Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אינסטלטורים התפקדו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בדירה שבבעלותי שאותה אני משכיר יש נזילה מצינור ה4 צול של הניקוז.

זה צינור ששייך לארבע דירות באותה הפינה של הבניין(דירה לכל קומה).

הנזילה מתבטאת בטפטוף בצינור שיורד בתקרת החניה(בית על עמודים).

אינסטלטור ראשון שהוזמן על ידי הוועד לא הצליח לקבוע מאיזה דירה מגיעה הנזילה.

אינסטלטור שני החליט שלדעתו הנזילה מהדירה שבבעלותי, ושיער שהנזילה היא מברך האסלה וזה מה שגורם לרטיבות הצינור.

הבעיה שאצלי בדירה ברך האסלה מכוסה בקרמיקה.

לא קיבלתי את דעתו בכזו קלות ולא מיהרתי לשבור את הקרמיקות.

התייעצתי עם כמה אינסטלטורים ואחד מהם נתן לי עצה שנשמעת הגיונית.

למלא את הניאגרה בהרבה צבע מאכל,ולפתוח מים, ככה לעשות פעמיים שלוש , ולראות אם צבע המים שמטפטף משתנה.

אז עשיתי ככה, ירדתי לראות, צבע המים לא השתנה ונשאר שקוף, גם לאחר כשעה עדיין לא היה זכר לצבע המאכל. אפילו עליתי עם סולם לכיוון הצינור וניגבתי אותו עם נייר, אין זכר לצבע המאכל.

האם הבדיקה נכונה ואני יכול להיות בטוח שהנזילה לא מאצלי?

פורסם

מנסיון מר מאד - אתה צריך להשקיע מאמץ כדי למצוא אינסטלטור שגם מצוייד כראוי (מצלמה תרמית, סיב אופטי) וגם יודע לעבוד אתם.

אני סבלתי לפני מספר שנים משתי נזילות דומות לזו שאתה מתאר, בשני המקרים האיתור ארך 2-3 חודשים, והסדק בצינור אותר רק על ידי האינסטלטור הרביעי או החמישי שחיפש את הנזק.

בחיפה מסתובבים לא מעט אינסטלטורים שמכריזים על מומחיות בשימוש בציוד הנ"ל - אני סומך רק על אחד מהם.

לגבי התיקון - באחד מהמקרים שהיו לי נאלצתי לפתוח קיר כדי להחליף את קטע הצינור הפגום, במקרה שני (אצל השכנים מעלי) לא היתה גישה לצינור כיוון שהוא היה נתון בתוך יציקת בטון, הובא מומחה מיוחד מאזור המרכז - דומני מבת ים - אשר הזריק דבק מיוחד בהנחיית סיב אופטי ואטם את הסדק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אצלך דובר בנזילה בצינור הניקוז? אני לא מדבר על צינורות שמוליכים מים בדירה.

אלה רק צינור ניקוז של האסלה. האינסטלטורים שהתייעצתי איתם אמרו שבצינורות האלה אין נזילות בגופי הצינור אלה רק בחיבורים שלהם, החיבורים שקיימים הם ברך בכל דירה.

השאלה אם הבדיקה שעשיתי באמת נכונה ובמידה וצבע המים לא הושפע מצבע המאכל אז הנזילה לא מאצלי.

פורסם

אני מדבר על צינור מאסף שירד 11 קומות מעלי והתבקע בקיר בין הסלון לחדר השינה שלי. הצינור השני היה הניקוז של המטבח של השכן מעל, והמים חדרו לתקרה של אחד מחדרי הילדים אצלי.

שים לב שאם התקלה היא בצינור של האסלה שלך האחריות עליך, כולל לנזקים שייגרמו לשכנים. אם התקלה בצינור המאסף הרי שהאחריות משותפת לכל דיירי הבניין. תקלות מסוג זה הן אחת הסיבות החשובות לרכישת ביטוח דירה, ולכך שועד הבית ירכוש ביטוח לרכוש המשותף, כיון שנזקי צד ג' יכולים להגיע לסכומי עתק (במקרה שלי הנזק המצטבר לכמה דירות הגיע לכחצי מיליון ש"ח).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין מרתף? מקלט? חדרי מכונות? חניון? אולי מי מאדריכלי ומהנדסי הפרוום ברו על נזקים אפשריים ליסודות הבניין (בזה איני מבין דבר)?

בכל מקרה - אני חוזר לארוע שקרה אצלי. הנזק בדירה שלי בלבד, כתוצאה מחלחול מים מתחת לרצפה והתפשטותם בכל הבית, כולל עליה בקירות - עלה על 100,000 ש"ח, וזה לא כולל קרוב ל-20,000 ש"ח עלות איתור התקלה ותיקונה הישיר. הנזק אצל השכן מתחתי היה עוד הרבה יותר גדול.

פורסם

זה בניין ישן, אין מרתף אין חדר מכונות ואין חניון.

אני לא מזלזל בבעיה, פשוט התייעצתי היום עם 3 אינסטלטורים נוספים שאמרו לי אם צבע המים לא השתנה אז הנזילה לא ממני.

השאלה כמה עוד אני צריך לחפור בבעיה, אם ככל הנראה הנזילה לא מאצלי.

פורסם

אם הנזילה לא אצלך אלא מעליך אתה צריך להיות יותר מודאג, כיון שהנזק יהיה גם בקירות ובתקרה.

פורסם

IMG-20140506-WA0012.jpg צירפתי תמונה, רואים רטיבות על הצינור שמתבטאת בטפטוף.

האינסטלטור חצב מסביב בשביל לנסות לראות מהיכן מגיעה הרטיבות ללא הצלחה.

פורסם

יכול מאד להיות שהצינור סתום באיזשהי נקודה (תתפלא איזה דברים אנשים מורידים באסלה) ועד שהמים יורדים הם מוצאים חיבור רופף בין 2 חלקי צינור ולאט לאט יוצאים למעלה ואז יורדים במורד הצינור, אגב, די פשוט לבדוק, תפרק את המכסה בברך (שאתה רואה בתמונה) ותוריד את המים באחת האסלות, קצב הירידה יגיד אם יש סתימה בקו לפני הברך, או לחילופין לפתוח את המכסה בברך השניה ולראות את קצב ירידת המים.

פורסם

לאור גיל הבניין ומיקום הצינור אני מנחש שזה צינור שעבר חשוף ובאיזה שהו שלב דיירים חיפו אותו בגבס/רביץ עם טיח כל אחד בדירתו.

אם זה המצב נראה לי שהפיתרון הזול והנכון ביותר הוא לפתוח חלון בחיפוי בכל דירה (להתחיל מלמטה כמובן) ולראות באיזו דירה אין רטיבות. הדירה הראשונה שבה לא תהיה רטיבות מעל לגובה האסלה היא הדירה שממנה הנזילה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בכלל לא בטוח שהאשם הוא בצינור הביוב. יתכן שיש נזילה מצינור מים נקיים באחת הקומות שמעל, והיא מתבטאת סביב צינור הביוב אצלך. צריך סקירה יסודית של כל הבניין על ידי אינסטלטור מומחה.

• תוכן חדש...