Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

אני מעוניין לקנות רכב היבריד חסכוני אבל לא יודע על רמת האמינות שלה.

לגבי אוריס היבריד האם יש חוות דעת עלייה ?

יש מישהו בפורום שקנה אותה ויכול לתת חוות דעת לטובה ולשלילה על הרכב ?

מבחינת צריכת דלק ? טיפולים ? אחזקה ? ביטוח ?

ומה שהכי מרתיע זה ה

אמינות של הסוללות לשנים הבאות ?

האם זה כמו סוללה נטענת רגילה ? שבהמשך השנים היא תאבד מכוחה ואז להחליף אותה יעלה לי בערך 8000 ש"ח ומאוד לא ארצה להגיע למצב שכזה.

האם בגלל זה ההיברידים לא נמכרים טוב בארץ ?

אשמח לעוד עצות.

פורסם

לא קניתי טויוטה אוריס היברידית אבל אני יכול לענות לך על חלק מהשאלות -

צריכת הדלק של הרכב אכן נמוכה אבל מניסיוני לא מספיק נמוכה כדי להצדיק את הפער במחיר בין הדגם ההיברידי לדגם הבנזין הרגיל. אני לא זוכר כרגע את המספרים (אני יכול לבדוק אותם עבורך אם תתעקש) אבל עשיתי את החישוב הזה יותר מפעם אחת וזה יוצא שההפרש בדלק יתקזז עם ההפרש בעלויות אחרי 3 שנים בערך בנסועה ממוצעת, שזה בדיוק הזמן שבו תרצה בממוצע למכור את הרכב.

הסוללה היא בדיוק סוללה נטענת רגילה, רק בטכנולוגיה קצת יותר מתקדמת. וכמו סוללה נטענת רגילה גם היא מאבדת את היכולת שלה עם הזמן. הניסיון עם מערכת ההנעה ההיברידית של טויוטה מראה שהרכבים עושים הרבה קילומטרים לפני שמתחילות בעיות בסוללה. אם אתה בכל זאת חושש, טויוטה נותנת היום תוכנית הארכת אחריות ל-10 שנים על המערכת ההיברידית בתשלום שנתי די קטן:

http://www.toyota.co.il/images/general/hybrid_health_check.pdf

שווה לבדוק אם אתה חששניסט.

הרכבים ההיברידיים נמכרים טוב בארץ ובעולם.

מחירי ביטוח אתה יכול לבדוק לבד באתרים כמו wobi.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מכיר כמה וכמה גאנשים שיש להם מכוניות כאלה ורובם ככולם די מרוצים (לפחות אם לא יותר מזה)

המכונית אמינה מאוד ואין מחלות כלשהן.

הבאגז' קצת קטן בגלל הסוללה - וחוץ מזה - כלום.

הטיפולים אינם יות יקרים מרכב סטנדרטי. צריכת הדלק נמוכה בהרבה.

כן, לסוללה יש אורך חיים מוגבל, אבל טויוטה מאשפרת לרכוש אחריות מורחבת, זאת מעבר לעובדה שמחירי הסוללות יורדים כל הזמן הן בגלל שהרכב נפוץ, והן בשל התפתחות טכנולוגית.

כלי הרכב ההברדיים נמכרים לא בכלל ואינני יודע מה אתה סח. המתגדים לכי הרכב ההברידים בד"כ פוסלים אותו בגלל לנזק בריאותי בשל קרינה גבוהה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני מכיר כמה וכמה גאנשים שיש להם מכוניות כאלה ורובם ככולם די מרוצים (לפחות אם לא יותר מזה)

המכונית אמינה מאוד ואין מחלות כלשהן.

הבאגז' קצת קטן בגלל הסוללה - וחוץ מזה - כלום.

הטיפולים אינם יות יקרים מרכב סטנדרטי. צריכת הדלק נמוכה בהרבה.

כן, לסוללה יש אורך חיים מוגבל, אבל טויוטה מאשפרת לרכוש אחריות מורחבת, זאת מעבר לעובדה שמחירי הסוללות יורדים כל הזמן הן בגלל שהרכב נפוץ, והן בשל התפתחות טכנולוגית.

כלי הרכב ההברדיים נמכרים לא בכלל ואינני יודע מה אתה סח. המתגדים לכי הרכב ההברידים בד"כ פוסלים אותו בגלל לנזק בריאותי בשל קרינה גבוהה.

אם האוריס כלכך נחשקת מבחינת עלויות טיפול וצריכת דלק למה רוב ההמון הישראלי לא חוטף אותה ?

הרי ידוע מה שקונים הכי הרבה זה לא סתם,הרוב לא טועים

פורסם (נערך)
לא קונים ?

כל רכב שני על הכביש שאני רואה זה אוריס היברידי.

דווקא הבנזין בקושי יש.

אז איך אתם מסבירים את הכתבה הזו

עם הכותרת : "צריכת דלק נמוכה ותחזוקה זולה - אז למה נמכרות רק 7,000 היברידיות בשנה?"

http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.2493651

ותסתכלו על התגובה ה 1 באתר הזה : http://www.ynet.co.il/Ext/App/TalkBack/CdaViewOpenTalkBack/0,11382,L-4256180,00.html

שאומר שהסוללות נחלשות עם הזמן והחלפתם תגרור נזק של 15000 ש"ח...

עריכה אחרונה על ידי ram4000
פורסם

בארץ יש 2 יצרניות בלבד המשווקות מכוניות היברידיות - טויוטה (על שלל מותגיה) והונדה. הטכנולוגיה של טויוטה מתקדמת ויעילה יותר מזאת של טויוטה. למי שנוסע הרבה יש אלטרנטיבות נוספות המונעות ע"י מנועי דיזל. למי שמרבה לנהוג מחוץ לעיר, מכונית דיזל תהיה בחירה הגיונית יותר ממכונית היברידית, ואילו מי שמרבה בנסיעות בעיר מכונית היברידית תהיה לרב חסכונית יותר.

מי שנוהג נסועה באזור ה-15K ק"מ, ימצא מכוניות בנזין מודרניות אשר יספקו צריכת דלק טובה במחיר עלות נמוכה ממכונית היברידית מקבילה.

האוריס ההיברידית היא מכונית מצויינת והטכנולוגיה שלה הוכיחה את עצמה כאמינה ויעילה, אך כמכונית היא לא נטולת חסרונות (למשל מושבה האחורי צפווף יחסית למתחרות אחרות).

אין כאן שחור ולבן אלא ספקטרום רחב יחסית, וכל אחד בוחר את המכונית המתאימה לדרישותיו - הציפייה שכולם יסעו בטויוטה אוריס היברידית היא אעפס נאיבית...

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...