Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה קופרה mk4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב, ברצוני לרכוש סיאט איביזה קופרה mk4 בזמן הקרוב וחשבתי להתייעץ קודם עם חברי הפורום לגבי הרכב.

מי שמכיר את הרכב יוכל אולי לעזור לי בחסרונות הרכב, בלאי, אמינות, צריכת דלק וכד׳? ומאידך, גם ביתרונות הרכב.

מדובר על סיאט איביזה קופרה דור רביעי 1.8T 20V בשנים 2007-2008.

תודה רבה (:

פורסם

הייתה לי אחת חדשה ב-2008.

זו הייתה הספורטיבית הראשונה שלי. העניקה לי כל כך הרבה חיוכים.

שופרה לסטייג' 2 והחזקתי בה כמעט 3 שנים, לא נתקלתי בתופעות מוזרות או חריגות. סך הכל המנוע נחשב למאד אמין.

אישית הייתי מחזיק ברכב עד היום אילולא הייתי מתחתן וצריך להתחיל לחשוב על רכב משפחתי.

אם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לעזור.

פורסם

קודם כל תודה רבה על העזרה!

אני מתכוון לקנות אחת סטנדרטית בינתיים, רציתי לדעת על צריכת הדלק בנסיעה רגועה ונסיעה עם לחיצות פה ושם, האם הרכב באמת לא מגיב לפניות כמו שכולם אומרים, האם הסטנדרטית ללא שיפורים עדיין מהנה לנהיגה? הכוונה שלי בעתיד לשפר כי כרגע אני משתחרר מהצבא בעוד פחות מחודש ואין לי יותר מדי לבזבז.

תודה (:

פורסם

צריכת הדלק ממש לא נוראית, בנסיעה רגועה הצלחתי לעשות 1:12-13 בערך,

עם לחיצות זה כבר יורד ל-1:8, הכל תלוי בצורת הנהיגה שלך.

לגבי השלדה, היא אכן לא אוהבת פניות וסיבובים אבל ממש לא משהו נוראי, אני באופן אישי ממש לא "סבלתי" מזה.

כדי לפתור את בעיית ההתנהגות קניתי קיט קוילאוברים ששיפר את ההתנהגות ובאורח פלא גם עשה את הרכב ליותר נוח ופחות מתרסק.

קופרה סטנדרטית תהיה מהנה לנהיגה ומהירה יותר בקו ישר מרוב ההוט האץ' שתמצא על הכביש, אבל אין מה להשוות בין סטנדרטית למשופרת.

המנוע הזה הוא פשוט מדהים ולא חסר פרוייקטים על מנוע כזה שהצליחו להוציא מאות כ"ס ממנו.

אין לי ספק שתהנה מהרכב.

פורסם

תודה רבה עזרת לי מאוד!

יש לך טיפים לגבי הקניה עצמה של הרכב? מה לבדוק לפני שאני קונה, רעשים נורמליים ולא נורמליים שהרכב מוציא מבחינת מנוע ומערכת היגוי, מחלות למיניהן? מתי הטורבינה מסיימת את תפקידה וכד׳?

פורסם

אני באופן אישי לא נתקלתי בשום בעיה אופיינית לאיביזה חוץ מקילופים למיניהם בפלסטיקה הפנימית.

ההגה באיביזה מתוגבר חשמלית כך שבכל פעם שמסובבים את ההגה יש רעש של מנוע חשמלי קטן, זה נורמלי לגמרי.

אם אתה בחששות מהטורבו, וודא עם בעל הרכב שהוא הקפיד על כך שהשמן הגיע לטמפ' עבודה לפני לחיצות בתחילת נסיעה

ועל 2-3 דקות נסיעה רגועה לפני כיבוי המנוע, הרגלים שעוזרים לשמור על הטורבו.

בכל מקרה, קח את הרכב לבדיקה במכון רציני ותראה מה הריג'קטים שנותנים עליו אם בכלל.

יש לך כבר אקזמפלר שאתה נעול עליו או עדיין מחפש?

פורסם

בעקרון המחירון משוכלל לפי חודש עלייה לכביש והחודש בו אנחנו נמצאים.

משמע הירידה מדצמבר 2014 לינואר 2015 תהיה בדיוק כמו הירידה מחודש שעבר לחודש הנוכחי.

פורסם

אין תשובה חד משמעית, הכל תלוי באיך הטורבו והמנוע טופלו.

אם הקפידו על טיפולים תקופתיים בזמן, על שמן בטמפ' עבודה לפני לחיצות

ו-2-3 דקות רגועות לפני כל כיבוי מנוע, אין סיבה שהטורבו ילך.

חוץ מזה, במקרה הכי גרוע - מחליפים טורבו ל-GT28... :wink:

• תוכן חדש...