Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה עדיין של HP, עזוב... ראש בריא, מיטה חולה וכל זה.

אה. אוקיי, אם כך אני לא אגע בזה עם מקל של 20 מטר, שמחובר לו שוקר חשמלי בקצה יחד עם מחט רדיואקטיבית.

סבבה, וזה בדיוק מה שאני אומר - שעון יוקרתי זה משהו "למבינים" בניגוד למכונית יוקרתית למשל.

אני לא ממש בטוח בנוגע לזה. ישנם כמה סוגי אנשים שיביטו על השעון, רק כדי לראות שהוא לא סווטש חו"ח או קסיו, וזה כל מה שמעניין אותם. יש להם טיפונת הבנה, אולי ראו שם כזה או אחר באינטרנט, והם יחפשו את זה. כבר נתקלתי באחד שהגיב על השעון שלי, וממש לא ידעתי מה לענות לו- לא הבנתי מה הוא רוצה מהחיים שלי. "כן, שעון סונטו. מצא חן בעיניי, קניתי".

אתה לא היחיד, אבל ישנם אנשים שעובדים בחוגים מסויימים ששם כן שמים לב, ובלא מעט מקרים המשפט "כסף הולך לכסף" משחק תפקיד מאוד משמעותי.

כסף אמור ללכת למקומות שיודעים להשתמש בו בצורה הנכונה ביותר, ולא למקומות כאלה. אני לעולם לא אעריך מישהו על סמך השעון שלו, החולצה שלו, המכונית שלו, היאכטה שלו, הבית שלו וכדומה. זה לא אומר לי מאומה על הבן-אדם. יכול להיות שהוא סתם זכה בירושה גדולה או אפילו שהוא משכן את האמ-אמא שלו כדי לרכוש רכב יוקרה כי זה מה שמושך אנשים, וזו בעיניי התנהלות טיפשית ולא הייתי סומך על אדם שעושה שטויות כאלו. אני מעדיף לקחת טיפה זמן ולשמוע את הבן-אדם ולטפח הערכה קצת יותר רצינית לגביו מההתנהלות שלו, התנהגות, וכמובן מה שהוא אומר.

בתת מודע זה משרה אווירה חגיגית על הלקוח ומדרבן את רצונו להשתייך לאותה קבוצה.

עניבות? חגיגי? לא נראה לי. בארץ זה נראה מגוחך. תמיד אני מעיף מבט על ביבי והעניבות שבחרו לו היועצים בהתאם לראיון שהוא עובר, אדום לכוחניות, כחול לסולידריות, ירוק עבור בולשיט... או שזה כחול או אדום עבור בולשיט? לא הבנתי. אדיוטי למדיי, אבל מאד מציק לי בעין לראות שמייחסים לזה חשיבות כל כך גדולה, שאשכרה שוכרים יועץ עניבות לראש הממשלה. אם תחפשו, אני בטוח שתמצאו מישהו שזה כל התפקיד שלו.

יותר מזה, אני חסיד גדול של ריחות.

תמיד עם בושם ברכב ובתיק והרכב תמיד מריח טוב, זה על אותו משקל של שעון או חולצה ממותגת.

זה כבר פסיכולוגית הרבה יותר עמוק מאשר שאר השטויות כמו רכב\שעון\בגדי יוקרה. עם זה אני מסכים, אם תיכנס לחנות שמוכרת מטהרי מים למשל ובחנות שורר ריח של קפה שנטחן הרגע, סביר מאד להניח שאתה תצא משם גם עם מכונת קפה יוקרתית, ואולי אפילו עם מערכת טיהור מים עבורה כדי להעצים את החוויה. ריחות יכולים לגרום לדברים מוזרים אצל אנשים.

באותה מידה, אתה נכנס לחנות שיש בה ריח נורא, אתה תצא משם מהר מאד, גם אם זו החנות היחידה שיש בה מישהו שיודע על מה הוא מדבר ויכול לעזור לך. ריחות משפיעים על הרגש ולא על השכל, לכן הם כל כך חזקים בתור "משפיעי מכירות".

