Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שימו לב שכל זה קורה במנוע 1.6 רגיל שנת 2010, עם 60-70 אלף ק"מ.

אז אולי כדאי לבדוק מה הסיבה שגרמה לתקלות הנ"ל.

+1

חשבתי גם אני לעלות את העניין, הבעיה שישר קופצים כולם להגנה.

גם אני לא מבין איך מקבלים הצעת מחיר כזאת ברכב בן 10 עם ק״מ כל כך נמוך.

פורסם
יש לי מנוע 1.6 רגיל שנת 2008 עם 72K ק"מ, נכון לעכשיו לא קורה כלום.

גם אתה כתבת בעבר שיש לך תיקתוקים מהמנוע כאשר המנוע קר.

ציטוט

"

ערב טוב,

פאביה עם מנוע פולקסווגן דגם BTS 1.6. כל פעם כשאני מתניע כשתנעה קרה (מתחת ל 15 מעלות) נשמעים תקתוקים מהמנוע שעולים ומתגברים יחד עם הסל"ד. ככל שהטמפ' החיצונית נמוכה יותר, כך התקתוקים חזקים יותר. מה זה אמור להיות?

המנוע עבר 63K ק"מ, יש שמן עד הסוף, אף פעם לא הוספתי ואף פעם לא ירד מה- MAX. לא נדלקה שם נורה על הלוח.

אם זה קשור, כשאני עומד ברמזור מידי פעם הסל"ד צונח מ- 700 ל- 500 ואז עולה חזרה, ההרגשה כאילו המנוע עומד להיכבות, אבל לא קורה כלום וגם פה לא נדלקת שם נורה.

מה מציק למנוע? זה דרוש טיפול דחוף?

תודה!

גיא."

מה קרה מאז ?

איזה כייף לי :)

פורסם
כשהוא גילה שהישנה תקינה הוא החזיר את הישנה ללא עלות.[/QUOT

ממה שאני קורה יש לי תחושה שאם צ'מפיון היו חושבים בטעות שזאת המשאבה והיו מחליפים לך היית בא פה בטענות שצ'מפיון טעו והחליפו את המשאבה וראו שזאת לא הבעיה אז הם החזירו את המשאבה הישנה ועכשיו מי יפצה אותך על הזמן היקר שהם ביזבזו לך ואיזה חוסר מקצועיות וכו' וכו'. בקיצור, נשמע כמו סיפור של הארנב והפילטר. לך אולי יש משהו אישי בכל הסיפור שמונע ממך לחשוב בהגיון אבל מי שקורא את זה מהצד קורא שבאת למוסך, עשו לך אבחנה, החלטת ללכת לקבל חוות דעת שנייה. במקום שנתנו לך חוות דעת ראשונה לא טיפלו בך אבל כבר החלטת שהם טעו ובמקום השני עשו אבחנה וטיפול לא נכונים והחלטת שהם צודק. אתה קצת מבולבל לפי דעתי.

פורסם

האם האבחון התבצע במוסך אחד של צ'מפיון או שניגשת למוסכים נוספים ברשת?.

אני אסביר למה אני מתכוון:

יש פה חבר פורום, לא זוכר מה שמו. הוא ניגש עם בעיה של רעידות ברכב למוסך מורשה של צ'מפיון בת"א.

האבחנה הייתה שמדובר בבעיה במערכת ההצתה ועלות התיקון היא 5000 ש"ח.

המלצתי לו לגשת למוסך מורשה של צ'מפיון בב"ש שאני והמשפחה שלי לקוחות שלו משנת 2002 ומאוד מרוצים ממנו, הוא ניגש לשם

והאבחנה הייתה שונה לחלוטין- ועלות התיקון הייתה 700 ש"ח. הבחור תיקן את הרכב ויצא מרוצה.

פורסם
בסביבות ה 0 כאשר אמור להיות בין 0.5 ל 1 באר

אם לחץ השמן נמוך מ-0.5 בר מנורת לחץ שמן הייתה צריכה לדלוק.

האם מפסק לחץ שמן מנוע נבדק ?

לחץ שמן תקין במנוע הזה לפי מפרטי הייצרן הוא 2.0 בר מינימום בסל"ד של 2000 סיבובים לדקה בטמפ' כאשר טמפ' שמן המנוע היא 80 מעלות צלזיוס.

