Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני רוצה להחליף מצבר ברכב שלי אך בלי לנתק את הזרם שהאוטו מקבל כדי לא לאפס את הגדרות המערכת. מה התהליך?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

כן אבל איך לחבר? אני לא מבין בזה לא רוצה לתת לאוטו 24V. מצבר חדש לחבר למצבר הישן מינוס למינוס פלוס לפלוס ואז להחליף ביניהם?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

כמו שהבנת לבד, חיבור לא נכון ישמיד לך לא רק את המצבר אלא את כל מערכת החשמל באוטו, לכן שווה לתת לחשמלאי לעשות את זה.

בד״כ הם מחברים מצבר גיבוי דרך המצת ופותחים סויטש אם צריך.

פורסם

אי אפשר לבצע את הנ"ל אם אין לך מצבר שלישי ויש רק זוג כבלי התנעה אחד.

אני בכלל מאוד מאוד לא ממליץ להשתמש בכבלי התנעה, אלא לארגן שתי זוגות של כבלים דקים באורך כ 2 מטר כל אחד, עם חיבורי תנין בקצוות.

אם יש מצבר שלישי, לחבר אותו במקביל - מינוס למינוס, פלוס לפלוס להדקים ברכב. שוב, רצוי להשתמש בכבל דק ולא בכבל התנעה. לוודא 10 פעמים שכבל פלוס לא נוגע בשום חלק מתכתי במהלך כל הפעולה.

עם כבל התנעה יש סיכוי גדול שהוא יברח או יקצר.

עריכה - אין ביעה לבנות מתאם לחיבור מתח גיבוי דרך שקע מצת, עם חיבור מפוצל שיאפשר להסתדר ללא מצבר שלישי.

• תוכן חדש...