Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

היום פניתי את אחה"צ על מנת לבצע את החלפת נוזל הבלמים (והקלאצ') הדו שנתית. לפני שנתיים (וחצי, אוייש אל תהיו קטנוניים) העלתי שרשור דומה, רק שההבדל הפעם הוא שהניקוז מתבצע By the Book עם משאבה ייעודית וללא חשש להרס המשאבה המרכזית.

לפני כחודש הזמנתי מאליאקספרס משאבה ייעודית להחלפת נוזל בלמים בעלות של 44$. המשאבה הגיעה מהר, פחות משלושה שבועות וכמובן ללא עיכובים מיותרים במכס או דרישה לתשלום מס כלשהו. אותה המשאבה (או אחת מאוד מאוד דומה עד זהה), מתצוגה, עלתה בל.כ כ 290 שקלים לפני מע"מ. משאבה חדשה עולה כ 380 שקלים לפני מע"מ :?

חוץ מהמשאבה רכשתי גם 5 בקבוקים של נוזל בלמים DOT4 של ליקווי מולי (מנסיון קודם אני יודע שהמערכת צריכה באיזור ה 1-1.25 ליטר של נוזל בלמים להחלפה מלאה), לקחתי משפך, מיכל איסוף לנוזל הישן, נייר מגבת ואת ארגז הכלים.

תמונות של המשאבה והאביזרים שהגיעו איתה:

1.jpg

2.jpg

למעשה כלי העבודה היחידי שצריך כאן הוא מפתח פתוח, במקרה שלי מפתח 10 לפטמות הגלגל האחורי ומפתח 8 לפטמות הקדמיות ופטמת הניקוז של הקלאצ'.

3.jpg

המשאבה מורכבת:

4.jpg

פתיחת מיכל נוזל הבלמים. ניתן לראות שהצבע מעט כהה, לא ירקרק או צהבהב בהיר כמו בנוזל טרי:

5.jpg

את הניקוז התחלתי מהקו הארוך ביותר, זה שהולך לגלגל האחורי ימני. בתכל'ס אני לא יודע כמה משנה סדר הניקוז.

ניתן לראות את פקק המגן השחור שעל הפיטמה.

6.jpg

לאחר הסרת הפקק יש לבחור מהערכה את הפיטינג המתאים. ניסיתי את כולם עד שמצאתי את זה שיושב בלחץ.

7.jpg

לאחר חיבור המשאבה וטרם פתיחת הניפל יש לבצע 10-15 לחיצות על מנת ליצור ואקום במערכת. זה נועד כדי לצמצם למינימום את האפשרות שיכנס אוויר למערכת ברגע פתיחת פיטמת הניקוז.

8.jpg

לאחר ניקוז הכוס הראשונה. בכל פעם שהכוסית התמלאה הוספתי נוזל בלמים במיכל הראשי על מנת להימנע ממצב של שאיבה מתחת לקו המינימום ומה שעלול להכניס אוויר למערכת.

9.jpg

בגדול חוזרים על התהליך עד שמזהים בכוסית נוזל נקי וצהבהב. ניקזתי מכל פטמה שתי נגלות כאלה.

לאחר הניקוז מהגלגלים עברתי לפיטמת הניקוז של משאבת הקלאצ' (כמובן שכאן מדובר בקלאצ' הידאולי, ברכבים בהם יש כבל קלאצ' אין צורך בכך).

10.jpg

זהו. לאחר הניקוז וידאתי כי המפלס במיכל הראשי נמצא במקסימום וניתן לראות כי הנוזל החדש נקי ושקוף.

11.jpg

והנוזל הישן:

12.jpg

שאלות, הערות או הארות יתקבלו בברכה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

10-15 לחיצות של המשאבה, אין פמפום בדוושת הבלם כשעובדים עם משאבה ייעודית, זה בדיוק הרעיון שלה.

יש המון מוכרים באיביי או אליאקפרס. הרצתי brake bleeder בחיפוש ומשם הזמנתי את המשאבה הכי זולה שמצאתי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מעניין אם כל החלקים השונים עמידים לנוזל בלמים .כמו הכוסית ,הצינורות המתאמים. בעוד מספר חודשים תבדוק מה מצבם.

