Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שילבתי להילוך ראשון (אוטומט) ונתתי גז ובלי לשים לב הגעתי ל-7,000 סל"ד והאוטו התחיל לגמגם בדומה לגימגום שיש בניוטל בסביבות ה4,000 סל"ד

האם זהו מנתק ההצתה?

פורסם

מנתק הצתה זה מונח שגוי.

הגבלת סל"ד מנוע מתבצעת על ידי ניתוק הזרקה (אין פולסי הזרקה למזרקים, אין הזרמת דלק למנוע) ולא ניתוק הצתה.

עריכה:

זה לא כיבוי מנוע. ברגע שנותקה הספקת דלק, סל"ד מנוע מתחיל לרדת. אחרי שהוא יורד אל מתחת לסף הפעלת הניתוק, הזרקת דלק מתחדשת, מנוע ממשיך לעבוד. אם אתה ממשיך לתת גז, מגיע שוב לסף הניתוק ועוד פעם יורד.

זה הגמגום שאתה מרגיש.

פורסם

קיים בהרבה מכוניות כפיצ'ר של בקרת שיוט, אבל מגביל מהירות לא מנתק את הזרקת הדלק.

פורסם
תאורתית ניתן לעשות מגביל מהירות ע"י שימוש במנתק הזרקה? (בהנחה שלא מדובר בירידה שגם ללא הזרקה המהירות תושג)

בפועל כמעט בכל המכוניות כיום דוושת הגז מקושרת למצערת באופן אלקטרוני.

תאורטית אפשר לכייל את הדוושה הפוך כך שלחיצת הדוושה לרצפה תעשה את פעולת עזיבת הדוושה המוכרת והורדת הרגל מהדוושה דווקא תריץ את המנוע. בטויוטה יישמו גם את החלק האחרון.

פורסם

נמרוד, לא - הוא התכוון שבגלל שזה מבוקר מחשב, אתה יכול לתכנת את 'מערכת היחסים' בין הדוושה למצערת איך שבא לך, טויוטה למשל פישלו שם איפשהו - ולכן היו המון מקרים של טויוטות שמשגרות את עצמן בפול גז בלי סיבה.

בקשר למגביל מהירות, אל תעשה את זה. מתישהו אתה עלול להזדקק לזה, גם ככה רוב המשפחתיות לא עוברות את ה180 היום, בכל אופן - אם אתה מפחד מדוחות, תקנה גלאי, אם אתה רוצה לשמור על הילדים, תשקיע בחינוך ולא במניעה, כי לא צריך להגיע למהירות גבוהה בשביל לעשות שטויות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא, אבל אני הייתי שמח למגביל מהירות כי יוצא מצב שכל פעם שאני יוצא מחוץ לעיר אני חייב לנהוג עם בקרת שיוט מפני שאני נהג חדש ויותר מ10 קמ"ש מעל המותר יהיה לי בעיות,

וזה לא כל כך כיף לנסוע עם בקרת שיוט, פשוט הייתי שמח לנהוג רגיל רק שבמדינה ואני עובר מהירות מסויימת (מותרת + 10) פשוט אני לא אוכל לעבור אותה

פורסם

קיימים רכבים בהם ניתן לתכנת את מחשב הרכב להשמיע צפצוף ולהציג אזהרה כאשר עוברים מהירות מסוימת. כמו כן קיימים רכבי יוקרה בהם מותקנת מצלמה ש"קוראת" תמרורים ומתריעה כאשר הרכב נע במהירות גבוהה מהמותרת.

לחסום את הרכב מלנוע מעל מהירות מסוימת זה לא ממש פרקטי מהסיבות הבאות:

1. לא בטיחותי - יתכן מצב בו צריך להאיץ למהירות גבוהה יותר מהמותרת לפרק זמן קצר כדי להתחמק ממפגע בכביש.

2. המהירות המותרת זה דבר שאינו קבוע - המהירות המותרת משתנה בהתאם לסוג הדרך, מזג האויר וכדומה.

אם אני לא טועה Waze מתריע כאשר עוברים את המהירות המותרת. זה לא מספיק טוב?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לגבי 1 (במכוניות עם מגביל מהירות מקורי).

כשנוסעים עם מגביל מהירות ויש צורך בהאצת חרום, לחיצה על דוושת הגז עד הסוף מבטלת את ההגבלה, הרכב מאיץ מעל המהירות שהוגדרה.

לאחר שחרור דוושת הגז ההגבלה חוזרת.

פורסם

שמע נמרוד, איכשהו כולם מצליחים.

גם אתה תצליח, זה בטח עדיף מלשפוך אלפי שקלים על התקנות פיראטיות באוטו של ההורים לא?

בדוק - אולי עדיף שתשקיע את הכסף הזה בקורס נהיגה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

השאלה היא מי ניצח במירוץ?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...