Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפשת רכב קטן (אך לא מהמשפחה של המיני מנוע 1000) וחסכוני, תקציב 35-40.

עד עכשו הייתי דיי נעולה על הדייהטסו סיריון כי הבנתי שהיא מאוד אמינה וחסכונית אבל אני מתקשה למצוא רכב עם ק"מ סביר (עד 80,000) בתקציב שלי. היום נתנו לי אופציה לניסן מיקרה (ידנית) יד 1 מהשכרה 2012, ק"מ 67,000 ב-42,000 עם אחריות לשנתיים גיר +מנוע.

מצד שני קיבלתי הצעה ממגרש מכוניות על סיריון יד 1 פרטית 2011, ק"מ 79,000 ב-46,000 עם אחריות לשנה.

על פניו המיקרה נשמעת יותר טוב כי היא שנה יותר גבוהה והמחיר יותר נמוך אבל אני חוששת שאתקשה למכור אותה בעתיד כי היא השכרה + ידנית.

מה דעתכם?

ובאופן כללי, כמה זה נורא לקנות מהשכרה \ מגרש?

כמו כן, שמעתי שבגלל שדייהטסו כבר לא משווקים את הרכב בארץ עוד כמה שנים אני עלולה להיתקל בקשיים במציאת חלפים (למרות שכרגע הם נותנים תמיכה) - מה דעתכם? יש בסיס לטענה הזו?

אם יש למישהו המלצה על אוטו אחר שעונה על הקריטריונים אשמח כמובן לשמוע.

תודה רבה.

פורסם

לא ניסיתי לקנות מהשכרה או מגרש אז באמת לא יודע.

לגביי החשיבה של למכור אח"כ זאת חשיבה נכונה אבל קח בחשבון שכל רכב שתרכוש יהיה לך קשה למכור, או שתפסיד כסף יחסית אז לא יודע עד כמה זה אמור להיות שיקול

פורסם

השכרה יותר מרתיע אנשים כשהרכב חדש,כשהוא ישן יותר זה לא משנה שלפני7 שנים הוא היה בהשכרה,מה שכן אתה קונה בזול ומוכרת בזול.

אם הסריון ממגרש ליסינג מוכר אין בעיה,אם זה מגרש פרטי הייתי נמנע.

נכון אין יותר יבוא של הרכב,אבל בגלל שהוא מאוד פופולרי אין מה לחשוש מזמינות חלקי חילוף גם בעוד מספר שנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1. המיקרה הידנית חסכונית מאוד וככזאת נראה לי שבעתיד היא דווקא תהיה די קלה למכירה, מה גם שמה שקונים בזול מוכרים בזול.

2. דווקא בשנים האחרונות יש לגיר הידני עדנה ויש הרבה שמחפשים דווקא ידני.

3. גם שברולט ספארק עם מנוע 1.2 היא אופציה ששווה לבדוק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ככל שתחזיקי ברכב יותר שנים כך המשמעות הכלכלית של קניית רכב פרטי לעומת השכרה מצטמצמת גם בגלל שמחיר המחירון יורד עם השנים וגם כמו שנכתב מעליי, אין דין רכב בן 4 מהשכרה כדין רכב בן 7 מהשכרה במעמד המכירה.

בסופו של דבר הדאגה שלך לשמירת ערך היא בגלל שאת רוצה שהרכב יעלה לך כמה שפחות בסיכום העלויות הכללי, נכון שירידת ערך היא גורם חשוב פה, אך כך גם צריכת הדלק וכאן לניסאן יתרון גדול מול הסיריון, אבל משנה גם כמות הנסועה כי ככל שהרכב נוסע יותר כך החיסכון היחסי בהוצאות הדלק גדל מול ירידת הערך של המכונית, אז חשוב שנדע מה כמות הנסועה שאת משערת שהרכב יסע בשנה.

בנוסף יש עוד פרמטרים שקשה לכמת אותם בכסף, למשל בטיחות, כאן לניסאן המודרנית ומאובזרת יותר יש יתרון למול הסיריון המיושנת (המיקרה הוצגה ב2011 בעוד הסיריון סיימה את הקדנציה שלה מה שאומר שהיא תכנון ישן יותר ופחות בטוח).

בעניין סיום שיווק דייהטסו בארץ, קשה לצפות במדויק, אבל הסיריון היא מכונית נפוצה מאוד שמתבססת על מכללים של עוד מכונית נפוצה (טויוטה יאריס הראשונה) ולכן לא הייתי חושש ממחסור בחלפים.

פורסם

בטווח המחירים שציינת, ניתן לרכוש מכוניות מיני- סופר מיני ישירות מחברות הליסינג ולכן קני אך ורק ישירות מהן ולא מכל מגרש אחר!

לא הייתי נמנע מקניית דיהטסו, זה נכון שלא משווקים אותן יותר בישראל אבל הן נמכרו בכמויות גדולות מאוד ויש לא מעט בתי עסק (בכללם גם היבואן) שעושים הרבה כסף מיבוא חלקי החילוף שלהן. סה"כ מדובר במכוניות פשוטות ואמינות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...