פורסם

את הבדיקה עשיתי במוסך אחד של הרשת, לא תיכננתי מהתחלה לטפל שם, רק לקבל דיאגנוזה.

מנורת לחץ שמן לא נדלקה, רון חיבר שעון מכאני למנוע ובדקנו את זה יחד כשהגעתי אליו וראיתי שהלחץ נמצא סביב ה - 0.

יום למחרת הוא בדק על רכבים זהים לשלי עם אותו מנוע וראה שאצלם הלחץ בסרק שונה משלי.

פורסם

להמשיך לנסוע עם לחץ שמן לא תקין זה פתח לצרות צרורות. אני מציע שתחקור את הנושא עם רון בכדי לפתור את הסוגייה.

פורסם

אולי זה לא היה ברור מההודעה שלי (עכשיו שאני קורא את ההודעה הראשונה)

אצל רון - הוחלף מנוע.

האבחנה שלו הייתה שנכנס למנוע לחץ תקין ויוצא לחץ נמוך.

המנוע והטיימינג הוחלפו אצל רון.

פורסם (נערך)
גם אתה כתבת בעבר שיש לך תיקתוקים מהמנוע כאשר המנוע קר.

ציטוט

"

ערב טוב,

פאביה עם מנוע פולקסווגן דגם BTS 1.6. כל פעם כשאני מתניע כשתנעה קרה (מתחת ל 15 מעלות) נשמעים תקתוקים מהמנוע שעולים ומתגברים יחד עם הסל"ד. ככל שהטמפ' החיצונית נמוכה יותר, כך התקתוקים חזקים יותר. מה זה אמור להיות?

המנוע עבר 63K ק"מ, יש שמן עד הסוף, אף פעם לא הוספתי ואף פעם לא ירד מה- MAX. לא נדלקה שם נורה על הלוח.

אם זה קשור, כשאני עומד ברמזור מידי פעם הסל"ד צונח מ- 700 ל- 500 ואז עולה חזרה, ההרגשה כאילו המנוע עומד להיכבות, אבל לא קורה כלום וגם פה לא נדלקת שם נורה.

מה מציק למנוע? זה דרוש טיפול דחוף?

תודה!

גיא."

מה קרה מאז ?

לגבי התקתוקים בהתנעת בוקר לא עשיתי כלום ולא קרה מאז כלום. בינתיים הטמפרטורה החיצונית עלתה והתקתוקים נעלמו, או שאני לא שומע אותם כי נחלשו. בטיפול הקרוב אני אבקש מרון שיבדוק מה זה היה אם ניתן לגלות (יש לי עוד 1500 ק"מ/חודשיים).

לגבי הרעידות בסרק הן נמשכות כרגיל אבל המנוע אף פעם לא כבה או מדליק נורת תקלה, ולכן אני מניח שמדובר בניקוי בית מצערת שאבקש שיבוצע בטיפול.

מה שכן, המנוע החל לצרוך שמן (לא היה כלל בעבר), על המדיד חסר רבע.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם
שלום,

לפני כשבועיים הייתי בצ'מפיון מוטורס כדי לקבל דיאגנוזה לגבי רעש בהתנעת בוקר, ראו שרשור שפתחתי כאן.

הרכב נשאר לילה במוסך בכדי שיניעו בבוקר ויום למחרת קיבלתי דיאגנוזה שמנחה להחליף מרימים של השסתומים, שרשרת טיימינג ועוד כמה חלקים מסביב.

סה"כ עלות = איזור ה 7000 ש"ח.

שילמתי עלות בדיקה בסך 350ש"ח והוצאתי את הרכב. דיברתי עם מוסך רון סיפרתי לו את כל הסיפור ומה אמרו לי - אמר לי תגיע אליי לבדיקה ללא עלות כי מה שאמרו לי נשמע לו לא טוב וייתכן שהבעיה מגיעה ממקור אחר.

הגעתי לרון - בהתחלה חשב שמדובר במשאבת שמן עקב לחץ שמן ממש נמוך בסרק, החליף משאבה ושום דבר לא השתנה, אותם רעשים ואותו לחץ שמן.

