Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ברשותי פונטוס ספייס (ידני,05, 1.2 8V) שחגגה לאחרונה 80,000

בגלל שאני מעדיף לנסות לחסוך כמה מאות שקלים+העובדה שהבנתי שלא מדובר בעניין מסובך,החלטתי לנסות לעשות את הטיפול התקופתי או לפחות חלק ממנו, לבד.

את הרכב קניתי ב67K, אני מעדיף לא לסמוך על טיפולים שנעשו ע"י הבעלים הקודמים. בנוסף- ב-70K לא עשיתי שום טיפול.

הטיפול יכלול כמובן בדיקת בלמים,החלפת מסנן שמן ושמן מנוע והחלפת מסנן אוויר.

קראתי שאין צורך להחליף שמן גיר,האם זה נכון או שעדיף להחליף בכל זאת? אם כן,כיצד מבצעים זאת?

לגבי הרפידות,איך ניתן לבדוק האם הן כבר שחוקות,והאם ניתן באמת להחליף אותם עצמאית ללא מוסך?

כנ"ל לגבי מצתים,יש חובה במוסך או שאולי מדבור בהליך לא מסובך כל כך?

לגבי הנוזל קירור-כיאה לפיאט הנוזל המומלץ הוא פראפלו אדום. אין לי מושג איזה נוזל קיים כרגע וכמה זמן הוא כבר שם. הנקודה שהרכב לא עושה בעיות חימום. האם שווה להסתכן ולהחליף בכל זאת או שאולי "מה שעובד לא מתקנים"?

תודה!

פורסם (נערך)

שמן גיר ידני מחליפים לעיתים רחוקות יחסית, אבל אני מניח שאם לא הוחלף מעולם אז כדאי עכשיו, זה יעשה רק טוב ותרגיש את זה בהעברת ההילוכים.

לגבי רפידות וצלחות, צריך לבדוק את העובי שלהם. את הרפידות בעזרת סרגל, ואת הצלחות בעזרת מיקרומטר, ולהשוות לנתונים מאוטודאטה.

גם מצתים אפשר להחליף לבד, רק צריך בוקסה עמוקה ומגנטית.

לגבי נוזל קירור, אכן מומלץ לרוקן הכל ולמלא פראפלו מקורי.

מאיפה אתה בארץ? אשמח להתלוות אליך לטיפול הראשון.

עריכה: בינתים מצורפים כל הנתונים מאוטודאטה:

https://drive.google.com/file/d/0Bwe2hxLOMN4oeEJlcTRxalk5UDA/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/0Bwe2hxLOMN4oMkR4OVJXQ3QxclU/view?usp=sharing

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם
שמן גיר ידני מחליפים לעיתים רחוקות יחסית, אבל אני מניח שאם לא הוחלף מעולם אז כדאי עכשיו, זה יעשה רק טוב ותרגיש את זה בהעברת ההילוכים.

לגבי רפידות וצלחות, צריך לבדוק את העובי שלהם. את הרפידות בעזרת סרגל, ואת הצלחות בעזרת מיקרומטר, ולהשוות לנתונים מאוטודאטה.

גם מצתים אפשר להחליף לבד, רק צריך בוקסה עמוקה ומגנטית.

לגבי נוזל קירור, אכן מומלץ לרוקן הכל ולמלא פראפלו מקורי.

מאיפה אתה בארץ? אשמח להתלוות אליך לטיפול הראשון.

עריכה: בינתים מצורפים כל הנתונים מאוטודאטה:

https://drive.google.com/file/d/0Bwe2hxLOMN4oeEJlcTRxalk5UDA/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/0Bwe2hxLOMN4oMkR4OVJXQ3QxclU/view?usp=sharing

תודה!

אזור המרכז (ליד פ"ת)

לכבי הקירור-השאלה אם זה שווה את הסיכון שאולי יגרם איזה נזק,כאמור כרגע הכל עובד פיקס..

ביררתי באוטו ציון,וחוץ ממסנן מקורי כל שאר הפריטים עליהם שאלתי (מסנן אוויר,מצתים,רפידות) היו חליפיים. כמה הדבר קריטי?

