Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחרונה הרכב שלי (גטס 2004) החל להשמיע רעשים במהלך הנסיעה, עצרתי בצד וגיליתי עשן עולה מכיוון הפלאגים (חום המנוע בצג היה תקין). עשן עלה גם כשפתחתי את מכסה השמן והסתבר שיש לי דליפה מהמשאבה (באופן ברור מאד כשפתחתי מכסה רדיאטור).

החלפתי לו משאבת מים (חבר מכונאי עזר לי..) והכל היה נראה תקין, אבל אז גיליתי שנעלמים לי מים למרות שאין דליפה. בדיקה נוספת העלתה מים באגזוז כשאני נותן גז. הבנתי שזו בעיית ראש מנוע, אבל יתכן שזה רק אטם.

השאלה שלי היא, האם כדאי להחליף רק אטם ולבדוק אם הבעיה נפתרה או שכדאי כבר לשלוח את הראש לשיפוץ?

אני סטודנט וקצר בכסף ולכן אני מעדיף להימנע מהוצאות מיותרות, אבל אני חושש שאצטרך לקנות אטם פעמיים.

מלבד זאת, אם הייתה דליפת מים שגרמה להתחממות והרס האטם או הראש, איך חום המנוע נשאר תקין במד ולא עלה או ירד (הבנתי שזה יורד כשאין מים)?

המון תודה!

פורסם

עד שלא תפרק לא תדע, אבל שנת 2004? הסיכוי שזה רק אטם ראש שואף לאפס (אם לא אפס זהותית כבר).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

בוא תתחיל מחדש את הניסוח כדי לעשות סדר:

איזה רעשים בדיוק הרכב משמיע ומהיכן הם מגיעים?

איך קישרת את המשאבת מיים לעשן שעלה ממיכסה השמן? זה לגיטימי לחלוטין שברגע שתפתח את מיכסה השמן שהמנוע חם אתה תראה מעט עשן מהשמן הרותח ואין קשר לנוזל קרור.

האם שאתה ממלא מיים ברדיאטור ומניע עם מיכסה רדיאטור פתוח אתה רואה את המיים קופצים? על מנוע קר אני מיתכוון.

ייתכן ומה שאתה רואה מהאגזוז זה אדי מיים שהמנוע קר וגם זה טיבעי.

האם אתה מזהה על מיכסה מילוי השמן עירבוב של מיים עם שמן? זה יוצר גוון של טחינה.

האם ביצעת בדיקה בלחץ למערכת הקירור או בדיקת לחץ הפוך למנוע?

נסה להיתמקד בשאלות ומשם ניתקדם..

אל תרוץ כל כך מהר לבעיית ראש מנוע.

פורסם

עשן ממכסה השמן יכול להעיד על שסתום PCV דפוק ועל רינגים או צילינדר שחוקים.

אטם ראש מנוע פרוץ בהכרח מלווה בחימום.

לא חייבים לשפץ ראש מנוע,להפך - גילוח מהראש מעלה יחס דחיסה מה שמאיץ בלאי.

משטח ניתן לבדוק במכוני שיפוץ.

אטם ראש פרוץ גם לא מחייב מהמים להגיע לשמן ומים מהאגזוז יכולים להיות אידוי של דלק.

פורסם
עשן ממכסה השמן יכול להעיד על שסתום PCV דפוק ועל רינגים או צילינדר שחוקים.

אטם ראש מנוע פרוץ בהכרח מלווה בחימום.

לא חייבים לשפץ ראש מנוע,להפך - גילוח מהראש מעלה יחס דחיסה מה שמאיץ בלאי.

משטח ניתן לבדוק במכוני שיפוץ.

אטם ראש פרוץ גם לא מחייב מהמים להגיע לשמן ומים מהאגזוז יכולים להיות אידוי של דלק.

