Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שרון הגיב בפוסט שלך - הוא דיבר עליי. תסתכל בפוסט שלי שפרסמתי בהודעה המקורית יש שם קטע וידאו עם הרעש

אוי ואבוי, רק עכשיו ראיתי ושמעתי את הסרטון שלך, הרעשים שיש לך אלו אותם רעשים כמו אצלי, רק שאצלי חלשים יותר ומופיעים בבירור רק בחורף.

מה זאת אומרת נורת לחץ שמן מתריעה רק מעל 1500 סל"ד? איך היצרן מרשה לעצמו לתכנת את המערכת בצורה כזאת? פעם היו שעוני לחץ שמן, עכשיו ויתרו עליהם לטובת נורה וגם היא לא רלוונטית בתנאי סרק?

גם שעון חום מנוע אין לי, מעניין אם הנורה המסכנה ששמו תתריע אם המאוורר לא יעבוד, או שגם שם יש דרישות סף להפעלה.

עכשיו באמת הדאגתם אותי.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם
רון שלום,

לא הבנתי למה הכוונה שמחשב הרכב דוגם את לחץ השמן מעל 1500 סיבובים לדקה. הרי זה מפסק לחץ שמן ולא חיישן לחץ שמן כלומר יש לו שני מצבים בלבד פתוח/סגור כלומר מחשב הרכב לא יודע מהו לחץ השמן בסל"ד של 1500 סיבובים לדקה אלא אם הלחץ יורד מתחת 0.3-0.6 בר.

למה מחשב הרכב במנוע הזה לא דוגם את הלחץ בכול טווח הסל"ד ?

אם הלחץ בסל"ד של 900 סיבובים לדקה פחות מ-0.5 בר מנורת לחץ השמן לא נדלקת ?

למה הם תכננו את זה ככה אני באמת לא יודע אבל זאת עובדה

בגולף דור 3 היו שני מפסקים ללחץ השמן כאשר האחד (צבעו חום)בלחץ נמוך דוגם כל הזמן

והשני (צבעו לבן) בלחץ גבוה דוגם מעל 2000 סלד .

בהמשך ירדו ליוניט אחד שדוגם ב 1500 סלד כמו במקרה הזה ,וגם דרך אגב ברכב שלך

1.6 FSI עם מנוע מדגם BLP זה עובד באותה צורה ואתה יכול לבדוק אותי בעיניין הזה .

לא צריך להיות מוטרד מהעיניין הזה ,המנועים בקבוצה לא סובלים מבעיות של לחץ שמן בכלל

המקרה של פותח השרשור הוא יוצא דופן לחלוטין כאשר אצלו התקיים היוצא מן הכלל וזה כנראה

קשור לאחזקה הספציפית של אותו רכב .

ברכב שלו התקיים מצב של מצוקת שמן בזמן כל שהוא בחיי המנוע וזה גרם לנזק בגוף ראש

המנוע ובבית גלי הזיזים ,משם זה היה רק עיניין של זמן עד שהתחילו להופיע כל מיני רעשים מהמנוע .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• ספונסר פורום
פורסם

תנתק ברכב שלך את המחבר של מפסק לחץ השמן (בחלק העליון של הראש מנוע מצד ימין) ותראה שהנורה לא נדלקת

כי לוח השעונים לא דוגם בסלד הזה ,ניתוק החוט זה בעצם כמו מצב שאין לחץ שמן כי המפסק

כמו שאתה יכול לראות בתרשים שצרפתי הוא במצב טבעי פתוח .

כעת תעלה את הסלד עד שתגיע ל1500 ותראה שמיד היא תידלק .

פורסם (נערך)

היי רון, ראשית תודה על ההתייחסות.

לפי עניות דעתי פעולת המערכת קצת שונה ממה שכתבת.

מפסק לחץ השמן המותקן בגולף דור 5 אכן הוא מסוג N.O בעל פין אחד המקבל אדמה דרך גוף. כאשר הלחץ הנומינלי שבו נסגר המפסק נעה בין 0.3-0.6 בר.