פורסם

אין סיבה שייגרם נזק ממעבר לפראפלו, להפך, זה יעצור את ההרס של המערכת שכנראה נגרם כרגע משימוש בנוזל לא ידוע.

אין בעיה עם רכיבים חליפיים, רק שיהיו באיכות טובה כמו מסנן האוויר למשל. לגבי מצתים, לפי אוטודאטה זאת האופציה היחידה: BKR5EZ

אז תעשה סיבוב בעוד חנויות חלפים או שתקפוץ לסודאי בתל אביב שהוא מייבא חלפים מקוריים לפיאט.

כנ"ל לגבי רפידות, יש הרבה חברות טובות, אבל קודם תבדוק אם אתה באמת צריך.

Stay Dirty

פורסם

לגבי עניין הבלמים. ממליץ ללכת לבעל מקצוע במיוחד אם אתה לא מבין בזה.

אני אישית לא מתעסק עם בלמים לבד.

פורסם

תחליפי קונים רק מה שמאושר ע"י סמל"ת עצמה. שאל במוסך המורשה.

בשום פנים ואופן אל תחסוך כאן.

כל הבלגאן עם פיאט מתחיל כשמתחילים לחפף ולקמבן. אם נשארים עם הרכיבים המקוריים, הרכב מפגין אמינות מופתית.

פורסם

אז אתמול נפגשתי עם אסף מכנופיית הטיפולים השוטפים לעשיית הטיפול.

מודה שבהתחלה הייתי סקפטי. נכון,הוא הגיב לנושא שפתחתי,ענה לשאלות במומחיות ואפילו אפנה אותי לספרות מקצועית...

אבל עדיין, מי שמע היום על אדם פרטי שמוכן לעזור לאחר,אותו הוא לא מכיר,ועוד בחינם?!

אסף כיוון אותי מההתחלה-איזה מוצרים צריכים לרכוש,איזו פירמה עדיפה או על מה אפשר לוותר בנתיים.

ישר על ההתחלה הוא ניגש לטפל באוטו,בלי יותר מדי בלבולים,תוך עשיית מקסימום למרות הכלים המינימלים ביחס למוסך.

כל פעולה הוא הסביר והראה לי איך לבצע,לא נשבר מהשאלות החופרות שלי במהלך הטיפול ולא נרתע מלהתלכלך,למרות שלא מדובר כלל ברכב שלו.

כל פעולה נעשתה במקצועיות,לפי הוראות יצרן והאוטודטה,כזאת שלצערי לא רואים (כמעט) אפילו במוסכים עצמם.

ואם כל זה לא הספיק,למרות הזמן שהקדיש לי,הוא לא היה מוכן לקבל ממני אפילו שקל.

חוץ מהעובדה הברורה שע"י כך נחסכו לי כמה מאות שקלים שודאי היו נלקחים ממני במוסך על עבודה וריבית על החלפים,לא להזכיר כלל שלפעמים היציאה מהמוסך נלוות ביותר נזק לרכב מאשר נכנסת,אני בטוח שלא הייתי מוצא שום מוסכניק שהיה מטפל לי בכזו אכפתיות ברכב,כאילו הוא היה שלו.

בסופו של דבר,אפילו אחרי שהלכתי,הוא עדיין שלח הודעה לבדוק שהרכב מתפקד ואכן הגעתי הביתה בשלום.

אז קודם כל אסף-תודה רבה!

ולשאר הכנופייה-אם יום אחד תחליטו להרים תכפפה ולפתוח מוסך,תהיו בטוחים שלקוח אחד כבר יש לכם.

בתמונות: בדיקת עובי צלחת,החלפת שמן,החלפת מסנן שמן,החלפת פלגים.

בדיקת עובי צלחת.jpgמילוי שמן.jpgמסנן שמן.jpgפלגים.jpg

פורסם

אסף יא תותח!

טוב לב בהתגלמותו.

פיג׳ו 307 XSI 2.0 2004 אוטומט

איביזה 2014 1.2 FR ידנית

LEON FR 2017' 150HP 1.4T ידנית

ספורטג׳ דיזל אורבן 2019 מליסינג 🥲

• תוכן חדש...