Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה רכשתי מגאן 2002 סדאן ידנית עם מנוע 1.6 16V.

ברכב הורכב מצבר חדש, כי הקודם היה גמור, והנענו בכבלים לפחות כמה פעמים.

אני רוצה לעשות לרכב ניקוי בית מצערת, מזרקים. ברכב הקודם שלי ניקוי מזרקים הוסיף כוח למנוע והוא התחיל לעבוד בצורה עגולה יותר.

גם כאן לדעתי חסר לאוטו קצת כוח, כי אחרי נסיעה ברכב דומה הרגשתי שכאן המנוע סוחב פחות טוב, בעיקר כשלא נותנים פול גאז.

בנוסף יש כרגע בעיה של טורים גבוהים בסרק. אני יודע שיש בעיה במנוע צעדים - לפעמים הוא מרעיש. פירקתי וניקיתי אותו, וזה עזר למשהו כמו שבוע אבל עכשיו הבעיה חוזרת, בעיקר כשהמנוע קר. כבר הוזמן מנוע צעדים חדש, והוא יוחלף כאשר יגיע.

רציתי לשאול עד כמה מסובך תהליך הפירוק של הבית מצערת ברכב הזה? ראיתי שהיא יושבת בחלק האחורי של הראש ולא מקדימה. האם יש מדריכים שמסבירים את תהליך הפירוק? לא מצאתי שום דבר שימושי באינטרנט על הדגם + מנוע הנ"ל.

האם את המזרקים ניתן לנקות? האם יש בכלל טעם להתעסק עם זה? האוטו עבר ממש המון קילומטרים בשנתיים האחרונות אצל הבעלים הקודם.

במידה וכדאי להתעסק בזה, באילו חלקים אני צריך להצטייד לפני תחילת עבודה? כדי שלא אצטרך להתחיל לרוץ לחנויות לחפש חלפים באמצע העבודה ובלי רכב.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם הכל היה תקין לא הייתי פותח את השרשור.

יכול להיות שאני מדמיין, אבל אני דיי בטוח שתגובת המצערת לא מרגישה "נכון" וגם למרות שיכול להיות שהבעיה בטורים גבוהים היא ממנוע הצעדים, מקריאה פה בפורום על מספר מקרים דומים מאד נכתב שלפעמים תקלה כזו יכולה להגרם גם מאטם בעייתי בבית מצערת. אם באמת זו הבעיה צריך להוציא את המצערת בכל מקרה, אז על הדרך לא יזיק לנקות אותה מפיח שהצבטר עליה במשך מאות אלפי קילומטרים.

ומניסיון, ניקוי מזרקים עוזר ואני לא מדבר על תוספים ששמים במיכל דלק, אלא ניקוי יסודי עם פירוק, וזה לא אפקט פלסיבו. לכן שאלתי גם בנושא הזה. ב306 זה היה יחסית פשוט מבחינה מכאנית לפרק את הכל, פה זה נראה קצת פחות פשוט ולכן פתחתי את השרשור.

פורסם

לגבי מזרקים מנקים אותם אם אולטרה סוניק בשעת הצורך, ניקוי בשיטה אחרת לא מומלצת..

האם חיברתה דיאגנוסטיקה כדי לראות שהנתונים שיוצאים מהחיישנים הם בסדר?

איך הבחנה הבעיה?

פורסם

פירוק בית מצערת לגמרי לא מוסבך אך חשוב לשם אורינג חדש בין המצערת ולסעפת

לא חיי בניקוי אלטראסוני וגם ניקוי בשיטת הדיאליסה עם המכונה יתן תוצאות טובות

לפני הניקוי הייתי ממליץ על תוסף דלק כמו 44K במכיל הדלק ואם אין שיפור ללכת על ניקוי יותר מקצועי

פורסם

תודה על התגובות

לגבי מזרקים מנקים אותם אם אולטרה סוניק בשעת הצורך, ניקוי בשיטה אחרת לא מומלצת..

האם חיברתה דיאגנוסטיקה כדי לראות שהנתונים שיוצאים מהחיישנים הם בסדר?

איך הבחנה הבעיה?

עוד לא חיברתי את הרכב למחשב דיאגנוזה, הזמנתי דונגל OBD-II, נראה מה יגיע קודם כניסה למוסך או הגעת הדונגל שאוכל אולי לבדוק מספר דברים לבד.

לגבי איבחון הבעיה, בסרק (או קלאץ' לחוץ) המנוע עולה\נשאר על סל"ד גבוה. לפעמים על 1500, לפעמים על 2000 ולפעמים הוא תקין - על 750.

