Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיאט אבו דגם 150 גג נפתח, שנת 2012 עם 53000 ק"מ ללא תאונות או תקלות משמעותיות. שוקלת להתחדש בטויוטה יאריס חדשה 2015 - מה יותר מומלץ - להישאר עם הפיאט או לקנות טויוטה חדשה? השיקולים הם חיסכון בדלק ועלויות אחזקה. יש לציין שאני עם רכבי פיאט כבר 15 שנה ומאוד מרוצה.

פורסם

הפיאט תהיה זולה יותר לאחזקה במיוחד אם לוקחים בחשבון את ירידת הערך של רכב חדש.

לדעתי - תשארי עם הפיאט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הרכב נשמע סבבה, בלי יותר מדי ק"מ, בלי תקלות או תאונות, לפי הרושם שקיבלתי שלי גם אין תלונות למעט חיסכון בדלק.

אם את לוקחת את האפשרות של טויוטה יאריס חדשה את אולי חוסכת בדלק ועלויות אחזקה לא יהיו יותר מדי, עדיין תהיה ירידת ערך של רכב חדש.

If it's not broken, don't fix it.

:-D

אני בסדר עם קיה סטוניק 1400 רמת גימור LX אוטומטית.

פורסם

מצטרף לדעת החברים פה, להישאר עם הפיאט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האחזקה של הפיאט לא יקרה, צריכת הדלק לא גבוהה כל כך והרכב ספג כבר ירידת ערך רצינית. ככה שלהוסיף לפחות 40 אלף ש"ח בשביל לחסוך לא נשמע לי הגיוני.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מבחינת 'חסכון בדלק ועלויות אחזקה', נוקאאוט מוחץ לפיאט, אין כאן בכלל שאלה ו/או התלבטות... הטויוטה תעלה לך המון, המון כסף, יחסית לרכב שלך.

מבחינת 'בא לי להתחדש' ושיקולים אחרים בסגנון, זה עניין אחר.

קיצר מבחינת מה שהגדרת, אין כאן באמת שאלה או תחרות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

דווקא מבחינת צריכת הדלק, כנראה שיאריס עם הגיר הרציף תהיה חסכונית יותר, רק שיקח הרבה מאוד שנים (מעל 10) עד שהחיסכון הזה יצדיק את התוספת במחיר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
דווקא מבחינת צריכת הדלק, כנראה שיאריס עם הגיר הרציף תהיה חסכונית יותר, רק שיקח הרבה מאוד שנים (מעל 10) עד שהחיסכון הזה יצדיק את התוספת במחיר.

זו היתה הנקודה שלי.. ברור לי שיאריס תעשה יותר ק"מ לליטר, אבל כשמשקללים את החסכון בדלק ואת התחזוקה, יחסית לכסף שהושקע וילך לאיבוד על אובדן רכב של יד 1 (לעומת מה שכבר אבד על האיבו שברשותה), מגלים שה'חסכון' הוא וירטואלי לחלוטין.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כמה צורכת האיבו וכמה היאריס?

לפי נתוני הפיאט, הנסועה הממוצעת בין 17 ל18K לשנה

מבטיח לכם שבנסועה כזו, גם אם עלות התחזוקה מכאן ואילך היא שווה (והיא לא, הפיאט זולה יותר לתחזוקה)

היא צריכה הרבה יותר מ10 שנים כדי לסגור פער, וזה בלי לחשב את "עלות הכסף"

בקיצור, רוצה לאמר, מבחינה כלכלית אין לעסקה זו תוכלת.

וכפי שרשם oryo, אם המניעים הם אחרים, כגון התחדשות וסטייל, אז זה כבר נושא לדיון אחר.

פורסם

האיבו עושה 1:13-14 תלוי באופי הנסיעה.

בואו נניח לצורך הדיון שיאריס עושה 1:18 והאיבו 1:13, בנסועה של20K לשנה ומחיר של 7 ש"ח לליטר, מדובר בחסכון של 3,000 שקלים בשנה לטובת היאריס - ושימו לב שלקחתי פרמטרים מוטים לטובת היאריס.

עכשיו תשקללי פנימה תוספת מחיר לעלות הביטוח, הפרש באובדן ערך, והעובדה שלקחת כמה עשרות אלפי שקלים ושמת אותם על רכב (במקום בהשקעה מניבה כלשהי), וכל זה בלי לדבר על כך שקרוב לוודאי שהיאריס המדוברת תהיה פחות מאובזרת מהאיבו 150TH שלך. לי אישית זו נשמעת כמו השקעה לא משתלמת מבחינת התנהלות כלכלית.

• תוכן חדש...