Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פניית פרסה

Guest אברם מהמכולת
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

Guest אברם מהמכולת
פורסם

כביש דו סיטרי, ללא שטח הפרדה, קו מקווקו בין המסלולים,

האם מותר לי לבצע פנייה פרסה במקום, ע"מ לנסוע לכיוון הנגדי ?

פורסם

כן!!!!!

ודרך אגב - זהו פרט בסיסי בלימוד תיאוריה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

Guest אברם מהמכולת
פורסם

זו התשובה הפשוטה.

מה לגבי תנאים ?

כביש צר ?

עומס תנועה ?

פורסם

הייתי ממליץ לך לפתוח ספר תאוריה הכל כתוב שם

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם
כביש דו סיטרי, ללא שטח הפרדה, קו מקווקו בין המסלולים,

האם מותר לי לבצע פנייה פרסה במקום, ע"מ לנסוע לכיוון הנגדי ?

אם יש ראות ואתה יכול להשלים את התמרון במכה אחת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אם יש ראות ואתה יכול להשלים את התמרון במכה אחת.
לא.

אבן הבוחן היא אם אין תמרור האוסר על פניית הפרסה או שיש תמרור או סימן על הכביש המורה להמשיך ישר , וכן שלא נגרמת הפרעה לתנועה בזמן ביצוע הפנייה (ובבקשה אל תביאו לי דוגמאות של אלה שעושים פרסה ו"נגמר" להם הסיבוב כך שהם צריכים עוד רוורס כדי להשלים את הפרסה. החוק היבש אוסר על הפרעה לתנועה - זה שמפעילים הגיון זה משהו אחר).

פורסם
לא.

אבן הבוחן היא אם אין תמרור האוסר על פניית הפרסה או שיש תמרור או סימן על הכביש המורה להמשיך ישר , וכן שלא נגרמת הפרעה לתנועה בזמן ביצוע הפנייה (ובבקשה אל תביאו לי דוגמאות של אלה שעושים פרסה ו"נגמר" להם הסיבוב כך שהם צריכים עוד רוורס כדי להשלים את הפרסה. החוק היבש אוסר על הפרעה לתנועה - זה שמפעילים הגיון זה משהו אחר).

פניית פרסה: "לא יפנה הנוהג את רכבו כדי להסתובב ולנסוע בנתיב הנגדי (להלן-פניית פרסה) אלא בנסיבות שאין בהן הפרעה לתנועה או סיכון לעוברי דרך, ולא יפנה כאמור כשהוא מתקרב לעקומה או לפסגה תלולה או במקום שרכבו אינו נראה לעיני נוהג רכב אחר המתקרב מכל צד שהוא"

בכפוף למצוטט מוגדר בחוק גם: "מותר לפנות פניית פרסה לשמאל מנתיב לפנייה שמאלה ומכל נתיב אחר שלא הוצב בו תמרור או סימן האוסר פניית פרסה".

אם נוסיף לכך את לשון החוק לגבי נסיעה לאחור: "נוהג רכב לא יסיעו אחורנית אלא אם יש צורך בכך ובמידת הצורך ולאחר שנקט במאצעים הדרושים בנסיבות על מנת למנוע (1) סיכון או פגיעה, (2) הטרדה או פגיעה."

כלומר, החוק מציין בפירוש את עניין שדה הראייה.

לעניין השני _השלמת התמרון במכה אחת), לעניות דעתי אין כמעט מצבים בהם אתה יכול לא להשלים פרסה במכה אחת ולציית לחוק. לשם כך צריך להראות, קודם כל, שפניית הפרסה היוותה צורך (משום שהיא כוללת נסיעה ברוורס) ושאתה יכול לבצעה בלי סיכון ו/או הטרדה למרות שאתה צריך גם לנסוע רוורס במהלך התמרון.

