Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה דעתכם על רנו מגאן 2008?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז אחרי חודשיים וחצי ארוכים של בדיקות, התייעצויות, והרבה התלבטויות.

החלטתי ללכת על רנו מגאן 2008 

קילומטראז שלא עובר את ה 130000 קמ

במחיר של 15000- 20000 שח.

למה החלטתי ללכת על זה?

שוק חלש שגורם למחירים נמוכים מאוד.

חסכונית בדלק יחסית

יפה לפי דעתי

נוחה מרווחת ובטיחותית.

בעצם החלטתי לשבור את כל המוסכמויות בקשר לרכב ולהגיד 'פאק אני הולך על זה!'.

אני מבקש שרק, אבל רק מי שהיה לו, או למישהו שהוא מכיר רנו מגאן משנת 2007 ומעלה בלבד, לחוות את דעתו בעניין.

בלי משפטים נדושים כמו 'רנו לא אמינות' וכאלה..

אם למישהו יש מידע קונקרטי בשבילי אז זה הזמן כי כבר השבוע אני רוצה ללכת לקנות.

תודה!

פורסם

הי.

היתה לי 2007 עד לפני חודש,למשך שנה וחצי.

במילה אחת- מומלץ מאוד!

ובכמה מילים... את שלי מכרתי ב15.5,רכב שעשה 120 ק'מ. שיקום מישהו ויגיד איזה רכב מתקרב למגאן מבחינת תמורה למחיר. הרכב בפני עצמו מעולה. מרווח,בטוח,נוח ונראה מרשים.אז ברור שהרכב,באופן כללי,לא אמין כמו קורולה אבל מה שהרכב כן נותן וכן המחיר-מפצה על הכל.

רק שים לב למצבו של הרכב,שטופלו כמו שצריך ולא צריך להיבהל מעבר של ליסינג. כמו'כ ישנן מספיק מגאנים ככה שאם קצת סבלנות תוכל למצוא אחת שמורה. מה שיותר קשה למצוא זה את רמת הגימור הבכירה יותר,לפחות השנתון שאתה מדבר,שאז עלו על הכביש כמעט כמעט רק ליסינג.

פורסם

לי היתה 2009.

אני אסכם לך בקיצור - מומלצת מכל הבחינות.

חסכונית.

מרווחת.

בטיחותית.

אמינה.

נוחה.

לגבי אמינות, טובה מאוד אם כי היו לי 2 תקלות חשמל שלא גרמו לי להוצאה כבדה מדי.

חשוב לוודא טיפול טיימינג בזמן, טיפולים במוסך מורשה בלבד וסע לשלום.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

יכול להיות מאד שבקראסו טרייד יהיו כמה כאלה למכירה ואז אתה קונה בראש שקט, ועל הדרך מקבל כמה חודשים אחריות על מכלולים כבדים. בלי קשר , מחזק את מה שנכתב מעלי.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם (נערך)

בבעלותי מגאן 2008-נרכש מ"שלמה סיקסט", ובבעלות בן משפחה קרוב שנת 2007 - (שנת דגם 2008 ),נרכש מ"אוויס".

הרכב אמין,נוח לנסיעה ויחסית חסכוני (1:12 בנסיעות בינעירוניות).

נקודות להתייחסות:

1. בתהליך הקניה לקבל היסטוריית טיפולים מלאה,בדגש על מועד החלפת טיימינג (כל 4 שנים או 90,000 - המוקדם מבינהם), והאם הוחלפו סשתומי לחץ בתיבת ההילוכים (יתרון - זו תקלה יחסית נפוצה).

2. רג'קטים לתקן רק במוסך מורשה או מוסך שמתמחה ברכבי רנו ושיש עליו המלצות ברורות.ברכב של אותו אדם קרוב שנרכש מאוויס היתה בעיה עם המזגן.אוויס תיקנו (או יותר נכון - ניסו לתקן...) במוסך רגיל שבעברו היה מורשה רנו והתיקון נכשל.התיקון בוצע בהצלחה במוסך היבואן בחיפה (לא מורשה אלא מוסך היבואן עצמו).

