Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
^ הנ"ל גם תוצאה של שילוב רמות אבזור נמוכות עם גיר ידני.

זה קטע שקיים אצל כל היבואנים, רוצה ידני? רק באבזור הכי נמוך

בעוד באוטומט בד"כ יש הפרש מגוחך של איזה אלף~אלפיים שקל לגרסה עם אבזור ששווה הרבה יותר.

הרבה יבואנים חשבו כמוך, הביאו גרסאות ידניות ״מפוארות״ ואז נתקעו איתן במחסני הבונדד.

הישראלים מוכנים לחשוב על גיר ידני רק אם המחיר מאוד מפתה. זה נכון לכל הרכבים העממיים, ממכוניות מיני קטנות ועד ג׳יפונים. כדי לתת מחיר מפתה אין ברירה אלא להוריד את האבזור ולהקטין את נפח המנוע. אין ארוחות חינם.

רשימת היבואנים שאחלו פ33ה מהגיר הידני ארוכה. החל מדלק מוטורס והפוקוס הידנית, דרך כלמוביל וה-i30 דור קודם, קרסו עם הקשקאי (קשקאי ידני דור קודם המשיך להימכר כאן חצי שנה לאחר הגעת הדגם החדש) ועד אופל עם האדם הידנית.

בסוף, הביצה שלנו קטנה. איש מכירות שאכל פ33ה היום הוא מנהל המותג של מחר, ימות העולם שהוא ישמע עוד פעם על המשוגעים האלו מהאינטרנט שרוצים ידני ובסוף לא קונים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

אין בעיה שלא יהיה זמין במלאי מיידי, תנו אופציה להזמין מהיצרן באותם הפרשי מחירים כמו באוטומטי.

בין פיקנטו אוטומטית LX ל EX יש הפרש של ₪400, ומקבלים תמורת זה אבזור ששווה מלאנתלפים יותר.

למה אותו הפרש לא יכול להתקיים גם בגרסה הידנית?

(שוב, אין לי בעיה, אל תספקו לי אותו תוך שבוע וחצי, קחו שלושה חודשי אספקה, אבל תנו לי את האופציה הזאת)

אגב קשקאי ידני

כמי שהתלבט בעבר בין קשקאי ידני לייטי ידני אני באמת לא מבין מי בקרסו נפל על הראש כשאישר למכור את הדבר הזה עם מנוע 1.6 שפשוט לא סוחב ועם אחד הגירים הידניים הכי גרועים שיצא לי לנהוג בהם.

עריכה אחרונה על ידי NINJMNKY

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

. היה בעבר b4 איזה עוד מנהלים ידנית נמכרת היום?

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

אין, אלא אם כן אתה בעל הקשרים או הבכיר בלובינסקי שהזמין 508 ידנית שנה שעברה.

הכי קרוב לזה זה הבמוו 320 שמוצעת עם גיר ידני לפי האתר של היבואן.

פורסם
אין בעיה שלא יהיה זמין במלאי מיידי, תנו אופציה להזמין מהיצרן באותם הפרשי מחירים כמו באוטומטי.

בין פיקנטו אוטומטית LX ל EX יש הפרש של ₪400, ומקבלים תמורת זה אבזור ששווה מלאנתלפים יותר.

(שוב, אין לי בעיה, אל תספקו לי אותו תוך שבוע וחצי, קחו שלושה חודשי אספקה, אבל תנו לי את האופציה הזאת)

אגב קשקאי ידני

כמי שהתלבט בעבר בין קשקאי ידני לייטי ידני אני באמת לא מבין מי בקרסו נפל על הראש כשאישר למכור את הדבר הזה עם מנוע 1.6 שפשוט לא סוחב ועם אחד הגירים הידניים הכי גרועים שיצא לי לנהוג בהם.

אל תשכח שאת הLX מייעדים לליסינג ובסופו של יום המטרה למכור אותה בהנחה מופרזת לחברות ליסינג והשכרה ולכן המחיר שלה "קרוב" לEX.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אגב קשקאי ידני

תמיד סקרן אותי, למה אופציות מסוימות קיימות ואחרות לא?

הרי היבואן בקשר עם היצרן. אם יצרן מוכר רכב ידני ורכב אוטומט, ויבואן מזמין רק אוט'. למה בהזמנה מיוחדת אי אפשר להזמין ידני? האם זה עולה ליבואן כסף? [האופציה להזמין רכב ספציפי מהיצרן]

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עצלנות של היבואנים.

בארה"ב לדוגמה אתה יכול להזמין פיאסטה עם מליון קומבינציות, ריפודי עור סאנרוף וכו', אתה מזמין מה שאתה רוצה וגם רואה כמה זה עולה לך.

סתם בשביל העניין פיאסטה st עם סט מושבים רקארו מהיצרן, סאנרוף מולטימדיה מקורית ועוד מלא תוספות יצא 23 אלף דולר(!)

עושים הזמנה דרך האתר של פורד ומרכיבים את הרכב לפי מה שאתם רוצים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לא עיניין של עצלנות.

ישראל הינה שוק קצה, כלומר כל מכונית שהגיעה לארץ חייבת להמכר, שלמה או לחלקים - אין אפשרות להחזיר מכונית ליצרן חזרה.

