Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזילת מים מאוד בעייתית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קומה 4,אבל ממש מעלינו.

היום גם הדירה בקומה 3 שמעלינו התחילה לנזול.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הללויה חברים,לאחר שבועיים היום הגיע האינסטלטור הרביעי ואיתר את מקור הנזילה במדויק.

מדובר בצינור אספקת מים מדוד השמש לאחת הדירות שמקובע לקיר החיצוני של הבניין. הצינור נפגם ומים ממנו משפריצים על הקיר,הקיר נספק ומים מחלחלים אליי לחדר.

ביום שישי בבוקר יאתרו את הדירה הספציפית אליה שייך הצינור ע''י חיתוך שלו ובדיקה של שעוני המים (הכל בתיאום עם הדיירים).

אמא שלי כבר מבשלת חתיכת תביעה נגד חברת האינסטלציה של הביטוח שטענה שמדובר בנזק טבע "מי גשמים שמהמרזבים" והתנערה מאחריות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

שתבשל את התביעה נגד השכן. הצינור באחריותו\אחריות הביטוח שלו. תתחילו במציאת שמאי בניין מטעמכם (עשו זאת רק לאחר שתבררו מי מבטח את דירת השכנים, כי השמאים לא אוהבים לכתוב חוות דעת נגד חברות ביטוח בהם הם משמשים שמאי בית\חוץ).

ד"א - אותו סיפור היה גם לי, האבחנה של השרברב מעם הביטוח היתה חדירת מים בגלל איטום לקוי במרפסת השכנים, בסופו של דבר - אחרי לא פחות מ-3 חודשי בדיקות חוזרות ונשנות - אותר הצינור הדולף (שהיה נתון בקיר כפול, ולכן קשה מאד לאיתור).

שאלה לי אליך: האם הצינור נמצא בתוך הקיר או שהוא חיצוני? לפני 25 שנה היה לי מקרה דומה, השכן מתחתי התלונן על רטיבות בתקרה, אבל אני איתרתי את הצינור המתיז שהיה נתון בפיר פתוח בין הדירות, ולפי המשכו זיהיתי לאיזה דירה היה שייך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למזלנו הצינורות חיצוניים,מקובעים לקיר עם קשתות ברזל וברגים,כנראה המים היו נכנסים לחורים של הברגים ומשם אליי.

יום שישי נגלה של מי הצינורות,אולי הם בכלל שלנו.

אני מאוד עצבני על חברת הביטוח,שלחו בן אדם שמתיימר להיות מומחה,תותח אבל במציאות הוא חתיכת בור. לא רצה ללכלך את הידיים ולפתוח קצת את הראש בחיפוש הנזילה.

לעומת זאת אבי לוי מהאח הגדול איתר שמדובר בצינור נוזל בפחות מדקה אבל לא דייק לאיזה צינור כי הוא הגיע בהתנדבות ומיהר ללקוח הבא.

היום הגיע אינסטלטור חבר של ההורים,עבר דירה דירה,טיפס,סיכן את עצמו בגובהה ומצא בדיוק את הנזילה.

אז שילכו קיבינימט כל החמורים שקוראים לעצמם מומחים.

פורסם

חשוב לציין דבר אחד מאוד קריטי, למען הבאות:

רוב נזילות המים שמקורן בסדק בצינור (אפילו שמדובר בזרימת מים לא מבוטלת), אינן באות לידי ביטוי בתזוזה בשעון המים !

אז איך בודקים דליפות ? זו השיטה:

1. בדיקת נזילות\דליפות חייבת להתבצע ע"י בדיקה עם שעון לחץ פשוט שמחובר לברז מים (הכי קל זה לנתק את המכונת כביסה, לחבר שעון לברז בקיר ולפתוח את הברז ולראות מה הקריאה). לאחר מכן סוגרים את השיבר הראשי ובודקים האם יש פריקת לחץ. אם למשל לחץ המים בדירה הוא 3 באר ואחרי סגירה של השיבר הוא יורד תוך פרק זמן מסויים לערך נמוך משמעותית (סתם כדוגמא: ל 1-2 באר או פחות) סימן שיש דליפה.