3. טיפולים כנ"ל.אצלי הרכב נכנס פעם בשנה לטיפול.אם מתגלות תקלות אז לתקן.(לדוגמא - בטיפול האחרון הוחלפו תושבת גיר ותושבת אגזוז).

ומעבר לכך כלום.לראיה,העברתי את הרכב טסט ללא כל הכנה.עבר מכה ראשונה,ובנוסף - אין תקלות פתע.

גם ברכב של אותו קרוב כנ"ל.לאחר יישור קו - דלק וסע,בטיפול השנתי לתקן רג'קטים אם נתגלו.

נכון שרנו ממליצים טיפול כל 30,000 או שנתיים.אני הולך לפי כל 30,000 או שנה.

לסיכום:

במידה והרכב טופל בעברו כיאות ואתה תמשיך לטפל בו כיאות,לדעתי - קניה מצויינת.

ADZ

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

שמעתי פה אנשים שאומרים שהיא חיסכונית,איזה צריכה אתם מקבלים ובאיזה תנאי נהיגה?

לי יצא פעם לנסוע עליה,מאוד מאוד נוחה,אבל הגיר מעט מעצבן לא תמיד מעביר חלק בעומס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קודם כל בשעה טובה,זה כלל לא מובן מאליו להיות "סגור" על רכב כזה או אחר,יש כ"כ הרבה אופציות, ואם כבר חשבת שהחלטת,פתאום מגיע מישהו עם "ניסיון" וגורם לך לחשוב שנית. בתור נהג חב' ליסינג לשעבר התנסיתי על לא מעט רכבים. אני אישית, באמת ובתמים לא אהבתי כלל את התנהגות הרכב.הבלמים היו כ"כ רגישים,שבכל נסיעה היית צריך להתרגל אליהם מחדש.בנוסף לגיר הידוע והלא כ"כ סימפטי (לדעתי),ביצועים סבירים מינוס ואיבזור דל מאד(כבר אמרו לפני לחפש רמת גימור טובה יותר מזו של הליסינג) ועוד הכרטיס הנעה\שלט המתחכם הזה (נו באמת) גרמו לי לא לחשוב חיובי כ"כ על הרכב. אבל,ואני מדגיש את זה-בהרבה מקומות אחרים כמו כאן היו שאמרו שהרכב מאד נח וטוב,וזה שדעתי לא הכי חיובית,לא אומרת שלא תיהנה ממנו.כך,שלפי עניות דעתי זה הכל סובייקטיבי מאד. בקיצור, אל תרכוש שום רכב לפני שעשית בו נסיעת מבחן,זכור,הרכב ישמש אותך לפחות לכמה שנים ואתה חייב להרגיש בו טוב ככל שניתן. בהצלחה.

פורסם

בבעלותי כבר מעל לשנה 07 ידנית DCI(דיזל), ואני יכול רק לשבח אותה מכאן ועד הודעה חדשה.

את דגם הבנזין אני לא מכיר ולכן לא אוכל להתייחס לחסכוניות שלו, אבל בדיזל החסכוניות בהחלט נראית לעין.

הרכב נוח, מרווח, בטיחותי(הESP בהחלט פועל :wink:), ומבורך בשלל חיישנים שאני אישית כיביתי(אורות, מגבים וכו').

אם אתה לא מפחד מדיזל, הייתי ממליץ לשקול. חסכוני פי 2 מבנזין(אצלי לפחות).

החסרון היחידי שעולה לי בראש בנוגע למגאן, חוץ מהשוק הגרוע שלה(שזה יתרון לקונים), זה שכשנשרפת לך נורה בפנס קדמי, ובהנחה שאתה מחליף נורות בעצמך, אתה הופך למנתח ואגינלי.

