Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פיקנטו ספורט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעניין ברכב חדש שיהיה קטן וחסכוני.

כבר זמן מה שאני מברר בודק וקורא - i10, פיג'ו 107, אלטו, mii וכו'..

והכי משכה אותי זאת הקיה פיקנטו ספורט:

DSC_0375.jpg

ברור לי שלא באמת מדובר בדגם ספורט, והאמת שהביצועים פחות מעיינים אותי, אני יותר נמשך למראה, לאבזור ולצריכת דלק.

הדבר היחידי שקצת מציק לי זה ה3 דלתות, אני בן 22 ורוב הנסיעות שלי איתה יהיו לבד אבל אמרו לי שיהיה לי קשה למכור אותה בגלל זה אז לקחת את הפיקנטו הרגילה.

(מדובר בדגם האוטומטי)

מה אתם אומרים?

פורסם

אני חושב שבמקרה הזה כדאי להתעלם ממה שאומרים לך.

מדובר ברכב קטן וחביב, במחירו בעוד כמה שנים הוא יקרוץ למתבגרים ונערים לפני צבא שהיום ב-40-50 אש"ח אין להם יותר מדי אפשרויות "ספורטיביות" או לפחות עם ניחוח ספורטיבי שיציעו את האמינות, האחריות המורחבת וצריכת הדלק של הפיקנטו.

פורסם

תקרא פה שרשורים שנוגעים לצריכת הדלק של פיקנטו אוטומטיות.

לגבי קושי מכירה בעתיד - בלתי אפשרי לדעת. נכון שבאופן פוטנציאלי יש פחות קופצים על 3 דלתות אולם מאידך מאחר ומדובר בדגם נדיר יותר ויש כאלו שחושבים ש-3 דלתות זה "ספורטיבי וצעיר", יתכן ודווקא תוכל למכור את המכונית במעט יותר (אם תתאזר במספיק סבלנות).

המראה לפי דעתי טוב, האבזור לא רע, אבל הביצועים בגרסה האוטומטית עשויים להפריע אפילו למי שביצועים לא מעניינים אותו וצריכת הדלק עלולה להציק גם היא.

מומלצת רק עם שלוש דוושות וידית בחישה.

פורסם

מגיל 22 עד 26 נהגתי ברכב ידני-3 דלתות-בלי בגאז'. במקרים בהם מישהו היה צריך להכנס מאחורה - הסתדר!

אתה קונה את הרכב לעצמך ולא לנוסעים שלך

כל עוד אין לך משפחה אתה יכול ללכת עם הרצון שלך ולא של הסובבים

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

נהגתי עליה מספר פעמים על הידנית,המושבים טובים,מנוע שקט,לוק באמת מצוין מאוד מאובזרת,הכניסה לאחור לא הכי נוחה כי הכיסא לא חוזר לאותו מצב שהיה אלא צריך להזיז אותו,אבל במידה ואתה נוסע לבד זה לא משמעותי.

כמו שאמרת זה לא באמת ספורטיבי,אבל מנוע בהחלט מספק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הדבר היחידי שקצת מציק לי זה ה3 דלתות, אני בן 22 ורוב הנסיעות שלי איתה יהיו לבד אבל אמרו לי שיהיה לי קשה למכור אותה בגלל זה אז לקחת את הפיקנטו הרגילה.

עוד תגובת עדר אופיינית.

אם כבר רכשת, לא ברור לי מה הפואנטה של השרשור. אם אתה עדיין בשלב ההתלבטות או ההזמנה המוקדמת - הייתי מחליף לגרסת הספורט.

אני לא צופה כל קושי במכירה. לפיקנטו יש שוק מצויין ותמיד יהיה זה שיחפש דווקא את הגרסה הזו. נדירותה של הגרסה ביחד עם עיצוב ספורטיבי וביצועים קצת יותר "פלפליים" מהפיקנטו הפרווה רק יסייעו ביום המכירה, זה ממש לא בעוכרה.

לגבי 3 דלתות, כבר כמעט 5 שנים אני עם רכב מהתצורה הזו ולא נתקלתי בשום בעייה. נוסעים נכנסים בקלות יחסית למושב האחורי ולא היה שום דבר שלא הצלחתי להסיע בגלל חוסר בדלתות אחוריות. רק צריך לצאת מהקיבעון, זה הכל.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני מתעניין ברכב חדש שיהיה קטן וחסכוני.

... והאמת שהביצועים פחות מעיינים אותי, אני יותר נמשך למראה, לאבזור ולצריכת דלק.

היי,על איזה חיסכון בצריכת הדלק אתה מדבר ? על סמך נתונים של אנשים כאן , הרכב הוא שתיין מאוד יחסית לגודלו , אז בטוח שצריכת הדלק של גירסת הספורט שלו תהיה עוד יותר גרועה.

