Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טופס בדיקה - מאזדה 3 - דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ביצעתי בדיקה היום במכון בדיקה - דינמומטר. (מאזדה 3 2008 100k ק״מ)

לפניכם התוצאות.

מה הליקויים המשמעותיים והקריטים?

ואיך כדאי ליישר קו?

תודה רבה.

בדיקת_רכב.jpg

פורסם

בדיקה ממוצעת עם כסתחי"ם סטנדרטיים.

מה לעשות:

- ברכב אין רצועת תזמון אלא שרשרת שמוחלפת רק בעת הצורך ( כתוצאה מרעש ו/או בלאי )

- יש לבדוק את מערכת הקירור

- יש לבטל נזילה מהדיפרציאל.

- להחליף צמיגים ולעשות כיוון פרונט

- ללטש פנס/ים

- לקחת בחשבון עלות תיקון חלון חשמלי (יכול להגיע גם ל-500 ש"ח)

סה"כ לא נורא לרכב בגיל הזה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

^

בדיקה ממוצעת עם כסתח"ים סטנדרטיים???

תסלח לי, אבל ממש לא נראה לי ששמשה קדמית שהוחלפה זה סטנדרט... זה אפילו די מרתיע.

אולי אם היינו חיים בתאילנד וכל שני וחמישי היה נופל פה קוקוס מאיזה עץ, הייתי מאמין שזה סטנדרט.

דעתי האישית-

המצבר כבר בן שנתיים בערך, אז תנסה להוריד על זה קצת, כי יש סיכוי שתוך כמה חודשים הוא ימסור את נשמתו.

צמיגים אחוריים יבשים. מה שאומר שיהיה כדאי להחליף אותם. במיוחד כשאתה נכנס לחורף עכשיו. גם על זה כדאי להתמקח.

כל שאר הדברים אכן די סטנדרטיים, למעט אולי נזילות השמן.

הכסת"ח היותר מקובל שלהם נקרא "הזעת שמן", לא נזילת שמן. מה שאומר שאולי יש באמת נזילה שכדאי לתת עליה את הדעת.

אם זה היה הזעת שמן, זה כבר היה הגיוני יותר.

תיקון חלון- בעיה ידועה במאזדה 3, וגם על זה תנסה לקזז משהו :)

לגבי שאר הדברים.

אכן הייתי ממליץ לבדוק את עניין הקירור ואת עניין הנזילה מהדיפרנציאל.

פנס ימני פגום- מה הפגם בדיוק? שבור? סדוק? סתם דהוי?

אם הוא רק דהוי, אתה יכול לבצע תיקון בעצמך ע"י שיוף עם ניירות מים ולהגיע לתוצאה מצוינת!

שיהיה בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי תומרובין
פורסם

נכון,חלון זה מרתיע,אבל לא חייב קוקוס לגרום לסדק,גם אבן יכולה לעשות נזקים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
^

אולי אם היינו חיים בתאילנד וכל שני וחמישי היה נופל פה קוקוס מאיזה עץ, הייתי מאמין שזה סטנדרט.

החלפת שמשה קדמית זה שטויות בימינו.

אבא שלי קיבל אבן קטנה ממשאית לשמשה,לא קרה כלום. חנה כמה שעות וכאשר חזר לרכב השמשה הייתה סדוקה במקום הפגיעה.

מה שאני בא להגיד זה ששמשות נהרסות מהשטויות הכי קטנות אז אין מה להירתע.

מילא פותח השרשור היה אומר שהגג או הקורות הקדמיות צבועות,זה כבר מעיד שמשהו מסריח קרה שם.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

חלון קדמי זה משהו שראיתי שהוחלף אצל הרבה אנשים, מספיק שעפה אבן ממשאית שנסעה לפניך והיא סדקה את השמשה, צריך להחליפה.

לא חייב להיות משהו רציני כמו תאונה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הי

תיקון חלון חשמלי יכול להגיע גם ל 1500 ש"ח (מה התקלה בדיוק? אצלי ברכב למשל הוא היה נתקע בעת עלייה ויורד בחזרה).

פנס - תצרף תמונה אם אתה יכול, כי זה גם יכול להיות מאוד יקר (תקנו אותי אם אני טועה יכול חופשי להגיע ל 1000 ש"ח)

חשוב להבין את כל הדברים האלה כדי לגלם במחיר שתשלם עבורו.

פורסם

חברים, כמובן שאני לא אומר שבהכרח הייתה שם תאונה או משהו אחר שצריך בהכרח לדאוג ממנו.

אני בסך הכל אומר שזה עדיין די חריג, וזה לא משהו סטנדרטי.

בסה"כ זה דבר שבהחלט יכול להיות שטותי, אבל עדיין צריך לבדוק טוב מה קרה שם.

המטרה היא בסה"כ לפתוח לפות"ש את העיניים למה מהדברים כדאי לשים לב באופן קצת יותר ספציפי :)

פורסם

דברים חריגים מהכסת"ח הרגיל שחשוב לשים לב:

נזילות שמן מהמנוע -אתה צריך לבקש שיראו לך איפה נוזל, יש נזילות שתיקון שלהם עולה לא מעט כסף.