לאחר כמה ימים ובדיקות שהוא ערך על רכבים דומים, הגיע למסקנה שהבעיה שלי היא במנוע ולא שווה לשפץ או לפתוח אלא להחליף.

עכשיו לשאלתי - אם הייתי עושה את העבודה בצ'מפיון - הייתי משלם 7000ש"ח +- והתקלה שלי לא הייתה נפתרת אלא סביר להניח שהייתי צריך להוסיף להם עוד סכום עתק בשביל להחליף מנוע.

יש אפשרות לקבל מהם החזר על הדיאגנוזה בעקבות זה שהדיאגנוזה שגויה? פניתי [ ברוב טיפשותי ] למוסך מורשה יבואן כדי לקבל דיאגנוזה נכונה ב 100% ולא קיבלתי את זה.

מה באפשרותי לעשות?

איזה רכב יש לך?

גם לי יש רעשים בהנעה בבוקר אשמח אם תתאר את הרעשים המדוברים

פורסם

מה שרון הגיב בפוסט שלך - הוא דיבר עליי. תסתכל בפוסט שלי שפרסמתי בהודעה המקורית יש שם קטע וידאו עם הרעש

• ספונסר פורום
פורסם

שלום חברים,

ברכב הנל מותקן מפסק לחץ שמן מסוג "Normally open switch" , שמכויל ללחץ סגירה של 0.5 באר .

לוח השעונים דוגם את לחץ השמן מעל 1500 סלד בלבד כלומר שלחץ שמן אפס בסרק לא מדליק את נורת השמן.

בספרות היצרן אין נתוני לחץ שמן בסרק אלא רק ב 2000 סלד על מנוע חם.

כשהרכב הגיע אלינו ובעל הרכב סיפר לנו את התסמינים כפי שהוא תיאר כאן הצעתי להתחיל מבדיקת לחץ שמן וראינו שלחץ

השמן נמוך מאד על גבול האפס בסרק וב2000 סלד הלחץ מקפץ בין 1.5 ל1 באר .

כלומר רעשי הנקישות הם רק התוצאה ולא התקלה עצמה .

במקרה הנ"ל החלפת מרימים ושרשרת לא היית פותרת את הבעיה.

הכיוון הראשוני שלנו היה ניסיון להחלפת משאבת השמן, שהוא תהליך יחסית פשוט ומהיר במנוע הנ"ל.

כשראינו שלחץ השמן במנוע הנ"ל לא השתנה בעקבות החלפת המשאבה, פתחנו את מכסה השסתומים וגילינו בו בלאי גבוה במערכות הנעות שנבע ממצוקת שמן,בעיקר בגלי הזיזים ובבתי המרימים של השסתומים .

עדכנו את הלקוח בממצעים שגילינו והצענו ללקוח שהפתרון הנכון במקרה הזה, יהיה החלפה למנוע משומש עם ק"מ נמוך.

מצאנו מנוע מפרוק עם 27000קמ והתקנו ברכב .

בגמר התיקון בדקנו את לחץ השמן בסרק עם מנוע חם והנתון היה כ 0.7-0.8 .

יוניט לחץ שמן BTS.jpg

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם (נערך)

שלום חברים,

ברכב הנל מותקן מפסק לחץ שמן מסוג "Normally open switch" , שמכויל ללחץ סגירה של 0.5 באר .

לוח השעונים דוגם את לחץ השמן מעל 1500 סלד בלבד כלומר שלחץ שמן אפס בסרק לא מדליק את נורת השמן.

בספרות היצרן אין נתוני לחץ שמן בסרק אלא רק ב 2000 סלד על מנוע חם.

רון שלום,

לא הבנתי למה הכוונה שמחשב הרכב דוגם את לחץ השמן מעל 1500 סיבובים לדקה. הרי זה מפסק לחץ שמן ולא חיישן לחץ שמן כלומר יש לו שני מצבים בלבד פתוח/סגור כלומר מחשב הרכב לא יודע מהו לחץ השמן בסל"ד של 1500 סיבובים לדקה אלא אם הלחץ יורד מתחת 0.3-0.6 בר.

למה מחשב הרכב במנוע הזה לא דוגם את הלחץ בכול טווח הסל"ד ?

אם הלחץ בסל"ד של 900 סיבובים לדקה פחות מ-0.5 בר מנורת לחץ השמן לא נדלקת ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...