Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אני בן 19 כרגע, ואני רוצה לרכוש רכב ראשון. לצערי אני ממש לא מתחבר לרכבים כמו בלנו, פיג'ו, לנטיס, הונדה וכל מה שהציעו לי עד כה. נכון, הן אמינות, אך באותה מידה אם הייתם במקומי לא הייתם רוצים להתפשר על משהו שאתם לא מתחברים אליו, נכון? (כן, רכב הוא לא רק לוק אלא גם אמינות, אבל אני באמת לא מתחבר).

יש לי תקציב של בערך 20,000 ש"ח. חשבתי על משהו שאני אוהב בסגנון גולף ישנה, אבל אני בטוח שיש עוד אופציות. ראיתי לדוגמא וולוו S80 2002 שזה די נכנס בתקציב, ואפילו במוו סדרה 3 ישנה אך אני לא רוצה שהאוטו יעשה יותר מדי בעיות וכפי שאני יודע האוטו יישב בחנייה מרוב הבעיות.

יש לכם אלטרנטיבות להציע לי? רכב עם קצת מראה ספורטיבי ולא בסגנון של בלנו או לנטיס? כי אני באמת לא מתחבר לרכבים האלו.

תודה!

פורסם

אני מניח לפי התקציב שאתה מחפש גם רכב שיהיה זול לאחזקה ועם צריכת דלק נמוכה, ולכן לא אמליץ לך כרגע ללכת על רכב יוקרה כמו וולוו כי הקנייה היא החלק הזול, תיקונים ואחזקה יגבו ממך הרבה כסף.

חכה מס' שנים ותעלה לכיוון ה-50 אלף עם כסף בצד לאחזקה ראויה ואז לדעתי זה יהיה צעד יותר נכון.

לך על רכב יפני עם עיצוב ספורטיבי כמו הונדה סיוויק ודומיו. יהיו זולים לאחזקה עם צריכת דלק שפויה יותר.

דרור

פורסם

אם על השאלות של איתמר אתה עונה כן,אתה יכול לרכוש רכבים כאלו אם אתה ממש אוהב אותם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה חייל ללא הכנסה גדולה {לפחות 2500 לחודש, חבל לבזבז הכל על רכב}, עזוב אותך רכב, יש לך נסיעות חינם בתחבורה ציבורית.

אם יש לך הכנסה נורמלית אז גולף אמנם תתן לך מנוע חזק וזריזות אבל אחזקה מאוד יקרה, כל רכב ספורטיבי הוא רכב שקרעו לו את הצורה, במיוחד בתקציב של 20K ש"ח.

הרכב היחיד שאני יכול להציע לך זה רנו מגאן קופה, הוא נראה ספורטיבי ותוכל למצוא אקזמפלר שמור.

במידה ותתפשר על ספורטיבי הייתי מציע לך יונדאי גטס או פונטו גרנדה/ספייס.

הרכבים אמינים ויהיו זולים לאחזקה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

עצוב שבמדינה הצסריחה הזאת צריך להתפשר ולקנות זבל כמו סיביק כשבאמריקה דוד שלי קיבל דןדג׳ צ׳רגר עם תנאים מעולים (שם ניתן לשלם כמה אלפי דולרים מקדמה ואז תשלומים). לא רק שהפרוצדורה שם מאוד קלה, אין שום שטויות כמו טסט לאוטו (גניבת כסף בישראל) ושם אתה קונה את הרכב חדש כאילו זה מסטיק.

חבל שאני אצטרך להתפשר בסופו של דבר על איזה לנטיס צסריחה..

פורסם

אז תעבור לשם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצד שני אתה רק בן 19 {וסליחה אם זה נשמע מזלזל, זאת לא הכוונה}.

כשתהיה לך עבודה מסודרת תוכל לרכוש איזה רכב שתרצה, אני בטוח שדוד שלך לא בן 19 שעוד לא סיים צבא או עובד בעבודה שמשלמת מינימום.

ואין דבר כזה שאין טסט לאוטו, בכל מקום בעולם יש טסט לאוטו, בארה"ב רכב חדש עד 3 שנים לא עושה טסט ואז כל שנה טסט עולה משהו כמו 100 דולר.

כן יותר זול, כן אנחנו מדינה יקרה, כן עדיין לא כל הנוצץ זהב וללכת לגור במקום אחר לא פשוט כמו שזה נשמע, אתה מוזמן לנסות.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אני יכול להמליץ לך על איביזה 2001/2 קופה 1.6 סמ"ק. אחלה רכב, נוח , אמין, מנוע פשוט ואמין ויכנס לך בתקציב. מנסיון אני ממליץ ללכת על המנוע עם ה75 כ"ס ולא על ה100 כ"ס.

פורסם

השאלה שלך קשה כי רכב ראשון בעל מראה ספורטיבי דורש קצת יותר תקציב כדי שלא יהפוך לחוג מוסך. הדוגמה הכי קרובה לתקציב שלך שאני יכול לחשוב עליה היא יונדאי קופה 2003.