סימני שריפת שמן בעומס - שוב צריך לבקש מהמכון שיסביר מה הכוונה (שסתומים פגומים, טבעות אטימה וכד') ואיך הוא זיהה (יש עשן? או סתם הסתמכו על מדיד השמן).

פנס ראשי ימין פגום - תבדוק שזה רק עניין של ליטוש ולא משהו שדורש החלפת יחידה כי זה לא עסק זול.

נזילה מדיפרנציאל - גם כאן פוטנציאל "לתקלה בצבע" שווה לבדוק ואפילו לראות בעיניים על מה מדובר.

פורסם
בדיקה ממוצעת עם כסתחי"ם סטנדרטיים.

מה לעשות:

- ברכב אין רצועת תזמון אלא שרשרת שמוחלפת רק בעת הצורך ( כתוצאה מרעש ו/או בלאי )

- יש לבדוק את מערכת הקירור

- יש לבטל נזילה מהדיפרציאל.

- להחליף צמיגים ולעשות כיוון פרונט

- ללטש פנס/ים

- לקחת בחשבון עלות תיקון חלון חשמלי (יכול להגיע גם ל-500 ש"ח)

סה"כ לא נורא לרכב בגיל הזה.

מחליפים שרשרת טיימינג? כמה עולה דבר כזה? שמעתי שאחת לכמה זמן משמנים אותה.

כמה חמור הנזילה מהדיפ׳? הלכתי למרכזי, העלו על ליפט, והראו לי את הנזילה ואמרו שממש לא חמורה ושבטיפול הבא לחזק חיבורים וצינורות.

לגבי החלון זה מצחיק, אחרי הבדיקה יצאתי לרכב עם המוכר כי הוא אמר לי שלא זכור לו שלא עובד החלון (יש לו ילדים אז מן הסתם החלון בשימוש)

ובדקתי בעצמי ועובד מעולה, גם הפתיחה וסגירה מקופסת פיקוד עובדת, חזרנו אליו ואמר שמוזר ושהוא לא יודע...

דעתי האישית-

המצבר כבר בן שנתיים בערך, אז תנסה להוריד על זה קצת, כי יש סיכוי שתוך כמה חודשים הוא ימסור את נשמתו.

צמיגים אחוריים יבשים. מה שאומר שיהיה כדאי להחליף אותם. במיוחד כשאתה נכנס לחורף עכשיו. גם על זה כדאי להתמקח.

כל שאר הדברים אכן די סטנדרטיים, למעט אולי נזילות השמן.

הכסת"ח היותר מקובל שלהם נקרא "הזעת שמן", לא נזילת שמן. מה שאומר שאולי יש באמת נזילה שכדאי לתת עליה את הדעת.

אם זה היה הזעת שמן, זה כבר היה הגיוני יותר.

תיקון חלון- בעיה ידועה במאזדה 3, וגם על זה תנסה לקזז משהו

:smile:

לגבי שאר הדברים.

אכן הייתי ממליץ לבדוק את עניין הקירור ואת עניין הנזילה מהדיפרנציאל.

פנס ימני פגום- מה הפגם בדיוק? שבור? סדוק? סתם דהוי?

אם הוא רק דהוי, אתה יכול לבצע תיקון בעצמך ע"י שיוף עם ניירות מים ולהגיע לתוצאה מצוינת!

שיהיה בהצלחה.

מה לא סטנדרטי??? הבחור נסע ונפלה אבן ממשאית ועשיתה חור קטן זה החליף שמשה (למקורית ד״א)

המצבר עם אחריות לעוד שנה. (20 חודשים)

פנס ימני עובד ולא פגום לא יודע מה הוא רוצה (הבודק), הוא בעצמו אמר לקנות ערכת ליטוש (והמצב של הפנס מעולה לדעתי).

נכון,חלון זה מרתיע,אבל לא חייב קוקוס לגרום לסדק,גם אבן יכולה לעשות נזקים.

החלון עובד בבדיקה שלי גם מהנוסע וגם מקופסת פיקוד...

ואכן אבן ממשאית עשתה זאת.

החלפת שמשה קדמית זה שטויות בימינו.

אבא שלי קיבל אבן קטנה ממשאית לשמשה,לא קרה כלום. חנה כמה שעות וכאשר חזר לרכב השמשה הייתה סדוקה במקום הפגיעה.

מה שאני בא להגיד זה ששמשות נהרסות מהשטויות הכי קטנות אז אין מה להירתע.

מילא פותח השרשור היה אומר שהגג או הקורות הקדמיות צבועות,זה כבר מעיד שמשהו מסריח קרה שם.

זה בדיוק מה שקרה! אפילו המוכר שכח את זה כי זה היה מזמן... אם היו תאונות הבודק היה מציין את זה,

הוא אמר לי בעצמו שלא היה כלום ואפילו לא תיקוני צבע.

הי

תיקון חלון חשמלי יכול להגיע גם ל 1500 ש"ח (מה התקלה בדיוק? אצלי ברכב למשל הוא היה נתקע בעת עלייה ויורד בחזרה).