נסה יום אחד להחליף את הבושם למשהו עם ריח של סופגניות או מאפה מתוק אחר, תמצית רום או ווניל למשל, לא יודע. תראה מה יקרה, יהיה מעניין לשמוע חוויות אחר כך...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לפעמים סמלי סטטוס הם חסמים וספי כניסה. כשאתה מגיע לדבר על מליונים, אתה צריך לשדר שיש לך מליונים. לכן קיימים אביזרים טקטיים שמאפשרים לשדר את זה.

שעון בכמה עשרות אלפי שקלים, משקפים יקרות, ולבוש יכולים לשדר את זה. המהדרין גם יסתקלו על גוון של השיניים שלך. לפעמים רק חולצה ומכנס לא מספיקים, אלא אם כן, אתא לא צריך להוציא כרטיס ביקור מנרתיק של קארטייה או מונבלאן, כי כולם יודעים מי אתה.

עריכה אחרונה על ידי Ahbarony
פורסם

תשובה טובה.

אני מסכים אתך חלקית- כשאתה הולך לדבר על מליונים, יש קוד לבוש והתנהגות במעגל הסוציו-אקונומי שאתה נכנס אליו. לחלוטין מסכים עם זה.

אני לא אעיז להגיע לפגישה של מליונים בדגמ"ח וטריקו.

אבל לפשוטי העם, כל מי שלא נמצא באליטה שמגיעה לדבר על מליונים, כל הבולשיט הזה מיותר ומגוכח. אתה תשפוט אינסטלטור על פי הרכב שלו? על פי המכנס שממנו נחשף החריץ? אתה תשפוט מוסכניק לפי השעון שלו? אתה תשפוט חברת מטבחים לפי החליפה של סוכני המכירות שלהם?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ובדיוק בגלל זה, בשביל פשוטי עם כמונו זה תכשיט למי שאוהב את זה ורוצה להרגיש טוב עם עצמו. לא יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפעמים סמלי סטטוס הם חסמים וספי כניסה. כשאתה מגיע לדבר על מליונים, אתה צריך לשדר שיש לך מליונים. לכן קיימים אביזרים טקטיים שמאפשרים לשדר את זה.

שעון בכמה עשרות אלפי שקלים, משקפים יקרות, ולבוש יכולים לשדר את זה. המהדרין גם יסתקלו על גוון של השיניים שלך. לפעמים רק חולצה ומכנס לא מספיקים, אלא אם כן, אתא לא צריך להוציא כרטיס ביקור מנרתיק של קארטייה או מונבלאן, כי כולם יודעים מי אתה.

אני מכיר מישהו שהיה שומר ראש של מליארדר כבד. נסעו בצי של מרצדס 600 במצב חדש, טסו בכל העולם במטוס פרטי להפגש עם מנהיגי מדינות ובגדול חיו את החיים הטובים. אלא מאי, שומרי הראש היו לבושים בחליפות מעצבים, והמליארדר בג'ינס וטי שירט.

אם אנחנו כבר כאן. מי רוצה למצוא לי זנית' אוטומטי וינטג' במחיר סביר? רצוי עם נגיעות זהב, זה לDress.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
. אלא מאי, שומרי הראש היו לבושים בחליפות מעצבים, והמליארדר בג'ינס וטי שירט.

.

זה בדיוק מה שאמרתי. יש דרג שלא צריך להוכיח כלום כי פשוט כולם יודעים מי זה ואיך הוא נראה. פעם הייתי בפגישה עסקית שבה מישהו הוציא כרטיס ביקור ונצואללבחור שדיבר אית. הבחור השני העיף מבט בכרטיס ואמר: אני מכיר את הבן אדם הזה וזה לא אתה.

כנראה שבן אדם האמיתי בכרטיס לא צריך שום סמל סטטוס. מכירים אותו.