פורסם

החסרון היחידי שעולה לי בראש בנוגע למגאן, חוץ מהשוק הגרוע שלה(שזה יתרון לקונים), זה שכשנשרפת לך נורה בפנס קדמי, ובהנחה שאתה מחליף נורות בעצמך, אתה הופך למנתח ואגינלי.

:roflmao::roflmao::roflmao:

ניראה לי שאני הולך להחליף חתימה בקרוב...

פורסם

היתה לנו אחת בבית כשנתיים ושלושה חודשים

אפס תקלות משביתות נסיעה.

בלאי - מצבר (450 שקלים), תושבת גיר (150 שקלים)

תקלות -

פיוז שנשרף בקופסאת פיוזים בתוך הרכב - פטרתי את התקלה בעצמי ע"י החלפת פיוז (אורות פנים ותאורה לא נדלקו)

כניסה של מים לרצפת הרכב עקב חסימה של הגריל הקדמי (איפה שהווישרים בתחתית השמשה הקדמית) - הרכב מאוד רגיש ללכלוך ועלים בחורף - יש להקפיד שהמעברים האלו נקיים וכל תעלות הניקוז.

פלוסים -

רכב מאוד מרווח ונוח.

שקט לא הייתי אומר אבל גם לא רועש במיוחד.

רכב בטיחותי מאוד.

צריכת דלק שפויה - ממוצע קבוע 1:11.75 בנסיעות משולבות

תא מטען ענק עם פתח הטענה נוח.

זולה לרכישה ותחזוקה שפויה ומוסכים מורשים טובים סה"כ.

היגוי ויכולת תמרון מצויינת.

מינוסים

גיר מעאפן ומעצבן - דורש התרגלות - אני אהבתי, אשתי לא סבלה את זה.

עגלתית משהו בתחושה.

מעבדת ערך כמו טיל בליסטי! מקרה חריג לשוק.

החלפת אורות דרך קצת בעייתית אבל אנשים ממש מגזימים במה שהופכים את זה - מסובבים את הגלגל עד הסוף לתוך בית הגלגל - יושבים על הרצפה ושולחים יד ישר פנימה - זה כל הסיפור.

בהצלחה.

זה לא רכב לטווח קצר כי אבדן הערך פשוט אסטרונומי - זה רכב שטוב להחזיק לטווח ארוך - יחזיר לך אהבה וגם אם תראה תקלת גיר או סלילי הצתה זה עדיין נגמר בעלויות נמוכות מאוד להרבה מאוד רכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתה צריך עוד דעות?

לגבי התנהגות הגיר - פשוט צריך לתפוס את הראש שלו (בכל זאת, גיר "חושב"...) ואז אפילו זה לא מפריע. אני נוסע במגאן דור ראשון, 2001, 215,000 ק"מ, ואנחנו מלקקים את האצבעות.

פשוט מאוד, הגיר "לומד" את הנהג. אם נתת פתאום קיק דאון, הוא מנחש שאתה נהג ספורטיבי, ומתחיל להעביר הילוכים בסל"ד גבוה. תחזור לנהיגה רגועה והוא ימשיך אתך. משהו מטומטם לגמרי לדעתי, אבל בסופו של דבר, הגיר המושמץ הזה תורם הרבה מאוד לחיסכון בדלק ובבלמים, אז זה שווה.

ה2007 וצפונה מוצלחות עוד יותר, חסכוניות עוד יותר (שאלת, אז אני יגיד - אצלנו הממוצע הוא 12,5 ק"מ/ל'. ב 2007-9 בנהיגה רגועה תקבל 15/ל').

ואם מישהו נוסע הרבה ועלות הדלק חשובה לו - בשורה! הרנו מגאן מגיעה מוכנה להתקנת מערכת גז, כך שההתקנה זולה יותר ו, עד כמה שאני מבין, אין צורך בשימון לשסתומים!

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...