Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הWAZE עובד באוסטריה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב מישהו פה כתב על המדבקה - כשאנחנו נכנסו לאוסטריה היה מחסום משטרתי ובדקו למי יש מדבקה. עצרו בצד את מי שלא הייתה לו מדבקה.

RS - כמו שאתה זוכר חזרתי ממש לא מזמן מגרמניה (לפני כחודש), להגיד לך שהתרשמתי מהGPS המובנה ברכב? ממש לא. הוא לא נוח לתפעול כמו הWAZE.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני כתבתי על המדבקה ולמען האמת אף פעם לא בדקו אותי (בכלל, נהגתי מעל 5 אלף ק"מ באזור טירול ודרום טירול ומעולם לא נעצרתי ע"י שוטר) אבל עדיין בסכום שזה עולה פשוט לא שווה את הסיכון.

לגבי ה GPS המובנה, זה תלוי ברכב. אני לא זוכר אם זה היה גם באוסטריה, אבל בגרמניה יש טכנולוגיה של "גל מתפרץ" ומקבלים ברדיו דיווחים על פקקים או עבודות בכביש ואיכשהו זה הופיע גם במערכת הניווט של האאודי שבה נהגתי - מה שנתן לי את כל הייתרונות של וייז בלי להוציא את הטלפון מהכיס. מערכות הניווט שיצא לי להשתמש בהן (אאודי A4 ופורד גלקסי) היו בסדר גמור מבחינתי ואני מעדיף ניווט מובנה על פני שימוש בטלפון או במכשיר הGPS העתיק של גארמין שיש לי לגיבוי.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

מאג - אולי אינך מודע לכך, אבל כל יום בדקו אותך עשרות פעמים. הבדיקה היא אוטומטית, על ידי מכשור המותקן על "שערים" מעל האוטובאהן כל כמה קילומטרים (בדומה למכשור ה-LPR המותקן בכביש 6, אבל, כמובן, מיועד לבדוק את המדבקות). אילו נתפסת בלי מדבקה היית מקבל לביתך הודעות קנס שיכולות להגיע למאות ואף אלפי אירו. לפני מספר חודשים היה כאן שרשור של מישהו שנתפס כך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מאג, אנחנו שכרנו A6 עם GPS.

לגבי הדיווחים המתפרצים - היו וזה דווקא טוב.

עדיין הניווט בוויז היה מוצלח ונוח יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

RS - כמו שאתה זוכר חזרתי ממש לא מזמן מגרמניה (לפני כחודש), להגיד לך שהתרשמתי מהGPS המובנה ברכב? ממש לא. הוא לא נוח לתפעול כמו הWAZE.

מניסיון עם ה-GPS המקורי ב-A4 וב-A6, כנ"ל לגבי סדרה 3 וסדרה 5, זה עבד היטב. ה-WAZE טעה לא מעט פעמים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני ממש לא התרשמתי ממנו,

אולי הוא לא טועה בניווט, אך הוא מאוד לא פרקטי ולא נוח, לא מבין למה ברכב כזה אין מסך מגע, הרבה יותר נוח מאשר הגלילה הזאת שנמצאת מתחת לידית ההילוכים ולא פרקטית בכלל.

פורסם

די בטוח שלי היה מסך מגע (A4 סטיישן) אבל אולי אני מתבלבל, זה היה לפני שנה וחצי. בגלקסי בוודאות היה מסך מגע.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

הבנתי שצריך מדבקה רק אם אני יוצא מאוסטריה למדינה אחרת, וגם רכבים מושכרים מגיעים עם מדבקה, זה נכון ?

תודה לכלל המגיבים.

Audi A3 2.0T 300HP

Kia Sportage Premium

פורסם

כלי רכב מושכרים באוסטריה כמובן מגיעים עם כל מה שצריך, אבל יכול להיות שצריך לשלם אקסטרה אם יוצאים מתחומי המדינה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא קראתי הכל, אז אולי כבר כתבו לפניי -

לפני שנה הייתי באוסטריה והשתמשתי בחבילת אינטרנט עם כרטיס SIM של VodaPhone

מהירות הגלישה היתה איטית מאוד בהשוואה למדינות אחרות שבהן הייתי עם אותו כרטיס ובאותה תקופה (דנמרק, טורקיה, צ'כיה וגרמניה).

זה יכול לעשות לך צרות בזמן באמת אם המצב לא השתנה מאז.

בנוסף, חשוב לדעת עד כמה המפות שם מעודכנות ומדוייקות, אחרת אתה עלול להסתבך (קרה לי בגרמניה).

לבסוף השתמשתי ב-GPS המובנה ברכב, והוא היה מעולה - הרבה יותר טוב מ-waze, ולכן אני ממליץ לך לקחת רכב עם GPS אם המחיר הגיוני.

לי היה מזל, כי הזמנתי גולף, ובגלל שלא היה אותו כשהגעתי, קיבלתי במקומו פוקוס מאובזרת בכל טוב.

פורסם
הבנתי שצריך מדבקה רק אם אני יוצא מאוסטריה למדינה אחרת, וגם רכבים מושכרים מגיעים עם מדבקה, זה נכון ?

תודה לכלל המגיבים.

אתה זקוק למדבקה בכל רכב שבו תנהג על האוטובאהנים באוסטריה, ובמחיר פחו מ-10 אירו ל-10 ימים אין סיבה להסתבך.

אם אתה שוכר רכב באוסטריה שאל בחברת ההשכרה, סביר שתגלה שאתה משלם "road tax" ושהרכב נושא מדבקה שנתית שנרכשה על ידי החברה ואותו "מס" בעצם מכסה את עלותה. אם לא - ברר אם הם מוכרים את המדבקה או שיפנו אותך לתחנת הדלק הקרובה. אם אתה שוכר רכב מחוץ לאוסטריה הכנס לתחנת דלק כאשר אתה מתקרב לגבול - סביר שימכרו לך את המדבקה.

בכל מקרה - לפני מעבר הגבול תראה שלטי אזהרה גדולים שבהם אתה נקרא לודא המצאות המדבקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...