Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

רכשתי בשבוע שעבר את הרכב הנ"ל. להלן שרשור שפתחתי בפורום הטכני.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?555001-%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%A7%D7%95-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A9%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%A9%D7%A0%D7%AA-2000

כעת הגיע שלב התקנת המערכת.

הציוד שברשותי:

דאבל דין - קנווד DDX-5025BT

קומפוננט קדמי 6.5 - פוקאל PS165FX

קומפוננט אחורי 6.5 - אלפיין SPG17CS

סאבוואפר - אלפיין SBG-1244BR

מגבר לקומפוננט - אלפיין BBX-F1200

מגבר לסאב - נאקאמיצ'י PL-475

רציתי להיוועץ בחברי הפורום.

א. מכיוון שהמושב האחורי לא מתקפל בדגם זה (סאן), לכן לדעתי יהיה קשה עד לא שייך להתקין בו פלטה למגברים. מה ניתן לעשות?

ב. היכן יש מדריך או עזרה איך ניתן להכין פלטה למגברים?

תודה

פורסם

אתה מתכוון לחבר את הקומפוננט הקדמי בבי-אמפ?

מבחינת הנתונים היבשים המגבר של נקמיצ'י עדיף (יותר חזק, THD נמוך יותר, SNR גבוה יותר במעט).

לגבי הפלטה, אתה יכול עם קרטון גדול לחתוך שבלונה ולבדוק התאמה שלה למבנה האחורי של המושבים ובעזרתה להתאיפ פלטה.

ברכב כזה, החשיבות של איטום ובידוד טובים, לפחות בדלתות הקדמיות, גבוהה מאוד לטעמי.

פורסם

במגבר של הנקמיצי אין חיתוך בס, אם אחבר אותו לרמקולים אצטרך לחתוך את הבאס מהדבל דין. מה עדיף?

סליחה על הבורות, מה זה בי אמפ?

לגבי בידוד, כשהתקציב יאפשר אעשה את זה.

פורסם

יש חיתוך באס בנקמיצ'י (HPF ו-LPF כתלות בערוצים בשימוש), רק שהוא מקובע על 80 הרץ.

עדיף מיחידת הראש שמציעה חיתוך מדוייק יותר ומספר אפשרויות.

הפוקאל שברשותך אמור להיות בעל קרוסאובר שתומך בבי-אמפ.

המשמעות היא שכל אלמנט מקבל ערוץ הגברה משלו. כלומר כל וופר וכל טוויטר בסט. סה"כ 4 ערוצי הגברה במקרה זה.

בחיבור כזה אולי האפשרות הטובה היא באמת להשתמש באלפיין עבור הפוקאל, 2 ערוצים מגושרים בנקמיצ'י לסאב ועוד שני ערוצים פנויים שלו לקומפוננט של אלפיין.

אני שוב מדגיש את חשיבות התקנת הקומפוננט הקדמי, גם מבחינת החיזוק שלו לדלת (טבעת וכד'). לא מדובר בציוד זול.

פורסם (נערך)

כוונתך שהטוויטר יחובר ישירות למגבר ללא הקרוס כנ"ל הוופר, או שלקרוס יחוברו 8 חוטים מהמגבר ומשם זוג לכל אלמנט ?

ומה העניין לעשות דבר כזה? ושוב סליחה על הבורות...

עריכה אחרונה על ידי chaimb
פורסם

תעשה חיפוש בנושא (גם ברשת באנגלית, Bi-Amp). בגדול, תתאפשר שליטה טובה יותר על הבמה הקדמית.

הקרוס עדין יהיה מחובר.

יהיו 8 חוטים סה"כ מחוברים לכל קרוס.

שני ערוצי הגברה נכנסים לכל קרוס (+-, +-) וחיבור כרגיל לאלמנטים, טוויטר (+-) ומידוופר (+-).

פורסם (נערך)

והנה החדשות להיום:

מכיוון שברכב היה רדיו דיסק מעפן ולא פעיל, החלטתי יחד עם המתקין שבשלב ראשון נתקין יחידת ראש שיהיה לי למוזיקה ושיחות טלפון. לכן, התקנו היום את הדאבל דין (קנווד 5025), למרות שנצטרך לפתוח אותה שוב להעביר כבלים וכו'.

ההתרשמות שלי מנסיעה ומשחק של חצי שעה:

איכות השמע מטורפת. אופציית אודיו קורקשן מוסיפה המון (נקראת שם מיקום), ופתאום אני מרגיש בפנים המערכת כמו באולפן, אמנם עם הרמקולים המקוריים של הרכב, והם גרועים מאד, אבל זה מדהים.

גם איכות הטאצ', המהירות, המסך, הבלוטוס נראים טובים מאוד.

מה שכן, לא מצאתי אופציות לחיתוכים לרמקולים ולסאב. זה קצת מוזר בעיני. אולי זה קשור לכך שלא מחוברים כבלי rca.

עריכה אחרונה על ידי chaimb
פורסם

זה לא סיפור למשוך אותה החוצה ולחבר כבלים נדרשים, למה לא עשיתם את ההכנה הזו כבר עכשיו?

הפונקציה שהתייחסת אליה נקראת טיים אליינמנט (Time Alignment או לעיתים Time Correction) והיא פונקציה חשובה מאוד ביצירת במה נכונה.

לגבי החיתוכים, צריך לבחור להבנתי את הרמקולים שאיתם אתה רוצה לשחק. או במילים אחרות RTFM.

הנה הגרסה ה-PDFית שיותר קל לחפש בה דברים: http://manual.kenwood.com/files/LVT2513-001A.pdf

הגדרת המערכת מתחילה בעמ' 38.

השלב הבא יהיה לצבוע את הקונסולה בשחור גם, כדי שהמערכת לא תבלוט כל כך ע"ג האפור האנמי הזה...:wink:

פורסם

מכיוון שאני עובד עם הרכב, אין לי אפשרות להשבית אותו ולהניח אותו אצל מתקין שיסיים הכל. לכן הקצבתי לזה היום כחצי שעה וזה מה שעשינו. לפתוח את זה שוב זה עניין של חמש דקות.

הנה הוראות בעברית. מצאתי שם את זה.

http://adi-system.co.il/wp-content/uploads/epander//2014/10/Kenwood-DDX7025BT_5025BT_user_guide.pdf

לגבי הצבע.... לאט לאט.

פורסם

עברו מספר ימים עם המערכת קנווד 5025, וזה החסרונות שגיליתי בה.

1. אין בה שלט. צריך לקנות בנפרד.

2. לוקח זמן להריץ שיר לאמצע. לדוגמא: נניח ששיר הוא חמש דקות, ואני מעוניין להגיע לדקה 2:30, אין לי אפשרות לעשות זאת בלחיצת כפתור ע"י סימון המקום שבו ארצה להשמיע מתוך הרצועה, אלא רק ע"י הלחצן שמריץ את השיר מהר כפול 2 או 3 עד שאגיע למקום הרצוי. מקווה שהובנתי.

3. אין אפשרות להגיע לרשימת השמעה פועלת ולבחור מתוכה שיר. אלא כל פעם צריך ללחוץ על הכפתור של החיפוש ולהיכנס לתיקיות מההתחלה.

4. לא מצאתי אפשרות להקליד שם שיר ולחפש אותו.

אבל, היתרונות עולים על הכל. מכשיר מהיר, מסך איכותי, טאצ' מדהים, בלוטוס ואיכות שמע מדהימה.

פורסם

תוציא את המערכת הישנה, ותשים במקום מדף אכסון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...