פורסם
אני לא ממש בטוח בנוגע לזה. ישנם כמה סוגי אנשים שיביטו על השעון, רק כדי לראות שהוא לא סווטש חו"ח או קסיו, וזה כל מה שמעניין אותם. יש להם טיפונת הבנה, אולי ראו שם כזה או אחר באינטרנט, והם יחפשו את זה. כבר נתקלתי באחד שהגיב על השעון שלי, וממש לא ידעתי מה לענות לו- לא הבנתי מה הוא רוצה מהחיים שלי. "כן, שעון סונטו. מצא חן בעיניי, קניתי".

זה כבר פסיכולוגית הרבה יותר עמוק מאשר שאר השטויות כמו רכב\שעון\בגדי יוקרה. עם זה אני מסכים, אם תיכנס לחנות שמוכרת מטהרי מים למשל ובחנות שורר ריח של קפה שנטחן הרגע, סביר מאד להניח שאתה תצא משם גם עם מכונת קפה יוקרתית, ואולי אפילו עם מערכת טיהור מים עבורה כדי להעצים את החוויה. ריחות יכולים לגרום לדברים מוזרים אצל אנשים.

באותה מידה, אתה נכנס לחנות שיש בה ריח נורא, אתה תצא משם מהר מאד, גם אם זו החנות היחידה שיש בה מישהו שיודע על מה הוא מדבר ויכול לעזור לך. ריחות משפיעים על הרגש ולא על השכל, לכן הם כל כך חזקים בתור "משפיעי מכירות".

נסה יום אחד להחליף את הבושם למשהו עם ריח של סופגניות או מאפה מתוק אחר, תמצית רום או ווניל למשל, לא יודע. תראה מה יקרה, יהיה מעניין לשמוע חוויות אחר כך...

זה שאתה לא שופט אנשים ולא מחליט עם מי להתנהל עסקית לפי סמלי הסטטוס שלו זה בסדר, אבל לא מדברים עליך או עלי בטופן ספציפי.

אני אסביר לך את ההיגיון הפשוט שעומד מאחורי סמלי סטטוס (נורמטיבים, לא יאכטה 900 פיט)

נגיד שאני בא לפגישה עסקית מולך, אני כמובן לא מכיר אותך ואתה לא אותי.

או שאתה לא שם לב לסמלי סטטוס, וזה אחלה אבל הם גם לא מפריעים לקבלת ההחלטות העסקיות שלך מולי.

ועכשיו בוא נצא מנקודת הנחה שאתה מאלו שמושפעים או אפילו רק מחפשים את סמלי הסטטוס, זה יכול רק לעזור.

ולגבי שינוי הריח, בוא ותשמע (תקרא) מקרה מעניין שהיה לי:

אחד מאנשי המכירות שלי רדף אחרי לקוחה תקופה ארוכה ללא הצלחה לקבל ממנה עסקאות בפועל.

כחלק מהחיזור שלו על הלקוחה הוא לקח אותה ואת בעלה למשחק של מכבי תל אביב ושם יצא לי לפגוש אותם.

בזמן ההפסקה נישארנו אני והלקוחה לבד לכמה דקות שבהן היא הבהירה לי חד משמעית שלמרות שהיא מאוד אוהבת את איש המכירות ברמה האישית, היא לא תעביר לו פעילות בגלל מס' סיבות מהותיות (שלא קשורות לאיש המכירות עצמו כמובן) מחיר, תנאי אשראי וכדומה.

כאשר הבעל עבר מולי בדרך לכסא שלו, זיהיתי שהוא משתמש בבושם מסויים (212 אם זה משנה למישהו)

יום למחרת הבאתי לאיש המכירות את הבושם (במקרה היה לי בבית) והוא קיבל הוראה להתיז על עצמו לפני הפגישה הבאה מול הלקוחה.

אתה כבר יכול לנחש לאן זה הולך נכון? מייד לאחר הפגישה התחלנו לקבל פעילות מהלקוחה.

לא התאפקתי ושאלתי את הלקוחה מה הביא לשינוי, היא לא ידעה לענות לי :lol:

פורסם

אם היה שם את הבושם של המאהב שלה ,בטח זרם העסקאות היה מתגבר פי כמה וכמה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
זה שאתה לא שופט אנשים ולא מחליט עם מי להתנהל עסקית לפי סמלי הסטטוס שלו זה בסדר, אבל לא מדברים עליך או עלי באופן ספציפי.