מה דעתך על מאזדה 6 פרימיום 2004 ?

בעלי הפרימיום בדרך כלל ליקקו אותן והן נראות לא רע גם היום. גם היא טיפה מחוץ לתקציב, אבל בהשוואה ל S80 שהזכרת היא תהפוך מהר מאוד לקניה היותר משתלמת.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם (נערך)

אריק,

מבלי לזלזל אבל הבחור בן 19, לא עונה על השאלה אם יש לו בכלל כסף לתחזק רכב...גם פיאט אונו ופיאט 127 צריכות ביטוח, טסט וכסף בצד לתיקונים וטיפולים.

אין מה לעשות, רכב זו שקיעה ולא השקעה. אם יש לו עבודה מסודרת- שיקנה פונטו ספייס/פנדה/יונדאי גטס או סיאט איביזה/קורדובה/לאון מתחילת שנות ה 2000.

עריכה: מצאתי מודעה מעניינת ביד 2. היה לי רכב כזה למשפחה ומאוד אהבתי אותו:

seat.png

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

הרי אפשר להציע לו 206 ידנית ושלום על ישראל, אבל זה לא מה שהוא ביקש.

אני מנסה להתכנס הכי קרוב לרצונות של הבחור בלי להעסיק את עצמי בשאלה איך הוא הולך לממן את הרכב.

הבחור כותב במפורש שהוא סולד מלאנטיסים ובלנו ורוצה מראה ספורטיבי. להציע לו פונטו וגטס זה מבחינתי להתנשא עליו.

אני מסכים שלא כדאי לו להכנס להרפתקאות של כלים בני 15+, אבל זה לא אומר שאני צריך להתעלם מהרצונות שלו.

ניסיתי לקלוע הכי קרוב לדרישות של הבחור בלי להכניס אותו לכאבי ראש וכיס באחזקה.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם (נערך)

עדיין, אחזקה של רכב יוקרה לבחור שלא בטוח שיש לו הכנסה (גם לאחד שיש לו, צפויות לו הוצאות לא קטנות)

הצעתי לו גם סיאטים למיניהן, למשל הלאון דור 1 ממש לא נראית פח דווקא בפנים האיכות חומרים שלה טובה ולטעמי גם המראה החיצוני שלה צעיר.

המודעה שצרפתי מיד 2 בהודעה הקודמת שלי זה עוד דגם סיגנו לפי מה שהם כותבים והוא דווקא מדוגם (מראות חשמליות מתקפלות, 4 ח"ח, ABS, מחשב דרך, בקרת אקלים ממוחשבת, החסרון הוא שיש רק 2 כריות אויר).

אני מאוד הייתי מרוצה מהלאון מכל הבחינות עד שלבסוף הושבתה בתאונה.

פותח השרשור- גם אני אוהב מכוניות אבל הרכב הראשון שלי לא היה רכב פאר, צריך להיות מציאותי, יש הבדל בין רצוי למצוי.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
עדיין, אחזקה של רכב יוקרה לבחור שלא בטוח שיש לו הכנסה (גם לאחד שיש לו, צפויות לו הוצאות לא קטנות)

הצעתי לו גם סיאטים למיניהן, למשל הלאון דור 1 ממש לא נראית פח דווקא בפנים האיכות חומרים שלה טובה ולטעמי גם המראה החיצוני שלה צעיר.

המודעה שצרפתי מיד 2 בהודעה הקודמת שלי זה עוד דגם סיגנו לפי מה שהם כותבים והוא דווקא מדוגם (מראות חשמליות מתקפלות, 4 ח"ח, ABS, מחשב דרך, בקרת אקלים ממוחשבת, החסרון הוא שיש רק 2 כריות אויר).

אני מאוד הייתי מרוצה מהלאון מכל הבחינות עד שלבסוף הושבתה בתאונה.

פותח השרשור- גם אני אוהב מכוניות אבל הרכב הראשון שלי לא היה רכב פאר, צריך להיות מציאותי, יש הבדל בין רצוי למצוי.

תודה על התגובות הנפלאות. ניכר שיש כאן אנשים שבאמת מבינים להבדיל מאתרים אחרים שביקרתי בהם.

אני פרילנסר בתחום המחשבים ולכן כשאני בשירות יש לי זמן לעבודות צד וההכנסות הן מרובות לכן תחזוקת הרכב לא מפריעה לי.

אני אנסה להיות קצת יותר ריאלי ולרדת מדגמים כמ וה-E46 וכדומה משום שאני מאמין שהרכב יישב במוסך יותר מאשר אצלי בחנייה.

הסיאט לאון נראית אחלה בחירה, אמשיך לעיין ביד 2.

תודה רבה על התגובות!

• תוכן חדש...