(בעניין שעון לחץ: אני עשיתי "קומבינה" וחברתי שעון לחץ דלק (עם גליצרין בפנים, סוג איכותי) למתאם פלסטיק עם חיבור נקבה 3/4" שמתאים לברז מכונת כביסה).

2. השלב הבא הוא סגירה של הזנת המים הקרים לדוד !

מבצעים את הבדיקה שוב, ואם התוצאה זהה - סימן שיש דליפה בקו המים הקרים.

אם התוצאה שונה (הצנרת מחזיקה לחץ) סימן שהבעיה בצנרת המים החמים.

לא מן הנמנע שיש דליפות גם בקו הקרים וגם בקו החמים, אבל זה נדיר להחריד.

השיטה הנ"ל היא שיטה בדוקה (!) עם תוצאות אמינות (!) ובאמצעותה איתרתי לפני שנה סדק בחיבור של צינור שגרם לנזילה של מים (טיפטופים כמו גשם) מקומה 8 עד קומה 3. לציין כי באותו מקרה (למרות שהנזילה היתה גשם מים בדירות אחרות) שעון המים בדירה עם הנזילה לא זז מילימטר ! מדובר בדירה חדשה 0 קילומטר מקבלן עם שעוני מים חדשים דנדשים).

את השיטה למדתי מאינסטלטור מקצוען שעבד בחו"ל והיום הוא אזרח בישראל (לא במקצוע השרברבות) שעובד בענף הבניה בארץ.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק לצערי רק היום בבוקר ערכתי ניסוי קטן עם השעון והבנתי שנזילה לא מזיזה אותו :|

חבל רק ששבועיים בדקנו שעונים.

אבל בבדיקה שנערוך אנחנו חותכים את הצינור הפגוע לגמרי,זה יגרום לשעון להשתגע.

פורסם (נערך)

תודה על המידע המועיל איציק!

יש איזה המלצה לשעון\מד לחץ או שכל דבר הולך? (כולל מאיביי - כמו זה לדוג': http://www.ebay.com/itm/New-water-oil-pressure-gauge-meter-dia-42mm-0-220psi-/121396275844?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c43c82a84)

\

אגב רק להבין טוב יותר - כשאתה סוגר את השיבר הראשי, זה גם ככה סוגר את הברזים של הדוד, אז איך אפשר לדעת במצב הזה?

בסעיף 2 - סוגרים רק את הברז של הקרים של הדוד וכל השאר פתוח?

לאיפה אתה מחבר את המד? או שאתה משאיר אותו במקום המכונה?

איזה תוצאה אמורה להתקבל אם אין דליפה? (תוצאה זהה - הכוונה לנשאר יציב על אותו לחץ כמו סעיף 1 או להיפך?)

במידה ויש נזילה - מצאת שהלחץ יורד ולא נשמר, איך יודעים מאיזה צינור יש נזילה?

עריכה אחרונה על ידי PsyOr
פורסם (נערך)

לא משנה, טעות שלי.

הבנתי את ה'לוגיקה' של זה. צריך לבצע את זה לקרים בנפרד וחמים בנפרד כי המדידה היא לא על אותם צינורות.

יש לי הכנה לברז/כיור עם ברזים קר וחם, עדיף ויותר פשוט לבצע את הבדיקה כבר שם לא?

איזה מחבר אני צריך לחבר למד?

והשאלה האחרונה עדיין בעינה - אם אכן יש שינוי/נזילה, הדרך היחידה לבדוק את זה היא לעבור ברז ברז (של כל צינור), אחרי שבודדנו את הבעיה אם היא בחמים או הקרים? - הכוונה ב'לוח מים', לסגור ברז ברז ואז לראות איזה מהם גורם לירידה בלחץ

אגב, אחת העצות היותר טובות ששמעתי לאחרונה. שוב תודה.

