Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הWAZE עובד באוסטריה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, סליחה שנכתב בפורום הלא נכון - השאלה דחופה.

שבוע הבא אני טס לאוסטריה, ורציתי לשאול אם מישהו יודע אם הWAZE עובד שם ?

וכמה ג'יגה חבילה אני צריך כדי להשתמש בWAZE שלושה ימים ?

תודה רבה, וסוף שבוע נעים.

Audi A3 2.0T 300HP

Kia Sportage Premium

פורסם

הוייז לא משתמש ביותר מדי דאטה - רק בהתחלה כשתהיה שם בשביל להוריד את המפות.

הניווט עצמו לא אמור לקחת יותר מדי,לדעתי כרטיס סים משולם מראש עם 500MB או 1גיגה אמור להספיק (וגם לעוד שימושים,אם יש לך)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

מצטרף ל-ezuf.

אין לי נסיון עם וייז באוסטריה (הייתי שם לפני פרוץ הוייז, השמשתי ב-GPS ייעודי), אבל השתמשתי בוייז בפינלנד לפני מספר שבועות - והוא היה הטוב מבין מספר תוכנות שבהן השתמשתי.

ממליץ על רכישת כרטיס prepaid sim שישמש אותך הן לניווט והן לתקשורת CoIP (סקייפ ודומיו) ולכל שימושי הגלישה האחרים.

ראה כאן.

בכל מקרה - אם הוייז לא פועל תוכל להשתמש ב-google maps המעצבן, או ב-NavFree שצרי לשים לב שנותן הוראות באחור קל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ירשום בגרמנית, יתן הוראות בעברית

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עובד גם ביפן אם תדע לכתוב ביפנית. ההוראות לפי ההגדרה. אצלי היו בעברית. משעשע

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אכנס פה ואומר בנוגע לסים מקומי:

ההמלצה שלי (אולי למקרה שלך של 3 ימים בלבד יש אופציה טובה יותר) - קנה אחד של חברת "yesss!" - מדובר בחברה זולה במיוחד בסגנון גולן ודומיו (מפעיל וירטואלי, דורש שמצב data roaming יהיה פעיל בטלפון).

קונים כרטיס prepaid בסופרמרקטים של רשת "Hofer" שהם בפני עצמם סופרמרקטים מאוד זולים.

קונים את כרטיס "yesss! complete" שמכיל: 1500 דקות + 1500 סמס + 1500 מגהבייט, תופס לחודש, ניתן להפעלה מיידית, ועלה לנו 10 יורו (באתר שלהם כתוב 15 אבל בפועל ביקשו בחנות 10).

שים לב שהכרטיס מגיע בגדלים של רגיל ומיקרו - אם המכשיר שלך דורש נאנו (נגיד, אייפון 5) אתה צריך להביא איתך מכשיר שחותך סימים או למצוא מקום שיחתוך לך, לקופאית בסופר אין. אנחנו נאצלנו לחתוך עם מספריים ולקח שעה ורבע לגרום לזה לעבוד, חבל על הזמן.

קנינו סים כזה כל אחד ויכלנו לתקשר בכיף גם כשהתפצלנו, בלי כל מיני ווקי טוקי וכו'. אדיר.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

עובד בוודאות בגרמניה ובאוסטריה מניסיון אישי.

ייקח לו כמה דקות להתאפס על המפות, לכן רצוי שהחל מהיציאה מהמטוס תפעיל את הGPS של המכשיר ואת הוויז ותתן לו להתאפס על עצמו, כך שתגיע לרכב כשהוויז עובד.

אתה יכול לרשום שמות של אתרים או רחובות באנגלית, הוא יבין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

הדגש פשוט מאד: לנהוג כמו ייקה - תמיד 2 קמ"ש מתחת למהירות המותרת בקטע הכביש, להקפיד על איתות (כולל ביציאה ממעגלי תנועה), לשים לב לרמזורים הפתוחים בשני הכיוונים הנגדיים (כבר פרסמתי 800 פוסטים, חפש אותם), וכך להקפיד על כל מה שלימד אותך המורה לנהיגה. סה"כ החוקים והתמרורים דומיל לאלה שבארץ, רק אין תמרורי שטח בנוי כמו אצלנו - אלא שהשטח הבנוי מסומן בשלט קטן עם שם היישוב (דומני שבאוסטריה לבן על גבי כחול, בגרמניה שחור על גבי צהוב), והיציאה משטח בנוי שלט דומה עם פס חוצה אדום. וחשוב מאד - לודא שלחלון הקדמי מודבקת מדבקת אוטובאהן תקפה

מבחינת ניווט - סה"כ השילוט מצויין. הגישה שלי היא להכין מתווה לפי מפה (כולל מפות google על המחשב) כדי ששמות המקומות על השלטים לא יהיו זרים לי, ואוכל לזהות מוזרויות של ה-GPS (למשל - מעבר דרך כפר במקום בכביש ראשי כדי לחסוך 100 מ'). ממליץ מאד על הכנת מסלולים בעזרת viamichelin אשר נותן הוראות מפורטות וברורת במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אני בקי בעיקר במסלולי הנהיגה בחבל טירול - יצא לי לעשות את הנסיעה ממינכן לאיטליה (דרך אינסברוק) ובחזרה כמה פעמים בעונות שונות, וגם ברכסי ההרים שבאוסטריה.