לאחר ההתנעה לחץ השמן עולה ולכן המפסק נסגר ומנורת לחץ השמן כבית. אם לחץ השמן לאחר ההתנעה נמוך מ-0.3-0.6 בר המנורה תדלק.

בכול מקרה ייצרן הרכב מתכנן את ההתרעה בלוח השעונים עם delay קטן אשר מתוכנת מראש במחשב ברכב בכדי למנוע

הדלקה של מנורת ההתרעה כאשר יש שינויים קלים בלחץ השמן.

כאשר המנוע מגיע ל-1500 סל"ד מחשב הרכב בודק שוב פעם את תקינות המערכת לניטור לחץ שמן נמוך כלומר גם אם לחץ השמן ב-1000 סל"ד היה נמוך המערכת הייתה מדליקה את מנורת ההתרעה בלוח השעונים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם

אם לא תעשה את הבדיקה הקטנה כמו שהצעתי לך אז לא תדע .

תנתק את החוט של המפסק ותן לרכב לעמוד בסרק כמה שאתה רוצה ,הנורה לא תידלק .

פורסם

אולי לא הייתי ברור בתשובתי.

נכון שאם מנתקים את הקונקטור מנורת ההתרעה תדלק רק בסל"ד 1500 מכיוון שמחשב הרכב מתוכנן לבדוק את תקינות המערכת לניטור לחץ שמן מנוע ולא אם לחץ השמן במערכת תקין.

אבל, הדבר לא מצביע על כך שבסל"ד נמוך יותר כאשר לחץ השמן לא תקין (מתחת 0.3-0.6 בר) המנורה לא תדלק.

לא הגיוני שבסל"ד סרק אם לחץ השמן לא תקין מנורת ההתרעה לא תדלק.

• ספונסר פורום
פורסם

אני מסכים איתך שזה לא הגיוני ,ולהוריד שעון חום מלוח שעונים זה הגיוני ,פעם ראשונה שראיתי

לוח שעונים ללא שעון חום חשבתי לתומי שזה פגם ביצור ועוד רגע יופיע הריקול ?

בפעולה נורמלית של המנוע והרכב אין שום בעיה עם הסידור הזה .

הרי אין מצב שבשימוש רגיל המנוע לא עולה מעל 1500 סלד .

פורסם

כל מה שאתה אומרים נכון - אבל זו סתם התחכמות מיותרת של היצרן.

למה שהיצרן לא ישאיר את הנורה "טיפשה", ויתן לה להידלק מתי שהלחץ שמן יורד מ 0.3-0.5 באר ?!

שוב, התחכמות מיותרת !.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מהבדיקה שחבר הפורום רון הציע לא השתכנעתי שמנורת השמן לא תדלק כאשר לחץ השמן נמוך מ-0.3-0.6 בר.

למה הייצרן בחר להתקין מפסק לחץ שמן של 0.3-0.6 בר כאשר במנוע הזה מותקנת משאבת שמן הנקראת regulated oil pump אשר מווסתת את הלחץ השמן ל-3.5 בר כמעט לכול אורך סל"ד קרי עם שינוי סל"ד המנוע מ-1000 ל-3000 עדיין לחץ השמן יישמר בגבולות של 3.5 בר ?

הרבה חסר וודאות לגבי שיקולי התיכנון של הייצרן.

פורסם

אם לחץ 0 משמע מעגל פתוח וניתוק חיישן שווה מעגל פתוח מה עוד יש לשכנע? ולחץ 0.3 (האמור לסגור מעגל) זה לחץ תקין?

פורסם
אם לחץ 0 משמע מעגל פתוח וניתוק חיישן שווה מעגל פתוח מה עוד יש לשכנע? ולחץ 0.3 (האמור לסגור מעגל) זה לחץ תקין?

הדיון לא נסוב סביב מה שכתבת. קרא את האשכול מחדש ותחזור עם תובנות.

• תוכן חדש...