לכן, למרות שהחוק לא מציין זאת מפורשות, אני נוטה תמיד להמליץ שלא לעשות פרסה היכן שלא ניתן להשלים את התמרון במכה אחת. רק כך תוכל להבטיח ששוטר לא ירשום לך דוח מכל סוג שהוא על התמרון.

פורסם

ההגדרה של "צורך" בנסיעה רוורס היא לצורך ביצוע פעולה חוקית כלשהי שאתה מעוניין לבצע - נניח חניה.

הרי גם על חניה ניתן לומר שאפשר לחנות במקום אחר בלי להזדקק לרוורס, ולכן לדעתי דין פרסה זהה, כלומר: אין איסור לבצע את הפרסה עם רוורס, אבל בכפוף לתנאי שלא נגרמת הפרעה לתנועה. (תנאי זה יכול להתמלא בקלות כאשר אין בכלל תנועה, למשל)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
ההגדרה של "צורך" בנסיעה רוורס היא לצורך ביצוע פעולה חוקית כלשהי שאתה מעוניין לבצע - נניח חניה.

הרי גם על חניה ניתן לומר שאפשר לחנות במקום אחר בלי להזדקק לרוורס, ולכן לדעתי דין פרסה זהה, כלומר: אין איסור לבצע את הפרסה עם רוורס, אבל בכפוף לתנאי שלא נגרמת הפרעה לתנועה. (תנאי זה יכול להתמלא בקלות כאשר אין בכלל תנועה, למשל)

תראה, כדי לעשות פרסה כזו אתה צריך שדה ראייה שיבטיח לך שבזמן התמרון לא יגיע שום רכב אחר שאתה עלול להפריע לו. תסכים איתי שזה מצב די נדיר...

פורסם
הנדברקס... :wink:

אני מבין שאתה כבר מנצל את הכביש הרטוב...

לעניין, הנדברקס זה האמא של הפרסה במכה אחת!

זה גם יותר בטוח, כי אתה קודם כל מסובב את החרטום (כלומר את הזנב...) ורק לאחר שווידאת שמלפנים הכל פנוי אתה ממשיך ישר.

מה יותר בטיחותי מזה???

פורסם
מה הדרך הנכונה לבצע את התמרון עם ההנברקס?

והאם זה משנה הנעה קדמית או אחורית?

קודם כל, למי שלא תפס, ההודעה היתה בהומור. כביש ציבורי איננו מקום מתאים לסיבובי הנדברקס...

פורסם

אם ההתייחסות היא לשאלתי לגבי ההנברקס אז ברור שהבנתי שההודעה הייתה בהומור, ושלא מבצעים תמרונים שכאלו בכבישים רגילים. שאלתי הייתה בכלליות לגבי התמרון מכיוון שברצוני להכיר אותו כחלק מהכרותי עם גבולות הרכב, אפשרויות הביצועים ברכב ונהיגה בכלל.

ועדיין, שאלתי עומדת בעינה, אם מישהו ימצא לנכון להסביר.

(נ.ב- כשנהג מתעניין בביצוע פעולה שעלולה להיות מסוכנת תמיד עדיף שילמד זאת ע"י הסבר מדוייק הכולל דגשים של זהירות והסבר על ביצוע נכון מאשר שינסה אותו נהג ללמוד בעצמו בשיטת ניסוי וטעייה בה הוא עלול להזיק לעצמו ולרכבו)

פורסם

(נ.ב- כשנהג מתעניין בביצוע פעולה שעלולה להיות מסוכנת תמיד עדיף שילמד זאת ע"י הסבר מדוייק הכולל דגשים של זהירות והסבר על ביצוע נכון מאשר שינסה אותו נהג ללמוד בעצמו בשיטת ניסוי וטעייה בה הוא עלול להזיק לעצמו ולרכבו)

ואוסיף שעדיף שילמד זאת בפועל ולא בהתכתבות, מאותה סיבה שציינת.

לכן אני מבקש את סליחתך אבל אני אמנע מלתאר את הטכניקה בכתב מעל דפי הפורום.

• תוכן חדש...