לא תמיד אטם ראש מנוע שניפרץ ילווה בהיתחממות. יצא לי לתקן ראשי מנועים כאשר האטם ניפרץ בנקודת חיבור בין מערכת הקירור למערכת השמן וחוץ מאמולסיה הרכב לא היה מיתחמם.

פותח השירשור העלה עירבוב של כמה תופעות ועדיין זה לא מעיד על כלום מבחינת ראש מנוע עד אשר ייבדקו הדברים לעומק.

פורסם

תסביר לי בבקשה,איך יכול להיות מצב שנוזל הקירור מתרוקן לאגן השמן אבל המנוע לא מתחמם?

אטם פרוץ יגרום לחימום איך שלא תסובב את המצב,גם אם תהיה פריצה נניח קטנה - לא יהיה לחץ במערכת הקירור לזה תוסיף איבוד של נוזל קירור.

זה שתיקנת אטם ראש במנוע שלא התחמם מעיד על שעדיין נשאר נוזל במערכת ולא כולו התנקז לשמן.

אם המצב הזה היה ממשיך,נזניח את הנזק מזיהום השמן המנוע היה מתחמם בוודאות.

פורסם
בוא תתחיל מחדש את הניסוח כדי לעשות סדר:

איזה רעשים בדיוק הרכב משמיע ומהיכן הם מגיעים?

איך קישרת את המשאבת מיים לעשן שעלה ממיכסה השמן? זה לגיטימי לחלוטין שברגע שתפתח את מיכסה השמן שהמנוע חם אתה תראה מעט עשן מהשמן הרותח ואין קשר לנוזל קרור.

האם שאתה ממלא מיים ברדיאטור ומניע עם מיכסה רדיאטור פתוח אתה רואה את המיים קופצים? על מנוע קר אני מיתכוון.

ייתכן ומה שאתה רואה מהאגזוז זה אדי מיים שהמנוע קר וגם זה טיבעי.

האם אתה מזהה על מיכסה מילוי השמן עירבוב של מיים עם שמן? זה יוצר גוון של טחינה.

האם ביצעת בדיקה בלחץ למערכת הקירור או בדיקת לחץ הפוך למנוע?

נסה להיתמקד בשאלות ומשם ניתקדם..

אל תרוץ כל כך מהר לבעיית ראש מנוע.

קודם כל, תודה על ההשקעה.

שנית, נעשה סדר:

הרעשים היו תקתוקים שהגיע מהמנוע עצמו. כיביתי את המנוע ומילאתי מים (לא היה מים כלל) ואז הרעשים פסקו כך שלא ברור לי בדיוק מאיזה חלק הגיע הרעש.

העשן הגיע גם מהפלאגים לפני שפתחתי את המכסה. בגלל המשאבה לא היו מים במערכת וזה היה ברור שהיא חמה (המים "רתחו לי החוצה" כשהכנסתי ואז דלפו מיד מהרצועת טיימינג שיושבת על המשאבה) אבל מד החום הראה על חום תקין (אמצע בערך).

הנקודה המעניינת היא שאין "טחינה", אין מים קופצים ובכלל, האוטו נוסע מצוין חוץ מהעובדה שהוא שותה לי ליטר מים ביום (ואין אף דליפה)..

המים מהאגזוז לא מטפטפים, הם ממש משפריצים כשאני נותן גז.

לא עשיתי בדיקה בלחץ כי אמרו לי שזה עלול ליצור נזילות ברכב ישן כמו שלי..

פורסם

אם מיים חודרים למנוע בכמויות שאתה מתאר אתה תצטרך לראות את הלחץ מהמנוע שעובר למערכת הקירור והמיים ברדיאטור פשוט ייקפצו שהמיכסה פתוח וצינורות הרדיאטור יהיו קשים ומנופחים. מה שנשאר לעשות כעת זה לבחון בדיוק ועל ידי בדיקה מקצועית לאן נעלם נוזל הקירור ומשם להיתקדם.

• תוכן חדש...