מקריאה קצת בפורום של רנו מסתבר שיש לרכבים האלה מחלה כשהגומיות של הבית מצערת או הספעת יניקה מתישנות ומתיבשות ומפסיקות לאטום כמו שצריך וזה גורם לתופעה, בעיקר על מנוע קר.

פירוק בית מצערת לגמרי לא מוסבך אך חשוב לשם אורינג חדש בין המצערת ולסעפת

לא חיי בניקוי אלטראסוני וגם ניקוי בשיטת הדיאליסה עם המכונה יתן תוצאות טובות

לפני הניקוי הייתי ממליץ על תוסף דלק כמו 44K במכיל הדלק ואם אין שיפור ללכת על ניקוי יותר מקצועי

הבנתי שאם יש בעיה של סלד גבוה כמו שכתבתי למעלה יכולה להיות בעיה באחד האורינגים וכדאי להחליף אותם.

ברכב הקודם טיפלתי אך ורק במוסך, אבל על זה אני רוצה לנסות ולבצע דברים שלא אמורים להיות מסובכים מדי לבד גם בשביל לחסוך כסף וגם בשביל להתנסות לעבוד לבד על הרכב ולא תמיד להיות תלוי במישהו. שיטת הדיאליזה וגם האולטרסונית דורשת ציוד שאין לי.

כשביצעתי ניקוי מזרקים ב-306 מה שנעשה היה החלפה של הפילטר במזרק ונקוי 'כללי' שלו עם ספריי קרבורטורים. ההבדל היה משמעותי: עם טיפוס מהיר וחלק יותר בסל"ד, תגובה טובה יותר של המנוע והרגשה של קצת יותר מומנט.

שאלה אולי קצת טיפשית, אבל איפה כדאי לי לקנות את האורינגים המדוברים (אם אני רוצה לטפל גם באלה שנמצאים בסעפת)? והאם אני פשוט מבקש אורינגים לפי קוד מנוע או דגם רכב?

פורסם

לרוב הפירוק פשוט. יש בדרך זוג ברגים שנמצאים במקום לא הכי נוח אך המשימה עדיין ניתנת לביצוע. יש מלא מדריכים מצולמים באינטרנט שתוכל להיערך עם הכלים הדרושים ותדע מה התהליך הצפוי.

למצערת מחוברים שני אורינגים, אחד מהכיוון של הפילטר (ברכב שלי-* מק"ט 8200068583) ועוד אחד לכיוון הסעפת (מק"ט 8200068566). בגדול ע"מ לנקות את המצערת מספיק לפרק רק את החיבור עם הסעפת שזה מחייב החלפה של רק אטם אחד, אך כדאי גם לראות באותה ההזדמנות מה המצב של האטם השני שיושב בין המצערת לקופסת פלסטיק גדולה.

האורינגים טיפה יקרים ולא בטוח שאפשר להשיג אותם בקלות, ראיתי פעם מישהו שמרח סיליקון עמיד בחום (Gasket maker) מסביב לאטמים ישנים וזה עשה את העבודה.

למה אתה חושב שסל"ד גבוה נגרם דוקא מהאטמים האלה? יש עוד אפשרויות לזליגת וואקום, דוגמא דרך חיישן לחץ או האטמים של סעפת היניקה. תוך כדי שהמנוע עובד תנסה להתיז קצת WD40 באזורים חשודים כגון אורינג של מצערת, אטם מנוע צעדים, MAP ותקשיב אם יש שינוי בסל"ד. אם יש זליגה אז החומר השומני יאטום אותה לזמן קצר ותשמע קפיצה בסל"ד.

----------------

* המק"טים מתאימים לרכב שלי, מגאן 2003 צורה ישנה 1.6 16 שסתומים

פורסם

תודה על התשובה העניינית.

זאת תמונה של הרכב שלי, לפי מה שכתבת שלך זהה.

StvLz0d.jpg

אני הבנתי שהבעיה יכולה לנבוע מכל אחת מהגומיות (גם בסעפת וגם בבית מצערת). את המנוע צעדים פירקתי והרכבתי (מספר פעמים) הגומיה שלו נראתה לי תקינה.

אני אנסה לעשות את הבדיקה עם WD40.

יש לך את המקט של האטמים לסעפת? אני מניח שאפשר למצוא כאלה באינטרנט (חו"ל) במחיר סביר יותר.

דבר נוסף, ממה שהבנתי במידה ואני שם אטמים חדשים, כל מיני 'Sealant in a tube' לא נדרשים כלל, נכון?

פורסם

הרכב אכן דומה, אך מה שחשוב זה הדגם של המנוע, אצלי זה LA0B.

