Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי פורד פיאסטה 2014, יש לי חוסר של 400 מ"ל שמן, המדיד על החצי( לפי פורד זה לערך 375 מ"ל שמן)

האם יכול להגרם נזק עקב החוסר?

בחודש חודשיים האחרונים לא יצא לי לבדוק שמן, ועכשיו גיליתי את החוסר, האם כדאי לגרור למוסך?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

הכל תקין. אתה יכול להוסיף אם אתה רוצה.

בכל מקרה כדאי שתמשיך לעקוב אחרי צריכת השמן.

עריכה אחרונה על ידי גוגלוב
פורסם

עלה ביוני 14.

עשה 15k אני בדיוק לפני טיפול.

רכשתי שמן agip i saint בתקן המתאים והשלמתי את החסר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לא היית צריך להוסיף. יש לך בכל מקרה טיפול בקרוב ששם יחליפו לך את השמן הקיים.

היצרן מודע לזה שישנה אפשרות שהרכב יצרוך שמן במהלך עבודתו ולכן תכנן טווח תקין של כמות שמן במנוע (MIN - MAX). כל עוד אתה בטווח הזה, הכל תקין. חריגה מהתחום הזה עלולה לפגוע במנוע, באם יש חוסר או עודף של שמן.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם
שלום, ברשותי פורד פיאסטה 2014, יש לי חוסר של 400 מ"ל שמן, המדיד על החצי( לפי פורד זה לערך 375 מ"ל שמן)

האם יכול להגרם נזק עקב החוסר?

בחודש חודשיים האחרונים לא יצא לי לבדוק שמן, ועכשיו גיליתי את החוסר, האם כדאי לגרור למוסך?

ושיחליפו מנוע באחריות, ליתר ביטחון.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?570491-%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9C%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%A6%D7%99&p=4784131#post4784131

פורסם

מה זה לא אוכל שמן? :roll: אם המפלס ירד בחצי ליטר אז או שיש נזילה או שהאוטו אוכל שמן.

אני מציע לנסוע תמיד עם מפלס מלא. לשמן המנוע יש חשיבות בספיחת מזהמים והסעת חום מהמנוע. נסיעה עם מפלס נמוך מעלה את ריכוז המזהמים בשמן, מאיצה את שחיקתו ומפחיתה מיעילות הקירור שלו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
עלה ביוני 14.

עשה 15k אני בדיוק לפני טיפול.

רכשתי שמן agip i saint בתקן המתאים והשלמתי את החסר.

לא היית צריך להשלים כלום ורק לדאוג לא לרדת מהמינימום עד לטיפול אבל בסדר אם זה מה שיעשה אותך רגוע..

פורסם
מה זה לא אוכל שמן? :roll: אם המפלס ירד בחצי ליטר אז או שיש נזילה או שהאוטו אוכל שמן.

אני מציע לנסוע תמיד עם מפלס מלא. לשמן המנוע יש חשיבות בספיחת מזהמים והסעת חום מהמנוע. נסיעה עם מפלס נמוך מעלה את ריכוז המזהמים בשמן, מאיצה את שחיקתו ומפחיתה מיעילות הקירור שלו.

כשאמרתי "אינו אוכל שמן", התכוונתי לזה שצריכת שמן של חצי ליטר, ל-15000 ק"ם, זה נורמלי ואף מעבר לזה. לרוב הרכבים רשום בספר הרכב על כמויות פי כמה מזה, ועדיין זה נורמלי גם שם.

לעניות דעתי, רכב שאוכל שמן, זה ליטר ל-5000 ק"ם, ובצורה קיצונית גם ל-2000 ק"ם. לא חסרות כאן בפורום דוגמאות של רכבים מוגדשים, "אוכלים שמן", ואפילו בכמויות.

• תוכן חדש...