Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי בעיה טכנית ברכב שמלווה אותי מספר שבועות.

לפני כחודש הרכב שלי גמגם בהתנעה (סטרטר). פשוט לקח שלושה ואפילו ארבעה נסיונות עד שהצלחתי להתניע אותו. זה היה נשמע כאילו יש צורך במצבר חדש, אז החלפתי מצבר. כמו כן הרכב עבר טיפול 10,000 לפני כשבועיים. לצערי, הבעיה חזרה על עצמה: בכל התנעה של המכונית - היא מגמגמת ולא מתניעה מיד. חברה שלי סיפרה לי שזוהי מין מחלה בקרב מכוניות קצת ישנות, ועלי לפמפם דלק בכל התנעה, ורק כך הרכב יניע. האמת שזה עזר... שמתי גם לב שאם בזמן ההתנעה אני לוחצת חזק על הבלמים, אז "נזרק" דלק למנוע (האם אני צודקת? האם זה באמת מה שקורה?), וההתנעה הופכת להיות קלה יותר. לצערי, כיום המצב הוא שזה פשוט לא מספיק וכפי שכתבתי אני מפמפמת דלק אל המנוע תוך כדי ההנעה, רק כך אפשר להתחיל נסיעה :(

לצערי, בשבוע האחרון קרה לי יותר מפעם אחת שתוך כדי הנסיעה נדלקה בלוח המחוונים נורית המדווחת על תקלה במצבר, בנוסף לצפצוף אזהרה. המשכתי בנסיעה (הייתי במצב של חוסר ברירה), לאחר כחמש דקות הנורית כבתה והרכב המשיך כאילו כלום לא קרה. אבל אני יודעת שתקלות לא מתרחשות סתם...

מה הבעיה שממנה סובל הרכב שלי? האם אפשר לתקן אותה? האם זה בסדר להמשיך להתעלם מנורית המצבר שנדלקת מידי פעם? ובכלל מה עושים? סליחה על החפירה, אבל אין לי הרבה ידע בנושא ואני פשוט אובדת עצות...

הרכב שלי:

פיז'ו 206 XL

שנת 2002

אוטומטית

נפח מנוע 1.4 ליטר

תודה לכל מי שיענה לי בפורום ויסייע!!

שרונה.

פורסם

ייתכן ומנורת המצבר נידלקת בגלל סיבובי מנוע נמוכים בסרק. במידה והסלד אכן נמוך כדאי לבצע ניקוי לבית המצערת וכיול מחדש. אם נורת המצבר נידלקת שהסלד תקין אז קיימת בעיית טעינה ויש לסדר זאת. צריך לתת לעיין מקצועית לבדוק את מה שקורה. הרכב אמור להניע בנגיעה ללא פימפום ובטח שאין קשר עד כמה הרכב שלך ישן. ברכבי קרבורטור הפימפום עוזר..אצלך מדובר במערכת הזרקה.

פורסם

כאמור הרכב מוזרק לכן פמפום דוושה לא נותן הרבה. לחיצה על הבלם לא נותנת כלום בכלל, רק מעמיסה על מערכת החשמל (אורות בלם).

נורת טעינה שבאה והולכת יחד עם מה שניראה כמו מצבר שנחלש די מהר מצביע לדעתי לכיוון מערכת הטעינה.

בדיקת טעינה תשפוך אור על הנושא.

יום טוב גם לך

פורסם
ייתכן ומנורת המצבר נידלקת בגלל סיבובי מנוע נמוכים בסרק. במידה והסלד אכן נמוך כדאי לבצע ניקוי לבית המצערת וכיול מחדש. אם נורת המצבר נידלקת שהסלד תקין אז קיימת בעיית טעינה ויש לסדר זאת. צריך לתת לעיין מקצועית לבדוק את מה שקורה. הרכב אמור להניע בנגיעה ללא פימפום ובטח שאין קשר עד כמה הרכב שלך ישן. ברכבי קרבורטור הפימפום עוזר..אצלך מדובר במערכת הזרקה.

הי מאור, תודה על התגובה.

במידה והסלד תקין, ואכן כפי שכתבת ישנה בעיית טעינה - האם הדבר נובע בהכרח מבעיה באלטרנטור?

ואם כן - מהו הטיפול הנדרש במקרה כזה?

(אני מקווה שלא יקר מידי...)

פורסם
הי מאור, תודה על התגובה.

במידה והסלד תקין, ואכן כפי שכתבת ישנה בעיית טעינה - האם הדבר נובע בהכרח מבעיה באלטרנטור?

ואם כן - מהו הטיפול הנדרש במקרה כזה?

(אני מקווה שלא יקר מידי...)

בהנתן וכל החיבורים תקינים ונקיים הבעיה היא באלטרנטור.

הטיפול הוא שיפוץ או החלפה של האלטרנטור.

יום טוב גם לך

פורסם
ומה לגבי רפיון של רצועת האלטרנטור?

צודק, אבל אני מניח בזהירות שפותחת השירשור הייתה מתלוננת על שריקות ורעשים בנוסף לאמור.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...