המק"ט ניתן למצוא באתר רוסי (ניתן להיעזר בתרגום של גוגל, אבל אין כל כך צורך כי הרוב ברור מהציור) http://renault.epcdata.ru/megane_classic/12306/mechanical/smeseobrazovanie/kollektor/00113523

בחלק התחתון של הדף יש רשימה של החלקים לפי המספר בשרטוט, תלחץ על החלק שאתה מתעניין בו ותראה למעלה את המספרים.

אין צורך בסיליקון אם אתה מוצא את האורינגים המקוריים

פורסם

מה קורה ארתור, לדעתי כמו שהציעו לך כאן כדאי להתחיל קודם ב 44k BG כמובן לנסוע בטורים גבוהים ולתת לחומר לעבוד. אחכ תבדוק האם יש באמת שיפור. לפני שהייתי נוגע בבית המצערת או מזרקים .תבדוק גם פילטר אוויר וMAF לא תקין גם יכול לעשות בעיות. בקיצור תתחיל מקטן לגדול .

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם

אחלה, נראה מעולה.

אני אבדוק בדיוק מה דגם המנוע. אם אני זוכר נכון זה K4M 700, כך שמה שמופיע שם באתר אמור להיות מדוייק.

אני גם מבין רוסית, אז אין בעיה עם זה :)

טוב אז לאחר בדיקה קצרה באיביי, מסתבר שאין למצוא את רוב האטמים שנדרשים. ואת הרבעיה לסעפת מצאתי בעלות של 96 ש"ח (כולל משלוח).

אני מניח שצריך לבדוק ולוודא מה בדיוק הבעיה. עדיין יכול להיות שזה סה"כ המנוע צעדים עצמו שגורם לתופעה.

פורסם (נערך)

אני אבדוק את נושא הניקוי בצורת תוסף. פשוט דרך המחשבה שלי היא בד"כ אם לעשות אז כבר כמו שצריך ולא בצורה חלקית או עקיפה. אם אני מבין נכון, החומר הרי מוזרק לסעפת מהמזרקים ולא מגיע למצערת (במידה והיא צריכה ניקוי). אני מניח שאם יורגש שיפור זה רק יאושש את האבחנה שניקוי יסודי ישפר את העניין עוד יותר.

ועם החומר אני מניח שאפשר לנסות כבר עכשיו. אנא הגדירו מה נחשב לסלד גבוה? ולאורך כמה זמן או איזה מרחק כדאי לנסוע על סלד גבוה כדי שהחומר הזה יעשה את שלו בצורה מלאה?

אני חושב שאני אחכה לקבלת מנוע צעדים החדש לפני פירוק של כל מני דברים. נראה אם זה יעזור לבעיית הסל"ד סרק הבעייתית, כי זה דיי ברור שהוא תקול פשוט לא בטוח שהבעיה היא אך ורק בו.

עריכה אחרונה על ידי The Coolest
פורסם (נערך)

רציתי לעדכן.

לאחר בדיקה הבנתי שלמזרקים אני לא אגיע כי לא בא לי לפרק את סעפת היניקה. המזרקים נמצאים בחזית המנוע מתחת לסעפת ולדעתי אין ממש גישה לשם בלי לפרק אותה (גם הפלסטיק וגם החלק ממתכת שמתחבר לראש). בינתיים נוותר על הרעיון ונשתמש בתוסף דלק.

היום קיבלתי את מתאם ה-OBD-II, התחברתי אל המחשב עם TORQUE. התוכנה לא זיהתה שום תקלות במחשב, גם לא בהיסטוריה. נהגתי בסיבות ה300 ק"מ עד עכשיו ברכב. אני מניח שאם היו בעיות כלשהן הן כבר היו מופיעות?

כמה דברים ששמתי לב אליהם, חיישן ה-TPS נמצא על 12% בערך כשמורידים את הרגל מהדוושה לגמרי, כשנותנים גז אז הוא מגיב. האם זה תקין או שהוא צריך לחזור ל0% כשמשחררים את הדוושה?

במצב סרק חיישן וואקום הציג בערך 10- עד 8- KPA. האם זה תקין?

עריכה אחרונה על ידי The Coolest
פורסם

לגבי פתיחת מצערת, גם אצלי זה בסביבית 13% וכששאלתי במוסך נאמר לי שככה זה צריך להיות.

לגבי הווקום אין לי מושג.

ובעניין הסורק ייתכן שהסורק לא מגלה קודים מיוחדים של רנו, דוגמה df060 שזה אחד מהסוגים של misfire. רק חיבור לclip יתן כיסוי מלא.

• תוכן חדש...