כמו כן הייתי ממליץ לשטוף בסיום את כל החלקים היטב במים ,ולייבש.

נראה מאוד נח לעבודה של אדם אחד.

האם זה יעבוד גם עם מערכת ABS ?

תתחדש.

פורסם

שאלה נהדרת. הערכה מרגישה זולה, אני מקווה שהיא לא הייתה חד פעמית :?

אני משער שהתכוונת ל ESP, לא ABS. אני מאמין שכן אבל כדאי לבדוק מה אומרות הנחיות היצרן. יש רכבים בהם באמצעות הסורק הייעודי ניתן לבצע ניקוז בלמים ואולי זו הדרך הנכונה.

פורסם

תודה לאיתמר שכהרגלו מעשיר את הידע לחובבי היאריס ובכלל.ושאלה לאיתמר , אני מעוניין להחליף נוזל בלם (יבוצע ע"י חבר מכונאי וותיק ) ושאלתי היא האם נוזל של ate SL6 DOT 4 יתאים ליאריס שלי (1.3 אוטו' 2001). תודה.

פורסם

אני ראיתי משאבה שמיתחברת לקומפרסור ומנקזת בפעם אחת ללא פימפומים עליה. עלותה כ 200 שח ואני חושב לקנות כזו. לגבי המשאבה שלך איתמר, 10 לחיצות מספיקות לניקוז קומפלט מאותו הגלגל או שצריך לחזור על הפעולה באותו גלגל כמה פעמים?

פורסם

ziko, תיאורטית כן, בפועל לא הייתי ממליץ עליו.

ה SL6 הוא נוזל בצמיגות קינמטית נמוכה מנוזלי DOT3/4 מקבילים, זה ההבדל ומה שמייחד את הנוזל הזה.

אני משער שזה מיועד לעבודה טובה יותר עם מערכות ESP אבל אני לא יודע מה יכולה להיות ההשלכה של נוזל כזה במערכת שתוכננה במקור לנוזל צמיגי יותר.

מאור, אין ספק שקומפרסור שייצר ואקום הרבה יותר נוח מפימפום עם ידית מעייפת. מצד שני צריך להיזהר שהוא לא ישאב יותר מדי נוזל בלם מה שירוקן את המיכל ויכניס אוויר למערכת.

ה 10-15 לחיצות שציינתי זה רק כדי ליצור ואקום התחלתי ושאיבה מיידית. לאחר פתיחת הניפל יש לפמפמם את המשאבה לא מעט עד שהכוסית מתמלאת.

פורסם
רק להבהרה, בין כוסית לכוסית אתה סוגר את הניפל ?

גם אותי עניין איך עוצרים את זרימת הנוזל אם נוצר וואקום, ע"י סגירת הניפל?

פורסם

עבודה (וכתיבה) יפה!

מתוך סקרנות, האם יש לך גישה נוחה למשאבת הקלאץ'?

אצלי לצערי חייב להרים את הרכב, ואני בספק אם אפילו בוקים יעזרו.

M-TECH E46

פורסם

אמישה וסוד, כל העבודה על המערכת מתבצעת בואקום. יוצרים ואקום לפני פתיחת הניפל וכל זמן הפימפום שומרים על ואקום במערכת. כאשר רוצים לנתק את הצינורית מוודאים שיש ואקום במערכת ורק אז סוגרים את הניפל ומנתקים את המשאבה.

אלי, הגישה למשאבת הקלאצ' לא להיט אך אפשרית ונגישה מלמעלה וללא פירוק של חלקים נוספים. זה משתנה מרכב לרכב, מי נוח יותר ומי פחות.

רועי, אני מתאר לעצמי שניקזתי יותר שמן ממה שצריך, קצת קשה להבדיל מתי בדיוק נגמר הנוזל הישן ומגיע לניפל הנוזל החדש. אני מעדיף להיות ב safe side ולנקז קצת יותר מאשר להשאיר נוזל ישן במערכת.

פורסם

אני שמח בשבילך.

אצלי הגיר נמצא במנהרת ההינע (הנעה אחורית), הגישה חייבת להתבצע מלמטה, (ליפט, או הרמת הרכב על בוקים גבוהים יחסית)

אגב, האם יש שיפור בתחושה?

M-TECH E46

• תוכן חדש...