Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רבותיי,

ברשותי פולקסווגן גולף 2001 קומפורטליין

מנוע בנזין 1.6 ליטר, גיר אוטומטי.

אני לפני טיפול תקופתי,

מבולבל מאד לגבי סוג השמן שצריך לרכוש:

בטיפול הקודם המכונאי המליץ ומילא 5w30

השבוע שאלתי מכונאי במוסך אחר - אמר 10w40

ואילו מוסך מורשה שאליו התקשרתי היום טוען - 5w40

מה עדיף?

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני לקראת טיפול נוסף ועדיין לא הבנתי מה השמן המתאים ביותר,

יש לציין שבפעם הקודמת המוכר בחנות החלפים נתן לי 10W40 (לא זוכר אם סינטטי מלא)

למי יש מושג מה אומרות הוראות היצרן?

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

היי,

בדקתי באוטודטה כמה סוגי גולף עם קודי מנוע שונים ולרובם יש אפשרות לשים את שלושתם.

פעם אחרונה שטיפלתי בגולף 2001 SDI ידנית שמו ברכב 5-40 והרכב תפקד מצויין.

לפי ההמלצות שקיבלת נראה לי תלך על זה.

אם תצטרך עזרה בטיפול אשמח לעזור לך.

רועי

פורסם

אתן לך טיפ קטן - באתרים של חברות שמן רציניות (ולווליין, קסטרול, ליקווי מולי, רווה, יורול וכו') יש מנוע חיפוש לשמנים לפי רכב, ואתה מקבל המלצות.

לעיתים הן סותרות אחת את השנייה. בכל אופן בדקתי ביורול ובליקווי מולי ובשניהם התוצאה המתקבלת ראשונה היא 5W30 והשנייה 5W40 סינטטיים מלאים - כך ששתי אופציות אלו מתאימות.

באתרים אלו לא מופיעה המלצה ל- 10W40.

כמובן יש לקנות שמן העומד בתקן פולקסוואגן הרלוונטי. הוא צ"ל כתוב בספר הרכב.

השמן הראשון שמופיע אצל יורול

השמן הראשון שמופיע אצל ליקווי מולי

פורסם

כנראה שאם תפתח את ספר הרכב תגלה שניתן למזוג למנוע שמן בכל מיני צמיגויות, אז הנה השנקל שלי:

1. שמן סינטטי מלא עדיף תמיד. הסייג היחידי הוא במנועים עייפים שצורכים שמן, שם שום דבר לא יעזור.

2. שמן בעל צמיגות "קרה" 5 עדיף על שמן 10.

3. מומלץ לרכוש שמן מחברה גדולה ומוכרת ולא להתפתות לשמנים זולים מחברות מדבקה.

4. יש להקפיד ולוודא כי השמן שאתה מוזג תואם לתקן שדורש יצרן הרכב.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

טווח צמיגויות של 5W40 הוא המתאים ביותר לרוב הרכבים הפרטיים בארצנו. צמיגות "קרה" 5 פירושה זרימה טובה יותר בהנעה קרה ופחות התנגדות לזרימה ולכן הקטנת המעמסה הנוספת על המנוע, ואינה פוגעת בביצועי השמן בתחום החם.

צמיגות "חמה" 40 (ולא 30 שמתאימה יותר למדינות קרות יותר) תספק הגנה גם בטמפרטורת מנוע גבוהה. כמובן שבכל מקרה השמן צריך להיות של חברה טובה ועדיף סינתטי מלא.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כמובן שבכל מקרה השמן צריך להיות של חברה טובה ועדיף סינתטי מלא.

שמן סינטטי מלא לא בהכרח הוא השמן הטוב ביותר למנוע. השמן המומלץ הוא השמן שעומד במפרטי ייצרן הרכב ואם השמן הינו חצי סינטטי או מינרלי ועומד בדרישות והמפרטים של הייצרן בהחלט השמן ראוי למנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם

לכן אמרתי עדיף ולא נקטתי בלשון חריפה יותר, להבדיל למשל מההתייחסות שלי לעניין יצרן השמן.

זה אגב לא רק עניין של היצמדות למפרט היצרן (שיש בה משום "ראש קטן" בעיני) אלא גם התחשבות בכך שקיימים שמנים חצי סינתטיים מאוד טובים (שהם למעשה כמעט סינתטיים מלאים) וגם של זה שקיימים מקרי קצה שבהם עדיף השימוש בשמן מינרלי, שלעתים נדרש במנועים שחוקים ומפייחים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
טווח צמיגויות של 5W40 הוא המתאים ביותר לרוב הרכבים הפרטיים בארצנו. צמיגות "קרה" 5 פירושה זרימה טובה יותר בהנעה קרה ופחות התנגדות לזרימה ולכן הקטנת המעמסה הנוספת על המנוע, ואינה פוגעת בביצועי השמן בתחום החם.

צמיגות "חמה" 40 (ולא 30 שמתאימה יותר למדינות קרות יותר) תספק הגנה גם בטמפרטורת מנוע גבוהה. כמובן שבכל מקרה השמן צריך להיות של חברה טובה ועדיף סינתטי מלא.

בשתי מילים? קשקוש מוחלט. כתבתי והסברתי מליון פעמים את משמעות הצמיגויות והקשר לטמפ' סביבה והגנה על המנוע, אתה מוזמן לעשות חיפוש. נמאס לי לחזור על זה פעם אחר פעם.

שמן סינטטי מלא לא בהכרח הוא השמן הטוב ביותר למנוע. השמן המומלץ הוא השמן שעומד במפרטי ייצרן הרכב ואם השמן הינו חצי סינטטי או מינרלי ועומד בדרישות והמפרטים של הייצרן בהחלט השמן ראוי למנוע.

איך אומרת הפרסומת? "זה טוב, אבל לא מצויין". נכון שניתן להשתמש בכל שמן העומד בצמיגות ובתקן אותו דורש היצרן, אך שמן מבסיס סינטטי מלא יהיה תמיד עדיף על פני שמן מבסיס חצי או מינרלי בהינתן אותה הצמיגות והתקן המתאים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...