עריכה אחרונה על ידי PsyOr
פורסם

אז עדכון אחרון:

היום האינסטלטור איתר את הצינור הספציפי והוא שייך לנו,קצת פאדיחה כי היינו בטוחים שהכל אצלנו בסדר והשכנים אשמים (בדיקת לחץ תקינה).

בכל מקרה תיקנו על חשבוננו ונגיש תביעה נגד הביטוח.

פורסם (נערך)

שלח את השמאי לבדוק גם את הדירות של השכנים. אם יש נזקים נוספים עדיף לרכז בתביעה אחת ולא להתחיל לפצל אותה.

בכ מקרה - אל תתיחס לעניין כפאדיחה. התנהגות מים בקירות, רצפות ותקרות ממש לא ניתנת לחיזוי ולצערי הרב ראיתי כבר לא מעט מקרים של מקורות בלתי צפויים לחלוטי לדליפות.

כלל לא מפתיע שהדליפה בצינור מים חמים - אלה ניזוקים ודולפים הרבה יותר מהר מהקרים.

השאלה היחידה כעת היא האם צריך לתקן רק את התקלה, או להשקיע (אפילו על חשבונך) בתיקון יותר נרחב שימנע נזקים עתידיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial

תיקון עתידי כנראה בא בחשבון כי צריך לעשות שיפוץ כללי לדירה לפני המכירה שלה וגם החלפת הצינור המדובר הוא בכלל לא ביג דיל.

אגב מניסיון אישי שלך האם יש לנו קייס?

הגיע שמאי ועשה בדיקת לחץ,הבדיקה הייתה תקינה אבל בפועל הייתה פרצה במערכת. אז זה אומר שהבדיקה שלו שגויה?

פורסם (נערך)

קייס למה?

אתה נכנס עכשיו לאיזה נוהל מול הביטוח - צריך להביא שמאי להערכת הנזק, הצעות מחיר לתיקון ואז לבצע תיקון ולקבל החזר מהביטוח (בדיוק כמו בתאונה ברכב), או לבקש פיצוי ללא תיקון, ואז יעשו לך את התרגיל המוכר עם המע"מ. זו גם הסיבה שבגללה המלצתי לך לשלוח את השמאי לשכנים - כדי לקצר את הנוהל מול הביטוח. זה כולל גם נזקים לרכוש המשותף, אם נגרמו.

תביא בחשבון שאת הצינור יש לתקן בהקדם (אני מבין שכבר בוצע - אז יאללה, למקלחת חמה), אבל את הנזקים לקירות אפשר יהיה לתקן רק אחרי שיתייבשו, עניין של חצי שנה לפחות. אם תתקנו קודם הלחות הנותרת תצא שוב ותגרום נזקים לצבע ואף צבירת עובש.

לגבי מכירת הדירה - בדוק אם עדיף לשפץ לפני המכירה או להשאיר את הדירה כמו שהיא ולחסוך עת עלות השיפוץ. קרוב לודאי שכמו ברכב, עדיף להשאיר לקונה את השיפוץ, מסיבה פשוטה מאד: הוא יתאים את הדירה לצרכיו, חבל לפתוח עכשיו קירות ולהכני צינורות כאשר הקונה יזיז את כל האינסטלציה. עשה לכל היותר שיפוץ שטחי (קצת סיוד ותיקונים קטנים), בודאי לא הוצאה של עשרות אלפי ש"ח. לעולם לא תקבל את התמורה במכירת הדירה. אם מדובר במכירה בעוד מספר שנים הסיפור שונה, כיון שאז תהנה בעצמך מתוצאות השיפוץ.

פורסם

תודה על העזרה!

אכן התיקון בוצע כבר היום אבל את הקירות נתקן רק בשיפוץ הכללי.

בכוונה שלי לשיפוץ זה רק טיח וצבע,כדי שהדירה תראה טוב לרוכשים.

פורסם

הגיע שמאי ועשה בדיקת לחץ,הבדיקה הייתה תקינה אבל בפועל הייתה פרצה במערכת. אז זה אומר שהבדיקה שלו שגויה?

איזה בדיקת לחץ הוא עשה ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...