Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מה צריך לעשות לאחר תאונה בין שני רכבים שבה שני הנהגים פונו לבית חולים ושוחררו באותו היום הביתה ?

הרכבים ניזוקו כנראה קשה ולא היו במצב נסיעה.

הרכב נגרר לא ידוע על ידי מי ולאיפה, כנראה שהמשטרה הזמינה גרר.

1) מה סדר הפעולות שצריך לבצע לאחר התאונה ?

2) למי לפנות קודם לביטוח, או למשטרה ?

3) האם יש משמעות למי אשם בתאונה ?

4) האם אשמה יכולה להשפיע על גובה הפיצוי של חברת הביטוח ?

5) האם בכל מקרה שבו יש נפגעים גם אם במצב קל, יש שלילה ?

6) מה הסיכוי לקבל שלילה אחרי תאונה כזאת ?

7) אובדן מוחלט (טוטל לוס) ואובדן להלכה. האם זה אמור לשנות לי מה קובעים ?

האם הפיצוי שאקבל יהיה זהה גם באובדן מוחלט וגם באובדן להלכה ?

9) האם יש כאב ראש בירוקרטי נוסף אם הרכב מוגדר כאובדן להלכה ?

10) במקרה של טוטל לוס, כמה רשאית חברת הביטוח להוריד ממחיר המחירון של הרכב ?

11) האם שווי הרכב לפי המחירון מחושב לפי הגיל בחודשים, או רק לפי שנת ייצור ?

12) לאיפה הרכב נגרר ואיך אפשר לראות אותו ולקחת משם דברים ?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

בתאונה עם נפגעים המשטרה בהחלט יכולה לנהל חקירה ולבצע שלילות. קרה למכר שלי לפני כמה שנים.

אם יש לך סיבה לחשוש אני ממליץ בחום להתייעץ עם עורך דין לפני שאתה מדבר עם המשטרה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני אגיב לתחומים שבהם אני מבין

3) כן יש משמעות - כלכלית בעיקרה, הצד האשם יצטרך לשלם השתתפות עצמית (בהנחה שיש לו ביטוח מקיף וצד ג'), ברוב המקרים אין אשמה 100% ברורה של צד אחד, אם לשני הצדדים אשמה כלשהי שניהם ישלמו השתתפות עצמית (בהנחה ויש לשניהם ביטוח מקיף).

4) כן, ינכו את סכום ההשתתפות העצמית מהפיצוי.

5) לא, לקצין תעבורה יש סמכות לזמן נהגים המעורבים בתאונה לשימוע ולשלול את הרשיון ל-60 יום. לא מתחייב שיזמנו לשימוע וגם אם כן לא מתחייב שישללו את הרשיון.

6) אין מספיק פרטים על התאונה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בד"כ שיש תאונה עם נפגעים שמפונים לטיפול כל האחריות על כלי הרכב מוטלת על המשטרה ,אם היה בוחן בשטח יש תרשימים ודוחות פעולה ,המעורבים בתאונה מוזמנים לעדות ואז כל החומר עובר לראש מדור ת"ד להחלטה בדבר פתיחת תיק אשמה ,

אם יש עדים במקום זה טוב,(תלוי למי..)

אם ראש המדור מוצא שמסתמנת אשמה לאחד הצדדים הוא ורק הוא יכול לפסול מנהלית כמו שכתבו לך כאן ל-60 יום אבל אם לא נילקח רשיון נהיגה מנהלית זה לא מונע להגיש כתב אישום וזה לוקח זמן.

לגבי הגרירה של הרכב ע"י המשטרה הוא נימצא במגרש מורשה של המשטרה ורק אחרי מסירת עדות לבוחן הוא נותן לך שיחרור של הרכב מהמגרש.

פורסם
...

3) כן יש משמעות - כלכלית בעיקרה, הצד האשם יצטרך לשלם השתתפות עצמית (בהנחה שיש לו ביטוח מקיף וצד ג'), ברוב המקרים אין אשמה 100% ברורה של צד אחד, אם לשני הצדדים אשמה כלשהי שניהם ישלמו השתתפות עצמית (בהנחה ויש לשניהם ביטוח מקיף)...

פעם בעבר היה אשם אחד, אך מאז שעשו את החוק שבמשך שלוש שנים נוספות משלמים "אקסטרה" ביטוח, יש אינטרס ברור לחברת הביטוח למצוא את שני הנהגים אשמים, מספיק אשמה תורמת באחוזים בודדים, כך הם מרוויחים מכל הכיוונים.

פורסם

כן כבר כתבתי על זה בעבר, במיוחד במיוחד נכון אם חברת הביטוח של שני הצדדים היא אותה אחת.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

האם צריך להיות במוסך כאשר השמאי מגיע לבדוק את הרכב ?

יש מצב שהוא ישנה את דעתו לגבי משהו אם אני אהיה שם ואנסה להשפיע עליו ?

פורסם

תיאורטית לא, בפועל יש סיכוי שכן

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...