Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת סוללות במברגה נטענת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אופס טעות שלי.

יש לי מברגה של מקיטה ישנה מאוד, אין לי אפילו את הסוללה.

כנראה ששם אני אשדאג לליפו.

בליפו יש מעגלים מאוד פשוטים שאחראים שהסוללה לא תרד למתח נמוך מידי.

הנה שרשור שיעזור לך.

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/67646-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%9F-%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%91%D7%A8%D7%92%D7%94-%D7%99%D7%A9%D7%A0%D7%94

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אחרי חיפוש ברשת יש לי עוד כמה תהיות:

האם בכל סוללת ליתיום יש מעגל שמונע ממנה לרדת מתחת למתח קריטי?

הבנתי שלא כל סוללה מתאימה להנעת מברגה בגלל הזרם הגבוה שצורך המנוע, איך ניתן לדעת טרם ההזמנה אם הסוללה תתאים?

אם אזמין סוללות ליתיום במתח 3.6/4.2 וולט, באיזה מטען להשתמש? ראיתי שבסוללות עם יותר מתא אחד יש חוט שיוצא מכל חיבור סוללה, והצמה מתחברת למטען, ויש מארזי סוללות ללא הצמה הזאת, פשוט חיבור פלוס ומינוס. אפשר הסבר לעניין? אם הבקרה על כל תא היא חובה, מדוע אינה מיושמת בכל מארזי הסוללות? (כולל בסוללות הליתיום שבאופניים החשמליים שלי)

האם סט כזה של סוללה + שנאי/מטען (אני לא סגור מה זה בדיוק) יכול להתאים לי מבחינת הספקת הזרם? האם יש צורך בהוספת רכיב שיתריע מפני מתח נמוך? http://www.ebay.com/itm/Blue-12V-DC-Power-3000mAh-Super-Rechargeable-Battery-Pack-Adapter-Plug-/311164141028?pt=AU_Electronics_Batteries_Chargers&hash=item4872d3fde4

נציין שהפעם ההחלפה מיועדת למברגת אימפקט של יונדאי 12V.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

כמו שאמרתם, אין שום בעיה להחליף סוללות ניקל קדמיום בניקל מיטל מאחר וניתן להשתמש באותו המטען.

אני עושה זאת במכשירי חשמל כבר הרבה שנים. לעומת זאת, בסוללות ליטיום טכנולוגית ההטענה שונה ולכן לא מומלץ להחליף תאי סוללה לליטיום ללא שימוש במטען שמזהה סוללות ליטיום.

לגבי מברגות ספציפית - אחרי שהחלפתי תאים במברגות ישנות שלי, בסופו של דבר החלפתי את כל הכלים לכלים מודרניים של Bosch Professional, דגמים של 3.6, 10.8 ו18 וולט. כולם עובדים עם סוללות ליטיום בלבד, והיחס בין משקל הכלי לכח הזמין ומשך הזמן שניתן לעבוד - זה פשוט עולם אחר לעומת המברגות של פעם. ממליץ להחליף את המברגה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אם הייתי רואה בזמן את השירשור הייתי ממליץ על סוללות LiIon או Lipo

אתה יכול להשיג מארז של 11.1V במחירים של פחות מ 100 שקל.

תצטרך גם מטען מתאים - אני ממליץ על IMAX B6- מטען מדהים ולא יקר(נדמה לי 60-70 שקל)

הייתרונות -

טעינה מאד מהירה - תלוי בסוללה,אבל בין חצי שעה לשעה של טעינה.

שמירה על המטען לתקופות ארוכות.

החסרונות - אסור לתת לסוללה להתרוקן יותר מידי, (הטעינה המהירה מפצה על זה)

פורסם

עדיין לא מאוחר. יש מברגת אימפקט של יונדאי 12 וולט שמחכה להחלפה. אחריה יגיע התור של מקיטה 14.4 וולט.

האם סוללת ליתיום כמו זו שבקישור שצירפתי מעלה, שמגיעה עם מטען ייעודי לה, היא בטיחותית מספיק? כתוב שיש לה הגנה, אבל בסרטון ביוטיוב שפירקו אחת כזאת, רואים שיש בה רק 6 סוללות ליתיום כמו של פלאפון שמסודרים כך שכל זוג מחובר במקביל ושלושת הזוגות בטור.

פורסם (נערך)
עדיין לא מאוחר. יש מברגת אימפקט של יונדאי 12 וולט שמחכה להחלפה. אחריה יגיע התור של מקיטה 14.4 וולט.

האם סוללת ליתיום כמו זו שבקישור שצירפתי מעלה, שמגיעה עם מטען ייעודי לה, היא בטיחותית מספיק? כתוב שיש לה הגנה, אבל בסרטון ביוטיוב שפירקו אחת כזאת, רואים שיש בה רק 6 סוללות ליתיום כמו של פלאפון שמסודרים כך שכל זוג מחובר במקביל ושלושת הזוגות בטור.

מארז הסוללות הכחול בקישור שצירפת נראה בעייתי ואפילו מסוכן. כל אחד מהתאים צריך לקבל מתח של 3.7 ולכן כולם צריכים להיות מחוברים גם במקביל למטען, והמטען צריך להיות חכם ולבצע טעינה מאוזנת קרי כל תא ותא מקבל בדיוק אותו המתח. ומצב שתא מקבל מתח גבוה יותר (כי הוא מחובר בטור לתא נוסף ואולי התא הזה ריק). המטען שמצורף הוא די מצוקמק, לא נראה לי שהוא יעשה עבודה טובה שם.

בסוללה צריך להיות מחבר עם מספר גידים לפי מספר התאים שבה, שמזה המטען דוגם ומטעין כל תא בנפרד.

