניתן לסמוך על התדפיס ואין מדיניות אחידה בבחירת המוסכים אצלם - חלק הם עושים לבד וחלק (כנראה המורכב יותר) במוסכי רשת.אין לי מושג לגבי רמת הטיפול ואיכות החלפים.

2. צמיגים כדאי להחליף - מסכים איתך לחלוטין בעניין האיכות הירודה של הצמיגים שהם מרכיבים,גם אם הם חדשים/במצב טוב.

3. יישור קו מכאני - אני לאחר שקניתי עשיתי טיפול הכולל שמן מנוע,מסנן שמן מנוע,מצתים,החלפת נוזל בלמים והחלפת נוזל קירור,למרות שלפי ההיסטוריה שקיבלתי לא היה צורך בהכל.כן הסתמכתי על ההיסטוריה בנושא רצועת הטיימינג והחלפת שסתומי הלחץ בגיר כי זה נעשה במוסכי היבואן (שוב - הצלבתי מידע במוסך מורשה).

ברקסים תבדוק בטיפול יישור קו ותחליף לפי צורך.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

• תוכן חדש...