הדברים החשובים:

1. לנהיגה בכבישים מהירים באוסטריה חובה מדבקה (Vignette) על השמשה, עולה 8.5 יורו ל10 ימים, לא שווה להסתכן. נמכרת בכל תחנת דלק באוסטריה וגם מחוץ למעבר הגבול.

2. כמו שאמרו קודם האוסטרים מאוד קפדנים בנוגע למהירות המותרת, אדגיש ואומר שכן נהגתי שם מהר יותר אבל זה לא מומלץ. יש שילוט שמורה על מהירות מותרת, שווה פשוט לשים בקרת שיוט או מגביל מהירות ולנהוג ברוגע.

3. בכבישים האוסטריים יש פחות פקקים מבאלו הגרמנים בסוף השבוע, אבל עדיין פקקים ייתכנו, כמו גם שיפוצים (קורה המון) שהופכים את הכביש לחד נתיבי והמהירות יורדת דרסטית. להיזהר, המעבר יכול להיות צר מאוד.

4. במיוחד בשעות הלילה והבוקר המוקדמות יש המון משאיות. שיירות של משאיות בנתיב הימני ואף באמצעי, שיכולות בקלות להסתיר או לחסום ירידה לתחנת דלק או לכביש אחר שתצטרך - לכן שווה לפחות 1 ק"מ היציאה הרצויה כבר לעבור לימין ולהתאפק למרות הנסיעה האיטית כי עדיף להפסיד 30-60 שניות על ירידה ל80 קמ"ש מלהפסיד 10-15 דקות על פרסה וחזרה באוטוסטרדה.

5. במיוחד בחורף במעברי ההרים ובגאיות יש סיכוי סביר מאוד לערפל כבד, יצא לי לנהוג בערפל עם ראות של 3-4 מטר קדימה, בשילוב עם המשאיות זה חוויה מורטת עצבים. סע לאט.

6. כל חוקי הנהיגה הרגילים שחלים באירופה: להישאר רק בימין, להישמע לכל התמרורים גם הזמניים, לא לעקוף מימין, לא לצפור או להבהב באורות, לשמור מרחק, להמנע כמה שאפשר מכניסה לערים. להיזהר מאזורים שאסור להיכנס אליהם ברכב (בד"כ עיגול אדום), להיזהר מפניה שמאלה ברמזור ירוק (יש תנועה נגדית, נכנסים לצומת ואז נותנים זכות קדימה) ולחפש חניונים סגורים עם תשלום יומי ולא ברחובות.

7. מילוי אוויר בתחנות באוסטריה וגרמניה קצת מוזר - יש מן מכשיר (למעשה בלון אוויר דחוס) שצריך להוריד מהמתלה שלו, לחבר אותו לצמיג והוא ממלא אוויר. אם הוא "נגמר" צריך לתלות אותו בחזרה על המתקן כדי שיתמלא שוב. הוא בד"כ ליד כל משאבה. אפשר לבקש עזרה ממישהו אבל זה די פשוט אם יודעים מה לחפש.

בסה"כ באוסטריה כמו בגרמניה תשתיות מצוינות, תחנות דלק מעולות וכבישים מעולים ונופים מדהימים. אפילו בעמקים בין אתרי סקי (למשל צילרטאל) בחורף הכביש ראוי מאוד לנהיגה, קל להתמצאות, ובאופן כללי לא חוויתי כל קושי שהוא.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

רק משהו קטן מניסיון אישי באוסטריה - השילוט דווקא ממש לא מצוין, והצלחתי להתבלבל מספר פעמים על אף שהייתה לי מערכת ניווט ברכב השכור וגם תוכנת ניווט (sygic). לא רק בתוך העיר אלא גם בהגעה לאתרי תיירות (למשל בדרך לטירות בעמק ואכאו). לא נורא ואיום אבל אל תצפה שהכל ילך חלק לגמרי.

בנוסף, נסעתי 150-160 באוטוסטרדה ללא שום בעיה (מהירות מותרת 130).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני דווקא לא זוכר התברברויות מיוחדות באוסטריה, בודאי פחות מאשר במדינות אחרות. רק פעם אחת פספסתי יציאה מהאוטובאהן ליד זלצבורג ונאלצתי לנסוע לגרמניה כדי לעשות פרסה.

פורסם

WAZE עובד סבבה (לא מושלמת)בגרמניה ובאוסטריה.

אם יש לך אפשרות להזמין רכב עם GPS מקורי - לך על זה. עובד טוב יותר מאשר WAZE.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...