תבדוק את המטען שהצעתי IMAX b6 זה סופר מטען שיודע להטעין טעינה מאוזנת, ויודע להטעין את כל סוגי הסוללות כולל מצברים.

אולי נראה קצת מורכב אבל שווה את הלימוד. אני החלפתי לבת שלי את המצברים (12V) ברכב החשמלי של פישר פרייס שקנינו לה, וזה שידרג את הרכב בכמה רמות, עד כדי שהייתי צריך למצא פתרונות להאיט אותו מעט.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם
מארז הסוללות הכחול בקישור שצירפת נראה בעייתי ואפילו מסוכן. כל אחד מהתאים צריך לקבל מתח של 3.7 ולכן כולם צריכים להיות מחוברים גם במקביל למטען, והמטען צריך להיות חכם ולבצע טעינה מאוזנת קרי כל תא ותא מקבל בדיוק אותו המתח. ומצב שתא מקבל מתח גבוה יותר (כי הוא מחובר בטור לתא נוסף ואולי התא הזה ריק). המטען שמצורף הוא די מצוקמק, לא נראה לי שהוא יעשה עבודה טובה שם.

בסוללה צריך להיות מחבר עם מספר גידים לפי מספר התאים שבה, שמזה המטען דוגם ומטעין כל תא בנפרד.

תבדוק את המטען שהצעתי IMAX b6 זה סופר מטען שיודע להטעין טעינה מאוזנת, ויודע להטעין את כל סוגי הסוללות כולל מצברים.

אולי נראה קצת מורכב אבל שווה את הלימוד. אני החלפתי לבת שלי את המצברים (12V) ברכב החשמלי של פישר פרייס שקנינו לה, וזה שידרג את הרכב בכמה רמות, עד כדי שהייתי צריך למצא פתרונות להאיט אותו מעט.

לפי מה שאתה אומר גם המטען של סוללת ליתיום של אופניים חשמליים הוא מסוכן, כי אתה מחבר רק הזנה פלוס ומינוס. אני מניח שבתוך הסוללה יש מה שדואג לשאר. ראיתי שיש מארז סוללות שיש בתוכו מעגל שעושה זאת, וגם ראיתי שיש סוללות שמגיעות עם מעגל הגנה עליהן כחלק מהסוללה (הגנה לכל תא בנפרד).

כך שאם המטען נראה פשוט, לא בהכרח הוא מסוכן.

לפי מה שהבנתי ה"קטע" של האיימקס B6 זה שניתן לטעון איתו מגוון רחב של סוללות. זה נחמד אם אתה מתעסק עם הרבה סוללות, אבל מיותר אם אתה צריך סוללה מסוג אחד בלבד.

עם כל מה שקראתי וראיתי היום ברשת, עדיין אני מרגיש שחסרים לי המון חלקים בפאזל של סוללות הליתיום.

פורסם

מתעלק קצת.. יש לי מברגה של בוש, הכחולה 12V עם 2 סוללות NI-CD.

הסוללות מתות. לפני שאני קונה NI-MH מתאימות ומחליף, עלה לי רעיון.

אם אני קונה סוללת ליטיום כזו:

http://www.ebay.com/itm/11-1V-3S-3500mAh-25C-LiPo-Battery-High-Rate-Discharge-Hot-sale-wholesale-price-/251710415612?pt=Radio_Control_Vehicles&hash=item3a9b1c22fc

מתאים אותה לבית הסוללה הקיים, ויוצר בו שקע טעינה לחיבור מטען IMAX B6 לדוגמא.

יכול לעבוד? צפויות לי בעיות?

פורסם
לפי מה שאתה אומר גם המטען של סוללת ליתיום של אופניים חשמליים הוא מסוכן, כי אתה מחבר רק הזנה פלוס ומינוס. אני מניח שבתוך הסוללה יש מה שדואג לשאר. ראיתי שיש מארז סוללות שיש בתוכו מעגל שעושה זאת, וגם ראיתי שיש סוללות שמגיעות עם מעגל הגנה עליהן כחלק מהסוללה (הגנה לכל תא בנפרד).

כך שאם המטען נראה פשוט, לא בהכרח הוא מסוכן.

.

זה נכון, יש מארזי סוללות שבקר הטעינה נמצא בתוכן. אבל הסתמכתי על מה כתבת שראית סרטון של מישהו שפותח את המארז ורואה שקיצרו בין התאים , וכל 2 תאים מחוברים בטור. זה מצב לא בריא לסוללות האלה. הטעינה צריכה להיות במקביל לכל התאים.

פורסם

זה הסרטון:

מה הסיכוי שבתוך כל סוללה בודדת יש מעגל הגנה משלה?

בכל זאת המוצרים האלה נמכרים לכל העולם ולא מתפוצצים כל יומיים.

פורסם

יכול להיות שבכל סוללה יש בקר הטענה אבל סוללה מיצרן סיני ללא שם ... לא הייתי בונה על זה יותר מידי. אפשר לדעת רק על ידי פירוק ובדיקה.

והתופעות יכולות להיות שונות ומשונות - למשל התנפחות של התאים, הרס של תאים, כך שחיצונית הם נראים בסדר אבל לא נטענים יותר.

פורסם

ועוד דבר חשוב שכמעט שכחתי - הפרמטר החשוב - C Rate

צריך להופיע על הסוללה והוא אומר איזו כמות של מטען מסוגלת הסוללה לשחרר :

http://batteryuniversity.com/learn/article/what_is_the_c_rate

לטיסנים ומסוקים ממליצים על לא פחות מ 20C הייתי נצמד לזה. אבל כמובן ככל שהערך גבוה יותר זה טוב יותר

• תוכן חדש...