Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהג בפאביה מודל 2006 ששימשה אותי בנאמנות קילומטרים רבים מאוד, והגיע הזמן להחליפה למשהו חדש יותר.

מכיוון שאני מכיר ומוקיר את הפאביה, חשבתי להשתדרג לפאביה החדשה 1.2 TSI. הכתבות שפורסמו לגביה בהשקה בחו"ל היו סה"כ די מפרגנות וגם ביקור בסוכנות עשה סה"כ רושם לא רע בכלל

אלא שבימים האחרונים התפרסמו מספר ביקורות (שתיים מהן פה באתר) מנסיעות מבחן שהתקיימו בימים האחרונים בארץ שהיו, אין נאמר בעדינות, קצת פחות נלהבות... במיוחד מטרידות אותי ההתייחסויות לבידוד הרעשים הלקוי, ושיכוך זעזועים לא משהו

לאור זאת אני מתלבט מאוד אם ללכת על אופציה זו (בכל זאת הוצאה משמעותית)

האופציה עליה חשבתי לפני כן הייתה סופר-מיני אחרת (משומשת) ובמיוחד שמתי עין על ה-I20. מרפרוף בלוחות אני רואה שיש הצעות לא רעות בכלל של רכבים מפרטי, עם קילומטרז' נמוך מאוד ושנראות די שמורות

הרכב אמור לשמש אותי לנסיעה בינעירונית יומיומית לעבודה וחזרה (כ-90 ק"מ) לרוב לבד+נסיעות עירוניות קצרות (קניות, ילדים לגן, וכו')

הפרמטרים החשובים לי הם נוחות הנסיעה, אמינות יחסית וצריכת דלק סבירה

אשמח להמלצתכם על איזה מאופציות אלה (או אפשרויות אחרות) כדאי לי ללכת

פורסם

אתה מערבב כאן דברים בטירוף...

פאביה חדשה עולה בערך פי 1.5-2 מסופר מיני משומשות.

מבחינת תמורה למחיר נטו, אקזמפלר משומש טוב (וקל מאוד למצוא כזה שיענה לדרישותיך) תמיד יהיה עדיף.

אבל כמובן שלרכב חדש יש את היתרונות שלו.

אז ההצעה שלי: קודם כל תסגר על עצמך, תחליט מה התקציב שלך, ואח"כ תמצא רכב שיענה הכי טוב על דרישותיך.

אם התקציב שלך הוא 100 אש"ח, אז מלבד הפאביה יש עוד אופציות לרכב חדש נהדר, או לחלופין למשפחתית מודרנית יד2 שמורה.

אם אתה מעוניין בתקציב אחר, יהיו אפשרויות אחרות.

כרגע, החיפוש שלך לא ממוקד מספיק.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אז ההצעה שלי: קודם כל תסגר על עצמך, תחליט מה התקציב שלך, ואח"כ תמצא רכב שיענה הכי טוב על דרישותיך.

צודק, כנראה שהשאלה לא הייתה מנוסחת הכי טוב

אנסה לחדד- התקציב שלי למשומשת יהיה כ-70K+/- במקור בחנתי את האפשרות להוציא קצת יותר עבור הפאביה החדשה (94K במבצע חבר) כשההנחה הייתה שרכב חדש אמנם מאבד מערכו במהירות גדולה יותר אך כמו שאמרת יש לו את היתרונות שלו. בכל מקרה לא הייתי מוציא סכום כזה על משומשת

אז אחלק את השאלה לשתי שאלות נפרדות:

1. מה דעתכם לגבי הפאביה החדשה בהתייחס לפרמרטרים שציינתי- נוחות נסיעה, אמינות יחסית, צריכת דלק

2. על איזו משומשת בתקציב שציינתי הייתם ממליצים?

פורסם

אתה מחפש רק אוטומט?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1. לדרישות שציינת - הכי לא פאביה. אולי בצריכת דלק היא טובה, אבל הנוחות לא משהו (לא נהגתי - ממבחנים ומנסיעה בדגם הקודם) והאמינות ממש לא משהו.

2. משומשת - אתה יכול לקנות הרבה דברים. אפשר 208 אולי שנחשבת לנוחה, או אחת הסוזוקיות.

פורסם

1. אחלה רכב, אבל לא מבין על מה אתה משלם 15K יותר לעומת האיביזה AM5 (גם DSG TSI 1.2, מרכב דומה, 80K לפני כל מיני מבצעי שקר). אם כבר ואגית חדשה, הייתי הולך על האיביזה שלדעתי נותנת נוקאאוט לאחיותיה מבחינת תמורה למחיר.

2. או, זה כבר יותר מעניין. ב70K לסופר מיני משומשת, השמיים הם הגבול. אני לא ארחיב כאן (עקב סעיף 3 - עוד רגע תראה) אך אומר שזה תקציב שאמור להספיק לך למבחר יפה מאוד של אקזמפלרים. בנעליך כנראה הייתי מתכוונן אל איזו פולו מגרסא מאובזרת, או קליאו מהדור החדש - בהנחה וזה נכנס בתקציב. עבור הדברים שאתה ספציפית מתאר, ייתכן שסוויפט תתאים בול.

3. תוספת שלי: להקטין תקציב לאזור ה55K~. למה? כי זה בערך ה'sweet spot' התקציבית לדעתי, בה המון ערך אבד אך עדיין מקבלים המון רכב, חדש, ומאובזר. סופר מיני הוא הרבה פעמים 'רכב חולף' (רכב ראשון במשפחה שבעתיד יוחלף למשפחתית קומפקטית או רגילה) ולכן אני לא רואה סיבה אמיתית להשקיע שם הון. באזור התקציב הזה, תוכל לרכוש פאביה, פולו, או ואגית אחרת. תוכל גם ללכת על בחירה סולידית יותר (I20, סוויפט), או סולידית פחות (פונטו איבו בגרסאות המאובזרות ביותר) - ועדיין יישאר לך המון עודף שתוכל לחסוך לשדרוג העתידי או לשים בצד עבור טיפולים ברכב למשך מס' שנים.

מקווה שלא בלבלתי יותר מדי... :)

בהצלחה!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אתה יכול לרכוש מיני חדשה מליסינג 0 קמ יד 1,השאלה אם מיני תתאים לך?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ב-70 אלף ש״ח הוא יכול לרכוש יותר ממיני במסלול ה-0 קילומטר. גם סוזוקי ספלאש או מיצובישי ספייס סטאר יכנסו לתקציב.

לגבי הפאביה החדשה - המכונית נוחה. יכול להיות שתהיה לך בעיה ספציפית עם הכיסא, זה משהו שאפשר לעלות עליו בנסיעת מבחן. אבל חוץ מזה אני לא רואה בעיה מיוחדת בנוחות הנסיעה של הפאביה.

היא חסכונית בדלק.

לגבי האמינות - זאת כבר שאלה טובה. דגמי העבר לא הציגו אמינות טובה במיוחד והרכב מגיע עם שנתיים אחריות

בלבד (יש מתחרים שכבר נותנים 5 שנים). מצד שני, זה דגם חדש לגמרי אז אולי העבר לא רלוונטי בכלל?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...