אני אסביר לך את ההיגיון הפשוט שעומד מאחורי סמלי סטטוס (נורמטיבים, לא יאכטה 900 פיט)

נגיד שאני בא לפגישה עסקית מולך, אני כמובן לא מכיר אותך ואתה לא אותי.

או שאתה לא שם לב לסמלי סטטוס, וזה אחלה אבל הם גם לא מפריעים לקבלת ההחלטות העסקיות שלך מולי.

ועכשיו בוא נצא מנקודת הנחה שאתה מאלו שמושפעים או אפילו רק מחפשים את סמלי הסטטוס, זה יכול רק לעזור.

אוקיי. בוא ונניח לרגע שאני מהמושפעים. הרי אני נפגש עם עוד כמה אנשים, היגיון עסקי בריא. אם להם יש סמלי סטטוס יותר גדולים משלך, אני אלך איתם?

אם יש לך את כל הסמלים הנכונים, אבל זה כי אתה כושל ומישכנת את כל החיים שלך עבור מרצדס ישנה וסקרולקס?

או שיש לך את כל הסמלים הנכונים, אבל זה כי זכית בירושה לא קטנה, אבל אתה ממש לא יודע מה אתה עושה?

אני ממש לא חושב שאני אי פעם אשפוט אדם לפי סמלי הסטטוס שלו. ולא משנה מה יהיה המצב הפיננסי שלי או איזה עסקה אני מעוניין לעשות.

ההיגיון של סמלי סטאטוס מעוות משהו. לפי ההיגיון הזה, אם אני עכשיו קונה BMW, שעון יוקרה ובגדי מעצבים, אני יכול ללכת לעשות עסקאות ענק בלי למצמץ, גם בתחום שאני לא מבין בו כלום- רק כי אני נראה בהתאם. יענו, פוליטיקאי. כמובן שאני ממשכן את כל החיים שלי עבור כזה מהלך, ואם אני לא משיג עסקה גדולה מספיק בשביל לכסות את ההוצאות האלו אני נכנס לחובות. אני אף פעם לא אצליח להפנים לגמרי את הקטע המוזר הזה.

אם אני מחליט למשל לרכוש את רשת זבאלהפון רק בשביל העונג של לסגור אותם (סתם דוגמא), אני אגיע לפגישה עם דגמ"ח וטריקו, וממש לא משנה לי עם מה יגיעו הנציגים של החברה. אני כנראה גם לא אשים לב בכלל מעבר לזה שהם לא ערומים.

פורסם

אתה מביא כאן דוגמאות קיצוניות ,וכמובן שאם יש לך את הכסף והצד העומד מולך מעוניין למכור הוא ימכור לך גם אם תבוא עם חוטיני . אבל כמו שאתה יודע רוב המצבים בחיים הם לא כאלה ופריט קטן יכול להטות את הכף לטובתך או לרעתך, לכן כדי למקסם את הסיכויים שלך אתה צריך מה שנקרא "להתנהג בהתאם".

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

לקחת את הנושא למקום קיצוני וחבל.

ללקוחות שכן שמים לב לסמלי הסטטוס, זה לא מה שיגרום להם לעבוד איתך, אבל זה יכול לעזור בתת מודע.

כמו כן לקחת את סמלי הסטטוס למקום קיצוני, ללכת עם חולצה ממותגת שעולה 300 ש"ח או שעון בגובה 2 משכורות חודשיות זה לא "למשכן את הכליות שלך בשביל BMW"

זה גם נושא שיחה מצויין לסמול טוק, רוב הגברים אותו דבר ואוהבים שעונים\מכוניות\גאדג'טים.

רוב האנשים לא מסתנוורים מסמלי סטטוס ולא בגלל זה הם מחליטים האם לעבוד מולך או לא אבל בתת מודע זה יכול "לתת בוסט" להתחלת מגעים ראשוניים.

פורסם

זה גם נושא שיחה מצויין לסמול טוק, רוב הגברים אותו דבר ואוהבים שעונים\מכוניות\גאדג'טים.