מכניות שעומדות חודשים בבונדד לא מביאות לרווחים עבור היבואן, וזו מטרתו היחידה של היבואן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

זה רכב בהזמנה מיוחדת, למה שלא ימכר? היבואן מביא את הרכב בהתאם לבקשת הלקוח ולא על דעת עצמו.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אתם מדמיינים את תהליך ההזמנה המיוחדת כאילו זה הזמנה של אבטיח מחנות ירקות. ״שומע אישימוטו אחי? באוניה הבאה זרוק לי מאזדה3 ידני. כן, כן, אבל שיהיה שחור אחי. ועם סאן רוף. ושיהיה אוטו יפה, לא כמו ה-2 מחודש שעבר שלא הייתה מתוקה״.

זה לא עובד ככה. רוב היצרנים מתכננים את פס הייצור שלהם חודשים קדימה מבחינת מלאים ואספקות, ממש לא בא להם ״לשבור״ את פס הייצור בשביל הזמנה מיוחדת של רכב בודד. זה לא שבמפעל של טויוטה בטורקיה יש אין סוף חלקים לאין סוף רכבים במלאי, הכל ספור על הבורג ואת הקורולה הידנית שלכם צריך להזמין הרבה זמן מראש מהספקים. היפאנים קוראים לזה קייזן או משהו כזה.

גם היבואן נדרש פה לפרוצדורה - לאפיין את הרכב הידני אצל היצרן (שלא תקבלו בטעות אוטו ידני עם כפתור של דיבורית על ההגה שרק עושה mute, קרה בעבר), להחזיק מלאי של חלפים לרכב הידני 7 שנים קדימה, להשקיע בזה זמן של האנשים הטכניים המאוד יקרים שלו. וכל זה בשביל 10-20 משוגעים בשנה?! לא משתלם כלכלית.

כאן בדיוק אמורים להיכנס לתמונה היבוא האישי והמקביל. מישהו מנע מכם תאורטית להיכנס לאיילון מוטורס ולהזמין פורד פוקוס ידנית ברמת האבזור הגבוהה? לא, ועדיין כמעט אף אחד לא עשה את זה.

מישהו מונע מכם לקנות מאזדה 3 ידנית בגרמניה ולהביא אותה לארץ ביבוא אישי? לא, ועדיין אף אחד לא עשה את זה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
(שלא תקבלו בטעות אוטו ידני עם כפתור של דיבורית על ההגה שרק עושה mute, קרה בעבר)

אמנם הייטי שלי רובוטית ולא ידנית, אבל זה בדיוק מה שעושה כפתור Phone במערכת המקורית. יחד עם אופציה לBluetooth audio כמקור שמע, כשבכלל אין רכיב בלוטות'.

מנפלאות צ'מפיון.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

היום אין יצרן רכב אחד שמערך ההזמנות שלו לא מחובר ישירות למערך הייצור. מערכות המחשוב פישטו פלאים את יכולת היצרנים לבנות פסי ייצור מאד משוכללים אם יכולת לאבזר כל רכב על פס הייצור אחרת, כמו פלסטיקים או ריפודים בצבע שונה מרכב לרכב. אפשרויות שפעם היו זמינות רק במכוניות פרימיום זלגו למכוניות מיני, ובעולם הנאור ניתן להגיע לאולם היבואן ולהזמין סיטרואן C1 (או סיאט מי, או קיה פיקנטו או .... הבנתם את הנקודה?) במיליון ואחד וריאציות.

אני לא מצפה מיבואן שיחזיק סטוקים של רכבים ידניים, אך כן מצפה שייתן לי את האפשרות להזמין את מה שאני רוצה. מי שרוצה רכב מהסטוק ישלם מקדמה של 2000₪ ומי שרוצה הזמנה מיוחדת שישלם מקדמה בהתאם עם קנס במקרה של ביטול. היבואנים פורסים את משלוחי המכוניות על פני כל השנה (כדי להמנע ממצב ששוכבים רכבים בבונד יותר משנה), אז אני לא רואה שום בעיה לאפשר זאת. הכל עניין של תודעה שירותית והצורך ללמד את מערך המכירות להכניס הזמנה בקונפיגורטור של היצרן.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
טלקאר ניסו ליבא את הדגם שלי ב2013 כניסיון למכור משפחתית קטנה במחיר זול,

לצערי הרב הישראלים לא הגיבו למחיר היחסית נמוך ועם כניסתה של האטראז' והסוניק סדאן האוטומטיות לא היה לגיר הרגיל סיכוי מולן והרכב לא הצליח להימכר כמעט בכלל(עשרות בודדות), לדעתי המבצע של חבר שנה שעברה היה "מבצע חיסול" אחרון למלאי והיום נשאר ידני רק במרכב 5 דלתות, 1,250 ידני(ולא 1,400 בנזין כמו שלי) ו1,400 דיזל שנועדה בעיקר לשוק המוניות, מבעס..עם קצב המכירה של האאוטלנדר הידני גם זמנו קצוב להגיע לאותו גורל של הריו שלי. =\

מסכים לכל מילה, הדיל הטוב ביותר למשפחתית קטנה מת מיתת חמור בגלל שוק הרכב הישראלי. אני מחזיק רכב כזה ונהנה מכל רגע.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

• תוכן חדש...