Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבת שלום לחברי הפורום,

יש ברשותי רכב מסוג דייהטסו סיריון שנת 2002 מנוע k-3 שעבר מעל 200,000 ק״מ ומטופל היטב בכל 10,000 ק״מ.

הרכב עבר החלפה חלקית של השמן גיר בחברה כשהגיע ל-160,000 ק״מ ובשלב מאוחר יותר שהגיע לידיים שלי ( אני יד 2)

החלטתי לעשות יישור קו ולהחליף גם את השמן גיר ב-210,000 ק״מ.

ההחלפה הייתה גם חלקית ללא מכונה,

והשמן שהשתמשתי בהחלפה הוא:

שמן גיר Valvoline MaxLife ATF

אני חש מאז ההחלפה תוך כדי נסיעה שהגיר לא מרגיש כל כך טוב ושההילוכים לא עוברים כל כך חלק,

זה לא שיש דפיקות רציניות כמו בגיר גמור אבל יש נסיעות שמרגישים קצת פחות העברה חלקה של ההילוכים.

* עכשיו אני יודע שהכי מומלץ להשתמש בשמן המקורי שעומד בתקנים של היצרן,

הבעיה היא שהחברה לא מחזיקה בארץ את השמן המקורי שמצאתי באתרים בחו״ל העונה לשם:

Daihatsu AMMix ATF D-III SP

אני יודע שבחברה ובמוסכים המורשים של דייהטסו משתמשים בשמן דקסרון 3 מתוצרת פז.

אומנם השמן של וולוולין עומד בהרבה מפרטים כולל דקסרון 3 אבל לא ראיתי בתקנים שום תזכורת לתקן הזה:

Daihatsu ATF D-III SP

הבנתי לא פעם ולא פעמיים שתמיד כדי להשתמש בשמן המקורי, בעיקר שמדובר בשמן גיר.

איך אפשר להשיג את השמן המקורי או לפחות שמן שעומד במפרט של דייהטסו?

אשמח לקבל פירוט אולי באוטודטה על תקן השמן שהכי מומלץ לרכב, הפכתי את כל האינטרנט ואת כל איביי ורק מצאתי תמונות של השמן המקורי.

איך השמן הזה:

Toyota specification ATF

Toyota Type T-IV המקורי של טויוטה,

הוא יכול אולי להוות תחליף תואם מקורי

לתיבת הילוכים של הסיריון?

תודה לעוזרים.

עריכה אחרונה על ידי Kyhs
פורסם

במקרה של הסיריון אני לא רואה סיבה להשתמש דווקא בשמן המקורי, בסה"כ מדובר בתיבה פשוטה וותיקה שלא הצריכה משהו מיוחד. כל נוזל ATF בתקן DEXRON III או IV יעשו את העבודה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, זה תקן SP3 קשה לקרוא אבל נראה לי כי רשום SPIII .

אני משתמש היכן שנדרש תקן SP2-3 בנוזל הממסרה Valvoline MaxLife ATF

והוא טוב מאוד וללא בעיות.

ואם אני לא טועה , טויטה IV , תואם לתקן SP3 .

בדוק אם לא חסר נוזל - אולי מילאו פחות - יש ממסרות שהבדיקה מתבצעת ב (ניוטראל) N , ויש ב P (פרקינג)

הבדיקה מתבצעת כאשר הממסרה קצת חמה לאחר כ 5 דקות עבודה.

למשוך בלם יד ולהעביר את הידית בין ההילוכים, ואז להשאיר על N או P .

יש ממסרות שהבדיקה מתבצעת ב (ניוטראל) N , ויש ב P (פרקינג) - יש הבדל בקריאת גובה הנוזל אם הבדיקה לא על מצב הממסרה הנכון.

צריך לקרוא בספר הרכב או להתקשר למוסך, או אולי יש כאן בעלי סיריון שיעזרו.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

השתמשתי ב-Oil Finder באתרי חברות Castrol, Fuchs ו-Eurolab והם המליצו על שמנים מסוג אחר שנראים כמו הדקסרון 3 ה"פשוט" ולא בשמן שעומד בתקן Daihatsu Alumix. קסטרול, לדוגמה, ממליצים על Transmax Dex III Multivehicle ולא זה שמופיע כאן בקישור. השימוש בשמן המתקדם במקרה הזה (שנראה כזהה לשמן של קסטרול מעל ההודעה שלי) נראה לי שגרם לבעיה.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
  • תוכן חדש...