פורסם

אבא של חבר קנה. ולא, זה לא משבר גיל העמידה. הוא פשוט רצה קצת פינוק בתקציב מינמלי. שיחקתי קצת עם הצעצוע וזה מה שיש לי להגיד:

המושבים סבירים מינוס, לא הייתי קורא להם נוחים. איכות הפלסטיקה די מזעזעת, בדומה לריו שהייתה לי. הסאן רוף חביב למי שמוצא בזה שימוש (מעולם לא היה לי רכב עם סאן-רוף). מערכת המולטימדיה זוועה, זוועה ועוד זוועה. שקע ה-AUX המקורי ברכב מפסיק לעבוד (בגלל המערכת המותקנת מקומוית). הם חזרו לסוכנות והתקינו להם כבל USB בתא הכפפות שיודע רק להטעין ולא מצליח לקרוא שירים מדיסק-און-קי. איכס! חוץ מזה המסך די גרועה ולהשתמש בתוכנת הניווט של איתוראן כמעט בלתי אפשרי. ממש לא אהבתי את השטות הסינית הזולה הזו.

כצפוי הרכב צפוף מאוד לנוסעים מאחור ומה שהרג אותי הוא שלמושבים הקידמיים אין מנגנון שמרים אותו לצורך כניסה אחרונית ואז מחזיר אותם למקומם. למעשה הדרך היחידה להיכנס היא לגלוש עם המושב הקדימי קדימה ואז להטות קדימה את משענת הגב, מה שיצריך כיוונון מחדש של תנוחה נוחה בכל פעם. WTF?

זה לא נגמר כאן, בגיר בן 4 ההילוכים אין טיפטרוניק! אוקיי, זה לא רכב ספורט, אבל אי אפשר לעשות מאמץ קטן ולהעביר לשם את הגיר של הריו או להוסיף את האופציה הזו? מטופש.

ויש עוד דבר קטן ומעצבן - החלונות האחוריים לא נפתחים בשום צורה.

לעזאזל, הפג'ו 205 3 דל' שלי הייתה עדיפה ברוב הפרמטרים האלה, וגם לה היו חישוקי מגנזיום וחלונות חשמל...

ויחד עם זאת, הרכב הזה עדיין יתאים לצעירים רווקים שמסתובבים בעיר בעיקר לבד או בזוג.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

איכות הפלסטיקה ממוצעת לקטגוריה,מה ציפית לראות פולו?

המערכת באמת זוועה והמושבים מסכים מעצבןצשהם לא חוזרים לאותו המצב שהיה.

דוקקא מאחור היה לי מרווח בנסיעה ארוכה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

מה הכוונה מערכת זוועה?

לאחי יש פיקנטו (לא ספורט) מעל שנה והמערכת והכניסת AUX עובדת פיקס..

ואיך זה שבכל זאת כל כך הרבה אנשים נוהרים לקנות את הפיקנטו ומרוצים?

עריכה אחרונה על ידי Tal Shabi
פורסם
איכות הפלסטיקה ממוצעת לקטגוריה,מה ציפית לראות פולו?

המערכת באמת זוועה והמושבים מסכים מעצבןצשהם לא חוזרים לאותו המצב שהיה.

דוקקא מאחור היה לי מרווח בנסיעה ארוכה.

לא חשבתי על פולו. רק ציינתי שהחומרים זולים. אגב, זה לא שבטויוטה שלי יש פלסטיק שאפשר לשבח. מהגרועים שנתקלתי בהם ואין לי שום בעיה לציין גם את זה.

מה הכוונה מערכת זוועה?

לאחי יש פיקנטו (לא ספורט) מעל שנה והמערכת והכניסת AUX עובדת פיקס..

ואיך זה שבכל זאת כל כך הרבה אנשים נוהרים לקנות את הפיקנטו ומרוצים?

בפיקנטו של אחיך יש מערכת מולטימדיה או המערכת הסטנדרטית? כשאמרתי שהמערכת זוועה לא התכוונתי לאיכות השמע אלא לממשק המשתמש ומסך המגע הגרוע בחוסר הרגישות שלו. במערכת מספר פונקציות שלא עובדות ולמעשה כל מה שהיא יודעת לעשות זה להיות מערכת ניווט, נגן דיסקים ורדיו.

למה אנשים מרוצים? זה רכב זול קומפקטי ומעוצב (על טעם ועל ריח) שלוקח ממקום למקום. אני מכיר אנשים שהיו/עדיין מרוצים מיונדאי גטס. בעיניי מדובר ברכבים נחותים למדיי.

פורסם

אולי שיפרו את הרמקולים עם מערכת המולטימדיה,לפני זה הרמקולים היו באיכות מאוד נמוכה אפילו ביחס לשאר המיני למעט ה107.

פורסם

אני לא מדבר בכלל על איכות השמע. נטו על ממשק המשתמש והתפקוד של המערכת. ושוב מדגיש - לא מדובר במערכת הסנדרטית על במערכת המולטימדיה עם מסך המגע שמסופקת ומותקנת בארץ על ידי היבואן.

זו בדיחה בעיניי לבטל את ה-AUX ואת כניסת ה-USB בתמורה לתצוגה גרפית. למען האמת, אני לא לחלוטין מבין מה הטעם במערכות מולטימדיה בכלל ואם כבר הן ישנן, למה לעזאזל הן עדיין מופעלות על בסיס WINDOWS CE מלפני 10 שנים במקום באנדרואיד? לצערי מערכות מבוססות אנדרואיד עדיין יקרות מידיי ולא נפוצות בארץ, וחבל.

• תוכן חדש...