פנס - תצרף תמונה אם אתה יכול, כי זה גם יכול להיות מאוד יקר (תקנו אותי אם אני טועה יכול חופשי להגיע ל 1000 ש"ח)

חשוב להבין את כל הדברים האלה כדי לגלם במחיר שתשלם עבורו.

הגבתי כבר למעלה לגבי זה, החלון בהחלט תקין והבודק כנראה התבלבל או משהו, או שזה עניין רגעי שעבד (לא יודע).

הפנס קצת אבל קצת דהוי, ליטוש הכי קטן יסדר את זה...

דברים חריגים מהכסת"ח הרגיל שחשוב לשים לב:

נזילות שמן מהמנוע -אתה צריך לבקש שיראו לך איפה נוזל, יש נזילות שתיקון שלהם עולה לא מעט כסף.

סימני שריפת שמן בעומס - שוב צריך לבקש מהמכון שיסביר מה הכוונה (שסתומים פגומים, טבעות אטימה וכד') ואיך הוא זיהה (יש עשן? או סתם הסתמכו על מדיד השמן).

פנס ראשי ימין פגום - תבדוק שזה רק עניין של ליטוש ולא משהו שדורש החלפת יחידה כי זה לא עסק זול.

נזילה מדיפרנציאל - גם כאן פוטנציאל "לתקלה בצבע" שווה לבדוק ואפילו לראות בעיניים על מה מדובר.

היי תודה על תגובתך.

אכן צריך לבדוק מאיפה בדיוק הנזילה מהמנוע, אבל הלכתי למרכזי והוא הרים את הרכב על ליפט, ובדק ואמר שתכלס יש את זה בכל המאזדות

וששום דבר כאן לא נראה חריג, לגבי השריפת שמן בעומס אין לי מושג מה לענות לך אני צריך לבדוק את זה במוסך.

איך אפשר לדעת האם העניין עם הפנס הוא רק ליטוש או החלפה? אני אעלה תמונה מחר של הפנס.

לגבי הנזילה מהדיפרנציאל זה יותר נכון ״הזעה״ על הליפט ראיתי בעצמי את זה, צריך שם לחזק חיבורים וכאלה למיטב זכרוני והבנתי.

פורסם

פנס ימני עובד ולא פגום לא יודע מה הוא רוצה (הבודק), הוא בעצמו אמר לקנות ערכת ליטוש (והמצב של הפנס מעולה לדעתי)...

הפנס קצת אבל קצת דהוי, ליטוש הכי קטן יסדר את זה...

איך אפשר לדעת האם העניין עם הפנס הוא רק ליטוש או החלפה? אני אעלה תמונה מחר של הפנס...

אתה אומר כמה דברים שונים באותו נושא וקצת סותר את עצמך :)

מצד אחד אתה טוען שהבודק עצמו אמר שליטוש יספיק.

שהפנס קצת דהוי ושליטוש קטן יסדר את זה.

ואז מצד שני אתה שואל איך לדעת אם זה רק ליטוש או החלפה.

אחי, קנה ניירות מים. תתחיל לעבוד על הפנס. זו עבודה של 15-20 (דקות בהגזמה), ויש לך פנס כמעט חדש!

אם אז תראה שהמצב לא טוב, שהפנס עדיין דהוי, שהוא לא שקוף ונראה חדיש, שקול החלפה. קצת קשה לנחש את הדברים האלו.

בכל זאת, לדעתי, זה בסך הכל עניין של שיוף.

לגבי נושא החלון.

אולי, רק אולי, כשבדקו את הרכב, ניתקו את המצבר והחלונות יצאו מאיפוס. אבל אז זה היה אמור להיות לא רק על חלון אחד.. קצת מוזר.

בכל מקרה, כשדבר כזה קורה, מאוד פשוט לכייל את החלונות מחדש.

הבוחן ציין שרק חלון אחד לא תקין?

אני גם לא מצליח להבין מה הוא טען. האם החלון לא עבד מפיקוד הנהג? או מכפתור הדלת הספציפית של החלון הספציפי?

נסה להסביר עם מעט יותר פרטים.

בכל מקרה, אם כשבדקת זה כן עבד, וזה עדיין עובד עכשיו טוב, גם מהדלת וגם משליטת הנהג, אז הכל טוב כנראה.

רק קח בחשבון שאולי יש שם סימון לבאות. אולי המנגנון עייף, אולי משהו במגעים.

אולי בעוד X זמן, משהו שם כן ישבוק ותצטרך לעשות תיקון.

טיפ קטן לעתיד.

להבא, ברכב הבא שתרצה לקנות, אני מציע להעלות את הבדיקה לכאן כדי לשמוע דעות, לפני רכישת הרכב, ולא אחרי הרכישה.

כי מעבר לרצון לקבל עצות ליישור קו לאחר קנייה, כדאי גם לקבל דעה על בדיקת הרכב עצמה. זה חשוב לדעתי.

יום טוב!

• תוכן חדש...