רוב האנשים לא מסתנוורים מסמלי סטטוס ולא בגלל זה הם מחליטים האם לעבוד מולך או לא אבל בתת מודע זה יכול "לתת בוסט" להתחלת מגעים ראשוניים.

כל כך נכון. אבל יחד עם זאת נשמע כל כך כמו איזה סמינר שיווקי במלון יערות הכרמל. אבל עדיין נכון ועובד.

אני מת לדעת במה אתה עוסק, אם אפשר. אני מנחש שהמדובר בשרות ולא מוצר בר-קיימא. נכון?

פורסם
אתה מביא כאן דוגמאות קיצוניות ,וכמובן שאם יש לך את הכסף והצד העומד מולך מעוניין למכור הוא ימכור לך גם אם תבוא עם חוטיני . אבל כמו שאתה יודע רוב המצבים בחיים הם לא כאלה ופריט קטן יכול להטות את הכף לטובתך או לרעתך, לכן כדי למקסם את הסיכויים שלך אתה צריך מה שנקרא "להתנהג בהתאם".

לקחת את הנושא למקום קיצוני וחבל.

ללקוחות שכן שמים לב לסמלי הסטטוס, זה לא מה שיגרום להם לעבוד איתך, אבל זה יכול לעזור בתת מודע.

כמו כן לקחת את סמלי הסטטוס למקום קיצוני, ללכת עם חולצה ממותגת שעולה 300 ש"ח או שעון בגובה 2 משכורות חודשיות זה לא "למשכן את הכליות שלך בשביל BMW"

טוב- מסתבר שהייתי קיצוני :lol:

עבורי, חולצה של 300 ש"ח זה קיצוני, האמת. ב-300 ש"ח אני רוכש 15 חולצות רגילות ליום יום. אני לא רואה שום הצדקה להוציא סכום כזה על חולצה... ושווי של 2 משכורות על שעון?! למה, למען השם? שלי עלה סביב 1200, וזה היה הרבה עבורי.

יש תפקידים שמצדיקים לבוש יוקרתי, וכן זה נותן בוסט פסיכולוגי קטן, אבל בעיניי זה שורשיט. שוב, אני לא מבדיל בין חולצה של להקוסט לבין לואו קוסט.

לגבי נושא לשיחה- יש בזה משהו, אבל שוב- לא הייתי קונה רכב ספורטיבי\פוזה\וואטאבר שאני לא אוהב רק כדי שיהיה לי נושא לשיחה.

לגבי "להתנהג בהתאם",

אני בדיעה טיפה שונה- דיעת מיעוט. אם מי שמולי מגיע ללא פוזות וסמלי סטאטוס, אני מעריך אותו יותר. מדוע? כי בעיניי זה מסמל שהבחור יודע מה הוא עושה, ולא צריך לרמוז לי שהוא טוב לפי מה שיש לו על היד או על הגוף.

אם יש משהו שאני שונא זה פוזות.

לפני אי-אילו שנים, יצא לי לשבת במשרד של יבואן כלשהוא, מכר מאיזו בראנז'ה שהייתי בה. רציתי לקנות משהו. קצת שיחה, קצת פה, קצת שם, הא ודא, קצת פוזות. לא אהבתי את זה, אבל שתקתי. ואז הגענו לחלק ה"אמנותי" של הערב- אני רוצה את זה. כמה זה?

ואז הבחור הדגים בפניי את כישרון המשחק שלו, בפוזה של איש-מכירות-שעושה-את-המקסימום-כדי-שתקבל-משהו-אדיר\מדהים\חבל"ז-במחיר-סוף-הדרך, כולל תיקתוק-על-מחשבון-שוב-ושוב-כדי-להראות-שהוא-מתאמץ-עבורך, כשבסוף המחיר היה יותר טוב במעט מזה של לקוח מהרחוב אבל לא להיט בשום קנה מידה. מה שנקרא שחקן. אשכרה. פשוט נגעלתי. אין לי מילה אחרת- נגעלתי. לא חזרתי לשם מאז.

וכישרון משחק אין לו, אגב.

• תוכן חדש...